کتلت آلمانی
وقتی دنبال یک غذای ساده باشی که به نوعی تنوع هم در ریتم غذا خوردن خودتون ایجاد کنید میتونید انواع شامی ها و کتلت هارو درست کنید.
این کتلت خیلی شبیه کتلت سیب زمینی هست ، با این تفاوت که به جای سیب زمینی از نون باگت استفاده میشه. این غذا در زمان هایی که نون باگت بیات شده زیاد بوده در آلمان درست میشد تا اضافی نون هدر نره. به نوعی باگت اضافی اومده در وعده شام در روی کابینت قرار میگرفته و در وعده نهار فردا از اون استفاده میشد. ولی امروز و اینجا من اون رو با باگت معمولی درست کردم. راحتر و سریع تر هست.اصولا تا دست توی دستور نبرم راحت نمیشم. این ورژن منه...
از اونجایی که این کتلت سیب زمینی نداره برای اونهایی که ممنوعیت خوردن سیب زمینی دارن بسیار کاربردی هست.
این کتلت تقریبا هفته ای یک بار در منزل ما درست میشه و پای ثابت نهار های منه.
مواد لازم :
گوشت چرخکرده مخلوط دو پیمانه
نون باگت رنده شده سه پیمانه
پیاز یک عدد متوسط
هویج یک عدد بزرگ
تخم مرغ یک عدد
سیر دو حبه یا پودر سیر
شیر به میزان لازم
جعفری به میزان لازم
نمک ، فلفل ، زردچوبه ، سماق و پودر پاپریکا به میزان لازم
نون باگت رو به محض خریدن داخل پلاستیک فریزر قرار بدید و درش رو محکم ببندید و داخل فریزر بگذارید تا یخ بزنه. بهتره این کار رو یک روز جلوتر انجام بدید تا نون حسابی یخ بزنه. میتونید همیشه تعدادی باگت فریز شده در فریزر داشته باشید.
بعد نون باگت رو با رنده درشت رنده کنید ، نون یخ زده سریع رنده میشه. اگه در رنده کردن مشکل داشتید ده دقیقه نون رو از فریزر خارج کنید و بعد رنده کنید.
من سه پیمانه غیر فشرده منظورم بود . پس نون رو فشرده نکنید ، در صورت فشرده کردن دو پیمانه کافیه.
هویج و پیاز و سیر رو رنده ریز کنید و با گوشت و نون مخلوط کنید. اگه سیر دوست نداشتید پودر سیر استفاده کنید.
اگه طعم هویج رو دوست نداشتید میتونید حذف کنید.
خمیر سفتی خواهیم داشت. اینجا قاشق قاشق شیر اضافه میکنیم که خمیر منسجم و لطیفی داشته باشیم. مثل کتلت خودمون . حدودن با این مواد 4 تا 5 قاشق شیر میبره.
من اینجا جعفری اضافه نکردم. عمده کتلت خور خونه ی ما دخترمه که اونم جعفری نمیخوره و جعفری هاشو در میاره. خوب منم بی خیال شدم. ولی طعم و عطر و بوی جعفری یک چیز دیگه است.
در نهایت بعد از مخلوط کردن تمام مواد نمک و ادویه رو اضافه کنید و مایع کتلت رو برای 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار بدید (مواد گوشتی خام نباید در تماس مستقیم با هوای یخچال قرار بگیرن. علاوه بر انتقال بو ممکنه میکروبی چیزی داشته باشن ، پس حتما برای داخل یخچال قرار دادن در ظرف در بسته بگذارید و بعد داخل یخچال قرار بدید)
بعد از سه ساعت کتلت هارو شکل بدید ، اگه حس کردید کتلت ها به دستتون میچسبن دستتون رو با مخلوط شیر و آب خیس کنید.و در نهایتکتلت هارو در روغن سرخ کنید.
برای سرخ کردن کتلت بهتره اول تمام کتلت هارو شکل بدید و بعد تابه رو روی حرارت قرار بدید، شعله رو زیاد کنید تا روغن داغ بشه و بعد که شروع به جلز و بلز کرد ، شعله رو کم کنبد. شعله باید کمه کم باشه تا کتلت ها مغز پخت بشه و بعد از مدتی که حس کردید خوب مغز کتلت ها پخته میتونید کمی!! فقط کمی شعله رو زیاد کنید.
این کتلت ها به علت داشتن نون خودشون حاوی مقداری نمک هستن پس در ریختن نمک حواستون باشه که کتلت ها تون شور نشه.
بازم به علت وجود نون و شیر این کتلت در چشم بر هم زدنی میسوزه ، پس وقتی طلایی شد حواستون بهش باشه.
دورچین این غذا هر چی میتونه باشه ولی! بهترین دورچین از نظر من سیب زمینی سرخ شده هست!
این غذا بهتره داغ سرو بشه و سریع خورده بشه.
میزان لطافت کتلت شما رو شیر تعیین میکنه. سعی کنید کم نریزید.
برای جلوگیری از چسبنه بودن خمیر خیس کردن دستها فراموش نشه...
اگه دوست داشتید میتونید قبل از اضافه کردن باگت به مخلوط گوشت و پیاز و تخم مرغ نون رو داخل شیر خیس بدید و بعد نون رو اضافه کنید. اینطوری شاید با میزان شیر هم مشکلی نداشته باشید.
این غذارو میتونید به صورت ساندویچی به همراه جعفری و پیاز خرد شده و نون میل کنید. ولی خوب منو و دخترم عقیده داریم که باید خالی خالی خورده بشه! داغ داغ!
پس برامون خیلی سخت بود صبر کنیم و عکس بگیریم. از اونجایی که طاقت مینوسا خانوم کمتر از این حرفا بود ، رفت سراغشون! و بعدم که دید کتلت ها هنوز خیلی داغ هستن برای اینکه دسته خالی برنگشته باشه یک سیب زمینی برداشت !!!!
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
دیدگاهها
----------------------
I'm tired and tired. I'll be back
--------------------------
سلام. ایرادی نداره.
----------------------
نوش جان.بسیار خوشحالم
ممنون خانوم هنرمند
-------------------------
نوش جان. دقیقا لطفش به همون رنده کردنه باگته.
--------------------------
سلام. آفرین ، چه زرنگ . نوش جون
کاراتون واقعا عالیه من تازه این سایت پیدا کردم شما فوق العادیه این
من همیشه یه مشکل کوچولو دارم تو دستورا میگن یک پیمانه دو پیمانه بقیه مواد انازه میدن مثلا دو تا تخم مرغ خب پیمانه ها از چی استفاده بشه که دو تا تخم مرغ بخواد در مورد حلوا خواستم درست کنم هم همین مشکل داشتم
-------------------------
حلوا که تخم مرغ نداره؟ خیلی روی اندازه ها ریز نشید. خیلی مهم نیستن. پیمانه از سری پیمانه های استاندارد استفاده میشه و تخم مرغ استاندارد هم متوسط هست. حالا اگه مثلا تخم مرغ شما خیلی ریز باشه میتونید سه تا استفاده کنید. اگه دستوری حساس به تخم مرغ باشه حتما میزان گرم تخم مرغ محاسبه و گفته میشه.
ممنونم. خوش اومدید
-------------------------
سلام. نه عزیزم ندارم.
توی لیوان آب چیه؟ آبی؟ لیوان رنگش آبیه؟
-------------------------
لطف دارید. نوشیدنی تمشک آبی هست.
---------------------
سلام. ممنونم.
من همیشه خمیر وسط نون باگتو خشک میکنمو واسه توکتلت استفاده میکنم
-------------------------------
سلام. بله ولی یک بارم این مدلی امتحان کنید.