کتلت گوشت
کتلت یکی از بهترین غذاها، میان وعده ها ، پیش غذا ها و ... است. ممکنه یاد سفر بیندازه مارو. یا یک عصر دلچسب یا یک نهار فوری و یا یک شام خوشمزه. ولی هر چی که باشه همه با عطر و طعم کتلت داغ خاطره داریم.
البته درد سر سرخ کردنش هم برای همه شایان ذکر هست.
به جرات میگم این کتلت که دستور پختشو از مامانم یاد گرفتم خیلی خوشمزه میشه. مخصوصا داغ داغی و با برنج.
مواد لازم :
من با پیمانه گفتن راحترم. پس گرم نمیگم.
گوشت مخلوط چرخکرده : 1 پیمانه
سیب زمینی ریز رنده شده : 1 پیمانه
هویج ریز رنده شده : 1/2 پیمانه
پیاز ریز رنده شده یک عدد متوسط
تخم مرغ : یک عدد
آرد نخود یک قاشق مربا خوری
نمک و فلفل و زردچوبه و سماق به میزان لازم
اول اینکه حتما مواد رو رنده کنید . توی بلندر مزه ی مواد خیلی با هم مخلوط میشه و جالب نیست.
تمام مواد رو با هم مخلوط کرده و ورز بدید. بهتره مایه کتلت رو چند ساعت داخل یخچال استراحت بدید تا مواد به خورد هم برن.
و کتلت ها رو با دست شکل بدید و توی روغن سرخ کنید. یک طرف که خوب سرخ شد برگردونید تا اون طرفشم سرخ بشه.
با دست مدل بدید گرمای دست تاثیر مستقیمی در مزه ی این غذا داره. به نوعی اول تو دست میپزه. (استفاده از دستکش الزامیه!)
خیلی سریع و خیلی خوشمزه و راحت کتلت ما آماده است.
نکته ها :
- میتونید دو حبه سیر به مواد بالا اضافه کنید اگه طعم سیر رو دوست دارید.
- اگه نمیتونید خوب به موادتون شکل بدید آب پیاز و سیب زمینی رو بگیرید. ولی بهتره این کارو نکنید.همون آب داخل مواد باعث میشه گوشت مغزپخت بشه.
- کتلت هارو در ظرفی که سبزیجات رو به جز گوجه سرخ کردید سرخ کنید. خوش طعمتر میشه. و گوجه در آخر بعد از سرخ شدن کتلت.
- یک نکته هم میگم، اگه به کارتون اومد و نکته خوبی بود برام دعا کنید. اگه میخوایید کتلت هاتون طلایی و خوشمزه و در عین حال مغز پخت باشن و روغن زیادی هم جذب نکنن!! کتلت هارو در حرارت متوسط مایل به کم سرخ کنید و بعد از برشته شدن یک طرف اون برگردونید و در انتهای پخت و قبل از خارج کردن از تابه حرارت رو بالا ببرید و مراقب باشید تا کتلت ها نسوزه. این بالا بردن حرارت باعث میشه هم کتلت کرانچی بشه و هم روغن اضافی از بافت کتلت پس داده بشه. اینکه چه وقت حرارت رو زیاد کنید خیلی مهمه. زمانی که کتلت پخته و تغییر رنگ داده و انتهای سرخ شدن نهایی هست.
نوش جان
دیدگاهها
-----------------------
سلام عزیزم