بیف استراگانف

 این غذای روسی رو همه میشناسید و حداقل یک بار اسم اون به گوشتون خورده. و ممکنه اون رو میل کرده باشید. این غذا حدود دویست سال هست که توسط آقای الکساندر استراگانف اختراع شده و امروزه علاوه بر مردمان شهر ادسا تمام جهان اون رو درست میکنن. این غذا همونطور که از اسمش مشخصه از بیف و گوشت راسته ی گوساله  تهیه میشه و از مخلوط کردن اون با خامه و پیاز و یک سری ادویه و مواد دیگه میشه یک غذای خوشمزه که نه! از نظر من عالی تهیه کرد.

 من به طرز تهیه تاریخی این غذا کاری ندارم و سعی میکنم با روش خودم درست کنم. ولی پیشنهاد میکنم حتما حتما یک بارم که شده این غذارو درست کنید.

 مواد لازم :

گوشت راسته گوساله نیم کیلو

 پیاز متوسط دو عدد

 چیبس خلالی یک بسته کوچک

قارچ یک بسته 

 عصاره گوشت یک عدد

سویا سس به میزان لازم

زردچوبه و فلفل به میزان لازم

مواد لازم برای سس:

آرد یک قاشق غذاخوری

خامه به میزان لازم

شیر یک و نیم لیوان

کره بیست گرم

فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم

برای درست کردن این غذا بهتره از راسته ی گوساله استفاده بشه و گوشت خوب و با کیفیت تهیه کنید. اگه از تازگی و نرمی گوشت مطمئن نیستید حتما سه چهار ساعت زودتر گوشت رو در نصف لیوان سویا سس و دو قاشق روغن زیتون و آب پیاز استراحت بدید و بعد از مواد پاک کنید و استفاده کنید.

دو عدد پیاز متوسط رو خلالی باریک ببرید و داخل یک قایشق روغن تفت بدید. حرارت کم باشه تا پیاز کاراملی بشه و خیلی سرخ نشه بلکه کاراملی بشه.

بعد گوشت رو که نواری بریدید و در صورت لزوم در مواد خوابوندید رو به پیاز ها اضافه کنید.(اگه گوشت رو در مواد نخوابونده بودی حتما دو قاشق سویا سس به گوشت اضافه کنید و با اون به پیاز اضافه کنیدش) حرارت رو بیشتر کنید تا آب میان بافتی گوشت از اون خارج نشه. خارج شدن آب زیاد از گوشت یعنی سفت شدن اون! 

حالا نوبت اضافه کردن عصاره گوشته....

برای عصاره گوشت میتونید از عصاره ی گوشت خونگی یا آماده استفاده کنید. اگه خونگی بود بعدا به مواد اضافه میکنیم ولی اگه حاضری بود اون  رو به گوشت اضافه میکنیم تا تفت بخوره و بوی خامی اون گرفته بشه. در عصاره های حاضری ادویه وجود داره. همینطور نمک. پس حواستون به اضافه کردن ادویه و نمک باشه که زیاد نشه. 

 بعد از اینکه ظاهر گوشت تغییر رنگ داد و داشت سرخ میشد موقع اضافه کردن آب هست. یک لیوان آب جوشیده داغ به گوشت اضافه کنید. یا دو عدد عصاره گوشت خانگی به همراه نصف لیوان آب جوش. حالا این دسته خودتونه. در ظرف رو محکم ببندید به طوری که اصلا بخار غذا از اون خارج نشه و اجازه بدید گوشت یک ساعت تا یک ساعت و نیم با حرارت کم بپزه.اگه حس کردید آب گوشتتون کمه یک لیوان هم اضافه کنید. ولی اگه در ظرف محکم بسته بشه مشکلی نخواهد داشت. 

البته بسته به نوع کیفیت گوشت میشه اصلا این مرحله ی پخت رو نداشته باشیم و مثل کباب ترکی یک باره سرخ کنیم. ولی من ترجیح میدم این تایم پخت رو به گوشت بدم.

در این فاصله قارچ هارو خوب میشوریم و اسلایس میکنیم. بعد از یک و نیم ساعت قارچ هارو اضافه میکنیم و اجازه میدیم با حرارت متوسط قارچ ها کمی آب بیندازن و با گوشت بپزن. این مرحله حدود پانزده دقیقه زمان میبره.

 در این زمان پانزده دقیقه ای سس سفید رقیقی رو میخواهیم آماده کنیم. اول بیست گرم کره یا دو قاشق کرده رو داخل تابه بریزید و بعد یک قاشق آرد رو اضافه کنید و تفت بدید تا بوی خامی آرد گرفته بشه.

حالا یک و نیم لیوان شیر رو به همراه فلفل در صورت نیاز به مواد اضافه کنید. من این غذارو تند دوست دارم. میگم فلفل. اما عصاره ی گوشت خودش فلفل داره ، پس مواظب باشید زیاد نشه. و هم بزنید تا کمی غلیظ بشه ولی خیلی نه! نمیخواییم سس سفتی داشته باشیم. در حل غلظت تخم مرغ کافیه.

بعد از اینکه آب محتویات گوشت و قارچ کشیده شد سس سفید رو اضافه کنید و اجازه بدید مواد با هم خوب مخلوط بشن و تقریبا سس غلیظی در ظرف ایجاد بشه.

من ترجیح میدم خامه این غذا خیلی زیاد نباشه. هر چند خودم عاضق خامه ام ولی باید ذائقه ی باقی اهالی خونه هم در نظر گرفته بشه. برای این مواد من دو تا سه قاشق خامه رقیق(خامه ی صبحانه بسته کوچک نه خامه پاکت صورتی) ، از این خامه هایی که مخصوص صبحانه است و کمی از حالت عادی رقیق تره. کفایت میکنه.خامه انتهایی ترین بخش داستانه و در آخر باید اضافه بشه. و حرارت خاموش و سرو...

 نمک این غذا با داشتن عصاره مرغ و سس سویا کافیه ولی بازم اگه حس کردید کمه کمی نمک بریزید. 

این غذا هر چی تند تر خوشمزه تر.

بعد از پخت غذا سریع اون رو در ظرف سرو منتقل کنید و دور اون رو با چیبس خلالی یا سیب زمینی تردی که خودتون آماده کردید تزیین کنید و داغ داغ سرو کنید. این غذا باید داغ خورده بشه. دقت کنید بخار حرارت رو توی عکسها میبینید.

این غذارو میتونید با مرغ هم درست کنید که میشه چیکن استراگانف. شاید یک روزی اونم در سایت قرار بدم.

جدا از اضافه کردن چیزهایی نظیر ذرت ،رب گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای ، روغن زیتون ، آبلیمو ، سرکه ، و امثالهم خوداری کنید. بابا اینها کل مزه رو تحت تاثیر قرار میدن!!

ولی اگه جعفری تازه داشتید موقع سرو روی غذا بریزیدکه خوشمزه ترش میکنه.

 برای سیب زمینی میتونید با رنده درشت یا خلال کن رنده برقی سیب زمینی رو خلالی کنید و بعد سرخ کنید.

میتونید یک قاشق سس مایونز یا خردل رو هم در انتهای پخت اضافه کنید که از نظر من بی معناست و علاوه بر اینکه کالری رو بی خود و بی جهت بالا بردید طعم خاص و خوبی هم نداره!! و خوشمزگی این غذا با همین دستور کاملا تامین میشه و تازه رژیمی هم هست.

اگه خدا نکرده از گوشتی غیر از راسته ی گوساله استفاده کردید حسابی مزه دارش کنید و چربی های اونو بگیرید و سفت شدن گوشتتون پای خودتونه.

 در اصل این غذا با نون سرو میشه ولی اگه دوست داشتید میتونید با برنج هم سرو کنید.و پر کاربرد ترینش سرو به همراه انواع پاستا(از جمله لازانت) هست که بعدا بیشتر در موردش میگم. که به عنوان یک سس محبوب و خوشمزه میشه با تمام پاستاها میل کرد. 

ولی از نظر من هیچ چیز به اندازه خالی خوردن نمیچسبه!! انگار با تک تک سلولهات داری این غذارو تست میکنی!! 

وای گشنه شدم من!

دیدگاه‌ها  

+1 #2 z1 1395-04-08 08:15
سلام عزیزم ، ممنون از همه آموزش های خوبت ، میخواستم بپرسم ، منظور از آرد آرد گندم هست ؟
------------------------
سلام. بله در مواردی که نوع آرد ذکر نشه گندم ملاک هست
نقل قول کردن
+1 #1 mina 1394-11-28 05:30
سلام ، شکلات جون من دیشب چیکن استراگانف رو طبق دستور شما درست کردم خیلی عالی شد . ممنون از مطالب عالیتون ، دوستت دارم هوارتا
----------------------
سلام. نوش جان. خیلی خوشحالم که دستور مناسب بوده.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir