شیرینی نون چرخی قزوین

http://s6.picofile.com/file/8175804784/IMG_0261.JPG

این پستهای شیرینی ما طلسم افتاده. یک روز سرور خرابه ، یک روز آپلود مشکل داره ، یک روز من خسته ام ، یک روز ....

بریم تا داشته باشیم دومین شیرینی امسال رو. اسم این شیرینی نان چرخی قزوین هستش.این شیرینی محبوبه من! یعنی تمام شیرینی های قزوین یک طرف این یک طرف. این شیرینی هم مثل نون چایی میمونه و خیلی از حرفهای من تکراری خواهد بود. به همین خاطر من نکات تکراری رو دیگه نمیگم و ارجاع میدم به پست نون چایی.

چرا اسم این شیرینی چرخی هست؟ چون قالب اون و و مهم ترین وسیله ای که برای درست کردن این شیرینی بهش نیاز داریم دستگاه چرخ گوشت هست.

 

 مواد لازم :

آرد صرفه  750گرم

آرد برنج 250گرم

روغن جامد 350گرم (تا 450 گرم هم ممکنه بیشتر بشه)

پودر قند    250گرم

زرده تخم مرغ درشت 4 عدد

ماست 2ونیم قاشق غذاخوری سر پر(نصف کاسه ماست خوری)

جوش 1قاشق چایخوری

پودر هل  ۱قاشق چایخوری

اینجا هم درست مثل نون چایی عمل میکنیم. یعنی مراحل هموناست فقط مواد اولیه کمی تغییر کرده و روش درست کردن.

روغن رو آب میکنیم و میزاریم کاملا خنک بشه و بعد پودر قند رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط بشه.

جوش شیرین رو روی ماست میریزیم و هم میزنیم تا مخلوط شه و کف کنه.

http://s6.picofile.com/file/8175804742/download_16_.jpg

 حالا تخم مرغ رو به مخلوط اضافه میکنیم و بعد از هم زدن ماست و جوش رو اضافه میکنیم و در نهایت هل اضافه میشه و هم میزنیم تا یکدست بشه.

حالا نوبت اضافه کردن آرد برنج و آرد صرفه هست که قبلا چندین بار الک کردیم و ناخالصی نداره.

کم کم اضافه میکنیم و ورز میدیم تا خمیر منسجم بشه.

http://s6.picofile.com/file/8175804768/download.jpg

 اینم مثل نون چای خیلی خیلی ورز میخواد. میتونید از غذاساز استفاده کنید. میتونید تمام آرد رو نریزید و کم کم بریزید تا خمیر به دست نچسبه.

و میتونید اگه دیدید خیلی خمیر خشکه کمی روغن آب کنید و اضافه کنید. من این حرکت رو بیشتر میپسندم.

http://s4.picofile.com/file/8175804600/download_1_.jpg

 ورز بسیار مهمه. این خمیر خیلی حساسه و بهتره مقادیر دقیق رعایت بشه. و نباید خیلی هم ورز بخوره. اگه کم ورز بدید مواد درست مخلوط نمیشه و به خورد هم نمیره. اگه زیاد ورز بدید به روغن می افته خمیر و خراب میشه. و بازم تاکید کنم این پست رو بخونید.نون چایی 

بعد از اینکه خمیر آماده شد اون رو به چند تا گلوله تقسیم کنید و روشو بپوشونید و اجازه بدید برای چند ساعت استراحت کنه. دقت کنید روی خمیر کاملا پوشیده باشه و اصلا هوا به اون نرسه و از طرفی در جای خنک نگه داری بشه.

http://s4.picofile.com/file/8175804626/download_2_.jpg

 ما برای درست کردن نون چرخی احتیاج به چرخ گوشت داریم. این چرخ گوشت دستی که توی تصویر میبینید مال جهاز مادر شوهرمه. فکر کنم قدمت 40 یا 50 ساله داشته باشه. به صورت دستی کار میکنه و برای درست کردن چرخی خیلی مناسبه. نمیدونم الانم این چرخ ساخته میشه یا نه؟!

روال کار باهاشم این طوره که باید پایه اش رو به یک جایی وصل کنیم و بعد از سفت کردنش دستگاه و تیغه ی داخلی رو قرار میدیم.

و بعد با حرکت دست و چرخوندن اهرم چرخ فعالیت چرخ آغاز میشه.

http://s6.picofile.com/file/8175804634/download_3_.jpg

 برای درست کردن چرخی باید از قالب اون استفاده کردن. این قالب خوشبختانه سایز های مختلف داره و دندانه های مختلف. مثلا نوع صنعتی و بازاری اون کمی فاطله لبه تا دندانه بیشتره که این باعث میشه حاشیه ی آن صاف تر باشه. و یا نون خونگی بیشتر دندانه داره.

من کلا دوست دارم حاشیه چین خورده و دندانه زیاد باشه تا کاملا نفس چرخی بودن رو داشته باشه.

http://s6.picofile.com/file/8175804642/download_4_.jpg

 اینم نمای قالب از نزدیک.

این قالب به جای تیغه و قالب سوراخ دار چرخ گوشت روی دهانه ی چرخ بسته میشه.

http://s4.picofile.com/file/8175804776/IMG_0135.JPG

 من تا حالا خودم از چرخ گوشت برقی استفاده نکردم برای این کار ولی فکر کنم بشه با همون هم این شیرینی رو درست کرد.

خوب اینجا دیگه دسته تموم دست اندر کاران در تصویر هست... با تشکر از مادر همسر ، خواهر همسر ، همسر و دخملم.

بعد از استراحت خمیر رو دوباره ورز میدیم و داخل چرخ میریزیم و شروع میکنیم به چرخ کردن. ممکنه در ابتدا یک کم سخت به نظر برسه ولی خیلی زود دستتون راه می افته.

http://s6.picofile.com/file/8175804668/download_5_.jpg

در حین  چرخ کردن با حرکت دست اونها رو قطعه قطعه میکنیم و داخل سینی فر قرار میدیم.

برای روی اونها میتونید از پودر پسته و خرفه استفاده کنید. وسط اونها رو پودر میریزیم و در طبقه ی وسط فر از قبل داغ شده با دمای 170 درجه قرار میدیم.

http://s6.picofile.com/file/8175804718/download_6_.jpg

 بهتره دمای حرارت فر یکنواخت باشه. این شیرینی خیلی زود میسوزه. پس حواستون باشه از کنارش جم نخورید. همین که زیرش کمی خیلی کم تغییر رنگ داد آماده است. حدود 15 دقیقه زمان میبره تا بپزه باز این زمان بستگی به دمای فر شما داره.

بعد از آماده شدن اونها رو از فر خارج کنید و اجازه بدید خوب خنک بشه و بعد داخل ظرف در بسته برای مدت طولانی میتونید نگه داری کنید.

http://s4.picofile.com/file/8175804726/download_7_.jpg

 نون چرخی رو میتونید کاکائویی یا مخلوط هم درست کنید که برای این کار در خمیر این شیرینی از آرد کمتری استفاده میشه و به جاش پودر کاکائو ریخته میشه. هر میزان از آرد کم کنید به جاش پودر کاکائو میریزیم. مثلا دو قاشق آرد کم میشه و جاش پودر کاکائو ریخته میشه.

توجه کنید چون پودر کاکائو تله پس باید پودر قند یا شکر رو هم بیشتر کنید. مثلا برای دو قاشق کاکائو یک قاشق قند اضافه میشه. ولی خوب طعم خالص این شیرینی یک چیز دیگه است.

http://s6.picofile.com/file/8175804784/IMG_0261.JPG

 به جای جوش شیرین از بکینگ پودر هم میتونید استفاده کنید ولی مطمئن باشید این مقدار جوش در مقابل مقداری که شما به طور ناخواسته روزانه در مواد مختلف مصرف میکنید خیلی ناچیز هست.

http://s4.picofile.com/file/8175804818/IMG_0273.JPG

 بهتره هل تازه آسیاب بشه تا عطرش حفظ بشه. در ضمن چون این شیرینی هل داره و خود هل از طعم دهنده های قوی هست دیگه نیازی به وانیل نداره.

http://s4.picofile.com/file/8175804918/IMG_0278.JPG

 در پست قبل هم اشاره کردم اگه من برای عکاسی قله قاف رو هم در نظر بگیرم؟!.... !!!

ماکروفر بالای اپن هست! و ظرف شیرینی بالای ماکروفر....

http://s6.picofile.com/file/8175804800/IMG_0266.JPG

 امیدوارم درست کنید و نوش جان کنید...

این شیرینی واقعا فوق العاده است.

http://s6.picofile.com/file/8175804850/IMG_0275.JPG

دیدگاه‌ها  

+1 #7 سپید 1394-11-23 09:09
سلام کرمان هم نون چرخی داره :-)
-----------------
سلام. چه جالب . کاش بیشتر توضیح میدادید.
نقل قول کردن
+1 #6 مبینا شمیرانی 1394-06-08 08:49
خسته نباشید خیلی عااالی…من چرخ گوشت ندارم میشه چیکار کنم؟
---------------------
برای درست کردن این شیرینی نیاز به چرخ گوشت هست. اگه ندارید نهایتا با وردنه خمیر رو نازک کنید و روشو با چنگال بکشید. قول نمیدم کیفیت عالی داشته باشه. ولی دیگه چاره ای نیست.
نقل قول کردن
+1 #5 مریم -ش 1394-01-24 07:56
سلام شیرینیای قزوین واقعا خوشمزه ن یادش بخیر ما با یه خونواده خیلی خوب قزوینی دوست بودیم و حدود 20-30 سال شایدم بیشتر یعنی از وقتی ماها نبودیم مامان باباها دوست بودن و رفت و آمد داشتن الان دیگه چندسالیه رفت و آمدا قطع شده حیف!
اونا همیشه واسه عیدا از این شیرینیا داشتن خیلییییییییییی خوشمزه بود خیلی خیلی خوشمزه ..یاد اون روزا افتادم
----------------------
چه جالب . الان تمام قنادی ها در این شهر این شیرینی ها رو درست میکنن. حوس کردید سری به شهر ما بزنید....
نقل قول کردن
+3 #4 سایه 1393-12-25 13:46
سلام گلم من این شیرینی رو خیلی دوست دارم .در شهر کاشمر واقع در خراسان رضوی این شیرینی درست میشه که دستورش کمی متفاوته اما بسیار خوشمزه و از شیرینیهای اصیل منطقه هست. سال خوبی رو براتون آرزومندم :roll: :roll: :roll:
------------------------
سلام. اصلا اطلاع نداشتم. واقعا ممنونم برای اطلاع رسانیتون. لازم شد یک سفر به کاشمر داشته باشم.
نقل قول کردن
+1 #3 محیاا 1393-12-19 15:27
سلام وای من چرخ گوشت قدیمی ندارم ناراحتم چجوری درستش کنم.خداکنه چرخ گوشت من داشته باش وگرن بایدقیدشو بزنم.من این شیرینیووووودوست دارم :cry: :cry: :cry:
--------------------
با چرخ گوشت های الانم میشه. فقط باید قالب نون چرخی رو بخرید از بیرون که زیر 5 هزار تومنه قیمتش.
نقل قول کردن
0 #2 افسانه 1393-12-18 13:24
سلام دوست جونم مثل همیشه عالیه کارات خوش به حال خاندان همسر با این عروس آوردنشون بزرگترین برد تو زندگیشون بوده
گلم چرخ گوشتشو مامانم داره ولی قالبشو نتونستم جایی پیدا کنم :cry:
میشه با همین دستو شیرینیشو قالبی کنم؟ :P
----------------------
عزیزم لطف داری شما.
میشه ولی سعی کنید بسیار نازک قالب بزنید.
قالبش رو لوازم قنادی ها دارن.
نقل قول کردن
+1 #1 ریحانه 1393-12-18 12:34
سلام عزیزم وااااااای مثل همیشه عالیه، من که دستگاهشو ندارم درست کنم :cry: :cry:
----------------------
سلام. با چرخ گوشت معمولی هم میشه . فقط به جای تیغه قالب چرخی رو ببندید. قالبشم در لوازم قنادی فروشی ها هست.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir