عصاره گوشت خانگی

 یکی از چیزهایی که توی خونه خیلی مصرف میشه عصاره گوشت هست. در تمام خورشت ها ، طبخ غذاها و مزه دار کردن آشها و سوپها عصاره گوشت و مرغ مصرف میشه. برای اونهایی که طعم غذاها اهمیت داره این پست یک پست خوب هست تا بدونن بهترین طعم دهنده عصاره مرغ و گوشت یا حتی سبزیجات هست. 

 

 

مواد اولیه :

استخوان مرغ یا گوشت به میزان لازم بهتره استخوان ها کمی گوشت داشته باشن.

سبزیجات شامل پیاز ، هویج ، کرفس ، سیر به میزان لازم

ادویه شامل نمک ، فلفل سیاه و قرمز ، دارچین و زردچوبه به میزان لازم. 

 یک نکته مهم اینه که کل خاصیت گوشت به خون آبه اون هست! بله درست شندید و تقریبا این بافت سفت گوشتی که ما مصرف میکنیم حکم تفاله داره . و یکی دیگه از جاهایی که بی نهایت مفید هست مصرف اون استخوان ها هستند.و دارای مواد متعددی هست که برای بدن مفیده. ما امروز روشی رو با هم مرور میکنیم که بتونیم این مواد رو از استخوان خارج کنیم و استفاده کنیم.

 بهتره از استخوان و گوشت گوسفند استفاده کنید چون سرد ی گوشت گوساله و گاو رو نداره و برای بچه ها هم قابل استفاده هست.

 هویج و پیاز و کرفس و سیر رو خرد کنید و کف قابلمه بچینید. بعد زردچوبه و انواع فلفل رو اضافه کنید و بعد گوشت. من حجم استخوان و گوشتم زیاد بود به همین خاطر خیلی نمیتونستم تفت بدم. ولی شما تا جایی که میتو نید گوشت و سبزیجات رو تفت بدید و سرخ کنید. 

 این روش رو برای درست کردن عصاره مرغ هم انجام بدید. کلا هر وقت نیاز به مرغ آب پز دارید یا گوشت آبپز اول گوشت با استخوان یا مرغ رو با سبزیجات و ادویه خوب تفت بدید. حجم سبزیجات باید زیاد باشه ، طوری که بوی زخم گوشت رو بگیره. به هیچ وجه ما کف روی قالبمه یا آب اولیه رو دور نمیریزیم. اجازه میدیم مواد با آبی که از گوشت خارج میشه به همراه سبزیجات بدون اضافه کردن آب تفت بخوره و وقتی اون آب تموم شد به مواد آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم بپزه. 

 پس بعد از تفت دادن نقدار مورد نیاز آب به مواد اضافه کنید. آب اضافی نریزید!! من معمولا دو یا سه تا عصلره گوشت آماده هم میریزم. ظرورتی برای این کار نیست. فقط براای طعم اون میریزم. و بعد در قابلمه رو قرار بدید تا بپزه مواد.

میتونید مواد رو داخل زودپز هم بریزید ولی حتما عملیات تفت دادن با سبزیجات و ادویه رو انجام بدید.

یک ساعت قبل از خاموش کردن حرارت و بعد از چخت گوشت نمک اضافه کنید. و در صورت تمایل کمی فلفل دلمه ای. فلفل دلمه ای بوی شدید و تاثیر گذاری داره پس در اضافه کردن اون دقت کنید. !!

وقتی گوشت حسابی پخت. و نصف لیوان یا یک لیوان آب براش موند زیر حرارت رو خاموش کنید و د ارچین رو اضافه کنید و استخوان هارو از اون خارج کنید. حالا باید آب باقی مونده رو از صافی رد کنید. و سبزیجات اضافی رو ازش جدا کنید. من از سبد استفاده کردم اما اگه میخوایید خیلی صاف بشه از الک یا پارچه تنظیف استفاده کنید.

حالا به هر مقداری که دوست دارید عصاره هارو بسته بندی کنید. بر ای بسته بندی میتونید از پلاستیک زیپ یا پلاستیک های یکبار مصرف یخ استفاده کنید و یا از یخدون. فقط در ظرفی که توش قرار میگیره رو خوب ببندید تا بوی فریزر روی اون تاثیر نزاره.

بعد از بسته بندی اونها رو داخل فریزر نگه دارید و در انواع غذاها از اونها استفاده کنید.

 گوشت این استخوان هارو هم میتونید نگه دارید و در درست کردن انواع حلیم و آشها ازش استفاده کنید.یا همینطوری با کمی سس قرمز که از ترکیب رب و گوجه تازه و ادویه تفت دادید و کمی سرکه و قند پختید مصرفش کنید.

بعد از یخ زدن و فریز شدن عصاره یک لایه ی چربی روی اون ایجاد میشه که اگه دوست نداشتید میتونید اون رو جدا کنید. ولی من عاشق اون لایه ام و کلا به نظر من انواع خورشت هارو محشر میکنه.

حالا هر چی عصاره شما غلیظ تر باشه خوش طعم تر و تاثیر گذار تر خواهد بود. 

یک روش دیگه برای درست کردن عصاره هست که من معمولا برای درست کردن بلدرچین ازش استفاده میکنم. 

یا برای درست کردن غذای کودکان که خیلی زود درست بشه. اونم روش شبیه سازی زودپز هست در مقیاس کوچیک. برای این کار گوشت گوسفندی رو باریک باریک میبریم و با مقداری سیر و پیاز و کمی نمک و زردچوبه داخل یک شیشه ی کوچیک مثل شیشه ی سس که درب اون فلزی هست قرار میدیم.ئ به اندازه نصف موادی که داخل شیشه ریختید آب داخل شیشه میریزیم.

حالا درب شیشه رو خوب ببندید و داخل یک ظرف آب که تا روی شیشه میرسه قرار میدیم و اون ظرف یا  قابلمه رو روی حرارت گاز میزاریم تا بجوشه و وقتی جوشید زیرش رو کم کنید تا کم کم عین زودپز گوشت بپزه. 

خوب اینجا ما یک زودپز کوچولو اختراع کردیم تا بتونیم عصاره گوشت رو برای کوچولوهامون روزانه و در مقیاس کم و تازه درست کنیم.

 در استفاده از ادویه برای درست کردن عصاره گوشت بخشنده و دست و دل باز عمل کنید. کل مزه ی عصاره به ادویه و سبزیجات اون هست.

همیشه برای پخت گوشت یا مرغ برای غذاها مثل الویه یا حتی آش ها از این روش استفاده کنید تا بوی بدی نده مرغ یا گوشت شما. اول تفت و پخت با سبزیجات و ادویه و در نهایت اضافه کردن آب و پختن مرغ یا گوشت. 

استفاده از انواع گیاهان مثل برگ بو و رز ماری به سلیقه ی شما بستگی داره. اضافه کردن آب لیمو و گوجه فرنگی و . ... هم کاملا سلیقه ای هست. اضافه کردن ادویه هایی چون میخک و زنجبیل و ... هم باز سلیقه ای هست. من مواد کلی رو که میشه در تمام غذاها از اونها استفاده کرد بیان کردم.

دیدگاه‌ها  

0 #4 محیا گلی 1394-03-30 08:34
سلام
منم کارمند دانشگاه آزاد قزوین هستم- اسم و فامیلتون رو بگید
-------------------------
سلام. چه خوب.
اینجا نمیتونم بگم.
شما کدوم بخش هستید؟ فعلا که امتحانام تموم شده مسیرم اون ورا نمیخوره. انشالله از ترم مهر بیام ببینمتون.
نقل قول کردن
0 #3 محیاا 1394-03-24 18:45
سلام گلم میش طرزتهیه شامی بذاری نزدیک ماه رمضونیم و حلیم گندم مرسی
------------------------
سعی میکنم عزیزم.
نقل قول کردن
0 #2 مهناز 1394-03-24 14:04
میشه لطفا زودتر بزارین؟
ممنون میشم،

پودینگ شکلاتی با قالب رو میگم.
---------------------
سعی میکنم عزیزم.
نقل قول کردن
0 #1 محیا گلی 1394-03-24 03:40
سلام
ممنون ازکارهای خوبتون- خانمی لطفا برای ماه رمضان هم کارهای جدید بذارید-
اگه اشکالی نداره میتونم بپرسم دانشجوی کدوم دانشگاه هستید؟( من کارمند دانشگاه هستم) اگه دانشجوی دانشگاه ما هستید من شما رو ببینم
-------------
سلام.ممنونم.دانشگاه آزاد قزوین. ارشد مهندسی تجارت الکترونیک میخونم.شما کدوم دانشگاه هستید؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir