کوفته آبی قزوین (کوفته نخودچی)

 اگه دنبال یک غذای خوشمزه و سریع هستید که در عین حال سنت رو هم حفظ کنید و همه پسند هم باشه پیشنهاد میکنم این غذارو امتحان کنید. 

 فکر میکنم در تمام شهرها این غذا درست میشه و اسم اون کوفته نخودچی باشه. در قزوین این غذا به نام کوفته آبی از قدیم الایام درست میشد و شاید کمی تفاوت اون با ورژن نخودچی ایش در ادویه هایی باشه که استفاده میشه.

 مواد لازم :

گوشت چرخکرده مخلوط گوساله و گوسفند نیم کیلو

پیاز متوسط دو عدد 

آرد نخود نصف پیمانه

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری سر پر

ادویه شامل نمک ، فلفل سیاه و قرمز ، زردچوبه به میزان لازم

سبزیجات خشک شامل مرزه و نعنا به میزان لازم.

خیلی روی مقادیر مانور ندید این غذا تقریبی هست. گوشت رو همراه یک عدد پیاز ریز رنده شده و آرد نخود و ادویه ورز بدید و یک تا دو قاشق مرزه به اون اضافه کنید. طعم دهنده ی غالب این غذا مرزه هست و باید عطر و بوی مرزه بده.

گوشت رو به همراه مخلفات ورز بدید و به صورت گلوله های منسجم اندازه ی یک نارنگی در بیارید. 

 دو روش وجود داره برای درست کردن کوفته. اولی اینکه کوفته ها رو خام در سس در حال جوش بیندازید که احتمالش میره که وا بره و برای اینکه وا نره میتونید یک عدد تخم مرغ به مواد بالا اضافه کنید. اینطوری سلامت غذا بیشتره چون از روغن استفاده نکردید.

روش دوم که به نظر من ارجحیت داره اینه که اول کوفته هارو در یک قاشق روغن سرخ کنید تا خودش رو بگیره و بعد در سس بیندازید. این روش به نظر من بهتره و علاوه بر اینکه مطمئن هستید کوفته ها وا نمیره تخم مرغم نزدید و طعم اصیل غذا حفظ میشه. در ضمن خوشمزه تر هم هست و رنگ کوفته ها زیبا ترم میشه.

برای درست کردن سس اول یک قاشق غذاخوری روغن رو به همراه یک عدد پیاز خرد شده (میتونید خلالی یا نگینی خرد کنید ولی من رنده درشت رو ترجیح میدم. چون خیلی روی خوشی نداره پیاز زیر دندون آدم بیاد.) و ادویه تفت بدید. بعد از سرخ شدن پیاز یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و باز تفت بدید تا رب سرخ بشه و رنگ بگیره.

 و در انتها یک تا دو پیمانه بسته به اندازه ظرفتون آب بریزید و در سس رو قرار بدید تا جوش بیاد. بهتره آب جوشیده اضافه کنید.

حالا کوفته های سرخ شده رو به آرومی به سس اضافه کنید و در ظرف رو قرار بدید تا کوفته ها بپزن و غذا جابیفته.حدود نیم ساعت تا سه ربع کافیه. البته با حرارت کم و تا جایی که سس غلیظ بشه. اما نباید آب غذا تموم بشه چون این غذا آب دار هست و آب اون در کنار خود غذا خورده میشه و مثل آبگوشت اول آب اون به همراه نون خورده میشه و بعد کوفته ها به همراه نون سنگک و سبزی خوردن و ترشی.

ده دقیقه آخر قبل از سرو این غذا یک قاشق غذاخوری نعنا خشک در اون بریزید و اجازه بدید به خورد غذا بره. زودتر نعنا ریخته نمیشه چون غذارو تلخ میکنه. میتونید یک قاشق مرزه هم در آب کوفته بریزید و اجازه بدید طعم خوبی به غذا بده.

 سبزی خشک این غذا مرزه و نعنا هست و بهتره از چیزهای دیگه استفاده نکنید که بوی مرزه رو از بین نبره. در ثورتی که حتما خواستید سبزیجات دیگه بریزید میتونید ترخون یا شنبلیله اضافه کنید که من این کارو نمیپسندم.

میتونید برای اینکه طعم ترشی پیدا کنه کمی پودر لیمو امانی یا کمی زرشک در انتهای پخت به غذا اضافه کنید. ولی به نظر من خود نعنا این ترش مزگی رو ایجاد میکنه و در نهایت میتونید غذا رو با لیمو سرو کنید.

 امیدوارم درست کنید و در کنار خانواده لذت ببرید. واقعا غذای سنتی یک حسن دیگه داره و سفره های سنتی چیده شده یک رنگ و بوی دیگه.

نوش جان...

دیدگاه‌ها  

0 #3 پگاه 1394-11-10 13:05
خسته نباشی عزیزم ممنون مثل همیشه عالی بود.
ما توی شهر بروجرد به این غذا میگیم کوفته هلو! چراشو نمیدونم شاید چون اندازه ی هلو
وسطشم آلو خشک با گردو میذاریم.توی آبش سبزی نمیریزیم آبغوره اضافه میشه.البته بعضی ها هم شیرین درست میکنند که من دوست ندارم
--------------------
سلام. چه جالب. سلام به خواننده ی بروجردی و تمام اهالی بروجرد برسونید.
اتفاقا یک پست که قراره آپدیت بشه کوفته هلو هست. انشالله خوندید اشکالاتم رو بگیید.
نقل قول کردن
0 #2 شایسته 1394-11-03 13:00
با سلام و تشکر از سایت خوبتون.
اگر امکان داره لطف کنید دستور کیک زبرا رو هم بذارید.
ممنون
-------------------------
سلام. ممنونم از شما. چشم
نقل قول کردن
0 #1 محیاا 1394-10-30 21:44
سلام ممنون خیلی عالیو خوب راحتم درست میش،فقط اب پیازو بگیریم بعدباگوشت ورزبدیم یانه؟؟
----------------------
سلام. نه نیازی نیست. خود آب پیاز بافتش رو نرم میکنه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir