پای پاستا ریگاتونی
پست امروزم یک پست خوشمزه از زیر شاخه ی پاستاها و لازانیا ها هست. با طعمی بی نظیر و پر از ملات برای اونایی که اهل چیزای خوشمزه و پر کالری هستن.
این مدل پاستا و پای برای مهمونی های خودمونی یک پیشنهاد عالی به حساب میا. هم خیلی سریع درست میشه و هم خیلی خوشمزه است. و از اونجایی که پاستاها خیلی طرفدار داره اکثر افراد از اون خوششون میاد.
میتونید از انواع پاستا ها برای درست کردن پایِ پاستا استفاده کنید ولی بهترین اونها ریگاتونی درشت هست .
مواد لازم :
پاستای لوله ای درشت چهارصد گرم
فلفل دلمه ای یک عدد
گوشت چرخکرده ششصد گرم
قارچ یک بسته بزرگ
پیاز دو عدد بزرگ
پنیر موزارلا سیصد گرم
رب گوجه فرنگی سه قاشق سر پر
سس کچاب سه قاشق
ادویه شامل نمک ، فلفل قرمز ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، پودر سیر ، پودر پاپریکا ، آویشن به میزان لازم
مواد لازم برای سس سفید :
کره 50 گرم
روغن مایع یک قاشق غذاخوری
آرد دو قاشق غذاخوری سر پر
شیر یک و نیم پیمانه
نمک و فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
این غذا خیلی شبیه لازانیا هست. تقیبا با همون مواد و یک شکل جدید تر. امروزه انواع پاستا و ماکارونی ها در تمام فروشگاه های سطح شهرهای مختلف وجود داره. مارک های ایرانی و خارجی که خوشبختانه انواع مختلفش هست و خیلی هم با کیفیته. ما ارمزو از نوعی پاستا به نام ریگاتونی استفاده میکنیم. این پاستا لوله ای شکل هست و بیرون اون شیار داره. لوله ها میتونن بزرگ یا کوچیک باشن که ما در این پای از نوع بزرگ اون استفاده میکنیم.
پیاز رو نگینی ریز خرد کنید و داخل مقداری روغن تفت بدید تا سبک بشه. قارچ هارو نگینی خرد کنید و حتما نیگینی ریز باشه اونها. من مقدار مواد رو تقریبی بیان کردم وبهتره مواد این پای رو زیاد در نظر بگیرید.
فلفل دلمه ای دو نوع داره. یا نر هست و یا ماده. برای غذاهای سرخ کردنی و پخت پز بهتره از نوع نر استفاده بشه که زیر اون سه تا دایره داره و برای سالاد ها و خام خوردن فلفل دلمه ای بهتره نوع ماده ی اون که شیرین تره استفاده بشه. جالب بدونید که اگه فلفل د لمه ای ماده رو بپزید تلخ میشه و طعم غذا رو خراب میکنه. در کل هم فلفل دلمه ای های سبز برای پخت و پز مناسب تر هستن تا رنگی. رنگی ها برای تزیین و سالاد بهتر اند. ولی خوب من برای زیبایی از فلفل دلمه ای رنگی استفاده کردم.
بعد از اینکه پیاز کمی سبک شد فلفل دلمه ای رو اضافه کنید.و اون رو کاملا نگینی و ریز خرد کنید.دلیل این ریز خرد کردن رو جلوتر متوجه خواهید شد.
روش آبکش کردن ماکارونی و پاستا رو همه بلد هستید. اول آب رو جوش بیارید و بعد کمی نمک و چند قطره روغن داخل آب بریزید و پاستاها رو داخل آب بجوشونید تا تقریبا بپزه! نمیخواییم شکل اونها عوض بشه. تا جایی بپزه که سالم بمونن و شکلشون حفظ بشه.
به پیازتون نمک و فلفل و زردچوبه بزنید. بهتره یک سری ادویه ها حتما سرخ بشن تا بوی خوبی به غذا بدن. از جمله زردچوبه. از طرفی اضافه کردن نمک به پیاز باعث پخت بهتر اون میشه و ترد تر خواهد شد. بعد از اینکه پیاز سرخ شد گوشت رو به اون اضافه کنید. در صورت تمایل اگر خواستید این غذارو گیاهی میل کنید از روش لازانیای گیاهی برای درست کردن مواد داخلی این پاستا استفاده کنید.
ما به دو مدل سس سفید احتیاج داریم. یکی روون و شل و یکی سفت و غلیظ. میتونید این دو مدل رو جداگانه با نصف کردن مواد سس که در بالا به اون اشاره کردم درست کنید. و یا یکباره با این تفاوت که اول که هنوز مواد غلیظ نشده سس سفید رو نصف کنید و به قسمت دوم حرارت بیشتری بدید تا غلیظ تر و سفت تر بشه. برای درست کردن سس سفید اول کره رو با کمی روغن حرارت میدیم تا آب بشه و بعد روغن رو در اون تفت میدیم و بعد شیر و ادویه و نمک رو اضافه میکنیم و در تمام مراحل هم زدن رو فراموش نکنید تا مواد سس سفید یک دست و یک شکل بشن و بعد که به غلظت دلخواه رسید زیر حرارت رو خاموش کنید. توجگه داشته باشید سس بشامل با سرد شدن غلیظ تر خواهد شد!!
بعد از اینکه گوشت سرخ شد ، قارچ رو اضافه کنید. اگه دوست داشتید از گوجه فرنگی استفاده کنید در این مرحله اضافه کنید. و اجازه بدید قارچ آب بیندازه و با مواد مخلوط بشه و آب اضافی اون کشیده بشه.
برای درست کردن این پای نیاز به یک قالب کمربندی داریم. ولی در صورت دسترسی نداشتن میتونید از قالب های چودن یا فلزی معمولی استفاده کنید و دور اون رو با آلمینیوم کاملا بپوشونید و بعد از پخت با کمک همون آلمینیوم اون رو از قالب خارج کنید.
پاستا رو آبکشی کنید.
فر رو با دمای متوسط روشن کنید و اجازه بدید تا داغ بشه.
کف قالب رو با سس بشامل غلیظ پوشش بدید و روی سس کمی پنیر موزارلا بپاشید.
پاستا ها رو داخل سس سفید و کف ظرف مثل شکل بچینید و سعی کنید تمام سطح قالب رو با ریگاتونی ها پوشش بدید.
وقتی آب قارچ کشیده شد رب گوجه فرنگی و سایر ادویه ها بجز آویشن و دارچین رو اضافه کنید و اجازه بدید رب تفت بخوره تا بوی خامی اون گرفته بشه. و در نهایت سس رو اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید و آویشن و هل و دارچین رو در صورت تمایل اضافه کنید.
اگه مواد گوشتی شما سفت بود میتونید نصف استکان آب به اون اضافه کنید تا رقیق بشه.
بعد از چیدن پاستاها کمی پنیر پیتزا در سطح و داخل اونها بریزید. و سس بشامل رقیق رو بین پاستاها بریزید. این کار برای ایجاد انسجام و پخت بهتر هست که در صورت تمایل میتونید حذفش کنید.
خوب حالا به کمک دو تا قاشق کوچیک داخل پاستاهارو با مواد گوشتی پر کنید. علت ریز و نگینی کردن مواد گوشتی هم این بود که بتونیم به راحتی داخل پاستا و لوله های اون رو پر کنیم. پس سعی کنید داخل تمام پاستاهارو پر کنید. میتونید این کار رو نکنید ولی خوب طعم زیاد پاستا ممکنه برای اهالی خونه خوشمزه نباشه.
بعد از اینکه کل پاستاها پر شدن باقی مواد گوشتی رو روی سطح ریگاتونی پای میریزیم و با قاشق صاف میکنیم. بهتره قطر لایه ای که میریزیم یک سانت به بالا باشه. و بعد روی گوشت رو با پنیر موزارلا میپوشونیم.
وایی.... ترکیب سس سفید و پنیر و مایع گوشتی و پاستا ، آیا چیزی جز محشر خواهد بود؟!
اگه مواد گوشتی شما زیاد هست بهتره لایه لایه بریزید و بین هر لایه کمی پنیر بریزید تا چسبندگی لازم رو داشته باشه.
حالا قالب محتوی پاستا پای ما برای مدت بیست دقیقه میره توی فر تا روی اون طلایی بشه. این مدت زمان بستگی به دمای فر شما و قطر موادتون داره.
قالب مورد استفاده من 20 سانتی بود.
برای جدا کردن پای از قالب کمربندی بهتره کمی صبر کنیم تا کمی از حرارت بیفته تا به راحتی از قالب جدا بشه و در صورت نیاز دیواره پای رو با چاقو باز کنید.
برش خورده ی این پای خیلی خوشگل هست و با هر برش زدن اون احساس لذت خواهید کرد. از طرفی چون داخل تمام ریگاتونی ها رو با مواد پر کردیم پس خوردنش بی نهایت لذت بخش خواهد بود.
در نهایت اگه فرصتی موند شاید تونستید اونو تزیین کنید.
میتونید مواد داخلی رو هر چیزی که دوست دارید قرار بدید. از انواع سبزیجات گرفته تا حتی سوسیس و کالباس.
از اونجایی که آرشیو پاستاهای من خیلی ناقصه از این به بعد سعی میکنم بیشتر پاستا رو در برنامه های قرار بدم.
این پای خیلی خوشمزه هست و پیشنهاد میکنم دوستداران لازانیا و انواع پاستا حتما اونو امتحان کنن.
نوش جان.
دیدگاهها
---------------------
فرقی نمیکنه انواع مختلفش حتی ایرانیش الان در بازار موجود هست
خسته نباشید
عذر میخوام من میتونم مواد این دستورو روز قبل اماده کنم توی قالب و بگذارم توی قالب فرداش فقط قبل سرو بزارمش توی فر؟
یعنی در واقع روز دوم فقط قالب اماده رو بزارم توی فر ایا خراب نمیشه سس سفید و پنیر پیتزاش کیفیتشو از دست نمیده؟
ممنون میشم اگه زود جواب بدید چون الان باید شروع کنم.
-----------------------
سلام. بله میشه. کمی شیر بین لایه ها بریزید تا تازه بمونه.
ممنون شکلات جووووون
---------------------
سلام. نوش جان. منتظر خبر هستیم.
------------------------
سلام. نوش جان
خیلی عالی ولی یه سوال پاستا لوله ای خمیر نمیشه؟ یه بار درست کردم یه حالت خمیری پیدا کرد
---------------------------
سلام.
نه عزیزم خمیر نمیشه فقط چکش کنید زیاد نپزه. به مارک پاستاتونم بستگی داره.
ممنون از اینهمه زحمت که میکشید.ممنون از اینهمه توضیح وعکسای مرحله به مرحله تون.حرف ندارید.
------------------------
سلام. ممنونم از این همه دلگرمی و همراهی شما.
-----------------------
سلام. دقیقا منم موافقم که عالیه.