شیرینی پنجره ای
این شیرینی از دسته شیرینی های سنتی و کم درد سریه که بنده خدا با هر دستوری خوب از آب درمیاد. یعنی واقعا مهارت میخواد خراب کردنش! چند تا دستور مختلف و معروف براش داریم. منم از همون دستور ها و گاها ترکیب اون دستور ها با هم استفاده میکنم. چند تا قلق خاص داره که اگه رعایت بشه دیگه نوره علی نوره.خوب بریم که یک شیرینی نوستالژیک رو با هم مرور کنیم.
مواد لازم :
تخم مرغ 5 عدد
آرد سفید یک فنجان (75 گرم)
نشاسته یک فنجان(75 گرم)
گلاب سه قاشق غذاخوری
شیر یا ماست دو قاشق غذاخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
زعفران در صورت تمایل
نشاسته را با گلاب و شیر مخلوط میکنیم.تا حالت خمیری پیدا کنه. تخم مرغها را دونه به دونه با مخلوط گلاب و نشاسته اضافه میکنیم و با همزن دستی یا برقی میزنیم تا یکدست و کشدار و کرم رنگ بشه.بعد آرد رو کم کم الک کرده و به مواد بالا اضافه میکنیم.
خوب وقتی تمام مواد با هم مخلوط شد از صافی عبورش میدیم. راستش من معمولا این کارو نمیکنم. و کمی که مواد روی میز آشپزخونه میمونه باز میشه. و کلا این شیرینی خیلی قلق خاصی نداره که چند تا لکه ی کوچیک بهمش بزنن! اگه دوست داشتید داخل مایع کمی زعفران غلیظ یا رنگ خوراکی بریزید.
روغن را میذاریم حسابی داغ بشه و قالب مخصوص شیرینی پنجره ای رو هم توش میزاریم تا گرم بشه.(نیازی نیست خیلی داغ بشه نه داغه داغ نه سرد! باید گرم باشه)
بعد یادتون باشه هر چند دقیقه موادتون رو هم بزنید چون نشاسته ته نشین میشه. و بعد قالب رو طوری که فقط تا لبه ی بالا داخل مواد فرو بره داخل موادمون میزنیم. به هیچ وجه روی قالب مواد نیاد!!!
و سریع توی ظرف روغن داغ میزنیم. کمی با قالب نگه دارید و خودش شروع میکنه به باز شدن و برشته شدن. دوست داشتید میتونید با تیزی چاقو یا چنگال اونو از قالب جدا کنید.
و وقتی به میزان دلخواه برشته شد اونو توی سبد یا ظرفی قرار بدید تا روغن اضافیش بره.
اینکه نون پنجره ای شما چقدر ضخامت داشته باشه تقریبا دسته خودتونه. اگه قالب را چند بار داخل مواد بزنید ، شیرینیتون ضخامت بیشتری خواهد داشت.
توجه کنید حتما روغن اضافی نون پنجره ای را بگیرید و وقتی شیرینیتون داغ هست اونها رو روی هم قرار ندید چون بخار میکنه و حالت خمیری ایجاد میشه.
در آخر وقتی خوب خنک شد و روغن اضافی اون کشیده شد روش پودر قند الک کنید. میتونید برای معطر شدن اون کمی هم هل سفید کوبیده همراه پودر قند روش بریزید.
توجه کنید اگه قراره بعدا شیرینی ها رو سرو کنید پودر قند اون رو هم زمان سرو روشون بپاچید.
اگه در خمیرمون شیر بریزیم شیرینیمون تردتر و اگه ماست بریزیم شیرینی کمی نرم تر میشه.
اگه مایع خمیریمون خیلی سفت بود کمی شیر اضافه میکنیم و اگه خیلی روان و شل بود کمی آرد سفید.
دیدگاهها
سؤال بعدی من اینه که شما اصلا نمسذارید رنگ شیرینی ها تغییری یکنه و تا خودشو گرفت برش میداری ؟
ممنووون
--------------3
سلام گلم یک دستور عالی برای پنجره ای به زودی میزارم و نکات رو در اون میگم. اما خیلی از موارد کاملا سلیقه ای هست
----------------------
سلام . نه حتما نیاز به قالب هست. اون نازکی و کیفیت رو فقط قالب میده
هم روغن زیاد به خوردش رفته نسبت به دفعات قبل!
و هم یکم حالت تردی اش کم شده و خمیری شده!
من فک می کنم شاید به خاطر آردم باشه!؟؟
مایه هم شل بود و نه سفت و به نظرم که خوب بود! اما چرا اونجوری شد رو نمیدونم!!
-----------------------
شاید یک چیزی رو کم و زیاد ریختید. ممکنه به خاطر آرد باشه. این شیرینی خیلی حساس نیست و میتونستید مقدار بیشتری آرد بریزد تا سفت بشه. یکی دو قاشق البته نه بیشتر. شاید هم تخم مرغ هاتون خیلی درشت بوده.
عالی.ممنون عزیزم
پس چرا من درست کردم انقد بوی تخم مرغ میداد.نمیشه کاریش کرد؟؟؟؟؟؟
------------------
تخم مرغ رو خوب هم بزنید. تخم مرغ هایی که به دیواره ظرف میچسبن عامل ایجاد بوی زخم اند. حتما اونهارو هم هم بزنید. حتی ظرف رو عوض کنید. کلا برخی چیزها یک ته بویی دارن و این ذات اون غذاست.سخت نگیرید. کمی وانیل بریزید.
من خیلی دوست دارم
چقدر یکرنگ و همسان شده.
---------------------
ممنونم
-----------------------
واقعا این شیرینی پچگی همه ی ماست
----------------------
خوب حتما امتحانش کن.
لطف میکنی دستور نون چایی ترجیحا کره ای رو بهم بدی
قبلا هم برات نوشته بودم. اگه لطف کنی ممنون میشم
----------------------
خانومی نون چای معمولی را قبلا براتون ایمیل کردم. نرسیده؟؟
----------------------
چه جالب. توی کتاب ما نبود. ما به جاش الویه درست کردیم.