شیرینی پنجره ای

http://s5.picofile.com/file/8141557126/IMG_0913.JPG

 این شیرینی از دسته شیرینی های سنتی و کم درد سریه که بنده خدا با هر دستوری خوب از آب درمیاد. یعنی واقعا مهارت میخواد خراب کردنش! چند تا دستور مختلف و معروف براش داریم. منم از همون دستور ها و گاها ترکیب اون دستور ها با هم استفاده میکنم. چند تا قلق خاص داره که اگه رعایت بشه دیگه نوره علی نوره.خوب بریم که یک شیرینی نوستالژیک رو با هم مرور کنیم.

مواد لازم :

 تخم مرغ 5 عدد

آرد سفید یک فنجان (75 گرم)

نشاسته یک فنجان(75 گرم)

گلاب سه قاشق غذاخوری

شیر یا ماست دو قاشق غذاخوری

وانیل نوک قاشق چایخوری

زعفران در صورت تمایل

 

نشاسته را با گلاب و شیر مخلوط میکنیم.تا حالت خمیری پیدا کنه. تخم مرغها را دونه به دونه با مخلوط گلاب و نشاسته اضافه میکنیم و با همزن دستی یا برقی میزنیم تا یکدست و کشدار و کرم رنگ بشه.بعد آرد رو کم کم الک کرده و به مواد بالا اضافه میکنیم.

 خوب وقتی تمام مواد با هم مخلوط شد از صافی عبورش میدیم. راستش من معمولا این کارو نمیکنم. و کمی که مواد روی میز آشپزخونه میمونه باز میشه. و کلا این شیرینی خیلی قلق خاصی نداره که چند تا لکه ی کوچیک بهمش بزنن! اگه دوست داشتید داخل مایع کمی زعفران غلیظ یا رنگ خوراکی بریزید.

 روغن را میذاریم حسابی داغ بشه و قالب مخصوص شیرینی پنجره ای رو هم توش میزاریم تا گرم بشه.(نیازی نیست خیلی داغ بشه نه داغه داغ نه سرد! باید گرم باشه)

بعد یادتون باشه هر چند دقیقه موادتون رو هم بزنید چون نشاسته ته نشین میشه. و بعد قالب رو طوری که فقط تا لبه ی بالا داخل مواد فرو بره داخل موادمون میزنیم. به هیچ وجه روی قالب مواد نیاد!!!

http://s5.picofile.com/file/8141556826/download_2_.jpg

 و سریع توی ظرف روغن داغ میزنیم. کمی با قالب نگه دارید و خودش شروع میکنه به باز شدن و برشته شدن. دوست داشتید میتونید با تیزی چاقو یا چنگال اونو از قالب جدا کنید.

http://s5.picofile.com/file/8141557018/IMG_0904.JPG

و وقتی به میزان دلخواه برشته شد اونو توی سبد یا ظرفی قرار بدید تا روغن اضافیش بره.

http://s5.picofile.com/file/8141556976/IMG_0902.JPG

 اینکه نون پنجره ای شما چقدر ضخامت داشته باشه تقریبا دسته خودتونه. اگه قالب را چند بار داخل مواد بزنید ، شیرینیتون ضخامت بیشتری خواهد داشت.

توجه کنید حتما روغن اضافی نون پنجره ای را بگیرید و وقتی شیرینیتون داغ هست اونها رو روی هم قرار ندید چون بخار میکنه و حالت خمیری ایجاد میشه.

http://s5.picofile.com/file/8141557084/IMG_0905.JPG

 در آخر وقتی خوب خنک شد و روغن اضافی اون کشیده شد روش پودر قند الک کنید. میتونید برای معطر شدن اون کمی هم هل سفید کوبیده همراه پودر قند روش بریزید.

توجه کنید اگه قراره بعدا شیرینی ها رو سرو کنید پودر قند اون رو هم زمان سرو روشون بپاچید.

اگه در خمیرمون شیر بریزیم شیرینیمون تردتر و اگه ماست بریزیم شیرینی کمی نرم تر میشه.

اگه مایع خمیریمون خیلی سفت بود کمی شیر اضافه میکنیم و اگه خیلی روان و شل بود کمی آرد سفید.

 

http://s5.picofile.com/file/8141557126/IMG_0913.JPG

دیدگاه‌ها  

0 #10 نیکا 1399-03-18 21:10
خیلی عالی بود ....ممنون از شما...خیلی عالی اموزش دادید❤❤❤❤❤❤
نقل قول کردن
0 #9 نسترن.م 1398-10-21 05:32
سلاااتم خانوم هنرمند .من هم شیرینی پنجره ای را با همین مقدار نشاسته و تخم مرغ درست میکنم . ولی میزان شیر و گلابم یک لیوان سرخالی هست و برای همین آردم از 75 گرم بیشتر لازم میشه . آیا زیاد شدن شیر تأثیری در نتیجه ی نهایی داره ؟غلظت مایه ی شما بیشتر رو به شلی و روانی هست یا سفت و غلیظ ؟
سؤال بعدی من اینه که شما اصلا نمسذارید رنگ شیرینی ها تغییری یکنه و تا خودشو گرفت برش میداری ؟
ممنووون :-* :-* :-*
--------------3
سلام گلم یک دستور عالی برای پنجره ای به زودی میزارم و نکات رو در اون میگم. اما خیلی از موارد کاملا سلیقه ای هست
نقل قول کردن
0 #8 g 1394-10-11 15:58
سلام میشه بدون قالب مثل زولبیا درستش کرد؟ :D :lol:
----------------------
سلام . نه حتما نیاز به قالب هست. اون نازکی و کیفیت رو فقط قالب میده
نقل قول کردن
0 #7 zahraza 1394-03-10 07:50
سلام. دوست عزیز من قبلا این شیرینی رو چند باری درست کرده بودم اما الان درست کردم یه جوری شده این شیرینی!! ;-)
هم روغن زیاد به خوردش رفته نسبت به دفعات قبل!
و هم یکم حالت تردی اش کم شده و خمیری شده!
من فک می کنم شاید به خاطر آردم باشه!؟؟
مایه هم شل بود و نه سفت و به نظرم که خوب بود! اما چرا اونجوری شد رو نمیدونم!! :sad:
-----------------------
شاید یک چیزی رو کم و زیاد ریختید. ممکنه به خاطر آرد باشه. این شیرینی خیلی حساس نیست و میتونستید مقدار بیشتری آرد بریزد تا سفت بشه. یکی دو قاشق البته نه بیشتر. شاید هم تخم مرغ هاتون خیلی درشت بوده.
نقل قول کردن
0 #6 مرمر* 1394-02-21 09:57
:lol: :D :D :D
عالی.ممنون عزیزم
پس چرا من درست کردم انقد بوی تخم مرغ میداد.نمیشه کاریش کرد؟؟؟؟؟؟
------------------
تخم مرغ رو خوب هم بزنید. تخم مرغ هایی که به دیواره ظرف میچسبن عامل ایجاد بوی زخم اند. حتما اونهارو هم هم بزنید. حتی ظرف رو عوض کنید. کلا برخی چیزها یک ته بویی دارن و این ذات اون غذاست.سخت نگیرید. کمی وانیل بریزید.
نقل قول کردن
0 #5 راحیل 1393-07-03 09:28
این شیرینی واقعا ترد و خوشمزه است
من خیلی دوست دارم
چقدر یکرنگ و همسان شده.
---------------------
ممنونم
نقل قول کردن
+1 #4 مبینا 1393-07-02 14:59
من عاشق شیرینی پنجره ای هستم 8) انقده دوسش دارم . آخه من از بچگیم غیر از شیرینی پنجره ای رو یادم میاد . خییییییییییییلی دوس دارم
-----------------------
واقعا این شیرینی پچگی همه ی ماست
نقل قول کردن
0 #3 تمشک بانو 1393-07-02 10:50
دنبال یه دستور خوب بودم براش که خداروشک شما یه دستور خوب دادی بهمون . ممنونم . خیلی نوستالژیه این شیرینی برامون . ممنونم .
----------------------
خوب حتما امتحانش کن.
نقل قول کردن
+2 #2 الهام 1393-07-02 06:50
سلام
لطف میکنی دستور نون چایی ترجیحا کره ای رو بهم بدی
قبلا هم برات نوشته بودم. اگه لطف کنی ممنون میشم
----------------------
خانومی نون چای معمولی را قبلا براتون ایمیل کردم. نرسیده؟؟
نقل قول کردن
+3 #1 عسل 1393-07-01 22:46
سلام عالیه من یاد دوران راهنمایی افتادم ما توی کتاب حرفه و فن داشتیم کلی خاطرات برام زنده شد
----------------------
چه جالب. توی کتاب ما نبود. ما به جاش الویه درست کردیم.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir