ژله نوشتاری
ژله نوشتاری یا پاپینگ ژل یک نوع ژل روونه که خیلی برای تزیین کیک و دسر استفاده میشه. بی نهایت خوشرنگ و لعاب که میز مهمونی شما رو از این رو به اون رو میکنه. خیلی راحت درست میشه. در یک روش از کرن سیروپ استفاده میشه که من به خاطر ضرر های زیاد کرن سیروپ اون رو درست نمیکنم و از روش دیگه با آبلیمو .
اونی که در قنادی ها روی شیرینی ها میریزن لازمه بدونید از همون نوع پر ضرر و کرن سیروپ هستش. حتی اونی که در لوازم قنادی فروشی ها میفروشن!!
درست کردنش کاری نداره . اگه اون رو درست کنید ، با توجه به روشی که در این پست آموزشش رو گذاشتم(اینجا) ، میتونید روی دسر ها و کیک هاتون رو خیلی خوشگل نقاشی کنید.
مواد لازم :(برای تزیین یک کیک بزرگ کافیه)
آب لیموی تازه یک چهارم پیمانه
شکر سه چهارم پیمانه
آرد ذرت یک قاشق غذاخوری
آب سرد یک چهارم پیمانه
قبل از شروع صحبت بگم منظور از پیمانه و معادل اون همون لیوان های فرانسوی دسته داره. ولی حتما یک سری پیمانه آشپزی بخرید. میخوام یک پست بزارم در مورد اینکه چه چیزهایی لازمه تو خونه داشته باشیم. و یکی از مهم ترین ها ، یک سری پیمانه است. قیمتش خیلی پایینه ولی انقدر کاربرد داره که نگو.... پس حتما یک سری پیمانه بخرید.
برای اینکه این ژل ترش نباشه (هر چند که ترشی آزار دهنده ای نداره!) از لیموی تازه ی آمریکایی استفاده کنید. این لیمو ها که اسم های مختلفی دارن مثل لیمو سنگی یا .... ترشیشون خیلی کمه. و واقعا برای این ژل مناسب اند.
به خاطر ویتامین ث ای که آبلیمو داره بعد از مدتی که میمونه طعمش عوض میشه. پس قبل از مصرف لیمو رو آب بگیرید. برای یک چهارم لیوان حدودا یک و نیم لیمو بسه. ولی باز به اندازه لیمو هاتون بستگی داره.
نصف آب سرد رو با نشاسته مخلوط کنید و هم بزنید تا حل بشه و بعد نصفدیگه آب را با شکر مخلوط کنید و روی حرارت مستقیم و ملایم قرار بدید تا شکر در آب حل بشه. (کامل هم حل نشد ایرادی نداره) بعد مخلوط نشاسته رو اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا شکر در مخلوط حل بشه.
آب لیمو رو هم اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی یک دست ایجاد بشه.
یک ظرفی رو برای کارتون انتخاب کنید که نگران خط و خش برداشتنش نباشید. چون مثل فرنی این ژل انقدر باید هم بخوره تا به آرومی غلیظ بشه. بعد از کمی هم زدن رنگ ژل روشن و شفاف میشه.
وقتی ژل به غلظتی که میخوایید رسید از روی حرارت بردارید و رنگ دلخواهتون رو بهش اضافه کنید. اگه دوست داشته باشید اسناس هم میتونید به ژلتون اضافه کنید.
توجه کنید این ژل به خاطر داشتم نشاسته ذرت بعد از خاموش کردن حرارت کمی سفت تر خواهد شد.
به خاطر وجود آبلیمو این ژل نمیبنده و در حالت عادی و حتی در یخچال هم روان خواهد بود.
مقدار رنگی که میخوایید رو کم کم اضافه کنید تا رنگ دلخواهتون بدست بیاد و پررنگ و کمرنگ نباشه.
به کمک این ژل میتونید روی دسر ها و کیک هاتون رو تزیین کنید. من در این پست(کیک تیرامیسو) از این ژل استفاده کردم.
در رابطه با نگه داری این ژل اونرو به مدت دو تا سه هفته میتونید نگه دارید، اما خوب چه کاریه وقتی انقدر زود و سریع آماده میشه؟! تازش یک چیز دیگه است.
اگه غلظت از دستتون در رفت و سفت شد میتونید کمی آب جوش به موادتون اضافه کنید ولی بهتره این کارو همیشه انجام ندید چون کمی کارتون رو کدر میکنه.
حباب هایی که در اثر هم زدن در مخلوط ایجاد میشه به مرور زمان و بعد از یک ربع تا نیم ساعت کاملا از بین میره و خلاء هوایی پر میشه.
قبلا در مورد رنگها پست گذاشتم. این رنگی که من اینجا استفاده کردم نیلگونه. خوب به نظرمن که بی نهایت بدرنگ هست. انشالله یک پست تزیین با این ژل با رنگ ویلتون میزارم تا خودتون قضاوت کنید.
دیدگاهها
------------------------
سلام عزیزم. نه این فقط برای تزیین و ژله نوشتاری هست.
این مقدار مواد برای چقدر ژله هست؟
برای رنگ های متنوع کافیه؟
یا باید چندبار درست کنیم یا مواد رو چند برابر کنیم؟
این ژله ها برای گلوله زدن روی کیک البته گلوله های کوچک مناسبند؟
---------------------
سلام بله. برای گلوله زدن باید کمی سفت تر بردارید.
برای تزیین کیک کوچیک کافیه. برای کیک بزرگ مواد رو دو برابر کنید
البته این ژله کاور نیست و فقط برای جاهای کوچیک استفاده میشه.
اگر امکان داره ضررهای کرن سیروپ را بفرمائید، اصلا فکر نمیکردم ماده پر ضرری باشه.
ممنون
-------------------------
سلام عزیزم. در نت سرچ کنید واژه لاتین اون رو براتون کلی مقاله میاره.
به صورت کلی قند اون در بدن سریعا جذب میشه و میتونه در شرایطی ایجاد دیابت کنه و در برخی موارد مسمومیت های قندی ایجاد میکنه. به طور کلی به خاطر داشتن فروکتوز بالا در خیلی از قنادی ها میان و به جای شکر از اون استفاده میکنن که این کار خیلی خطرناکه. در آمریکا هم که بیشترین استفاده از این کحصول هست چند سال اخیر استفاده از اون رو جز در صنایع نوشابه سازی و موارد خاص ممنوع کردن.
-------------------------
سلام. نشاسته ذرت.
----------------------
سلام. لیموهای درشت که مزه ی خیلی ترشی ندارن. لیمو سنگی
امتحان که خوبه...مثل من خوبه؟حالا که درسم تموم شده دلم کلا برای دانشگاهو بچه هاو امتحان تنگ شده
-----------------------
سلام. کلا به نظر من سخت ترین کار دنیا بچه داریه و هر کار دیگه ای جز اون راحته. ولی خوب درس خودن توی مقطع ارشد کلا با کارشناسی متفاوته و مجبوریم بخونیم. نه مثلکارشناسی که حتی شب امتحانم نمیخوندیم.
کلا درس خوندن با خونه داری و بچه داری کمی سخت میشه.
-----------------
سلام. خدارو شکر باب دل بوده.
منم همشهری شما هستم و خیلی به سایت شما علاقه مند شدم و سعی میکنم هر دستور جدیدی که میذارید انجام بدم.
من باگت رو دوبار درست کردم ولی مثل عکس شما نبود یعنی پف نکرد دلیلش چیه؟
لطفا دستور فلافل رو هم بدید؟
----------------------
فلفل انشالله تیر ماه و بعد امتحاناتم. ممنونم و خوشحال از حضور یک همشهری در سایتم.
خمیر مایه اتون رو عوض کنید و مدت زمان استراحت رو بیشتر کنید.
-----------------
سلام. خواهش میکنم. یک هم درد هم پیدا شد تو سایت!! شما هم امتحان!! موفق باشید. برای ماهم دعا کنید.