کوکی سابله
بیسکوئیت های کرمدار و کیک های کرمدار اعداد و حروف خیلی روی بورس هستند و میشه خیلی راحت اونهارو درست کرد.
این سبک کارها که اعداد تولد و حروف رو مینویسیم میتونه دو نوع بیس اصلی داشته باشه. یا بیس اونها کیکی هست که معمولا از کیک های اسفنجی و اسپونچ ها که بافت متراکم تر و قابلیت برش دادن دارند استفاده میشه. کیک سابله از مواردی هست که به زودی پستش رو قرار میدم.
یا بافت اونها از کوکی ها درست شده که حالت بیسکوئیتی دارند. برای این منظور از کوکی هایی که استحکام بالاتری دارند باید استفاده کنیم.اینجا دستور سابله بادام که یک کوکی خوشمزه برای بیس کار هست رو قرار میدم. (کوکی بادامی ، کوکی کرم دار) در این پست سعی میکنم کوکی سابله رو آموزش بدم.
مواد لازم:
تخم مرغ دو عدد
زرده تخم مرغ یک عدد
آرد 280 گرم
پودر بادام 75 گرم
کره 100 گرم
پودر قند 65 گرم
نمک یک پنسه
وانیل یا اسانس بادام به میزان لازم
برای پودر کردن بادام نیاز هست که با پودر قند آسیاب بشه. چون خود بادام معمولا روغن میندازه و کمی سخت هست آسیاب کردن تنهای اون. برای همین میتونید بادام درسته رو برای یک دقیقه داخل آب قرار بدید و بعد سریع از آب خارج کنید و پوست رویی اون رو جدا کرده و اجازه بدید کاملا خشک بشه. بعد از خشک شدن 75 گرم بادام را به همراه 65 گرم پودر قند آسیاب کنید.
طبق روال کوکی ها اگه دستگاه غذاساز داشته باشید خیلی راحت میشه خمیر رو درست کرد. و اگه نداشته باشید هم با همزن میشه کار کرد. (پست بیسکوییت)
ابتدا تخم مرغ ها رو به همراه اسانس خوب میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشن. میتونید از اسانس وانیل یا اسانس بادام یا حتی وانیل شکری استفاده کنید. نوک قاشق وانیل شکری یا کره ای و اگه از اسانس استفاده میکنید دو قطره اسانس به تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
آرد رو چند بار الک کنید تا ناخالصی نداشته باشه.
کره ای که در یخچال بوده و سرد هست رو به تخم مرغ ها اضافه میکنیم و هم میزنیم. تا یکدست بشه.
حالا اگه غذاساز دارید میتونید تمام مواد را داخلش بریزید و دستگاه رو روشن کنید تا مواد یکدست بشه. (در صورت استفاده از غذاساز میتونید مشابه این پست عمل کنید.)
اگه همزنی دارید سر اون رو عوض کنید و اون سری که مخصوص نان پزی هست رو روی اون قرار بدید و هم بزنید تا مواد به صورت خمیری در بیاد.
اگه با دست مواد رو مخلوط میکنید توجه داشته باشید خیلی ورز ندید تا خمیر به روغن بیفته!
کل مواد بالا بجز تخم مرغ هیچ کدوم نیازی به هم زدن آنچنانی ندارند، فقط تخم مرغ باید خوب هم بخوره تا بوی زخم اون گرفته بشه.
- نکته بسیار بسیار مهم در تهیه ی هر نوع کوکی اینه :: چون از کره استفاده میکنیم و کره با گرم شدن آب میشه و بافت کوکی رو خراب میکنه ، بهمحض اینکه خمیر یکدست شد از هر گونه هم زدن اضافی دست برمیداریم!! و خمیر یکدست شده رو سریعا داخل پلاستیک زیپ یا سلفون پیچیده و داخل یخچال قرار میدیم.
این خمیر میتونه بین یک ساعت تا یک روز کامل هم در یخچال بمونه و استراحت کنه. اجازه بدید خوب استراحت کنه شاید مثل من حسابی خسته باشه و نیاز به استراحت داشته باشه.
در فاصله ای که خمیر سابله داره استراحت میکنه و ما مزاحمش نمیشیم، طرحی که دوست داریم رو روی کاغذ میکشیم و اگه طرح ما کاتر و الگو یا قالب داشته باشه اون رو آماده میکنیم. یک صفحه ی تمیز برای باز کردن خمیر آماده میکنیم.
برای مواد میانی این کوکی ها میتونید از انواع کرمفیل ها یا خامه ی فرم گرفته یا خامه پنیری و مخلوطی از اینها استفاده کنید.
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد. اون رو بیرون میاریم و یک ورز کوچیک در حد باز شدن خمیر میدیم. بعد یک کاغذ روغنی روی یک سطح تمیز و صاف قرار میدیم، خمیر رو روی کاغذ به قطر سه تا چهار میلی متر باز میکنیم و کاتر یا الگوی مورد نطر رو روی اون می اندازیم و برش میدیم. برای این روی کاغذ خمیر رو باز میکنیم که در حین جا به جایی الگوی ما خراب نشه.
بعد خمیر رو داخل فری که از قبل با دمای 170 درجه داغ کردیم در طبقه ی وسط قرار میدیم. این کوکی خیلی زود میپزه برای همین نباید به حال خودش رهاش کنیم. (کلا توجه کردید چقدر لوسه؟! اون از استراحت کردنش، اینم از پختش که نمیشه از کنارش تکون خورد!!) مدت زمان پخت بین ده تا پانزده دقیقه هست و زمانی که کوکی ها کمی پف کردن و تغییر رنگ دادن آماده اند. اگه حس کردید زیرش برشته شده ولی روش تغییر رنگ نداده چند ثانیه گریل رو روشن کنید.
اونها رو از فر خارج کرده و اجازه میدیم کاملا خنک بشن. من برای مواد میانی از مخلوط پنیر ماسکارپونه و خامه فرم گرفته و دو قاشق کرمفیل شیری استفاده کردم. و کمی رنگ خوراکی صورتی داخل مواد میانی ریختم. اونهارو مخلوط کرده و داخل قیف بدون ماسوره ریختم و دهانه قیف رو کمی برش زدم و مطابق تصویر روی سابله هارو خامه زدم. میتونید بین خامه ها شکلات و سس هم بریزید.
و لایه ی دوم سابله رو قرار دادم. و مطابق تصویر روی لایه دیگه هم همون کار رو تکرار کردم و در انتها با گل طبیعی و بیسکوئیت اوریو تزیین کردم.
ایده های تزیین این نوع کوکی در اینترنت خیلی زیاده و منم سعی میکنم چند مدل دیگه حتما در این روزها قرار بدم تا ایده بگیرید.
بافت کوکی ها بعد از قرار دادن مواد فیلینگ و خامه ای نرم میشه. حتما بعد از قرار دادن مواد خامه ای چند ساعت کوکی هارو در یخچال قرار بدید تا عصاره مواد خامه ای به بافت داخلی کوکی هامون نفوذ کنه و کوکی هارو نرم و قابل برش کنه.
برای دیزاین روی سابله ه از گل طبیعی ، میوه ها ريال بیسکوئیت ها ، انواع شکلات و ماکارون ها میتونید استفاده کنید.
از این مدل بیسکوییت هم میتونید برای درست کردن کوکی استفاده کنید.(بیسکوییت)
دیدگاهها
-----------------------
سلام عزیزم. میتونید یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط قرار بدید، و قالب کیک را داخل اون قابلمه روی یک قابلمه کوچک که مثل پایه باشه قرار بدید و در قابلمه حتما فیکس و محکم باشه. اینطوری فر ایجاد کردید. فقط توجه کنید قابلمه ی بزرگ حتما درش کیپ باشه و قالب با سطح قابلمه تماس نداشته باشه و همچنین حتما از شعله پخش کن روی شعله استفاده کنید.