سیب زمینی
با توجه به درخواست چند نفر از دوستان این پست رو از ته آرشیوم پیدا کردم. دقیقا مال مهر ماه نود و دو هستش. چقدر پیر شدیما!
سیب زمینی سرخ شده داغ چیزی هست که کمتر کسی به اون نه میگه. از کوچیک و بزرگ همه دوستش دارن. منم خیلی دوست دارم. اما به شرطی که یکدست و مرتب سرخ شده باشه و نامیزون و نامرتب و سوخته و خام نباشه!
درست کردن یک سیب زمین خوشمزه یک کم حوصله میخواد رعایت کردن چند تا نکته کوچیک. من توی این پست سرخ کردن سیب زمینی به سه روش رو میگم. و همچنین درست کردن چیبس سیب زمینی در منزل.
مواد لازم :
سیب زمینی و ...
روش اول : سبک بخار پز رستورانی و بعد سرخ کردنه. در این روش اول از همه یک قابلمه آب بزارید تا به جوش بیاد و شروع به قل زدن بکنه. قبل از جوش اومدن آب سیب زمینی هاتون رو پوست بکنید. و یکدست خرد کنید. نه درشت نه ریز ! سطح مقطع اونها حدود مربع های نیم تا یک سانتی باشه. و بعد اونها رو بشورید تا نشاسته ی اضافی اون بره. (خود نشاسته ی سطحی سیب زمینی باعث بد پختن سیب زمینی میشه) و بعد از جوش اومدن آب مقدار کمی نمک توی اون بریزید. و سیب زمینی ها رو توش بریزید تا بجوشه.
اینکه چقدر بجوشه کاملا به جنس سیب زمینی های شما بستگی داره. فقط باید حالت ارتجاعی سیب زمینی ها از بین نره. یعنی شکننده نباشن و له هم نشن. شاید بگیم چند دقیقه.
بعد از اینکه سیب زمینی ها نیم پخت شدن اونهارو از آب خارج میکنیم و داخل آبکش میریزیم تا آب اضافی اون خارج بشه.و چند بار با حرکت دست زیر و رو میکنیم تا خشک بشه.
صحبت از جنس سیب زمینی شد. خوبه این موضوع رو بگم که در هر ماهی که سیب زمینی برداشت شده باشه جنس اون متفاوته و طعم و مزه ی اون هم همینطور! تا حالا دقت کردین بدترین سیب زمینی ها رو در اواخر پاییز و بهترین سیب زمینی ها رو در اوایل تابستون داریم ؟! این موضوع خیلی مهمه که از سیب زمینی که جنسش خوب نیست خیلی توقع خوب سرخ شدن نداشته باشیم!
درست مثل آدم ها؟! نباید از آدمی که خورده شیشه داره توقع یک آدم صاف و ساده رو داشت، چون این مدلی خودمون ضربه خواهیم خورد و لا غیر!
بعد از اینکه سیب زمینی ها خشک و خنک شدن اونها رو توی پاکت زیب بریزید و درش رو محکم ببندید و توی فریزر قرار بدید تا زمان مصرف! حداقل نیم ساعت باید در فریزر بمونن. مدت زمان زیاد هم توی فریزر نگه ندارید چون مواد نگه دارنده نداره.
و بعد از نیم ساعت سیب زمینی ها رو با حرارت متوسط رو به بالاسرخ کنید. بهتره روغنتون زیاد باشه.
روش دوم سرخ کردن معمولیه!
اول سیب زمینی ها رو برش بزنید . بهتره خیلی ریز نباشه. خیلی درشت هم نه! یک دست و یک اندازه. سطح مقطع برش ها بین یک تا نیم سانت. بعد اونها رو بشورید و به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب خنک قرار بدید. روغن رو توی ماهیتابه بریزید و و قتی داغ شد سیب زمینی هارو از داخلش بریزید. و حرارت رو کم کنید تا کل سیب زمینی ها تغییر رنگ بدن.
از هم زدن زیاد اجتناب کنید. روی اونها کمی نمک بریزید و در صورت تمایل کمی زردچوبه و حرارت رو از کم به متوسط تغییر بدید. تا زمانی که پوسته ی بیرونی سیب زمینی تغییر رنگ نداده حرارت متوسط باشه. یک جوری باید با حرارت بازی کنید که تمام سیب زمینی ها یک نواخت سرخ بشن. کم ، متوسط ، زیاد ....
من سعی کردم توی عکسها تغییر رنگ سیب زمینی ها رو نشون بدم.
توجه کنید حرارت زیاد موقع پخت این سیب زمینی باعث میشه جداره ی بیرونی اون بسوزه و داخش سفت بمونه.
اگه سعی کنید نمک رو در اواخر پخت اضافه کنید سیب زمینی ها بهم نمیچسبن!! و بعد از سرخ شدن اگه نیاز به اضافه کردن نمک بود این کارو میکنیم.
روش سوم. در فر هست که متاسفانه عکسهای آپلودش باز نکرد.که سر فرصت دوباره عکسهاشو آپلود میکنم.
بعد از خرد کردن سیب زمینی اونها رو توی سینی فر بچینید اگه میخوایید مشکل شستن سینی فر رو هم نداشته باشید کفش کاغذ روغنی بیندازید. و بعد سیب زمینی ها رو با روغن چرب کنید و کف سینی بچینید. کمی نمک روی اونها بریزید و بعد داخل فر داغ با دمای 180 قرار بدید تا بپزه. هر چند دقیقه باید زیر و رو کنید. زمان پختش بستگی به سایز برش های شما داره.فقط حواستون باشه سیب زمینی ها یکدست بپزن و نسوزن.
این روش چون روغن کمتری داره رژیمی تر محسوب میشه. برای چرب کردن سیب زمینی ها به جای روغن میتونید از روغن زیتون استفاده کنید.
و میرسیم به خوشمزه ترین قسمت داستان: چیبس
اگه دستگاه غذاساز شما تیغه ی حلقه کننده داره که خیلی راحت بعد از پوست گرفتن سیب زمینی ها اونهارو از وسط نصف کنید و داخل دستگاه بریزید تا یکدست و مرتب و تمیز حلقه کنه براتون.
ولی اگه ندارید میتونید از قسمت حلقه کن رنده یا ابزار دستی اون استفاده کنید. سیب زمینی رو پوست کنید و حلقه کنید. و بعد اون رو داخل آب بریزید و توی آب چند تا قالب یخ بریزید تا دمای آب خنک بشه.
بعد از یک رب از آب خارج کنید و داخل روغن غلتان و فراوان و داغ سرخ کنید.
توجه کنید در این حالت تغییر رنگ سیب زمینی خیلی سریع هست و ممکنه دیر بجنبید و کل سیب زمینی ها قهوه ای بشه! پس حواستون باشه.
بعد از سرخ شدن اونهارو داخل آبکش بریزید تا روغن اضافیش کشیده بشه و در صورت تمایل روی پارچه ی مخصوص قرار بدید تا روغن روش نمونه. و در آخر نمک رو اضافه کنید.
اگه اهالی خونه اجازه دادند توی ظرف بریزید و عکس بندازید! اگه نه که مستقیم از همون آبکش نوش جان کنید.
اگه ادویه مخصوص سیب زمینی داشتید که تمام انواع سیب زمینی ها رو با سس و ادویه میل کنید. بعد از پخت ادویه اضافه بشه. اگه نداشتید میتونید از هر کدوم از مواد زیر برای مزه دار کردن سیب زمینی بعد از پخت استفاده کنید : نمک ، فلفل قرمز ، دارچین ، پودر سیر ، آویشن و ....
ادویه بعد از سرخ شدن اضافه بشه.
برای درست کردن سیب زمینی به شکل گل رز هم میتونید دو کار انجام بدید. اول در فر و بدون روغن و دوم در روغن فراوان! من بازم روغنی رو ترجیح میدم. برای درست کردن گل رز سیب زمینی اونها رو بشورید و پوست بکنید و بعد نازک نازک به قطر بک تا دو میلی متر ورقه ای ببرید . و بعد به مدت نیم ساعت در آب و نمک خیس بدید تا سیب زمینی ها نرم بشن و بعد اونها رو به شکل گل رز بپیچید. و برای فیکس کردن اون از خلال دندون استفاده کنید.و داخل روغن فراوون سرخ کنید.
اگه میخوایید در فر بپزید هم باید قالب مافین داشته باشید تا بعد از اینکه به شکل گل درست کردید داخل اون قرار بدید و دیگه نیازی به خلال دندون ندارید. و توی فر با دمای متوسط در طبقه ی وسط قرار بدید تا سیب زمینی ها طلایی بشه. فقط فراموش نکنید روی سیب زمینی ها رو با روغن چرب نگه دارید و این عمل رو هر چند دقیقه تکرار کنید تا روی سیب زمینی ها چرب بمونه.
دیدگاهها
---------------------
ممنون از شما
دستور غذایی ما هم خیلی جدیده.
------------------------
----------------------------
سلام. منم همینطور:-)