حلوا کلاسیک (حلوای آرد گندم)

ماه رمضان ، این بهترین ماه الهی و ماه زیبایی رو به همه تبریک میگم. انشالله به تمام خواسته هاتون برسید.سفرهای ماه مبارک رمضان برای من بی نهایت زیباست. انقدر که از گذشت هر روز از این ماه عزیز تاسف میخورم از گذشت عمرم در طول یک سال متاسف نمیشم. هر روز که از رمضان میگذره من یک آه بلند میکشم و میگم 6 روز گذشت! !! من ماه رمضونی رو بیشتر دوست دارم که توش پر باشه از مهمون. مهمونی رفتن و مهمون اومدن. دید و بازدید با عطر خوش رمضان. ماه رمضان منو یاد بچگی می اندازه. یاد مادر بزرگم که سفره ی افطارش همیشه یک ساعت زودتر از اومدن مهمونها و اذان پهن بود. و هست. یاد بوی فرنی و حلوا هایی که ایشون میپزن و .... عطر حلوا منو به بچگی هام میبره.

پس اولین پست این ماه رو با یک حلوای کلاسیک شروع میکنیم. این حلوا همونیه که از قدیم درست میشده و خیلی هم طرفدار داره. از طرفی میتونیم اون رو با خیلی چیزهای دیگه ترکیب کنیم.

من دستور این حلوا رو از یکی از نزدیکان و عزیزانم سالها پیش یاد گرفتم و خیلی هم از این دستور راضی ام. خوش قلقه و خوشمزه.

البته حلوا و طعم و رنگ اون به سلیقه ی افراد برمیگرده و دایره انتخاب گسترده ای داره.

مواد لازم :

آرد گندم دو پیمانه

 شکر یک و نیم پیمانه سر خالی

آب یک و نیم پیمانه

مخلوط کره و روغن مایع یک پیمانه

هل یک قاشق مربا خوری

زعفران نصف یک قاشق چایخوری

گلاب دو قاشق غذاخوری

عرق هل دو قاشق غذاخوری

خلال پسته و بادوم و پودر نارگیل به میزان لازم برای تزیین

اول از همه از دوستان به خاطر رنگ عذر خواهی میکنم. چون برخی اوقات مجبورم به تنهایی عکس بگیرم فرصت ندارم که لنز رو به محیط درست و حسابی تنظیم کنم و باعث میشه نتونم رنگ واقعی و درست رو نشون بدم. شما به توضیحات دقت کنید نه رنگ. مثلا خیلی سخت بود بخوام رنگ آرد سرخ شده و تفت خورده رو نشون بدم. باید مینشستم و دونه دونه زاویه و لنز رو تنظیم میکردم که اصلا فرصتش رو ندارم.

برای درست کردن حلوا بهتره از آرد سنگک استفاده کنید. هم سالمه و هم به خاطر اینکه کمتر تسویه میشه رنگ تیره تری داره و رنگ حلوا رو هم تیره تر میکنه.(آرد سنگک رو از نونوایی ها تهیه کنید)

اول از همه آرد رو الک کنید و داخل قابلمه یا تابه ای که دیواره بلندی داره بریزید. دیواره ظرف باید بلند باشه تا راحت بتونید اون رو هم بزنید و محتویات اون بیرون نریزه.

ما از مخلوط کره و روغن استفاده میکنیم. من معمولا 100 گرم کره میریزم و باقی اون رو روغن. میتونید این میزان رو کم و زیاد کنید. معمولا بهتره از روغن جامد استفاده بشه تا حلوا بعد از پخت روغن پس نده.ولی بعضی روغن جامدها هست که خیلی سفته و باعث میشه حلوا سفت بشه بعد از خنک شدن. به نظر من بهتره از جامد طلایی زعفرانی لادن استفاده کنید. یا یک سوم کره و یک سوم روغن مایع و یک سوم روغن جامد استفاده کنید(من اینجا روغن مایع ریختم که بعد از یک روز موندن حلوا کمی پس داده.)

کره رو داخل یک تابه کوچیک آب کنید.اگه حس میکنید ممکنه کره بسوزه چند قاشق روغن بهش اضافه کنید و وقتی آب شد یک پیمانه اندازه کنید و کم بودن یک پیمانه رو روغن جامد یا مایع بریزید.بهتره کمتر از یک پیمانه پر باشه.

