نازک پسته قزوین
شیرینی نون نازک یا نازک پسته یکی دیگه از شیرینی های سنتی قزوین هست که خیلی خوشمزه و پر طرفداره. این شیرینی هم با پسته و هم با گردو درست میشه و در صورتی که با پسته باشه میشه نازک پسته و در صورتی که با گردو باشه میشه نازک گردو.
میتونید ترکیبی از پسته و گردو رو درست کنید که خیلی خوشمزه خواهد بود. نکته اصلی درست کردن خمیر اون هست و مواد داخلی میتونه متفاوت باشه.
مواد لازم خمیر:
پودر قند یک پیمانه
روغن جامد مخصوص شیرینی یک پیمانه
ماست یک پیمانه
زرده تخم مرغ دو عدد
تخم مرغ دو عدد کامل
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری سر خالی
هل کوبیده شده یک قاشق چایخوری
آب ولرم سه قاشق غذاخوری
آرد به میزان لازم
مواد میانی :
پسته ی خرد شده و کوبیده شده نیم کیلو
هل پودر شده یک قاشق غذاخوری
پودر قند نصف پیمانه
پودر گل سرخ یک قاشق چایخوری
دارچین کمی
مواد رویه :
زعفران غلیظ دم شده دو قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ دو عدد
کنجد در صورت تمایل
از خمیر مایه سفید و بدون بو و فوری استفاده کنید خیلی بهتره. این خمیر ترش هم که توی عکس دست من میبینید رو نخرید که خیلی خیلی بده. کلا من خمیر ترش رو فله میخرم و خیلی عالی هم هست ولی این مدل رو به توصیه ی آقای محترم فروشنده گرفتم که اصلا راضی کننده نبود بو و عملکرد اون!
روغن جامد + پودر قند + تخم مرغ کامل + زرده تخم مرغ رو هم میزنیم تا یکدست و یکنواخت بشه.
خمیر مایه + ماست + آب ولرم + بکینگ پودر رو هم میزنیم و به مواد قبلی اضافه میکنیم.
هل تازه کوبیده شده که عطرش مستمون کنه رو هم اضافه میکنیم.
حالا کم کم آرد رو اضافه میکنم تا خمیری بدست بیاد که به دست نچسبه. البته خمیر نباید خیلی پر آرد بشه و با احتیاط آرد اضافه کنید تا خمیر لطیف و نرمی بدست بیاد. پس بعد هر بار آرد اضافه کردن ورز بدید و در صورت نیاز باز آرد اضافه کنید.
خمیر رو گلوله کنید و در ظرف قرار بدید و روی خمیر رو با سلفون بپوشونید و در محیط تاریک قرار بدید تا 6 ساعت استراحت کنه.
برای لایه ی میانی میتونید از ترکیب گردوی آسیاب شده و پسته و یا فقط گردو یا فقط پسته استفاده کنید.
میزان شیرینی مواد بین لایه ها هم بستگی به خودتون داره.
بعد از استراحت خمیر اون رو در سطح صاف ابتدا با وردنه و بعد با تیرک (چوب نازک)بسیار نازک باز کنید. سعی کنید به صورت مستطیل باز کنید و نازک نازک. (بهتره کمتر از دو میلی متر باشه)
میزان نازک بودن لواش دسته خودتونه و هر چی نازک تر بهتر خواهد بود.
بعد یک لایه مواد میانی رو روی خمیر بریزید و با فشار دست صاف کنید و سعی کنید فرو ببرید داخل خمیر. خیلی زیاد لازم نیست فرو بره. همین که نریزه زمان رل کردن کافیه.
گوشه های خمیر رو به اندازه ی دو سانتی متر مواد رویه نریزید تا راحت بتونید گردش کنید. بعد از یک سمت شروع کنید به رل کردن خمیر .
بعد از رل کردن روی خمیر رو با مواد رویه برس بکشید. برای درست کردن مواد رویه زرده تخم مرغ + زعفران رو هم بزنید و بعد مثل شکل روی خمیر گلوله شده بمالید و با کاردک دالبر یا چاقو مثل رلت شروع به بریدن نون نازک کنید . بین دو تا سه میلی متر.
در کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و نون های نازک رو با فاصله روی سینی فر بچینید.
برای مدت 15 تا بیست دقیقه در فر داغ با دمای متوسط (175) درجه قرار بدید تا بپزه و در صوت نیاز گریل رو در یک دقیقه آخر روشن کنید تا روی نون نازک برشته و طلایی بشه.
میتونید قبل داخل فر قرار دادن روی نون نازک ها کمی کنجد یا پودر پسته بریزید. ولی توجه کنید پودر پسته بعد از حرارت دیدن رنگش میره.
این شیرینی بعد از پخت و خنک شدن باید در ظرف در بیته و در فریزر برای مدت طولانی نگه داری بشه. و برای مدت کوتاه در یخچال قرار بدید. حتما جایی که قرار داره تاریک باشه تا رنگ پسته نره.
اگه چیزی از این نازک پسته موند بردارید برای عید نوروز. واقعا این شیرینی انقدر خوشمزه و خوش خوراکه که من یک سینی کامل اون رو در یک ربع میخورم.
واقعا جز همین چند تا دونه که برای عکس گرفتن موند هیچی نموند بتونم حتی انتخاب کنم برای عکاسیم.
لایه ی میانی به وسیله ی پودر قندی که داخل مواد میانی هست میچسبه. من سعی کردم برای کم کالری کردن اون پودر قند رو خیلی کم کنم. و جاش پسته رو بیشتر ریختم. ولی اگه دوست دارید شیرینی سنتی داشته باشید حتما میزان قند رو بریزید.
اگه از دوست داران نارگیل هستید میتونید دو تا سه قاشق نارگیل پودر شده هم در مواد میانی استفاده کنید ولی این کار ریتم سنتی نداره و کاملا سلیقه ی شماست.
اگه حس میکنید بوی تخم مرغ خمیر ممکنه آزار دهنده باشه کمی وانیل به خمیر اضافه کنید.
آرد رو حتما قبل از اضافه کردن به مواد الک کنید.
امیدوارم درست کنید و نوش جان کنید.
دیدگاهها
-------------------
سلام. مرسی از لطف شما. چشم. سعی میکنم.
----------------------
سلام. چشم.
---------------------
سلام. لطف دارید
مخصوصا وقتی از اینو دنیا دلت شیرینی قزوینی می خواد.
برای بچه ها هم ارزش غذایی داره
---------------------
بله صد در صد همینطوره
------------
نوش جون
-------------------
سلام و خوشمزه