سیب زمینی

http://s5.picofile.com/file/8150677126/IMG_0435.JPG

با توجه به درخواست چند نفر از دوستان این پست رو از ته آرشیوم پیدا کردم. دقیقا مال مهر ماه نود و دو هستش. چقدر پیر شدیما!

سیب زمینی سرخ شده داغ چیزی هست که کمتر کسی به اون نه میگه. از کوچیک و بزرگ همه دوستش دارن. منم خیلی دوست دارم. اما به شرطی که یکدست و مرتب سرخ شده باشه و نامیزون و نامرتب و سوخته و خام نباشه!

درست کردن یک سیب زمین خوشمزه یک کم حوصله میخواد رعایت کردن چند تا نکته کوچیک. من توی این پست  سرخ کردن سیب زمینی به سه روش رو میگم. و همچنین درست کردن چیبس سیب زمینی در منزل.

 

مواد لازم :

سیب زمینی و ...

روش اول : سبک بخار پز رستورانی و بعد سرخ کردنه. در این روش اول از همه یک قابلمه آب بزارید تا به جوش بیاد و شروع به قل زدن بکنه. قبل از جوش اومدن آب سیب زمینی هاتون رو پوست بکنید. و یکدست خرد کنید. نه درشت نه ریز ! سطح مقطع اونها حدود مربع های نیم تا یک سانتی باشه. و بعد اونها رو بشورید تا نشاسته ی اضافی اون بره. (خود نشاسته ی سطحی سیب زمینی باعث بد پختن سیب زمینی میشه) و بعد از جوش اومدن آب مقدار کمی نمک توی اون بریزید. و سیب زمینی ها رو توش بریزید تا بجوشه.

اینکه چقدر بجوشه کاملا به جنس سیب زمینی های شما بستگی داره. فقط باید حالت ارتجاعی سیب زمینی ها از بین نره. یعنی شکننده نباشن و له هم نشن. شاید بگیم چند دقیقه.

 بعد از اینکه سیب زمینی ها نیم پخت شدن اونهارو از آب خارج میکنیم و داخل آبکش میریزیم تا آب اضافی اون خارج بشه.و چند بار با حرکت دست زیر و رو میکنیم تا خشک بشه.

http://s5.picofile.com/file/8150677076/download_2_.jpg

 صحبت از جنس سیب زمینی شد. خوبه این موضوع رو بگم که در هر ماهی که سیب زمینی برداشت شده باشه جنس اون متفاوته و طعم و مزه ی اون هم همینطور! تا حالا دقت کردین بدترین سیب زمینی ها رو در اواخر پاییز و بهترین سیب زمینی ها رو در اوایل تابستون داریم ؟! این موضوع خیلی مهمه که از سیب زمینی که جنسش خوب نیست خیلی توقع خوب سرخ شدن نداشته باشیم! 

درست مثل آدم ها؟! نباید از آدمی که خورده شیشه داره توقع یک آدم صاف و ساده رو داشت، چون این مدلی خودمون ضربه خواهیم خورد و لا غیر!

 بعد از اینکه سیب زمینی ها خشک و خنک شدن اونها رو توی پاکت زیب بریزید و درش رو محکم ببندید و توی فریزر قرار بدید تا زمان مصرف! حداقل نیم ساعت باید در فریزر بمونن. مدت زمان زیاد هم توی فریزر نگه ندارید چون مواد نگه دارنده نداره.

و بعد از نیم ساعت سیب زمینی ها رو با حرارت متوسط رو به بالاسرخ کنید. بهتره روغنتون زیاد باشه.

http://s5.picofile.com/file/8150677118/download.jpg

 روش دوم سرخ کردن معمولیه!

اول سیب زمینی ها رو برش بزنید . بهتره خیلی ریز نباشه. خیلی درشت هم نه! یک دست و یک اندازه. سطح مقطع برش ها بین یک تا نیم سانت. بعد اونها رو بشورید و به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب خنک قرار بدید. روغن رو توی ماهیتابه بریزید و و قتی داغ شد سیب زمینی هارو از داخلش بریزید. و حرارت رو کم کنید تا کل سیب زمینی ها تغییر رنگ بدن.

از هم زدن زیاد اجتناب کنید. روی اونها کمی نمک بریزید و در صورت تمایل کمی زردچوبه و حرارت رو از کم به متوسط تغییر بدید. تا زمانی که پوسته ی بیرونی سیب زمینی تغییر رنگ نداده حرارت متوسط باشه. یک جوری باید با حرارت بازی کنید که تمام سیب زمینی ها یک نواخت سرخ بشن. کم ، متوسط ، زیاد ....

http://s5.picofile.com/file/8150677050/download_1_.jpg

 من سعی کردم توی عکسها تغییر رنگ سیب زمینی ها رو نشون بدم.

توجه کنید حرارت زیاد موقع پخت این سیب زمینی باعث میشه جداره ی بیرونی اون بسوزه و داخش سفت بمونه.

اگه سعی کنید نمک رو در اواخر پخت اضافه کنید سیب زمینی ها بهم نمیچسبن!!  و بعد از سرخ شدن اگه نیاز به اضافه کردن نمک بود این کارو میکنیم.

روش سوم. در فر هست که متاسفانه عکسهای آپلودش باز نکرد.که سر فرصت دوباره عکسهاشو آپلود میکنم.

بعد از خرد کردن سیب زمینی اونها رو توی سینی فر بچینید اگه میخوایید مشکل شستن سینی فر رو هم نداشته باشید کفش کاغذ روغنی بیندازید. و بعد سیب زمینی ها رو با روغن چرب کنید و کف سینی بچینید. کمی نمک روی اونها بریزید و بعد داخل فر داغ با دمای 180 قرار بدید تا بپزه. هر چند دقیقه باید زیر و رو کنید. زمان پختش بستگی به سایز برش های شما داره.فقط حواستون باشه سیب زمینی ها یکدست بپزن و نسوزن.

این روش چون روغن کمتری داره رژیمی تر محسوب میشه. برای چرب کردن سیب زمینی ها به جای روغن میتونید از روغن زیتون استفاده کنید.

http://s5.picofile.com/file/8150677092/download_3_.jpg

 و میرسیم به خوشمزه ترین قسمت داستان: چیبس

اگه دستگاه غذاساز شما تیغه ی حلقه کننده داره که خیلی راحت بعد از پوست گرفتن سیب زمینی ها اونهارو از وسط نصف کنید و داخل دستگاه بریزید تا یکدست و مرتب و تمیز حلقه کنه براتون.

ولی اگه ندارید میتونید از قسمت حلقه کن رنده یا ابزار دستی اون استفاده کنید. سیب زمینی رو پوست کنید و حلقه کنید. و بعد اون رو داخل آب بریزید و توی آب چند تا قالب یخ بریزید تا دمای آب خنک بشه.

بعد از یک رب از آب خارج کنید و داخل روغن غلتان و فراوان و داغ سرخ کنید.

توجه کنید در این حالت تغییر رنگ سیب زمینی خیلی سریع هست و ممکنه دیر بجنبید و کل سیب زمینی ها قهوه ای بشه! پس حواستون باشه.

بعد از سرخ شدن اونهارو داخل آبکش بریزید تا روغن اضافیش کشیده بشه و در صورت تمایل روی پارچه ی مخصوص قرار بدید تا روغن روش نمونه. و در آخر نمک رو اضافه کنید.

http://s5.picofile.com/file/8172325200/%D8%B7%D8%B7%D8%B2%D8%B8.jpg

 اگه اهالی خونه اجازه دادند توی ظرف بریزید و عکس بندازید! اگه نه که مستقیم از همون آبکش نوش جان کنید.

اگه ادویه مخصوص سیب زمینی داشتید که تمام انواع سیب زمینی ها رو با سس و ادویه میل کنید. بعد از پخت ادویه اضافه بشه. اگه نداشتید میتونید از هر کدوم از مواد زیر برای مزه دار کردن سیب زمینی بعد از پخت استفاده کنید : نمک ، فلفل قرمز ، دارچین ، پودر سیر ، آویشن و ....

 ادویه بعد از سرخ شدن اضافه بشه.

http://s4.picofile.com/file/8172325168/IMG_2456.JPG

 برای درست کردن سیب زمینی به شکل گل رز هم میتونید دو کار انجام بدید. اول در فر و بدون روغن و دوم در روغن فراوان! من بازم روغنی رو ترجیح میدم. برای درست کردن گل رز سیب زمینی اونها رو بشورید و پوست بکنید و بعد نازک نازک به قطر بک تا دو میلی متر ورقه ای ببرید . و بعد به مدت نیم ساعت در آب و نمک خیس بدید تا سیب زمینی ها نرم بشن و بعد اونها رو به شکل گل رز بپیچید. و برای فیکس کردن اون از خلال دندون استفاده کنید.و داخل روغن فراوون سرخ کنید.

اگه میخوایید در فر بپزید هم باید قالب مافین داشته باشید تا بعد از اینکه به شکل گل درست کردید داخل اون قرار بدید و دیگه نیازی به خلال دندون ندارید. و توی فر با دمای متوسط در طبقه ی وسط قرار بدید تا سیب زمینی ها طلایی بشه. فقط فراموش نکنید روی سیب زمینی ها رو با روغن چرب نگه دارید و این عمل رو هر چند دقیقه تکرار کنید تا روی سیب زمینی ها چرب بمونه. 

دیدگاه‌ها  

+1 #3 الهام عسگری 1393-12-08 20:09
سلام بانو. به به چه سیب زمینی هایی. یکی از یکی خوشمزه تر. خیلی خوب همه ی روشها را توضیح دادید. ممنون
---------------------
ممنون از شما :-)
نقل قول کردن
+2 #2 آشپزی نیکو 1393-12-04 07:46
سلااااام. خیلی وبلاگت عالیه.
دستور غذایی ما هم خیلی جدیده.

------------------------
:-)
نقل قول کردن
-1 #1 محیاا 1393-12-02 18:33
سلام واقعادهنم اب افتادمنم عاشق چیپسوسیبزمینی مرسی که گذاشتی
----------------------------
سلام. منم همینطور:-)
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir