استیک

http://s5.picofile.com/file/8141555926/IMG_1089.JPG

استیک یکی از غذاهای بین المللی  که امروزه در تمام جهان تهیه و مصرف میشه. درست کردنش کار خیلی راحته.و انواع مختلفی داره. من توی این پست استیکی که معروف به هاوایی هست میگم.ولی در کل برای درست کردن بیشتر استیک ها از این روش استفاده میشه. و انواع سس هایی که با استیک مصرف میشه از جمله سس خامه ، سس قارچ ، سس بشامل استیک ، سس فلفل ، سس برنز ، سس خردل ، سس تریاکی و ..... را انشالله در پستهای آینده خواهیم داشت.

 

 

اولین نکته مهم در پخت استیک نوع گوشتیه که مصرف میکنیم. معمولا از گوشت گوساله برای پخت استیک استفاده میشه. میتونید از گوشت گوسفند هم استفاده کنید ولی من طعم گوشت گوساله رو بیشتر دوست دارم.

بعد از انتخاب نوع گوشت باید بدونیم از کدوم قسمت گوشت میخواییم استفاده کنیم. از فیله ؟ راسته ؟ کتف ؟ ران ؟ مغز ران ؟ و .....

http://s5.picofile.com/file/8141555626/IMG_0101.JPG

یک موضوع مهم تر از همه ی اینها نحوه ی برش گوشت استیک هست که هر برش خاص با هر چاقو فرق میکنه با برش های دیگه. پس نوع و حالت برش استیک و حالت وتیزی چاقو ی ما در درست کردن استیک تاثیر داره.

اگه تخصصی در برش دادن گوشت استیک ندارید میتونید از انواع گوشت های آماده که در بسته بندی مخصوص برای استیک آماده شده استفاده کنید. 

نکته ی بعدی اینکه یکی از تفاوتهای  استیک و بیفتک در اینه که در اصل استیک اصلا نباید گوشت را با بیفتک کوب کوبید چون باعث پاره شدن بافت گوشت میشه و با پاره شدن بافت گوشت آب میان بافتی اون خارج میشه و دیگه استیک خوشمزه ای نخواهیم داشت. پس کوبیدن گوشت استیک ممنوع!!!

http://s5.picofile.com/file/8141555584/IMG_0072.JPG

 یک موضوع دیگه که مهم نوع آبدار یا برشته بودن استیک هست که در بازه ی زیر قرار میگیره :

آبدار R-Rear 

بینابین M-Medium 

پخته W-Well done

برشته W-Extra Well done

 مهم ترین نکته در درست کردن یک استیک خوشمزه روش مزه دار کردن اون هست. من در اینجا برای مزه دار کردن استیکم از سس سویا و روغن زیتون و ادویه استفاده میکنم.و در نهایت از آب پیاز.....

http://s5.picofile.com/file/8141555650/IMG_0540.JPG

 برای استیک بهتره از گوشت بیات شده استفاده کرد. در برخی از کشورها گوشت استیک را تا 24 ساعت هم در دمای بیرون قرار میدن تا حالت بیات پیدا کنه. ولی در اینجا و ایران چون ما روی تازگی گوشت و عدم مسمومیت اون حساس هستیم این کارو نمیکنیم. گوشت تازه را به همراه چند قاشق روغن زیتون و سویا سس و فلفل سیاه 24 ساعت توی یخچال قرار میدیم.

بعد از 24 ساعت برای یک تا دو ساعت گوشت را داخل مخلوط پیاز قرار میدیم تا بوی زخم گوشت گرفته بشه.

http://s5.picofile.com/file/8141555726/IMG_0543.JPG

حالا صفحه ی گریل را داغ کنید و به اندازه چند قطره روغن روی اون اسپری کنید. حتما صفحه داغ داغ بشه.  بعدپیاز اضافی رو از روی گوشت بگیرید و داخل گریل داغ شده بیندازید. ممکنه با خاطر شعله زیاد و حرارت بالا و گریل داغ کمی دود ایجاد بشه که اشکالی نداره.

http://s5.picofile.com/file/8141555776/IMG_1086.JPG

 بعد از اینکه یک طرف استیک سرخ شده بر گردونید تا طرف دیگه هم سرخ بشه. البته این بسته به سلیقه ی شما داره. من چون آبدار میپسندم معمولا هر طرف گوشت رو دو دقیقه سرخ میکنم. اگه دوست دارید برشته بشه این مدت رو زیاد کنید.

http://s5.picofile.com/file/8141555834/IMG_1087.JPG

 استیک معمولا به همراه پوره سیب زمینی و انواع سس ها مصرف میشه . امیدورام درست کنید و لذت ببرید.

در آخر بهتره از گوشت مغز فیله گوساله جوان که نرم و لذیذ هست استفاده کنید.

گوشت رو برای 24 ساعت در مواد بخوابونید و بعد سرخ کنید.

سس سویا به اندازه کافی شور هست و اگه حس میکنید نیاز هست نمک بیشتری داشته باشه بعد از پخت نمک بزنید.

برای پخت استیک از گریل یا ماهیتابه چدن استفاده کنید تا حرارت یکباره و عمقی وارد گوشت بشه.

اگه طعم سرکه رو دوست دارید به سس سویا و روغن زیتون و فلفل سیاه دو قاشق سرکه هم اضافه کنید.

http://s5.picofile.com/file/8141555868/IMG_1088.JPG

دیدگاه‌ها  

0 #4 منصوره 1393-08-10 16:07
سلام گلم ، می خوام بدونم گوشت با این ضخامت در عرض 2 دقیقه مغز پخت میشه یا نه ؟
----------------
سلام. من گوشت رو نصف کردم از وسط. ضخامت اون نصف شد. چون گریل چدنی خیلی داغ هست و حرارت بالا مغزش میپزه. البته نه اون طوری که گوشت در خورشت ها میپزه. کمی آبدار نر.
نقل قول کردن
0 #3 منصوره 1393-08-10 16:00
سلام عزیزم . خوبی؟ مامان خوبن ؟ نی نی بزرگ شده ؟ راستشو بخوای من دیگه نمی تونم از مطالبتون استفاده کنم چون دکمه کپی پیست رو برداشتید . به ایمیلم هم سر زدم ولی خبری نبود . خوشحال میشم اگه مطالب رو برام ایمیل کنید . :sad: :cry:
---------------------
سلام. دعا گو هستند.
چند بار براتون کامنت گذاشتم. عضو سایت که بشید براتون کلید باز میشه. لطفا در قسمت چپ سایت عضو شید و با نام کاربری خودتون وارد شید. اگه متوجه نشدید تمام بگیرید براتون توضیح میدم.
نقل قول کردن
0 #2 ننارنج 1393-08-07 10:59
سلام خانمی
خسته نباشید
این پیام صرفا جهت یادآوری است
لطفا دستور فوندانت و تزیین کیک رو بذارید ممنونم
---------------
سلام. ممنونم. عکسهام پریده. سعی میکنم به روز کنم.
نقل قول کردن
0 #1 پگاه 1393-08-07 04:55
مرسی شکلات جان من همیشه دنبال ی دستور خوب واسه استیک بودم :-) فقط ی سوال این الان وسطشم پخته؟آخه همیشه توی این برنامه های آشپزی خارجی وقتی برش میدن وسطش قرمز من و همسرمحترم هم بحثمون اینکه این الان خام یا پخته :-|
--------------------
هر چی نازک تر برش بزنید بیشتر میپزه. اگه کلفت باشه نه ! کاملا وسطش خام میمونه. اما اگه نازک باشه و خوب ترد مزه دار شه و با حرارت بالا در ظرف خیلی داغ و با مدت زمان بیشتر بپزه مغز پخت میشه.این الان پخته است. چون همسر من اصلا نیم پخت نمیخوره. ولی من خودم نیم پخت دوست دارم.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir