فریز میوه و سبزیجات

 برخی از پست ها هست که شاید ساده به نظر بیاد ولی خیلی خیلی کاربردی و در خیلی از پستهای دیگه به کار میاد. تازه اینطوری منم در یک سری پستها کمتر حرف میزنم و تنها لینک میدم. (اصلنم تنبل نیست!)

در این پست سعی میکنم نکاتی که در فریز کردن میوه و سبزیجات میدونم رو ثبت کنم تا شاید به کار شما هم بیاد.

((اما به نظرمن بجز موارد خیلی خیلی خاص  مثل میوه های تابستونی و ... هیچ چیز رو فریزشده استفاده نکنید.))

 1- برای فریز کردن مواد غذایی باید این نکته رو در نظر بگیرید که باید از مواد تازه و سالم استفاده کنید. چه بخوایید و چه نخوایید بعد از انجماد کیفیت مواد کمتر میشه. پس باید عالی ترین کیفیت و نوع رو انتخاب کنیم حداقل بعد فریز کردن و یخ زدایی به کیفیت نرمالی برسیم. 

 2- سعی کنید چیزهایی رو فریز کنیدکه همیشه در دست رس نیست و فصلی هست. به طور مثال میوه هایی مثل توت فرنگی (بوته ای مربایی نه گل خونه ای) یا انبه یا شاتوت ، گیلاس ، زغال اخته ، آلو ، تمشک و تمشک آبی . و میوه هایی از این قبیل. مثلا ممکنه برای درست کردن دسر خاصیبه انبه نیاز داشته باشیم و این میوه رو در دست رس نداشته باشیم. پس بهتره همیشه یک زیپ کیپ از این میوه و امثالهم داشته باشیم. یا سبزی جاتی مثل نخود سبز ،ذرت،  مارچوبه، لوبیا سبز یا باقالی سبز . سبزیجاتی که در تمام فصول موجود نیست و ما مجبوریم به فریز کردن. یا برخی انواع کلم ها مثل کلم بروکلی یا گل کلم یا کلم بروکسل یا ... که امروزه فکر کنم همه ی فصول باشه. ولی اگه نبود!

3- یا سبزی ها یی که نیاز دارید در مقیاس کم نگه داری کنید ، به طور مثال جعفری ، گشنیز ، شوید یا سبزی آشی و سوپی و کوکو و.... بهتره این سبزیجات رو در مقیاس کم خرد شده و تمیز و خشک در فریزر نگه داری کنید. برای خرد کردن این سبزی ها میتونید از غذاساز استفاده کنید. اول خوب سبزی ها رو بشورید و بهد از خشک شدن درون دستگاه غذاساز بریزید. توجه کنید تایم داخل غذاساز بودن باید کوتاه باشه و گر نه له میشه . میتونید درون یخ دون های کوچک و پلاستیک زیپ در بسته نگه داری کنید. برای خرد کردن از چاقوی تیز استفاده کنید تا آب میان بافتی سبزی و میوه حفظ بشه و برای استفاده هر وعده در بسته بندی جدا قرار بگیره. به طور مثال اگه میخوایید از جعفری در سوپ استفاده کنید و قراره از یک بسته برای 5 بار سوپ درست کردن استفاده کنید بهتره 5 تا بسته ی کوچیک ایجاد کنید ، تا به راحتی بتونید از سبزی استفاده کنید.

4- تایم ماندگاری میوه و سبزی ها در فریزر کمتر از سه ماه هست و بهتره در اسرع وقت از مواد مورد نظر استفاده کنید تا بیات نشه و بوی فریز رو نگیره.از طرفی هر چی زمان فریز کردن بیشتر بشه عطر و بوی سبزیجات و میوه جات از بین میره.

5- برای نگه داری از میوه ها بهتره خوب اونها رو بشورید. میوه ی رسیده و خوشمزه استفاده کنید ، بهتره میوه هایی مثل انبه و هلو رو خر کنید بون اینکه آب میان بافتی اون در بیاد و کاملا خشک اونها رو داخل پلاستیک زیپ قرار بدید و هوای اضافی پلاستیک رو خالی کنید و درب اونو کامل ببندید.

 6- همه ما میدونیم که با فریز کردن مواد غذایی خیلی از مواد مغذی اون از بین میره ، پس ما به دنبال حفظ فواید نیستیم و میخواییم بتونیم از مواد غذایی خارج از فصل استفاده کنیم. پس اگه دنبال حفظ فواید هستید بدونید با فریز کردن چیزه زیادی به دست نمیارید! چون ویتامین سه که کاملا در اثر فریز کردن از بین میره، خیلی از ویتامین های دیگه هم همینطور. شاید ته ته یک کم املاح کاسب باشید!!

7- قبلا از فریز کردن میوه ها یا سبزی ها باید از تمیزی اون مطمئن باشید و حتی ظروفی که برای شستوشو استفاده میکنید باید تمیز و عاری از هر گونه میکروب باشه. حتی تا حدی که چاقویی که برای برش سبزی و میوه ها استفاده میکنید باید تمیز باشه. به هیچ وجه چیزی که نشسته اید رو داخل فریزر قرار ندید!!

8- برای نگه داری سبزی هایی مثل نخود سبز ، که نیاز داره سبزی و طراوت اون حفظ بشه بهتره از روش بلانچینگ استفاده کنید ، ابتدا یک قابلمه آب جوش قرار بدید و بعد از جوشیدن مقدار نخود سبز(یا هر چیز دیگه ) شسته ی خودتون رو داخل آب جوش بریزد و بعد از اینکه یکی دو تا جوش زد سریع داخل آبکش خالی کنید و سریعا روی اون رو آب سرد بریزید. و بعد از اینکه آب اضافی اون از آب کش خارج شد به اندازه مصرف یکبار ، اونها رو بسته بندی کنید. اینکار باعث میشه میکرو ارگانیسم های سطحی سبزیهم از بین بره و از طرفی طراوت سبزیها حفظ بشه. 

9- برای فریز کردن ماده ی غذایی بهتره ابتدا در یک طبقه ی فریزر به صورت آزاد و باز باز بسته بندی ها رو قرار بدید و بعد از اینکه کاملا یخ بست ، آنها رو میتونید روی هم قرار بدید ، در هر صورت بهتره خیلی مواد غذایی رو روی هم قرار ندید تا هوای خنک داخل فریزر بتونه از لا به لای بسته بندی ها گردش داشته باشه. اگر در ابتدا مواد و بسته بندی ها روی هم قرار بگیره خوب یخ نمیزنه و فرایند یخ زدن آهسته انجام میشه که باعث میشه کیفیت پایین بیاد و از طرفی اگه آلودگی میکروبی موجود باشه با سریع یخ زدن و انجماد سریع از بین میره.

 10- اگه به ناچار بسته بندی های داخل فریزر شما بزرگ بود قبل از یخ زدایی مقدار مورد نیاز رو جدا کنید و مجدد در پلاستیک در بسته بپوشونید و قبل از آب شدن داخل فریزر قرار بدید ، اما اگه از من میشنوید بهتره اون باقی مونده اضافی رو دور بریزید تا دوباره استفاده کنید. چون قسمتی که هوا بخوره و دوباره بره داخل فریزر خیلی زود بیات میشه.

11- اگر به جای زیپ کیپ میخوایید از ظروف در دار برای فریز کردن استفاده کنید ، باید از نوع ظروف مخصوص فریزر باشه، در غیر این طورت ممکنه یک ظرف پلاستیکی قرار بدید و با مواد داخلی ظرف واکنش شیمیایی انجام داده بشه. و یا از ظروف فلزی استفاده کنید که درب اونها کاملا بسته میشه و بعد از بستن در هم به نظر من داخل یک پلاستیک فریزر قرار بدید و در پلاستیک رو گره بزنید و بعد داخل فریزر قرار بدید. باید حواستون باشه داخل ظرف رو تا لبه پر نکنید و مقداری از ظرف رو خالی بزارید تا در صورت انجماد و افزایش حجم محتویات داخل ظرف در اون ظرف محدب نشه و فضای کافی رو داشته باشه.

12- همیشه روی ظرف و پلاستیک یا بسته ی غذایی که در فریزر قرار میدید تاریخ بزنید. این تاریخ خیلی به درد میخوره و در استفاده از بسته بندی های فریز شده به کار میاد. بهتره روی هر بسته تاریخ و زمان بسته بندی و تاریخ و زمانی که مناسبه این ماده استفاده بشه رو بزنید. به طور مثال زمانی که این بسته های میوه رو من درست کردم مثلا : تاریخ بسته بندی : 94/4/1 و بهتره تا 94/7/1 به مصرف برسه. بهتره علاوه بر تاریخ نوع ماده غذایی نوشته بشه. این رو برای آقاییون توی خونه میگما!!! مثلا وقتی میگه بسته ی انبه رو بیرون در بیار نیای ببینی هلو روی میزه و آبم شده! یا بسته بندی گوشت گوسفند و گوساله ، یا رون و سینه و ..... پس اسم ماده غذایی رو هم بنویسید تا اگه کسی غیر شما قراره از فریزر چیزی خارج کنه بدونه چی به چیه!

 13- هر نوع ماده ی غذایی در فریزر باید در طبقه ی مناسب قرار بگیره و هیچ وجه سبزی ها رو با میوه ها در یک طبقه نگه داری نکنید. و مواد گوشتی و .... رو هم با بقیه قاطی نکنید. در فریزر های جدید که خدارو شکر جای کافی برای تک تک مواد غذایی وجود داره. طبقات پایین برای نگه داری آرد و نون و بالاتر میوه های فریز شده. طبقات وسط هم بهتره گوشت و مرغ نگه داری بشه به صورت جداگانه و تفکیک شده. 

14- دمای فریزر باید مناسب باشه ، بهتره در زمستان منفی هجده درجه و در تابستان منفی بیست درجه باشه. یعنی 6 ماه 18 و 6 ماه 20 . و دیگه خیلی تغییری در دمای فریزر داده نشه. و دمای یخچال و فریزر کم و زیاد نشه!! چون باعث خراب شدن مواد غذایی داخل اون میشه.از 

15- سبزی جاتی که حاوی نیترات هستن مثل اسفناج وسیب زمینی یا مواد گوشتی مثل سوسیس و کالباس بهتره فریز نشن. در صورتی که این مواد آلوده باشن ممکنه نیترات طی انجام عملات شیمیایی به نیتریت تبدیل بشه و همونطوری که میدونید نیتریت یک ماده سمی هست ، هر چند مقدار موجود این ماده اگرم باشه در مواد غذایی که شما مورد استفاده قرارمیدید خیلی کم هست ولی باز هم برای احتیاط بهتره این مواد رو فریز نکنید و تازه مصرف کنید. معمولا هم این مواد همیشه در دست رس هستن. 

در مواردی هم بیان میشه میتونید اسفناج رو پخته نگه دارید که ممکنه ترکیب شیمیایی نیترو زامین در اون ایجاد بشه که سراطان زاست ، البته که مقدار این ماده انقدر کم هست که مشکل ایجاد نکنه ولی خوب بهتره روزه ی شک دار نگیریم و اصلا فریز نکنیم!

 16- هر نوع ماده غذایی یا میوه رو نباید فریز کرد ، به طور مثال نگه داری برخی میوه ها به صورت خشک خیلی خیلی مناسب تر و بهتره تا فریزری اون مثلا خربزه ، طالبی ، خرمالو یا در سبزی ها کاهو ، کلم ، اسفناج ، هویج و یا حتی برخی مواد غذایی مثل تخم مرغ ، شیر ، سس مایونز و .... پس باید خیلی مواد رو تازه مصرف کرد و فریز کردن اون کاری بیهوده و مشکل آفرین خواهد بود.

17- برخی میوه ها رو مثل کدو حلوایی قبل از فریز کردن باید خوب بپزید و وقتی حسابی پخت و آب میان بافتی اون خارج شد در لیوان های مناسب یکبار مصرفی به اندازه مصرف هر باربریزید و بعد داخل پلاستیک مناسب قرار بدید و بعد توی فریزر بزارید.

18- برای فریز برخی سبزی ها هم میتونید اونهارو رنده کنید و نگه دارید. مثلا گوجه فرنگی که در برخی از فصل ها بی کیفیت هست ! میتونید اون رو به طورت رنده شده در ظرف مخصوص فریزر نگه داری کنید و راحت در غذاهایی مثل املت و خورش ها اضافه کنید. 

19- برای فریز کردن نون و امثالهم بهتره وقتی اون تازه خریداری شده و از حرارت افتاد سریع در پلاستیک های مناسب مصرف هر وعده بسته بندی بشه و داخل فریزر قرار داده بشه تا تازگی نون حفظ بشه. علاوه بر نون میتونید انواع مربا ها رو تازه زمانی که درست کردید هم داخل فریزر نگه داری کنید. یا انواع ترشک ها و لواشک ها!!

20 - در نهایت یک سری میوه ها مثل آلو ، آلوچه ، آلبالو ، گیلاس و انجیر ... رو با هسته و پوست و درسته نگه داری کنید. میوه هایی مثل توت فرنگی ، بلو بری ، تمشک رو بهتره پاک کنید و قسمت سبز رو جدا کنید و نگه داری کنید. میوه هایی مثل هلو ، زرد آلو ، انبه و ... رو پوست بکنید و هسته ی اون رو جدا کنید و بدون آب بسته بندی کنید. برای پوست کندن هلو و زرد آلو میتونید یک قابلمه آب جوش درست کنید و هلو و زرد آلو رو داخل اون بریزید و وقتی یک جوش خرد سریع از قابلمه خارج کنید و در ظرف محتوی آب و یخ بیندازید و بعد به آرامی پوست اون رو جدا کنید.

21- برخی سبزیها مثل کدو ، بادنجان ، میتونید مثل حال عادی سرخ کنید. یا کبابی کنید و بعد نگه داری کنید یا بلانچ کنید و نگه داری کنید. در کل بازم تکرار میکنم سعی کنید موادی که در تمام فصول در دست رس هست رو بیخود فریز نکنید و تازه تازه میل کنید. مخصوصا کدو و بادمجون رو که اگه خدانکرده به میکروب آلودگی داشته باشن با فریز کردن از بین نمیره که هیچ سرعت تکثیر اونها بالا میره و ....

برای نگه داری قارچ ها هم از نوع ریز اون استفاده کنید و بلانچ کنید و نگه داری کنید.

دیدگاه‌ها  

0 #4 نسترن. م 1394-08-17 04:48
آخه میوه ها بعد از فریز کردن و یخ زدایی شل مشن مثلا توت فرنگی بعد از یخ زدایی شل میشه و آب میندازه. چکار کنیم؟
راستی قنادیها چکار میکنن تو تمام فصلهای سال میوه های تازه رو شیرینیها و کیکهاشون میذارن؟؟؟؟
--------------------------
برای مصارف دسر ها و غیره خیلی مهم نیست شل بشه. برای تزیین هم که توت فرنگی یا میوه های گلخونه ای تمام فصول هست.
ولی ما میوه هایی که به طعم اونها نیاز داریم رو فریز میکنیم . مثل انبه و توت فرنگی مربایی که برای کیک و دسر استفاده میشن.
نقل قول کردن
0 #3 nelahe 1394-05-01 13:37
خیلی ماهی

هر روز سایتتون کامل تر میشه

من همش میگم دیگه چه سوپرایزی برامون داره

مرسی

راستی میشه بامیه پست بگذاری

من درست کردم خراب شده

دستور مناسب ندارم مرسی

بگذار حتما ممنونم
--------------------------
سلام. خیلی لطف دارید. واقعا ممنونم برای این همه لطف که باعث میشه من به نوشتن دلگرم تر بشم.
سعی میکنم.
نقل قول کردن
0 #2 آرام 1394-04-30 05:32
سلام, از آموزشهای فوق العاده تون بسیار ممنونم, عزیزم شما دسر بلژیکی و کرم پف پف موس بستنی رو میدونید چطور درست میشه, اگه بلدین میشه به ما هم یاد بدین,؟گلم اگه زحمت میکشید و آموزش میدین لطفا بفرمایید که من منتظر و امیدوار باشم. مچکرم
-----------------------
سلام. ببینید دسر معروف بلژیک وافل هست . ولی در قنادی ها خیلی شیرینی ها رو به اسم بلژیکی به مردم میفروشن ! در حالی که حتی یک نفرم در بلژیک اون شیرینی یا دسر رو درست نمیکنه. دسر هایی جهانی هستن که وقتی اسم لاتین اون رو سرچ کردید حداقل یک مورد پیدا کنه. یا در ویکیپدیا ثبت باشه.
کلا اینکه هر کسی یک دسر من در آری درست کنه و اسمشو بزاره مثلا بلژیکی ما همچین چیزی نداریم. خوب منم میتونم با ترکیب چهار تا موس و پودینگ و ... یک دسر درست کنم مثلا دسر آفریقایی!! دسر هایی که جنبه جهانی داشته باشه رو من میتونم کمکتون کنم. ولی دسر های ابداع شخصی رو باید از خود ابداع کننده پرسید. البته اگه از مزه ی اون خوشتون بیاد.
نقل قول کردن
0 #1 افسانه 1394-04-29 15:02
سلام دوست جونم بازم مثل همیشه کارت عالیه
این پستت خیلی به جا و جامع بود ممنون
-----------------------
سلام. ممنونم.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir