قالب ها

http://s5.picofile.com/file/8151059634/IMG_1445.JPG

یکی از سوالاتی که خیلی از من پرسیده میشه اینه که چه نوع قالبی بخریم؟!

اول از همه باید انواع قالب را بشناسیم و بدونیم برای چه کاری از چه نوع قالبی باید استفاده کرد.

آدرس اینستاگرام ما: cafechokolat1

ما چند مدل قالب داریم بر حسب جنس :

قالب فلزی یا همون آلمینیومی ساده یا گالوانیزه ها

قالب شیشه ای یا بلوری

قالب پلاستیکی

قالب سلیکونی و سلیکونی چند بعدی

قالب تفلن

قالب چدنی

قالب کاغذی یا یکبار مصرف

و عموما برخی مصارف داریم برای قالب ها مثل :

درست کردن کیک

درست کردن ژله

درست کردن انواع دسر غیر ژلاتینی و سه بعدی

موارد تزیینی مثل تزیین برنج و انواع سالاد ها و یا حتی برنج دم کشیده به صورت قالبی

درست کردن شکلات

و...

برای هر کاری باید قالب خود اون کار باشه.

برای درست کردن ژله :

من خودم شخصا قالب فلزی معمولی رو میپسندم. حتی تفلنشم نه! چون هر بلایی میشه سرش آورد و بنده خدا آخم نمیگه!  خیلی راحت با کمی حرارت میشه از توش ژله رو خارج کرد! اما قالب سیلیکونی! یک مقدار باید حرفه ای تر باشید. اگه کمی دستتون بیاد خیلی راحتر از قبلی میتونید ژله رو ازش خارج کنید. حالا پیشنهاد من اینه! برای مقدار زیاد از قالب فلزی و برای مقادیر کمتر در صورت تمایل از قالب های سیلیکونی استفاده کنید. در کل ژله های مخلوط مثل ژله بستنی ، کرم ژله یا دسر های ژلاتینه خیلی راحتر از ژله از قالب سلیکونی جدا میشن.

یک سبک خاصی از قالب های سلیکونی امروزه هست که به دسر بعد سوم میده و برای دسر هایی که اغلب در فریزر نگه داری میشه و روش سس براق فرانسوی یا تکنیک مخملی تزیین میشه ، استفاده میشن.

http://s5.picofile.com/file/8151059584/IMG_1442.JPG

یک نوع دیگه هم قالب های پلاستیکی هستند که اگه ناشی هستید ازش استفاده نکنید! چون هم ژله توش دیر میبنده و هم برگردوندنش کمی مهارت میخواد! (دسر زعفرانی من قالب پلاستیکی داشت)

http://s5.picofile.com/file/8151059600/IMG_1444.JPG

پس جمع بندی کنم؟ برای ژله معمولی قالب فلزی راحتر محتویاتش برمیگرده! زودتر میبنده چون فلزیه! قالب سیلیکونی برای مقادیر کوچیک خیلی خوبه و راحت برمیگرده. . برای دسر های ژلاتینه بجز ژله ساده عالیه! برای ژله ساده کمی حوصله و صبر میخواد. و قالب پلاستیکی هم برای حرفه ای ها!اما همه ی اینها با تمرین و کمی صبر درست میشه و روزی میرسه که نوع قالب براتون اصلا اهمیت نداره.

این برای خارج کردن ژله. اما برای خرید قالب حتما قالب های زیبا بخرید. اشکال خیلی شلوغ یا خیلی بی ریتم یا دالبرهای زیاد و ناهماهنگ نه تنها زیبایی رو کم میکنه بلکه معمولا اون گوشه موشه ها ژله گیر میکنه. سعی کنید قالب های خوشگل و دارای شیار های تیز بگیرید. اینزوری زیبایی کارتون دو چندان میشه. شیار تیز حتی بعد از خارج شدن ژله از ظرف و دیدنه کمی حرارت هنوزم زیبایی خودش را حفظ میکنه.

یک نکته : برای درست کردن ژله و خارج کردن ژله از قالب بدترین انتخاب قالب شیشه ای ،بلور ، کریستال هستش! بجز ژله تزریقی که برای مبتدعی ها بهتره از قالب بلور استفاده بشه قالب باقی ژله ها نباید بلور باشه!همون ژله تزریقی رو هم با کمی تمرین در هر نوع قالبی میتونید درست کنید.

یک موضوع دیگه که نباید سخت گرفت. شاید مدلهای متنوعی قالب در بازار باشه که دلمون رو آب کنه ! ولی همیشه نیاز نیست قالب بخریم. گاهی یک ظرف گرد استیل یا یک تشت کوچیک ظرف های یکبار مصرف یا حتی یخ دون ها یا .... هر چیزی میتونه ایده یک ژله خوشگل را به ما بده.

برای کیک ها:

ما چند مدل قالب مخصوص برای کیک ها داریم :

قالب های معمولی : این قالب ها فرقی نمیکنه چه شکلی دارن. ساده ، دایره ، مربع ، مستطیل و ..... مهم اینه ما بدون هیچ ترسی هر نوع کیکی رو توی خونه توش آماده میکنیم. حتی ممکنه قالب نباشن! یک قابلمه ی معمولی یا یک ظرف پیرکس.... 

مهم اینه که توی خونه همیشه چند مدل از این قالب ها داشته باشیم. بهتره اگه میخوایید بخرید قالب دایره در سه سایز کهخ معمولا 6 ، 8 ، 10 هست ، قالب مستطیل در دو سایز 20 در 30 و 25 در 35 رو بخرید. و قالب تارت در دو سایز رو داشته باشید.البته میتونید قالب تارتی رو بخرید که کمربندی باشه بسیار بسیار به کمکتون میاد در درست کردن پای و تارت. باقی قالب ها اختیاری. خرید یک قالب لوف (مستطیل دیواره بلند) هم خالی از لطف نیست.

قالب لوف برای کیک صبحانه و خیلی از ژله ها مثل ژله سورپرایز کاربرد داره.

http://s5.picofile.com/file/8151059676/IMG_1450.JPG

قالب های تو خالی این قالب برای کیک های با حجم و انسجام بالا یا کیک های غلیظ و میوه ای که نیاز داره وسط کیک هم حرارت ببینه و مغز پخت بشه استفاده میشه.

این قالب ها میتونه ساده یا طرحدار باشه. طرحدار اونها میتونه کمک زیادی به زیبایی کیکی که میپزید بکنه. پس طرح اون مهمه. خیلی شلوغ و نامفهوم نباشه. شندید که میگن زیبایی در سادگیست؟ یک طرح ساده و زیبا....

http://s5.picofile.com/file/8151059634/IMG_1445.JPG

قالب های کمر بندی. این قالب ها سایز ها و انواع مختلفی دارن. خیلی میتونه کاربردی باشه توی خونه. هر چند نبودش میتونه جایگزین داشته باشه . ولی بودنش خیلی بهتر خواهد بود. برای کیک ها و خیلی از دسر ها میتونه به دردمون بخوره . اگه یکی ازش توی خونه باشه خیلی خوبه.

http://s5.picofile.com/file/8151059642/IMG_1448.JPG

و دسته ی آخر قالب هایی که بهشون نیاز داریم قالب های مافین یا کاپ کیک هست. که میتونه سینی دار باشه و به هم پیوسته یا مثل قالب های کیک یزدی جدا از هم.

http://s5.picofile.com/file/8151440176/IMG_1458.JPG

و دسته ی دیگه برای درست کردن شکلاته که بهترین نوع قالب اون سلیکونی هستش. و باز سعی کنید از شکل های زیبا و فانتزی و پر کاربرد تهیه کنید.

یک سری قالب های یک بار مصرف هم برای درست کردن شکلات وجود داره که اونها هم گزینه ی خوبی هستن.

یک مدل دیگه قالب هم داریم که در لوازم قنادی فروشی ها میفروشن و کاغذی یا آلمینیومی نازکه برای مواردی که تنها یکبار میخواییم از اون قالب استفاده کنیم به درد میخوره. کاغذی ها برای کیک و برخی هم مناسب ژله هست.

از تمام قالب هایی که در بالا از اونها نام بردیم باید بهترین مصرف رو داشته باشیم. وگرنه حضورشون خیلی هم جالب نیست. میتونید در تزیین تمام سالاد ها و برنج ها از قالب هاتون استفاده کنید. به طوری که قالب رو با پلاستیک کاور کنید و برنج یا سالاد یا هر نوع غذایی که دوست دارید رو توی قالب بریزید و کمی متراکم کنید و بعد با احتیاط برگردونید و پلاستیک رو از روش جدا کنید.

دیدگاه‌ها  

0 #25 صبا 1399-05-01 13:45
سلام میشه برای کیک از قالب فلزی ژله در فر استفاده کنم
و چیکار کنم که خوب در بیاد
--------------------
سلام. چربش کنید با خمیر جداکننده
نقل قول کردن
0 #24 شکلاتپز 1396-12-19 06:51
سلام چطوری بفهمیم جنس سلیکون مصرفیش خوبه و اثر سوء بر مواد غذایی (شکلات داغ) نداره؟
--------------------
سلام. جنس بهتر خوب مشخص تره. سفت تره معمولا مناسب برای استفاده در فر هست و .... در هنگام خرید کاغذی روی محصول هست که ویژگی های اونو بیان میکنه.
نقل قول کردن
0 #23 رویا 1396-07-10 12:33
میشه از قالبهای تو خالی برا درست کردن هر کیکی که تو سایت گذاشتید استفاده کرد؟قبل ریختن مواد فقط باید ته ظرف رو روغن بزنیم؟من وقتی کیک درست میکنم وسط خمیری میشه وپف نمیکنه علتش چی میتونه باشه؟
----------------
بله در اکثر کیک ها میشه مگر تاکید کنم میان تهی نباشه. ولی کلا قالب های میان تهی باعث بهتر پخته شدن کیک میشن
نقل قول کردن
+2 #22 mary 1396-02-28 18:34
سلام ممنون از توضیحات عالی شما ولی میشه بگید برای کرم کارامل چ قالبی خوبه که کارانل توش نشکنه یا خراب نشه ممنون میشم از راهنماییتون
------------------
سلام. کارامل توی تمام قالب ها خوب درمیاد. فلزی هم عالیه
نقل قول کردن
+2 #21 baharmast 1395-10-11 20:06
سلام
قالب کاغذی رو میشه گذاشت تو فر؟ :o :o
-----------------
سلام. بله
نقل قول کردن
0 #20 اتنا 1395-04-20 14:25
سلام عزیزم خیلی خیلی از توضیحاتت ممنونم.. فقط من سولاردام دارم.. و توش نباید از قالبای فلزی استفاده کرد چون جرقه میزنه و.. خلاصه اینکه میتونم از قالب های مافین سیلیکونی استفاده کنم؟؟؟؟ اب یا ذوب نمیشه؟؟ تحمل حرارتش بالاس؟؟
و دگ اینکه سولاردام یه تنظیماتی داره ک ب صورت فر برقی هم در میاد .. در اون حالت میتونم از قالب فلزی استفاده کنم؟؟؟
خیلی خیلی زیاد ممنونت میشم اگ پاسخ بدی بهم.. چون واقعا نیاز دارم ک بدونمو :cry: :cry: :sad:
--------------------
سلام. از قالب فلزی به هیچوجه در اون استفاده نکنید.
قالب سلیکونی جنس اصل و خوب تحمل حرارت بالا رو داره نگران نباشید.
نقل قول کردن
-1 #19 آبنبات 1395-01-28 15:16
سلام عزیزم سایتت خیلی خوبه فقط میخواستم بگم این قالباتو از کجا میخری
مثلا اونی که گردو وسطش خالیه من در به در دنبالشون گشتم پیدا نکردم
راستی اگه کانال تلگرام بزنی خیلی خوب میشه
--------------------------
سلام. تمام قالبها از قالب فروشی های سطح شهر. هر جا هر مدلی خوشم بیاد میخرم. معمولا تمام قالب فروشی ها و لوازم پلاستیکی و قنادی فروشی ها دارن/
اصلا فرصت و زمان رسیدگی به کانال و تلگرام رو متاسفانه ندارم.
نقل قول کردن
-3 #18 عسل بانو 1394-12-04 11:45
سلام عزیزم...یه سوال دارم که شاید خنده دار بیاد...
راستش من قالب کمربندی دارم و کفشم کاور میکنم و خوب هم میشه منتها پروسه خارج کردن کیک از قالب برام کابوسه...نمیدونم من بلد نیستم چطور کیک رو خارج کنم یا کلا سخته...یه پانزده دقیقه ای باهم کشتی میگیریم خلاصه..میترسم دو بار دیگه باهاش کیک بپزم کلا غُر بشه
راهنماییم کنی ممنون میشم
-------------------
سلام. خوب چرا از قالب معمولی استفاده نمیکنید؟ قالب کمربندی رو اول باید با چاقو دیواره هاشو باز کنید و کفشم که کاور میکنید راحت در میاد
نقل قول کردن
0 #17 Yasaman74 1394-10-29 09:10
سلام خسته نباشید.ممنون ازسایت خوبتون.من تازه یه قالب کمربندی برای کیک خریدم.مارک pedrini.نوشته جنسش استیله.میخواستم بدونم خوب هست یانه.بعداین که شنیدم مواد از قالب های کمربندی نشت میکنه.راه حلش چیه.ممنون میشم جواب این دوسوالموبدین
---------------------
سلام. والا مارکش رو نمیشنام. ولی کلا قالب های کمربندی نشت دارن که باید کفش رو با کاغذ مومی یا آلمینیوم کاور کنید. در یک پست حتما آموزشش رو میزارم که چطور کاور کنید.
نقل قول کردن
0 #16 nazi 1394-08-17 08:56
سلام
سایت پر محتوا و بسیار مفیدی دارید سپاس از زحمات فراوانتون.
آیا در قالب لوف برای تهیه ژله ساده یا ژله مخلوط مناسب هست؟
برای فرد مبتدی کدام قالب جهت تهیه کیک و نشکستن کیک مناسب تر هست؟
---------------------------
سلام. به طور کلی برای ژله و کیک برای افراد مبتدی من فلزی رو پیشنهاد میکنم. برای کیک سلیکونی اصل ایتالیا که کمی گرون هست هم خوبه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir