کوفته آبی قزوین (کوفته نخودچی)
اگه دنبال یک غذای خوشمزه و سریع هستید که در عین حال سنت رو هم حفظ کنید و همه پسند هم باشه پیشنهاد میکنم این غذارو امتحان کنید.
فکر میکنم در تمام شهرها این غذا درست میشه و اسم اون کوفته نخودچی باشه. در قزوین این غذا به نام کوفته آبی از قدیم الایام درست میشد و شاید کمی تفاوت اون با ورژن نخودچی ایش در ادویه هایی باشه که استفاده میشه.
آدرس اینستاگرام ما : cafechokolat1
مواد لازم :
گوشت چرخکرده مخلوط گوساله و گوسفند نیم کیلو
پیاز متوسط دو عدد
آرد نخود نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری سر پر
ادویه شامل نمک ، فلفل سیاه و قرمز ، زردچوبه به میزان لازم
سبزیجات خشک شامل مرزه و نعنا به میزان لازم.
خیلی روی مقادیر مانور ندید این غذا تقریبی هست. گوشت رو همراه یک عدد پیاز ریز رنده شده و آرد نخود و ادویه ورز بدید و یک تا دو قاشق مرزه به اون اضافه کنید. طعم دهنده ی غالب این غذا مرزه هست و باید عطر و بوی مرزه بده.
گوشت رو به همراه مخلفات ورز بدید و به صورت گلوله های منسجم اندازه ی یک نارنگی در بیارید.
دو روش وجود داره برای درست کردن کوفته. اولی اینکه کوفته ها رو خام در سس در حال جوش بیندازید که احتمالش میره که وا بره و برای اینکه وا نره میتونید یک عدد تخم مرغ به مواد بالا اضافه کنید. اینطوری سلامت غذا بیشتره چون از روغن استفاده نکردید.
روش دوم که به نظر من ارجحیت داره اینه که اول کوفته هارو در یک قاشق روغن سرخ کنید تا خودش رو بگیره و بعد در سس بیندازید. این روش به نظر من بهتره و علاوه بر اینکه مطمئن هستید کوفته ها وا نمیره تخم مرغم نزدید و طعم اصیل غذا حفظ میشه. در ضمن خوشمزه تر هم هست و رنگ کوفته ها زیبا ترم میشه.
برای درست کردن سس اول یک قاشق غذاخوری روغن رو به همراه یک عدد پیاز خرد شده (میتونید خلالی یا نگینی خرد کنید ولی من رنده درشت رو ترجیح میدم. چون خیلی روی خوشی نداره پیاز زیر دندون آدم بیاد.) و ادویه تفت بدید. بعد از سرخ شدن پیاز یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و باز تفت بدید تا رب سرخ بشه و رنگ بگیره.
و در انتها یک تا دو پیمانه بسته به اندازه ظرفتون آب بریزید و در سس رو قرار بدید تا جوش بیاد. بهتره آب جوشیده اضافه کنید.
حالا کوفته های سرخ شده رو به آرومی به سس اضافه کنید و در ظرف رو قرار بدید تا کوفته ها بپزن و غذا جابیفته.حدود نیم ساعت تا سه ربع کافیه. البته با حرارت کم و تا جایی که سس غلیظ بشه. اما نباید آب غذا تموم بشه چون این غذا آب دار هست و آب اون در کنار خود غذا خورده میشه و مثل آبگوشت اول آب اون به همراه نون خورده میشه و بعد کوفته ها به همراه نون سنگک و سبزی خوردن و ترشی.
ده دقیقه آخر قبل از سرو این غذا یک قاشق غذاخوری نعنا خشک در اون بریزید و اجازه بدید به خورد غذا بره. زودتر نعنا ریخته نمیشه چون غذارو تلخ میکنه. میتونید یک قاشق مرزه هم در آب کوفته بریزید و اجازه بدید طعم خوبی به غذا بده.
سبزی خشک این غذا مرزه و نعنا هست و بهتره از چیزهای دیگه استفاده نکنید که بوی مرزه رو از بین نبره. در ثورتی که حتما خواستید سبزیجات دیگه بریزید میتونید ترخون یا شنبلیله اضافه کنید که من این کارو نمیپسندم.
میتونید برای اینکه طعم ترشی پیدا کنه کمی پودر لیمو امانی یا کمی زرشک در انتهای پخت به غذا اضافه کنید. ولی به نظر من خود نعنا این ترش مزگی رو ایجاد میکنه و در نهایت میتونید غذا رو با لیمو سرو کنید.
امیدوارم درست کنید و در کنار خانواده لذت ببرید. واقعا غذای سنتی یک حسن دیگه داره و سفره های سنتی چیده شده یک رنگ و بوی دیگه.
نوش جان...
دیدگاهها
-----------------------
سلام عزیزم.
خوشگلم من صرافها نیستم.
بله من خودمم کم میزنم.
-------------
سلام. خواهش میکنم.
ما توی شهر بروجرد به این غذا میگیم کوفته هلو! چراشو نمیدونم شاید چون اندازه ی هلو
وسطشم آلو خشک با گردو میذاریم.توی آبش سبزی نمیریزیم آبغوره اضافه میشه.البته بعضی ها هم شیرین درست میکنند که من دوست ندارم
--------------------
سلام. چه جالب. سلام به خواننده ی بروجردی و تمام اهالی بروجرد برسونید.
اتفاقا یک پست که قراره آپدیت بشه کوفته هلو هست. انشالله خوندید اشکالاتم رو بگیید.
اگر امکان داره لطف کنید دستور کیک زبرا رو هم بذارید.
ممنون
-------------------------
سلام. ممنونم از شما. چشم
----------------------
سلام. نه نیازی نیست. خود آب پیاز بافتش رو نرم میکنه.