قالب ها
یکی از سوالاتی که خیلی از من پرسیده میشه اینه که چه نوع قالبی بخریم؟!
اول از همه باید انواع قالب را بشناسیم و بدونیم برای چه کاری از چه نوع قالبی باید استفاده کرد.
آدرس اینستاگرام ما: cafechokolat1
ما چند مدل قالب داریم بر حسب جنس :
قالب فلزی یا همون آلمینیومی ساده یا گالوانیزه ها
قالب شیشه ای یا بلوری
قالب پلاستیکی
قالب سلیکونی و سلیکونی چند بعدی
قالب تفلن
قالب چدنی
قالب کاغذی یا یکبار مصرف
و عموما برخی مصارف داریم برای قالب ها مثل :
درست کردن کیک
درست کردن ژله
درست کردن انواع دسر غیر ژلاتینی و سه بعدی
موارد تزیینی مثل تزیین برنج و انواع سالاد ها و یا حتی برنج دم کشیده به صورت قالبی
درست کردن شکلات
و...
برای هر کاری باید قالب خود اون کار باشه.
برای درست کردن ژله :
من خودم شخصا قالب فلزی معمولی رو میپسندم. حتی تفلنشم نه! چون هر بلایی میشه سرش آورد و بنده خدا آخم نمیگه! خیلی راحت با کمی حرارت میشه از توش ژله رو خارج کرد! اما قالب سیلیکونی! یک مقدار باید حرفه ای تر باشید. اگه کمی دستتون بیاد خیلی راحتر از قبلی میتونید ژله رو ازش خارج کنید. حالا پیشنهاد من اینه! برای مقدار زیاد از قالب فلزی و برای مقادیر کمتر در صورت تمایل از قالب های سیلیکونی استفاده کنید. در کل ژله های مخلوط مثل ژله بستنی ، کرم ژله یا دسر های ژلاتینه خیلی راحتر از ژله از قالب سلیکونی جدا میشن.
یک سبک خاصی از قالب های سلیکونی امروزه هست که به دسر بعد سوم میده و برای دسر هایی که اغلب در فریزر نگه داری میشه و روش سس براق فرانسوی یا تکنیک مخملی تزیین میشه ، استفاده میشن.
یک نوع دیگه هم قالب های پلاستیکی هستند که اگه ناشی هستید ازش استفاده نکنید! چون هم ژله توش دیر میبنده و هم برگردوندنش کمی مهارت میخواد! (دسر زعفرانی من قالب پلاستیکی داشت)
پس جمع بندی کنم؟ برای ژله معمولی قالب فلزی راحتر محتویاتش برمیگرده! زودتر میبنده چون فلزیه! قالب سیلیکونی برای مقادیر کوچیک خیلی خوبه و راحت برمیگرده. . برای دسر های ژلاتینه بجز ژله ساده عالیه! برای ژله ساده کمی حوصله و صبر میخواد. و قالب پلاستیکی هم برای حرفه ای ها!اما همه ی اینها با تمرین و کمی صبر درست میشه و روزی میرسه که نوع قالب براتون اصلا اهمیت نداره.
این برای خارج کردن ژله. اما برای خرید قالب حتما قالب های زیبا بخرید. اشکال خیلی شلوغ یا خیلی بی ریتم یا دالبرهای زیاد و ناهماهنگ نه تنها زیبایی رو کم میکنه بلکه معمولا اون گوشه موشه ها ژله گیر میکنه. سعی کنید قالب های خوشگل و دارای شیار های تیز بگیرید. اینزوری زیبایی کارتون دو چندان میشه. شیار تیز حتی بعد از خارج شدن ژله از ظرف و دیدنه کمی حرارت هنوزم زیبایی خودش را حفظ میکنه.
یک نکته : برای درست کردن ژله و خارج کردن ژله از قالب بدترین انتخاب قالب شیشه ای ،بلور ، کریستال هستش! بجز ژله تزریقی که برای مبتدعی ها بهتره از قالب بلور استفاده بشه قالب باقی ژله ها نباید بلور باشه!همون ژله تزریقی رو هم با کمی تمرین در هر نوع قالبی میتونید درست کنید.
یک موضوع دیگه که نباید سخت گرفت. شاید مدلهای متنوعی قالب در بازار باشه که دلمون رو آب کنه ! ولی همیشه نیاز نیست قالب بخریم. گاهی یک ظرف گرد استیل یا یک تشت کوچیک ظرف های یکبار مصرف یا حتی یخ دون ها یا .... هر چیزی میتونه ایده یک ژله خوشگل را به ما بده.
برای کیک ها:
ما چند مدل قالب مخصوص برای کیک ها داریم :
قالب های معمولی : این قالب ها فرقی نمیکنه چه شکلی دارن. ساده ، دایره ، مربع ، مستطیل و ..... مهم اینه ما بدون هیچ ترسی هر نوع کیکی رو توی خونه توش آماده میکنیم. حتی ممکنه قالب نباشن! یک قابلمه ی معمولی یا یک ظرف پیرکس....
مهم اینه که توی خونه همیشه چند مدل از این قالب ها داشته باشیم. بهتره اگه میخوایید بخرید قالب دایره در سه سایز کهخ معمولا 6 ، 8 ، 10 هست ، قالب مستطیل در دو سایز 20 در 30 و 25 در 35 رو بخرید. و قالب تارت در دو سایز رو داشته باشید.البته میتونید قالب تارتی رو بخرید که کمربندی باشه بسیار بسیار به کمکتون میاد در درست کردن پای و تارت. باقی قالب ها اختیاری. خرید یک قالب لوف (مستطیل دیواره بلند) هم خالی از لطف نیست.
قالب لوف برای کیک صبحانه و خیلی از ژله ها مثل ژله سورپرایز کاربرد داره.
قالب های تو خالی این قالب برای کیک های با حجم و انسجام بالا یا کیک های غلیظ و میوه ای که نیاز داره وسط کیک هم حرارت ببینه و مغز پخت بشه استفاده میشه.
این قالب ها میتونه ساده یا طرحدار باشه. طرحدار اونها میتونه کمک زیادی به زیبایی کیکی که میپزید بکنه. پس طرح اون مهمه. خیلی شلوغ و نامفهوم نباشه. شندید که میگن زیبایی در سادگیست؟ یک طرح ساده و زیبا....
قالب های کمر بندی. این قالب ها سایز ها و انواع مختلفی دارن. خیلی میتونه کاربردی باشه توی خونه. هر چند نبودش میتونه جایگزین داشته باشه . ولی بودنش خیلی بهتر خواهد بود. برای کیک ها و خیلی از دسر ها میتونه به دردمون بخوره . اگه یکی ازش توی خونه باشه خیلی خوبه.
و دسته ی آخر قالب هایی که بهشون نیاز داریم قالب های مافین یا کاپ کیک هست. که میتونه سینی دار باشه و به هم پیوسته یا مثل قالب های کیک یزدی جدا از هم.
و دسته ی دیگه برای درست کردن شکلاته که بهترین نوع قالب اون سلیکونی هستش. و باز سعی کنید از شکل های زیبا و فانتزی و پر کاربرد تهیه کنید.
یک سری قالب های یک بار مصرف هم برای درست کردن شکلات وجود داره که اونها هم گزینه ی خوبی هستن.
یک مدل دیگه قالب هم داریم که در لوازم قنادی فروشی ها میفروشن و کاغذی یا آلمینیومی نازکه برای مواردی که تنها یکبار میخواییم از اون قالب استفاده کنیم به درد میخوره. کاغذی ها برای کیک و برخی هم مناسب ژله هست.
از تمام قالب هایی که در بالا از اونها نام بردیم باید بهترین مصرف رو داشته باشیم. وگرنه حضورشون خیلی هم جالب نیست. میتونید در تزیین تمام سالاد ها و برنج ها از قالب هاتون استفاده کنید. به طوری که قالب رو با پلاستیک کاور کنید و برنج یا سالاد یا هر نوع غذایی که دوست دارید رو توی قالب بریزید و کمی متراکم کنید و بعد با احتیاط برگردونید و پلاستیک رو از روش جدا کنید.
دیدگاهها
و چیکار کنم که خوب در بیاد
--------------------
سلام. چربش کنید با خمیر جداکننده
--------------------
سلام. جنس بهتر خوب مشخص تره. سفت تره معمولا مناسب برای استفاده در فر هست و .... در هنگام خرید کاغذی روی محصول هست که ویژگی های اونو بیان میکنه.
----------------
بله در اکثر کیک ها میشه مگر تاکید کنم میان تهی نباشه. ولی کلا قالب های میان تهی باعث بهتر پخته شدن کیک میشن
------------------
سلام. کارامل توی تمام قالب ها خوب درمیاد. فلزی هم عالیه
قالب کاغذی رو میشه گذاشت تو فر؟
-----------------
سلام. بله
و دگ اینکه سولاردام یه تنظیماتی داره ک ب صورت فر برقی هم در میاد .. در اون حالت میتونم از قالب فلزی استفاده کنم؟؟؟
خیلی خیلی زیاد ممنونت میشم اگ پاسخ بدی بهم.. چون واقعا نیاز دارم ک بدونمو
--------------------
سلام. از قالب فلزی به هیچوجه در اون استفاده نکنید.
قالب سلیکونی جنس اصل و خوب تحمل حرارت بالا رو داره نگران نباشید.
مثلا اونی که گردو وسطش خالیه من در به در دنبالشون گشتم پیدا نکردم
راستی اگه کانال تلگرام بزنی خیلی خوب میشه
--------------------------
سلام. تمام قالبها از قالب فروشی های سطح شهر. هر جا هر مدلی خوشم بیاد میخرم. معمولا تمام قالب فروشی ها و لوازم پلاستیکی و قنادی فروشی ها دارن/
اصلا فرصت و زمان رسیدگی به کانال و تلگرام رو متاسفانه ندارم.
راستش من قالب کمربندی دارم و کفشم کاور میکنم و خوب هم میشه منتها پروسه خارج کردن کیک از قالب برام کابوسه...نمیدونم من بلد نیستم چطور کیک رو خارج کنم یا کلا سخته...یه پانزده دقیقه ای باهم کشتی میگیریم خلاصه..میترسم دو بار دیگه باهاش کیک بپزم کلا غُر بشه
راهنماییم کنی ممنون میشم
-------------------
سلام. خوب چرا از قالب معمولی استفاده نمیکنید؟ قالب کمربندی رو اول باید با چاقو دیواره هاشو باز کنید و کفشم که کاور میکنید راحت در میاد
---------------------
سلام. والا مارکش رو نمیشنام. ولی کلا قالب های کمربندی نشت دارن که باید کفش رو با کاغذ مومی یا آلمینیوم کاور کنید. در یک پست حتما آموزشش رو میزارم که چطور کاور کنید.
سایت پر محتوا و بسیار مفیدی دارید سپاس از زحمات فراوانتون.
آیا در قالب لوف برای تهیه ژله ساده یا ژله مخلوط مناسب هست؟
برای فرد مبتدی کدام قالب جهت تهیه کیک و نشکستن کیک مناسب تر هست؟
---------------------------
سلام. به طور کلی برای ژله و کیک برای افراد مبتدی من فلزی رو پیشنهاد میکنم. برای کیک سلیکونی اصل ایتالیا که کمی گرون هست هم خوبه.