شیرینی نخودی قزوین

http://s6.picofile.com/file/8178342118/IMG_0219.JPG

از کجای تاریخ شیرینی نون نخودی قزوین تبدیل شد به نخودچی خدا میدونه و بس!! خوب تعصب من روی اسم این شیرینی کاملا معلومه نه؟ این شیرینی با آرد نخود گل درست میشه و بسیار راحت و خوشمزه است.نیاز به پخت زیاد نداره طوری که حتی گاها خمیر اون خالی خالی خورده میشه. و اندک پخت اون هم به خاطر وجود آرد برنج و تخم مرغ اون به حساب میاد. در خیلی از استان های ما الان این شیرینی را درست میکنن. شاید خیلی ها ندونن که این شیرینی مخصوص قزوینه چون پسوند (چی) که به اشتباه به این شیرینی اضافه شده باعث میشه این تشابه اسمی ایجاد بشه که این شیرینی جز محصولات شهر های آذری زبان ما هست.در حالی که این شیرینی اصالت قزوینی داره!!!

 

 

مواد لازم :

آرد نخود  نیم کیلو

روغن  جامد قنادی 250 تا 300 گرم

پودر قند 250 گرم

آرد برنج  125 گرم

پودر هل  یک قاشق مربا خوری

زرده تخم مرغ  نصف یک عدد

خلال پسته یا زعفران غلیظ به میزان لازم

 یک نکته مهم این شیرینی اینه که نیازی به آب کردن روغن نداره و با آب کردن روغن خیلی زود وا میره. روغن و پودر قند و پودر هل و در صورت تمایل یک قاشق زعفران غلیظ را به هم زن خوب هم بزنید تا با هم مخلوط بشن. میتونید این کارو با دست هم انجام بدید.

بعد زرده تخم مرغ را اضافه کنید. من نوشتم نصف زرده تخم مرغ چون دستور اصلی را نصف کردم. زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید و بعد نصفش رو به مواد اضافه کنید و بازم هم بزنید تا مخلوط یکدست بشه.

در آخر آرد برنج و آرد نخود گل را به هم الک کنید و به مواد بالا اضافه کنید و خوب هم بزنید و ورز بدید تا خمیر یک دستی ایجاد بشه.

http://s6.picofile.com/file/8178342042/download.jpg

 وقتی خمیر بدست اومد و دیگه به دست نچسبید اون را به گلوله های درشت تقسیم کنید و داخل پلاستیک خوب بپیچید تا هوایی به اون نفوذ نکنه.

خمیر به دست اومده را به مدت 4 تا 5 ساعت در جای خنک استراحت بدید. دقت کنید جایی که خمیر را نگه میدارید گرم نباشه چون روغن اون وا میره و روغنشو پس میده.

بعد از مدت استراحت خمیر را دوباره باید ورز بدید تا انسجام پیدا کنه و بعد اون رو در روی سطح صاف که از قبل سلفون کشیدید پهن کنید.

http://s6.picofile.com/file/8178341984/download_1_.jpg

 قالب این شیرینی کوچک هست و خود این شیرینی ریز و خوشگله. زعفران غلیظ یا خلال پسته ی خرد شده برای تزیین روی اون لازمه.

شیرینی ها رو قالب بزنید و بعد روی اون را با زعفران همونطوری که در تصویر میبینید یا خلال پسته تزیین کنید.

http://s6.picofile.com/file/8178341992/download_2_.jpg

 شیرینی های قالب زده شده را داخل سینی فر بچینید و اون رو در طبقه ی وسط فر از قبل داغ شده با دمای 175 درجه قرار بدید.

این شیرینی همونطوری که گفتم نیاز به پخت طولانی نداره و خیلی زود میسوزه. پس مراقب باشید با کوچکترین تغییر رنگ در زیر اون اون آماده خارج شدن از فر هست.

http://s6.picofile.com/file/8178342118/IMG_0219.JPG

 بعد از طلایی شدن زیر شیرینی اون رو از فر خارج گنید و به هیچ وجه به اون دست نزنید تا کاملا خنک بشه. و بعد از خنک شدن اون رو در ظرف مورد نظر بچینید. و نوش جان کنید.

میتونید به جای آرد برنج آرد سفید بریزید ولی با آرد برنج یک چیز دیگه است. و لطافت بیشتری خواهد داشت.

http://s4.picofile.com/file/8178342026/download_3_.jpg

 هر چی قالب این شیرینی بلند تر باشه و این شیرینی بلند تر قالب بخوره خوشگل تر خواهد بود.

طعم قالب این شیرینی مزه ی آرد نخود اون هست که بهتره از نوع مرغوب و تازه باشه.

http://s6.picofile.com/file/8178342100/IMG_0216.JPG

 اون آتیش پاره ای که اومد سراغ این شیرینی ها ابتدا اونها رو خرد کرد و بعد خورد. خوشبختانه مزه ی اون رو پسندید.

این پست دقیقا یک سال طول کشید تا آپ بشه. از انتهای سال 1393 تا ابتدای سال 1394 امیدوارم سال خوبی رو آغاز کرده باشید و از همین دقایق ابتدایی سال جدید تا انتهای این سال پر باشه براتون از شادی و خوشحالی و سلامتی تک تک شما و اعضای خانواده هاتون.

http://s6.picofile.com/file/8178342126/IMG_0227.JPG

 این شیرینی بسیار پوکه و من برای نگه داری طولانی مدت حتما اون رو داخل فریزر نگه میدارم تا جابجا کردن اون راحتر بشه و زود پودر نشه.

در ظرف دربسته تا 6 ماه در فریزر میمونه.

http://s4.picofile.com/file/8178342142/IMG_0230.JPG

دیدگاه‌ها  

0 #10 مهناز 1395-11-20 06:13
سلام خانومی خوبید. من از رو رسپی شما نخودی درست کردم خیلی خوب و خوش طعمه واقعا ممنون . فقط بعد از خنک شدن یک مقدار از داغ بودنش سفت شده میخواستم دلیلشو بدونم واینکه بین شیرینی پزا رایج که نخودی هر چقدر بمونه بهتر میشه ایا درسته بعد از چه لحاظ.
----------------------
سلام. ممکنه از جنس آرد شما باشه یا پودر قند.
قاعدتا شیرینی وقتی خوب خنک بشه مزه پیدا میکنه نه موندن! مگر شیرینی های خامه ای که باید مزه بگیرن.
نقل قول کردن
0 #9 مهناز 1395-11-19 11:18
سلام خانوم .خیلی ممنون از این همه لطفی که به ما میکنید این دانسته های با ارزش و در اختیار ما هم قرار میدید . عزیزم من از رو دستور شما امروز شیرینی نخودی درست کردم منتها به جای پودر قند از پودر شکر استفاده کردم .حقیقتا طعمش خیلی خوبه ولی یکم ترک خورده هنگام پخت بعد از خنک شدن هم یکم سفته البته خیلی نه .در مقایسه با داغ بودنش یکم سفته میخوام علتشو بدونم
-----------------------
علت اصلی همون عوض کردن پودر قند و پودر شکر با همه عزیزم. خواهش میکنم.
نقل قول کردن
0 #8 پری یاس 1395-04-14 04:59
سلام و تشکر از دستورات خوب و جامعتون
سینی فر را باید کاغذ روغنی بیاندازیم؟ در تصویر مشخص نبود.
-----------------------
سلام. ممنونم. بله. حتما.
نقل قول کردن
0 #7 فاطمه م 1394-12-22 04:25
باسلام و وقت بخیر، ان شاا... میخوام برای عید شیرینی نخودچی درست کنم، چند دستور تو نت خوندم، بعضی دستورها فقط آرد نخودچی داشت و تخم مرغ نداشت، یکیشون۳قاشق آرد گندم داشت و تخم مرغ نداشت، دستور شما هم که آرد برنج و تخم مرغ داره، واقعا موندم که از کدوم دستور استفاده کنم، اولین بارکه میخوام شیرینی نخودی درست کنم، اگر راهنماییم کنید ممنون میشم
-------------------------
سلام. دیگه انتخاب با شماست که از کدوم دستور استفاده کنید.
نقل قول کردن
0 #6 lماهرخ 1394-12-14 06:59
با عرض سلام وخسته نباشيد.من اين شيريني رو درست كردم ولي خميرم خيلي شل بود؟علتش چيه؟باتشكر
------------------
سلام. از چه نوع روغنی استفاده کردید؟ حتما باید روغن مخصوص قنادی باشه.
نقل قول کردن
0 #5 مهمان 1394-11-30 19:17
سلام , بجای روغن جامد میشه از کره استفاده کرد ؟ (آخه ما اصلا روغن جامد مصرف نمیکنیم)
میشه مواد رو نصف کرد ؟
ممنون میشم زود جواب بدید.
--------------------
سلام. به هیچ وجه نمیشه از کره استفاده کرد. نه بافت مناسب داره و نه موندگاری و تلخ میشه.
میشه مواد رو نطف کرد.
روغن جامد هم باید مخصوص قنادی باشه
نقل قول کردن
0 #4 نسترن. م 1394-08-12 08:50
شکلات جون منم این شیرینیهای نخودچی را برای عید نوروز درست میکنم. ولی فقط آرد نخود چی میریزم. سؤالم اینه که آرد برنج چه تغییری در بافت و کیفیت شیرینیها بوجود میاره. همینطور زرده ی تخم مرغ.
یه سؤال دیگه شما میدونی اون شیرینیهای نخودچی که گرد هستن ووسطشون هم مهر یا نقش میزنن چطوریه؟؟ من خیلی دوست دارم از اون شیرینیها هم درست کنم. ممنون شکلات جون
-----------------------
دقیقا منظورتون رو از گرد و نقش متوجه نشدم. منظورتون شیرینی برنجی هست؟؟؟
تخم مرغ و آرد ترد و پوک میکنه شیرینی رو
نقل قول کردن
0 #3 آرزوجون 1394-01-29 06:53
سلام امروز صبح سایت شما رو تماشا میکنم، هنوز از هیچ رسپی برای پخت شیرینی یا کیک استفاده نکردم،ولی در مورد نون نخودچی من بصورت حرفه ای پخت میکنم و طرفدار زیاد داره هیچ آردی بجز خود نخود استفاده نمیکنم، زرده نمیزم ، روغن لادن نیمه جامد و کره استفاده میکنم ، اینطوری ماندگاریش بیرون یخچال حدود دو ماه بیشتره و خرد هم نمیشه.
-----------------------
موفق باشید.
نقل قول کردن
0 #2 somayeh 1394-01-14 06:15
دست گلت دردنکنه
----------------------
خواهش میکنم
نقل قول کردن
0 #1 افسانه 1394-01-05 07:44
سلام دوست جونم سال نو بر شما خانواده گرامیت خصوصا عروسکت مبارک سال خوب و پربرکت و همراه با سلامتی و خوشبختی باشه واست
-------------------------
سلام . ممنون از لطف شما و اینکه به یادم بودید.همچینین سالی بر از شادی و سلامتی براتون آرزو دارم.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir