فریز نخود سبز و نخود سبز کره ای
فصل فصله سبزیجات تازه و دلبری هست که اگه نجنبیم و حسابی ازشون فریز نکنیم رفته تا سال بعد.
قبلا یک پست مفصل از فریز کردن میوه و سبزیجات داشتیم ولی متناسب با اینکه فصل نخود سبز هست گفتم علاوه بر اینکه نحوه ی فریز کردن اون رو مجدد بگم ، یک پیش غذا یا بغل بشقابی خوشمزه هم باهاش معرفی کنم.
مواد لازم:
نخود سبز تازه به مقدار لازم
برای نگه داری نخود سبز دو روش وجود داره. یکی کنسرو کردن نخود سبز و دیگری فریز کردن اونها.
در این پست میخواییم روش اول رو مجدد تکرار کنیم. بهتره برای فریز کردن نخود سبز ها از نخود های سبز و ترد و تازه استفاده کنید. وقتی پوست نخود سبز هارو میگیرید بهتره چند تا ظرف کنارتون باشه و نخود سبز های هم سایز رو داخل ظرفهای جداگانه بریزید. اونهایی که درشت ترن رو از ریز تر ها جدا کنید و اینطوری یک سری نظم در بسته بندی نخود سبز هاتون رعایت کردید.
در هنگام خرید نخود سبز حتما دقت کنیم که تازه و جوان و با کیفیت باشه. دونه های نخود سبز گرد و رنگ اونها کاملا سبز باشه.
یک قابلمه بزرگ آب رو به جوش بیارید و وقتی جوشید نخود سبز های تازه و دستچین شده رو بهش اضافه کنید و اجازه بدید یک الی پنج دقیقه بجوشن. ابکش کردن مواد غذایی داغ از آبکش فلزی استفاده کنید. میتونید از ابتدا مقدار نمک داخل قابلمه بریزید ولی اگه حس میکنید نخود سبز شما سفت هست و ریختن نمک باعث میشه نپزه در انتهای پخت نمک رو اضافه کنید.
در این فاصله یک ظرف بزرگ آب یخ درست کنید و یک آبکش فلزی برای جدا کردندآب جوش از نخود سبز ها آماده کنید. ریختن مواد داغ درون آبکش پلاستیکی مناسب نیست و بهتره برای
وقتی نخود سبز ها جوشیدن و زمان آبکشی رسید اونهارو درون آبکش ریخته و آب جوش اضافی رو خارج کنید و بعد نخود سبز هارو درون آب و یخی که آماده کردید بریزید و اجازه بدید یک الی سه دقیقه دقیقه بمونه. و بعد مجدد درون آبکش بریزید تا آب اضافی اون خارج بشه.
بعد بستگی به میزا مصرفتون اونهارو در زیپ کیپ بریزید و در اون رو محکم کنید تا هوای اضافی واردش نشه.
بهتره برای هر بار مصرف یک بسته کامل نخود سبز رو از فریز خارج کنید و بسته یخ زدایی شده رو دیگه داخل فریزر قرار ندید. همچنین باز و بسته کردن پی در پی پلاستیک نخود سبز کیفیت اونهارو پایین میاره.
مدت زمان جوشوندن نخود سبز ها بستگی به کیفیت اونها داره. مدت سه دقیقه یک زمان نرمال هست برای نخود سبز خوب و با کیفیت. اگه نخود سبز سفت بود میشه این زمان تا پنج دقیقه هم بیشتر بشه. و اگه نخود سبز ها خیلی نرم بودن میشه حتی در یک دقیقه جوشونده بشن. پس بسته به کیفیت نخود سبز ها اونهارو میجوشونیم.
این حالت برای فریزر کردن رو بلانچ کردن میگن که سبز رنگ بودن ماده رو حفظ میکنه. ولی این سبز بودن هم بستگی به زمان نگه داری داره و در فریزر بعد از چند ماه ممکنه شروع به تغییر رنگ کنه.
نخود سبز بلانچ شده رو در صورت نیاز برای ده دقیقه میپزیم تا کامل پخته بشه. بعد آب اضافی اون رو دور ریخته و نخود سبز هارو داخل کره و نمک، فلفل سیاه، پودرسیر و آویشن تفت میدیم. و وقتی خواستیم شعله رو خاموش کنیم کمی آبلیمو بهش اضافه میکنیم.
اگه بخوایید رژیمی تر باشه به جای استفاده از کره میتونید از روغن زیتون استفاده کنید.
این ترکیب فوق العاده خواهد بود.در کنار غذاهای گوشتی بسیار خوشمزه است و خودش هم به تنهایی شامل فیبر بالایی هست که برای رژیم دار ها خوبه.
دیدگاهها
-----------------------
سلام دوست همیشگی من.
لطف دارید