 توی یک ظرف دیگه شکر و آب رو بریزید و روی حرارت قرار بدید تا شکر کاملا در آب ذوب بشه و اجازه بدید چند تا جوش بزنه. و در نهایت زعفران رو که خوب سابیدید بهش اضافه کنید و وقتی یک جوش زد زیر اون رو خاموش میکنیم.(بهتره میزان عرقیات رو از آب کم کنید. به عنوان مثال چهار قاشق از آب رو کم کنید چون در انتها میخواییم 4 قاشق گلاب و هل بریزیم.)

 آرد رو روی حرارت ملایم قرار میدیم و هم میزنیم. این هم زدن باید سریع و مداووم باشه. تا آرد ته نگیره و نسوزه. انقدر باید هم بخوره تا خوب آرد مغز پخت بشه و بوی خامی اون گرفته بشه.

 اینکه چقدر آرد سرخ بشه و رنگ اون چه رنگی بشه دسته خودتونه. برای امتحان اینکه چقدر آرد به رنگ مورد نظر شما نزدیک شده میتونید یک ظرف که توش چند تا قطره روغن چکوندید کنار دستتون قرار بدید و وقتی آرد سرخ شد کمی داخل اون روغن بریزید و وقتی رنگ دلخواهتون رو داد دیگه کافیه و نیاز ینیستبیشتر سرخ بشه. در نهایتم هم حلوای شما تقریبا همون رنگ رو خواهد داشت.

 بعد از اینکه آرد پخت و خامی اون گرفته شد مخلوط کره و روغن رو اضافه میکنیم. بهتره برای اضافه کردن این مخلوط شعله رو خاموش کنید تا محتویات درون ظرف بیرون نریزه و بتونید خوب هم بزنید تا روغن و آرد خوب با هم مخلوط بشن و یک دست بشن.

بعد هل رو اضافه کنید. بهتره هل تازه کوبیده شده باشه تا عطر اون زیادتر باشه.

 بعد از اینکه مخلوط هل و روغن و آرد یکدست شد دوباره مواد رو روی حرارت قرار بدید و وقتی داغ شد شربت (مخلوط شکر و آب و زعفران ) رو در سه مرحله اضافه کنید. و بعد از اون نوبت اضافه کردن عرق هل و گلاب هست.

و باید هم بزنید تا حلوا به سفتی دلخواهتون برسه. توجه کنید حلوا به علت داشتن شکر و آرد بعد از سرد شدن بیشتر میبنده. پس یک کوچولو شل تر برمیداریم. (یک کوچولو!!)

 در نهایت اون رو داخل ظرف مورد نظر میکشیم و تزیین میکنیم.

من که فرصت تزیین نداشتم ، به خاطر همین از ابزار ژله تزریقی استفاده کردم و چند تا خط و خطوط روی حلوا انداختم.

 چند تا نکته که بگم بد نیست. میزان روغن و آرد و .... تقریبی هست. کلا قضیه ی آشپزی علت و معلولی نیست که تنها و فقط یک راه و جواب داشته باشه. به چیزهای مختلفی بستگی داره. مثلا جنس آرد ، سبکی و سنگینی آرد ، بافت و دمای آرد و .... ما از اضافه کردن روغن و کره میخواییم به حلوامون لطافت بدیم. پس تا مقداری که آرد و روغن یک خمیر نرم و منعطف داشته باشه برای ما کافیه. پس میتونید خودتون اون حالت رو ایجاد کنید. و وقتی روغن رو میخوایید به آرد اضافه کنید کم کم این کارو انجام بدید تا اگه حس کردید روغن زیاده اون رو کمتر بریزید.

میزان شکر رو مطابق با ذائقه ی خودتون کم و زیاد کنید. ولی حتما اول یک بار با نصف مواد با این دستور درست کنید و بعد اقدام به کم و زیاد کردن بکنید. اصلا چه معنی داره تا یک دستور رو درست نکردید اون رو دست کاری کنید؟(آیتم یک آدم گنده لات). همیشه در زنگی اول یک چیز رو تست کنید و بعد اقدام به تغییر اون کنید. مگر اینکه مجاز به خوردن یک سری مواد نباشید. 

 بهتره به هر میزان که گلاب و عرق هل اضافه میکنید از میزان آبی که مخلوط شکر و زعفران ریختید کم کنید. اینطوری حلواتون زیادی شل نمیشه. بهتره از عرق گلاب و هل با خلوط بالا استفاده کنید. 

 اگه دوست دارید رنگ حلوا هایی که درست میکنید خیلی تیره بشه باید در کنار اینکه آرد رو به تنهایی تفت میدید ، آرد رو هنگام اضافه کردن روغن هم تفت بدید تا سرخ بشه. اگه تنها در زمان اون که دارید آرد رو تفت میدید بخوایید و انتظار داشته باشید رنگ تیره بگیره آرد میسوزه و خیلی تلخ مزه میشه. کلا هر چی رنگ حلوا به سیاهی نزدیک تر بشه طعم اون هم کم کم به تلخی میزنه. پس برای تیره تر شدن دو بار تفت میدیم. یک بار با روغن سرخ میکنیم و یک بار خود آرد رو زیاد تر تفت میدیم.

 اگر مخلوط آرد و روغن کم رنگ بود و مورد علاقه نبود بعد از اضافه شدن روغن باز اون رو تفت بدید و سرخ کنید تا به رنگ مورد نظر برسد.

حلوا به خاطر داشتن روغن خشک نمیشه ولی بهتره در همون زمان مصرف درست بشه. ولی اگه مهمونی دارید و میخوایید یک روز زودتر درست کنید بهتره روی اون رو بعد از خنک شدن سلفون بکشید و در جای خنک نگه داری کنید. اگه داخل یخچال میزارید یک ساعت قبل از مصرف بیرون بیارید تا خشک و سفت نباشه.

میتونید وقتی حلوا داشت سفت میشد دیگه هم نزنید و تابه و قابلمه رو تکون بدید تا با برخورد با دیواره ها حلوا وسط جمع بشه و آماده بشه. بین خودمون باشه اینطوری هیجانشم بیشتره!!

در نهایت طاعات و عباداتون قبول و سر سفره های افطاری مارو هم دعا کنید.

دیدگاه‌ها  

0 #14 پری یاس 1395-04-14 04:42
سلام شکلات جون :-*
اگه لطف کنی دستور تهیه زولبیا رو بزاری ممنون میشم.من از یه رسپی استفاده کردم.طعم زولبیام عالی بود ولی ظاهر اون دو بعدی شد. یعنی مثل بیرونیا حالت لوله ای و سه بعدی نداشت.مثل کوکو شد زیرش صاف و روش پف کرد. :eek: علتش چیه به نظرت؟از ظرف سس استفاده کردم واسه شکل دهی.
----------------------
سلام. انشالله میره برای ماه رمضان سال آینده دیگه. به نظر من غلظت مواد و سرعت ریختن مواد در روغن کم بوده.
نقل قول کردن
0 #13 پری یاس 1395-04-14 04:35
سلام بر بانوی هنرمند
می خواستم بپرسم منظورتون از آرد گندم آرد نانوایی هست یا آرد سفید شیرینی پزی.چون گفتین باید از ارد نان سنگک استفاده بشه .من چندروز با شیره خرما و آرد سنگک حلوا درست کردم ولی کاملا خشک و سفت شد.اول فکر کردم از شیره اس.ولی شیره هم عوض کردم دوباره سفت :cry: .دفعه سوم به جای آرد سنگک آرد سفید ریختم خیلی خیلی عالی شد :eek:
-------------------
سلام. منظور من آرد سبوس دار هست که باعث میشه رنگ بهتری حلوا پیدا کنه. ولی میتونید از هر آردی که راضی تر هستید استفاده کنید. نوش جان. خدارو شکر بار سوم خوب از آب درومد
نقل قول کردن
0 #12 sadi 1395-02-09 11:58
هوف سلام فقط خواستم بگم فوق العاده ایییییییییییییییی خانوووم خوش به حال همسر و بچه هات و همه اطرافیانت چقد با ذوق و سلیقه و همه چی تمومی ؛لذت بردم از همه دستوراتت امیدوارم بتونم شیرینی چرخی رو درست کنم اخه راستش متولد قزوینم و طعم بچگی هام امیخته ای از نون چرخی و حال و هوای قزوینه که در همون کودکی قزوین رو ترک کردم اول به تهران حالا هم ساکن اصفهانم ؛عاااالی بود همشهری خدا قوت ایشالله سالم و سلامت در ارامش باشی دوست خوبم
-----------------
سلام. خوش اومدید همشهری. هر جایی هستید انشالله خوش و خرم باشید.
نقل قول کردن
0 #11 لیلا 1394-05-27 10:54
سلام عزیزم
مرسی بانوی هنرمند
---------------------
سلام. خواهش میکنم عزیزم.
نقل قول کردن
0 #10 somayeh 1394-05-06 08:22
سلام شکلات جونم بازم مثل همیشه گل کاشتی
اگه میشه طرزتهیه باقلوا رو هم بذار با خمیر یوفکا
چون فکرکنم بایوفکا راحتتره ممنونم خیلی دوستت
دارم واقعا کارات محشره من هر کدومودرست
کردم بینظیرشده
--------------------------------
سلام. بزرگوارید و لطف دارید. در برنامه ام قرار میدم.
نقل قول کردن
0 #9 فرخنده 1394-04-19 07:41
ممنون دستورهای شما خیلی کامل وعالی هستند تمام مطالب را کامل بیان میکنید واقعا سپاسگذارم وخوشحالم که با شما اشنا شدم انشااله همیشه موفق باشید .میشه دستور یک پنکیک خوب را بگذارید
-------------------------
سلام. ممنونم از لطف شما. بزرگوارید. حتما به زودی یک پست پنکیکی خواهیم داشت.
نقل قول کردن
0 #8 مهسا بانو 1394-04-13 20:09
سلام دوست شکلاتیم ممنون از جواب
-------------------
سلام. خواهش میکنم عزیزم.
نقل قول کردن
+1 #7 مهسا بانو 1394-04-13 09:16
سلامممم عاشق سایتتونم ;-)
و عاشق کیک و دسر :lol:
دستور کیک ها و دسر های خوشمزه هم بذارید :P
همیشه دنبال میکنم وبلاگتونو دستوراتونم امتحان کردم و راضی بودم
همشون عالی و خوب بودن :lol:
یه سوالی راجب کاپ کیک شکلاتی نسکافه ای دارم مقدار مواد دستور زیاده و فر من هم کوچیک هر بار 12تا کاپ کیک میتونم بپزم حالا من اون مقدار یا حتی نصف اونو درس کنم باز مقداری از مایه میمونه
اون پقداری که مونده رو میشه دوباره پخت :sigh: ؟چون تا اون کاپ کیکایی که تو فر هستن بپزن حداقل40دیقه طول میکشه تو این مدت مایه خراب نمیشه؟؟؟
یه سوال دیگم دارم من حلوا میپزم خیییلی سفت میشه عین لاستیک میشه علتش چیه؟؟؟؟؟ :cry: :-? :cry: :o :sad: :oops:
ممنونم از شما دوست عزیزمممم ;-) ;-) ;-) 8)
----------------------
سلام. میتونید باقی مقدار کاپ کیک رو داخل قالب بزرگتر بریزید و همزمان داخل فر قرار بدید. اگه بمونه مایع کیک کیفیتش از بین میره. یا مواد رو تقسیم بر سه کنید.
احتمال زیاد روغن شما کمه که سفت میشه. روغن و کره باعث نرم تر سدن و بافت نرم پیدا کردن میشه. یا مقدار شربت کمه.
نقل قول کردن
0 #6 نعیمه نوری 1394-04-09 20:21
وقتی خانم مدیر سایت این همه زحمت میکشه و پست میذاره باید تشکر کرد دیگه ;-) همین فقط خواستم تشکر کنم. خسته نباشی عزیزم :roll:
-----------------------------
ممنونم عزیزه دلم. قربونت. ولی واقعا برای یک پست حدود دو ساعت وقتم گرفته میشه که این پیام هارو که میخونم از ته دلم احساس رضایت میکنم از کارم. ممنونم.
نقل قول کردن
0 #5 صحبا 1394-04-07 15:28
سلام یه حلوایی است طعم خرما و دارچینو گردو زنجبیل میده ولی اصلا خرماو گردو توش معلوم نیست میشه بگین اون چحوری درست میشه؟من اینه تویه مهمونی خوردم
---------------------
حلوای خرما و گردو و زنجبیل داریم. ولی نمیدونم دقیقا اونی باشه که شما میل کردید؟! همه ی مواد باید آسیاب بشه و له. سعی میکنم دستورش رو قرار بدم ولی قول نمیدم.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir