اگردک

این نون یا شیرینی که در این پست با اون آشنا میشید از نونهای معروف قزوین هست. میدونم شهر های دیگه هم درست میشه. این ورژن قزوینی اون هست. این نون با توجه به میزان شکر کم و طعم خوشمزه اون بهترین جایگزینه برای مصرف شیرینجات در زمان افطار.

خیلی سریع و راحت درست میشه و قلق خاصی هم نداره. 

 مواد لازم :

آرد 5 پیمانه

تخم مرغ دو عدد

شکر سه چهارم پیمانه + یک قاشق غذاخوری

خمیر مایه یک قاشق غذاخوری

آب ولرم یک چهارم پیمانه

زعفران غلیظ دم شده دو تا سه قاشق غذاخوری

بکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری

نمک یک چهارم قاشق چایخوری

شیر به میزان لازم (حدود یک پاکت کوچک)

آرد و نمک و بکینگ پودر رو را هم مخلوط کنید و دو بار الک کنید. برای آرد از آرد سفید قنادی استفاده کنید. 

خمیر مایه و یک قاشق شکر(یک قاشق اضافی) رو مخلوط کنید و یک چهارم پیمانه آب ولرم به اون اضافه کنید و اجزه بدید چند دقیقه (حدود یک ربع) روی کابینت استراحت کنه تا عمل بیاد.

آب داغ نریزید که این باکتری های نازنین رو میکشید. آب سرد نریزید که غیر فعالشون میکنید. آب باید ولرم باشه!!

حتی اگه خمیر مایه فوری دارید هم بهتره اول عمل بیاریدش! چرا روزه شک دار بگیریم؟! بعد اگه خدانکرده نونمون پف نکنه بندازیم گردن خمیر مایه؟؟ پس بهتره همون اول با شکر و آب ولرم عمل بیاد.

اگه خمیر مایه مشکل نداشته باشه بعد از گذشت 10 دقیقه پف میکنه و شروع میکنه به بالا اومدن.

 تخم مرغ + شکر + زعفران رو هم میزنیم. تا جایی که مخلوط بشن. خیلی نیاز به هم زدن نداره. با همون چنگال کفایت میکنه. بین خودمون باشه! من اینجا دو تا سه قاشق عرق هل هم در این مرحله میریزم. حالا اگه شما خیلی حساسید نوک قاشق چایخوری وانیل بریزید. از نظر من که احتیاج نداره. 

اگه رنگ زعفرانتون کم بود اونقدری اضافه کنید تا خوشرنگ بشه. تمام زردی این نون به زعفران اونه.

 وسط آرد رو گود کنید و خمیر مایه عمل اومده رو به همراه مایع تخم مرغی به مخلوط آردی اضافه کنید. با نوک انگشت مواد رو چنگ بزنید تا خمیر به دست بیاد. حالا میزان شیر رو من دقیق نگفتم. شما کم کم و قاشق قاشق شیر رو اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر لطیفی بدست بیاد.

همونطوری که در عکسها میبینید من شیر رو کم کم اضافه کردم تا خمیر به دست بیاد. حدودا یک پاکت شیر کوچیک لازم میشه. ولی باز هم بستگی به نوع و جنس آرد شما داره.

خمیر تا جایی ورز میخوره که لطیف بشه و به دست نچسبه. کمی ، کمی چسبندگی اشکالی نداره.

بکینگ پودر در این ترکیب نقش بهبود دهنده رو داره در پخت نون ما.

بعد از اینکه خمیر آماده شد ، دور تا دور خمیر رو با یک قاشق روغن چرب کنید و روی اون رو با سلفون بپوشونید (این خمیر روغن نداره و زود خشک میشه.) و در جای گرم قرار بدید تا یک ساعت استراحت کنه. و حجم خمیر دو برابر بشه.

 بعد از یک ساعت با دست پف خمیر رو بگیرید. بیشتر از یک ساعت بهتره نمونه چون ترش میشه. اگه لازم بود بمونه اون رو داخل یخچال قرار بدید. ولی سعی کنید این مدت طولانی نباشه. 

بعد خمیر رو روی سطح آرد پاچی شده با کمک وردنه نازک باز کنید. من برای باز کردن خمیر از دو لایه پلاستیک استفاده میکنم. یکی زیر و یکی ری خمیر. اینطوری خمیر راحت تر باز میشه و از صفحه جدا میشه.

 حالا دسته خودتونه که چه شکلی قالب بزنید. میتونید قالب گل یا دایره یا قلب بزنید. فقط باید حتما نازک باشه خمیرتون. 

من دوست داشتم سنتی و با چاقو برش بزنم. اصلا این نون باید کج و کوله باشه تا برای من نوستالژیک بشه. فکر کنم در تصاویر لطافت خمیر و نازکی اون مشخص باشه. 

 یک قابلمه یا شیر جوش کوچیک بردارید و یک سوم اون رو روغن مخصوص سرخ کردنی بریزید و روی حرارت قرار بدید تا داغ بشه. نه اینکه به مرز سوختن روغن برسه فقط داغ بشه. 

شعله باید متوسط باشه. بعد برش های نون رو تکه تکه داخل روغن بیندازید و سرخ کنید. 

این نون ها سریع سرخ میشه و باید سریع پشت و رو کنیم تا دو طرف به یک میزان بپزه. 

بعد از سرخ شدن و طلایی شدن نون هارو از داخل روغن خارج کنید و روی صافی قرار بدید تا روغن اضافی اون خارج بشه.

 در نهایت وقتی نون ها کاملا خنک شد اون رو میل کنید. من که نمیتونم تا خنک شدن صبر کنم. شمارو نمیدونم. 

پس از خنک شدن اگه چیزی از اون موند داخل ظرف در بسته یا پلاستیک فریزر ، خارج از یخچال نگه داری کنید.

بهتره تازه تازه درست کنید و مصرف کنید و نگه داری طولانی مدت نداشته باشید. 

 این نون گزینه مناسبی برای صبحانه و عصرانه است. به تنهایی یا همراه عسل یا شیره میتونه یک میان وعده کامل باشه.

میتونید ادویه هایی مثل دارچین یا هل رو به این نون اضافه کنید. 

اگه حس کردید خمیر خیلی خشکه میتونید دو تا سه قاشق روغن به مواد خمیر اضافه کنید.

میتونید این خمیر رو قالب نزنید و مثل نون به اندازه گردو از خمیر بردارید و با دست باز کنید و نازک کنید و مثل یک نون اون رو سرخ کنید و بعد از پخت کامل اون رو با چاقو برش بزنید. 

اگه در حین درست کردن خمیر ، خمیر به دستتون زیادی میچسبید آرد اضافه کنید و اگه خشک بود شیر.

دیدگاه‌ها  

0 #8 شقایق 1395-03-27 15:04
عااااااالی بود ممنونم
--------------------
نوش جون
نقل قول کردن
+1 #7 سمیه 1394-05-20 14:06
سلام
دستتون درد نکنه
من یه سوال دارم. میشه بگین خمیر مایه رو کجا باید نگهداری کنیم؟ من اهواز زندگی میکنم و هوا خیلی گرمه. یه بار گذاشتم تو کابینت بعد چندروز رفتم سراغش کلی کرم زده بود . یه بار هم تو یخچال نگه داشتم که دفعه بعد که خواستم استفاده کنم خراب شده بود و پف نکرد :sad:
----------------------
سلام. من خودم در کابینت نگه داری میکنم. ولی بهتره از عطاری که اون رو تهیه مردید بپرسید. چون اونجا متناسب با دمای محیط خودتون میدونن که باید در کجا قرار بدن.
یخچال که به هیچ وجه توصیه نمیشه. چون غیر فعال میکنه خمیر مایه رو.
نقل قول کردن
+1 #6 نعیمه نوری 1394-05-01 08:41
آخ آخ آخ من عاشق اگردک هستم. چند وقته بدجور هوس کردم اما هیچکس واسم درست نمیکنه :sad: اینجا دیدم عکسشو دوباره یادم افتاد :cry: :cry: اصلا میام خونه شما 8) خدا بیامرز مامان بزرگم خیلی اگردک های خوششمممممزه درست میکرد.
-------------------------
عزیزم.... تشریف بیارید.
خدا بیامرزدشون.
خوب عزیزم خودت درست کن بقیه رو سورپرایز کن..
نقل قول کردن
-1 #5 حُسنا 1394-04-28 10:37
یه سوال داشتم:
با اینکه چند تا قاشق روغن هم داخلش ریختم اما بعد از سرخ شدن داخلش خیلی خشک شد؛ علتش چی میتونه باشه و چطور میشه حلش کرد؟
مرسی
--------------------
آردش زیاد بوده. باید آرد کمتری بریزید.
نقل قول کردن
+1 #4 مریم روحانی 1394-04-26 20:35
سلام ، اول بابت دستور کارآمل با شیر خشک ممنونم خیلی خوشحال شدم به خاطر توجهت شکلات جون :-) ، بعدم اینکه لطف میکنی دستور چندتا کلوچه رو هم برامون بذاری مخصوصا کلوچه اهری که من خیلی دوست دارم، مرسی عزیزم :roll:
--------------------------
سلام. ممنونم از شما.
سعی میکنم ولی کمی سرم شلوغه انشالله به زودی
نقل قول کردن
+1 #3 زهره معاون 1394-04-26 13:21
سلام شکلات جون عالیه دست شما درد نکنه
---------------------------
سلام. ممنونم از لطف شما.
نقل قول کردن
+1 #2 منا 1394-04-25 07:41
با تشکر از این پست عالیتون :roll:
ممکنه خواهش کنم دستور تهیه باقلوا لوز و پیچ رو هم بذارید؟
--------------------------
سلام. ممنونم. سعی میکنم ولی کمی سرم شلوغه که به زودی علتش رو میگم.
نقل قول کردن
+1 #1 بهار 1394-04-25 04:28
سلام روزتون پراز خیر و ارامش. ممنون از آموزش های خوشمزه ، باسلیقه و خوبتون. میشه این نون ها رو تو فر هم گذاشت یا حما باید سرخ بشه؟
-------------------------
سلام. خیر چون داخل خمیر روغن نداره نیاز داره در روغن سرخ بشه.
اصلا چرب و روغنی نخواهد بود ، خیالتون راحت باشه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir