لازانیا نیمه آماده
در راستای درست کردن لازانیا و سیل سوالاتی که در این زمینیه معمولا ازم پرسیده میشه ، سعی کردم یک پست بزارم که در مورد لازانیا های نیمه اماده یا فوری توضیح بدم و از طرفی نکته های کلیدی که معمولا زیاد ازم پرسیده میشه رو در یک جا جواب بدم.و مطرح کنم.
در کل ما تا حالا چند مدل لازانیا داشتیم که در اینجا میتونید ببینید.
مواد لازم :
گوشت چرخکرده مخلوط نیم کیلو
پیاز ریز رنده شده یک عدد درشت
قارچ یک بسته بزرگ ریز خرد شده
فلفل سبز نصف یک عدد ریز خرد شده
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
سس کچاب دو قاشق غذاخوری
پنیر موتزارلا ، گودا ، بلوچیز و ...
لازانیا نیمه آماده یک بسته
ادویه به میزان لازم
مواد لازم برای سس سفید:
کره 50 گرم
آرد دو قاشق غذاخوری
شیر یک پیمانه
نمک و فلفل سیاه و قرمز
برای درست کردن مخلفات لازانیا هر چی دوست دارید میتونید استفاده کنید. میتونید مخلفات گوشتی باشه و مخلفات سبزیجاتی باشه.
من پیاز رو تفت دادم با ادویه فراوان و بعد از سبک شدن پیاز گوشت و فلفل دلمه ای اضافه بشه و بعد که گوشت تفت خورد و خواست سرخ بشه قارچ رو اضافه کنید. و در نهایت سس کچاب و رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید. دارچین و آویشن رو اضافه کنید. میتونید مخلفات گوشتی رو این مدلی با ترکیب مرغ هم درست کنیم.
نکات مهم برای خوشمزه تر شدن مخلفات داخلی لازانیا یا هر چیزی که مخلفات داخلی داره. استفاده از ادویه ی زیاد مثل انواع فلفل ها و نمک اندازه و اضافه کردن ادویه ها در زمان مناسب هست. مثلا زمان اضافه کردن دارچین و آویشن انتهای پخت هست و زودتر ریختنش باعث کدر شدن و سوختنش و تلخ تر شدنش میشه. اضافه کردن زعفران هم در انتها هست.
بهتره در مواد داخلی از پیازچه هم استفاده کنید که خوشمزه خواهد شد.
مواد میانی لازانیا نباید روغن زیادی داشته باشه .
خوب بریم سر قضاوت من از لازانیای نیم پخت. اگه مثل من عاشق رنگ هستید این لازانیا ها واقعا زیبا هستن. رنگ سبز و زرد و قرمز اون رو که من دیدم. میتونید در مهمونی ها لایه لایه و رنگی رنگی بچینید و خیلی ، واقعا خیلی زیبا میشه. این ترکیب رنگها.
از نظر حالت و استقامت نیز این لازانیا همچین استقامتی داره که خیلی راحت میتونید مدلی که دوست دارید بهش بدین و انصافا خوب حالتش رو حفظ میکنه.
ولی از نظر طعمی من خیلی این نوع لازانیا رو لازانیا به حساب نمیآرم. یک چیزی بین لازانیا و یک فانتزی دوست داشتنی شاید بیشتر لایقش باشه تا لازانیا. طعمش بیشتر شبیه لازانیا های بیرونی با کیفیت آنچنانی نیست و یک کمبود هایی داره ولی قابل جبران.
اول اینکه از نظر من بهتره آبی که برای خیس دادن لازانیا استفاده میشه باید گرم باشه و کمی روغن هم در آب ریخته بشه تا ورق ها به هم نچسبن. مدت خیس کردن معمولا بین پانزده دقیقه تا بیست هست و روی جعبه اینطوری مینویسه ولی باز هم از نظر من این زمان باید تا زمانی ادامه پیدا بکنه که لازانیا کاملا نرم بشه و میشه گفت به پخته نزدیک بشه.
برای درست کردن سس سفید کره رو آب کنید و بعد یک تا دو قاشق آرد و نمک و فلفل سیاه و قرمز رو اضافه کنید و بعد که آرد تفت خورد یک لیوان شیر رو اضافه کنید. و بزارید جوش بخوره تا غلیظ بشه. سس بشامل رو بارها گفتیم . برای همین دیگه خیلی توضیح نمیدم. دیدید که....
سس بشامل رو جون من از لازانیا حذف نکنید، به خدا کلی روی مزه و انسجام تاثیر داره.
در مورد پنیر هام زیاد صحبت کردیم. مثلا اینجارو بخونید. ولی در کل بگم از ترکیب چند نوع پنیر استفاده کنید و مارک خوب و با کیفیت.
ترتیب چیدمانم که همه استادید. کف ظرف رو سس بشامل بریزید و ورق لازانیا قرار بدید و بین لایه ها سس بشامل و مواد گوشتی و چینیر بریزید. از نظر من بهتره روی هر ورق لازانیای نیمه آماده یک اسپره ی کوچیک شیر بزنید. در حد یک پیس بیشترش نکنید خمیر نشه ها. این حالت خشکی لازانیا های نیمه اماده رو از بین میبره.
از طرفی هم میتونید مخلفات داخلی رو کمی آبدار تر درست کنید تا اون بخار مورد نیاز برای پخت کامل لازانیا رو در اختیار قرار بده و خشک و سفت نشه.
لایه ی آخر لازانیا باید مملو از پنیر باشه. تا میتونید پنیر بریزید و یکی دو تا هم اسپری شیر روی لایه ی آخر بریزید.
رویه لازانیا باید زیبا و دلفریب باشه. حتما رویه ی لازانیا رو با انواع مخلفات مثل ذرت شیرین ، زیتون اسلایسی ، فیله ی گوجه فرنگی ، قارچ نازک خرد شده و میتونید از گوشت فرآوری شده و کالباس یا گوشت سرخ شده هم استفاده کنید.
این مدلی لازانیا حدود نیم ساعت باید در فر بمونه. تا پخت کامل بشه و رویه ی لازانیا طلایی بشه. باز هم این زمان بستگی داره به دمای فر شما.
فر رو یک ربع قبل با دمای متوسط داغ کنید و ظرف لازانیا رو در طبقه ی وسط فر قرار بدید.
بعد از پخت کامل لازانیا اون رو بیرون بیارید و اجازه بدید کمی خنک بشه. حدود پنج دقیقه و بعد به راحتی میتونید برش بزنید. این لازانیا خیلی راحت برش میخوره و انسجام بیشتری داره. سریعم درست میشه. و رنگارنگ که خیلی مناسبه برای مهمونی ها .
سعی کنید تمام نواحی لازانیا و ورق های لازانیا با مخلفات داخلی از جمله پنیر و گوشت و سس گوشیده بشه تا لازانیا خشک نشه.
قالب لازانیا نیاز به چرب کردن نداره و فقط همونطوری که گفتم حتما لایه ی زیرین سس بشامل باشه تا هم لازانیا نچسبه و هم لازانیا خشک نشه. چون اگهع لایه ی آخر لازانیا باشه امکان خشک شدن و سوختنش زیاد خواهد شد.
خوب دیگه نمیشه دست به کار نشد!!!!!!!!
امیدوارم درست کنید و از تهیه و میل کردن اون در کنار خانواده لذت ببرید.
نوش جان.
دیدگاهها
توی سس بشامل میشه به جای کره از روغن جامد استفاده کرد؟ من به شدت از بوی کره ذوب شده توی غذا متنفرم و لازانیا را هم بخاطر این سس و کره ش درست نکردم. ترسیدم موادم از بین بره
---------------------
سلام . بله ولی مزه ی خوشمزه و عالی نخواهد داشت. بوی کره محسوس نیست
--------------
خواهش میکنم
-----------------------
سلام. من پودر سوخاری فله استفاده نمیکنم چون اکثرا مونده است. یا خودم درست میکنم یا پودر کی اف سی رو از فروشگاه هایپر مستر در نوروزیان میخرم. پنیر رو هم از یک پروتئینی در پادگان شمالی. مارک مطهری یا انواع مارک های کاله فله دارن.
-------------------
سلام فرقی نمیکنه. فکر کنم رشد بوده...