لازانیا سبزیجات

 من یک سوالی از شما دارم : آیا غذایی خوشمزه تر از لازانیا هم هست؟ نه واقعا هست؟ چند سال پیش یک لازانیا ی خوشمزه و خوش قلق رو توی سایت یاد دادم. امروزم میخواییم یک لازانیا شبیه اون رو درست کنیم. با این تفاوت که کاملا گیاهی هست و از گوشت در اون استفاده نمیشه.

میدونید که یکی از علایق من گوشت هست. اصلا غذایی که توش گوشت خصوصا قرمز نباشه یک جاش میلنگه برای من. ولی اگه شما هم مثل ما در اعضای خانواده یک گیاه خوار داشتید اون زمانه که باید درست کردن انواع غذاهارو بدون گوشت تجربه کنید.

 پدر عزیز و بزرگوار منم از اونجایی که سالهای طولانیه که گوشت و مرغ و ماهی نمیخورن خیلی خیلی کار ما رو در آشپزی سخت کردند. بماند که این لازانیارو هم در نهایت به خاطر وجود پنیر میل نکردند .چون پنیر و شیر هم نمیخورن. ولی خوب یک ورژن گیاهی مناسب برای درست کردن لازانیا رو یاد میگیریم با هم.

 اینم یک لازانیای گیاهی خوش آب و رنگ برای اونهایی که میخوان کمی با گوشت فاصله بگیرن.

 مواد لازم : برای 4 نفر

لازانیا یک بسته 

پیاز یک عدد بزرگ نگینی ریز خرد شده

هویج یک عدد بزرگ نگینی ریز خرد شده

فلفل دلمه ای یک عدد نگینی ریز خرد شده

سویا یک بسته

قارچ یک بسته بزرگ یا 12 عدد بزرگ نگینی خرد شده

ذرت کنسروی به میزان لازم

نخود سبز به میزان لازم

رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

سس کچاب دو قاشق غذاخوری

پنیر پیتزا به میزان لازم

مواد لازم برای سس سفید :

آرد دو قاشق غذاخوری

کره 50 گرم

شیر یک پیمانه

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

یکی از چیزهایی که من به تازگی باهاش آشنا شدم سویا هست. و خیلی از این آشنایی راضی ام. به نظر من سویا یک ماده خوب و پر خاصیت هست برای غذاها. خصوصا برای افرادی که به هر دلیل گوشت مصرف نمیکنن. هنوز خیلی در مورد مارک های سویای خوب اطلاعاتی ندارم و از نظر من اکثر مارکها شبیه هم هستن. 

خوب بریم سراغ درست کردن لازانیا...

پیاز رو به همراه کمی زردچوبه و هویج و نمک در روغن تفت میدیم تا سبک بشه. کمی از فلفل دلمه ای که میخواییم در غذامون استفاده کنیم رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم پیازمون سرخ بشه.

 روی بسته های سویا نوشته نیم ساعت اون رو خیس کنید. و بعد آب اون رو عوض کنید. به نظر من بهتره بیشتر از این تایم و چیزی در حدود یک تا یک و نیم ساعت خیس بخوره و در این بین چند بار آب اون کامل عوض بشه. 

بعد از این تایم کاملا آب اضافی سویا گرفته بشه و بعد به مدت چند دقیقه در آب نوعی مرکبات. از نظر من پرتقال بهترین گزینه است. در آب پرتقال تازه خیس بخوره. آب یک پرتقال کافیه. این کار باعث میشه بوی بد سویا کاملا گرفته بشه و خوش عطر بشه. و در نهایت آب اضافی پرتقال از سویا گرفته بشه و آماده طبخ هست.

بعد از سرخ شدن پیاز فلفل سیاه و سویا رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم سویا به همراه پیاز کاملا سرخ بشه.

 وقتی پیاز و سویا سرخ شدند موقع اضافه کردن قارچ نگینی خرد شده هست. قارچ و باقی فلفل دلمه ای رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم قارچ کمی آب بیندازه و بعد با آب قارچ طعم مواد به خورد هم برن و آب مواد کشیده بشه.

در نهایت دو قاشق رب گوجه فرنگی به همراه دو قاشق سس کچاب و ادویه ی لازانیا رو اضافه کنید. در صورت تمایل کمی دارچین و آویشن هم اضافه کنید. و اگه دوست دارید ذرت کنسروی و نخود سبز کنسروی هم استفاده کنید بعد از خاموش کردن شعله این کار رو انجام بدید.

این مایع شبیه مایع ماکرونی هست. میتونید به جای یک سری مواد از بادنجان نگینی خرد شده و سرخ شده و گوجه فرنگی یا هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید هم استفاده کنید. 

 برای درست کردن سس سفید برای لازانیا من معمولا از این دستور استفاده میکنم. اینطوری که اول کره به همراه چند قطره روغن رو در تابه میریزیم (روغن برای اینکه کره نسوزه)و وقتی کره آب شد دو قاشق غذاخوری سر پر آرد به اون اضافه میکنیم و بعد تفت میدیم تا آرد سرخ بشه و در نهایت یک تا دو پیمانه شیر به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم تا سس غلیظ بشه. و در انتها نمک و فلفل رو اضافه میکنیم. 

توجه کنید که این سس نباید خیلی سفت بشه و وقتی سرد بشه هم سفت تر خواهد بود.

میتونید از سس های سفید دیگه مثل این سس بشامل که برای سوفله من ازش استفاده کردم رو هم درست کنید. 

یا حتی سس هایی که در اونها پنیر ریخته میشه. این دسته خودتونه.

 لازانیا رو مطابق دستور روی جعبه درست کنید و آبکش بفرمایید و اجازه بدید خنک بشه. کف  ظرفی که میخواییم مواد رو بچینیم رو با سس سفید میپوشونیم.روی سس یک لایه لازانیا و روی لازانیا یک لایه مواد سبزیجات. روی مواد سبزیجات هم چند قطره (مثل چیزی که در عکس میبینید) سس سفید و در انتها هم پنیر پیتزا. این میشه محتویات هر لایه و روی پنیر یک لایه لازانیا بچینید. دوباره این کار رو ادامه میدیم تا لازانیا و موادمون تموم بشه.

لایه ی رویی باید لازانیا باشه. میتونید روی لایه ی رویی کمی سس سفید بریزید و با پنیر بپوشونید. من برای زیبایی لایه ی رویی کمی ذرت و گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای و مقدار کمی ژانبون خرد شده ریختم.  

یک حسن این روش برای چیدن لازانیا ها اینه که نیاز نیست لازانیا ها سالم در بیان بیرون و میتونید تمام لازانیاهای خراب و داغون شده رو استفاده کنید. و همونطوری که در عکس نهایی میبینید اصلا در برش اصلی نشون نمیده از چه قراره.

 توصیه میکنم از پنیر خوشمزه استفاده کنید. و پنیرتون ترکیب زرد و سفید باشه و مارک خوب. نه از اون پنیر هایی که طعم گچ میدن!! پنیر خوشمزه 50 درصد طعم لازانیاست.

لازانیا میره توی فر تا روش طلایی بشه. کلا فکر کنم بیست دقیقه زمان نیاز داشته باشه.

 این لازانیا رو میتونید رولی یا رولتی بپیچید ولی از نظر من هیچ چیز لازانیای کلاسیک نمیشه!! لایه لایه... هر لایه پر از مواد و پنیر... اصلا لذت وصف نشدنی در خوردن این لازانیا هست. 

 خیالتون راحت باشه لازانیا با داشتن سس در کف ظرف نمیسوزه. خیلی راحت برش میخوره. بازم برای راحتر تر برش خوردن میتونید قبل از اینکه داخل فر قرار بدید با چاقوی تیز برش بزنید.

برای برش زدن لازانیا بهتره اجازه بدید 10 دقیقه سرد بشه و بعد برش بزنید.

سعی کنید مواد داخلی دازانیا خیلی روغنی نباشه... 

 اگه تمام نکات رو رعایت کردید و باز هم به نظرتون لازانیا خشک میشه میتونید کمی شیر رو روی لایه لایه ی لازانیا اسپری کنید و خصوصا در کناره های ظرف از سس بشامل استفاده کنید.

برای آبکش کردن لازانیا هم که فکر کنم همه استادن. اصولا برای آبکش کردن لازانیا و ماکارونی بهتره در ظرفی که محتوی آب جوش هست کمی نمک و روغن بریزید. نیازی نیست یک قابلمه بزرگ پیدا کنید. لازانیا ها بعد از اینکه داخل قابلمه میرن شل میشن و تمام و کمال میتونید در ظرف جاشون بدیم. اصلا چه کاریه بریم کل خونه زندگی رو دنبال قالبمه بگردیم. هیچ فرقی هم نمیکنه روی هم باشن هم باز نمیچسبن. خصوصا اگه از مارکهای خوب استفاده کنید و کمی روغن در آبش بریزید.

بعد هم وقتی پخت سریع در آبکش بریزید و آب سرد روشون بریزید. و همونطوری که هنوز داغ هستن و دارن آب خنک میخورن با دست دونه دونه باز کنید و روی یک آبکش با فاصله از هم قرار بدید. 

در کل هم اگه خیلی شکل لازانیا براتون مهمه بهتره وقتی هنوز مغز لازانیا یا ماکارونی خامه زیر اونو خاموش و آبکش کنید. ولی سلیقه ی شخصی من اینه که دوست دارم کاملا پخته بردارم و تایم کمتری توی فر قرار بدم.

 اگه تمام نکات رو رعایت کنید و خصوصا سه مورد رو مد نظر داشته باشید که لازانیا خیلی روغنی نباشه و بین لایه ها زیاد سس بشامل نریزید و پنیر خوشمزه ای انتخاب کنید و بین لایه ها بریزید مطمئن باشید بهترین لازانیا ی عمرتون رو خواهید خورد. میتونید کلا هم بی خیال سبزیجات بشید و با همون مایع گوشتی خوشمزه خودمون این لازانیا رو درست کنید.

 یعنی با خوندن این پست اگه بلند نشید و نرید و لازانیا درست نکنید معلومه خیلی صبورید! من که طاقتم تموم شد برم دست به کار شم...

راستی بعد از بیرون آوردن از فر آویشن فراموش نشه...

در ضمن ظرف خیلی بزرگ برای چیدن لازانیا انتخاب نکنید. کلا بهتره در این مدل چیدن تعداد لازانیا بیشتر از 4 یا 5 ردیف باشه. کلا زیبایی اون به همین هست.

دیدگاه‌ها  

0 #9 محمد عسل 1394-06-27 14:56
ممنون از دستور عالیتون بچه های منم گیاه خوار هستنند دقیقا منم همین مشگل را برای پخت غذا دارم لطفا اگر دستور غذاهای گیاهی دیگه ای هم دارید بذارید ممنون
----------------------
سلام. نوش جان عزیزم. سعی میکنیم بیشتر غذاهای گیاهی قرار بدیم.
نقل قول کردن
0 #8 لیلا 1394-06-25 05:38
استاد عزیز سلام
از مطالب خوبتون سپاسگزارم
برای اینکه لازانیا خشک نشه میشه روی ظرف رو ورق فویل یا آلومینوم بکشم 2- کدوم مارک پنیر از نظر شما خوبه ؟
------------------------
اگه با این روش لازانیا درست کنید خشک نمیشه. میتونید مقدار سس سفید رو به دیواره ها بمالید و کف و رویه. این مکان ها امکان خشک شدن دارن. در ضمن نهایتا لازانیا باید بیست دقیقه در فر بمونه و بیشتر موندنش باعث خشک شدن میشه. حرارت فر هم توسط باشه و زیاد یا کم نباشه. برای جلوگیری از خشک شدن در نهایت کمی شیر روی لایه ی آخر اسپری کنید. هم باعث کش اومدن پنیر لایه ی آخر میشه و هم رطوبت رو حفظ میکنه.
نقل قول کردن
0 #7 بهنیا 1394-06-24 20:23
سلام.
عالی.
لازانیا رو میشه بدون فر هم درست کرد؟
-------------------------
سلام. بله. روی گاز. با همین دستور. فقظ کف تابه رو کمی روغن و شیر بریزید. و درب قابلمه رو قرار بدید . من خودم اکثرا روی گاز درست میکنم.
نقل قول کردن
0 #6 زیبا 1394-06-23 09:25
سلام چرا جواب سوالای منو ندادید :cry: :sad:
--------------------
سلام. کدوم سوال؟
نقل قول کردن
0 #5 زیبا 1394-06-23 09:19
سلام چرا جواب سوالای منو ندادید :sad :cry: :
نقل قول کردن
0 #4 زیبا 1394-06-18 12:14
سلام عزیزم خسته نباشید :-)
منظورتون از پنیر خوشمزه چه مارکی هست؟ این پنیرهایی که بصورت فله ای میفروشن و ترکیب سفید و زرد داره به نظرتون خوبه؟
یه سوال دیگه هم دارم من وقتی پیتزا درست می کنم اصلا پنیرش کش نمیاد جایی خوندم که اگه به پنیر قبل از پختن کمی با آبپاش آب بپاشیم کش میاد این کارو هم کردم اما نشد :sad: باید چیکار کنم؟
-------------------------
اگه میزان پنیر زیاد و نوع خوب باشه کش میاد. بله آب یا شیر اگه روی پیتزا اسپری بشه به کش اومدن پنیر کمک میکنه.
برای خوشمزه شدن بهتره از ترکیب چند نوع پنیر استفاده کنید. مثلا پنیر فله مطهری ، پنیر کش و مزه و موزارلا کاله. پنیر دانمارکی کاله و هر نوع پنیری که دوست دارید. و میزان پنیر رو نباید کم بریزید.
نقل قول کردن
0 #3 عشق اشپزی 1394-06-18 11:20
سلام عزیزم همه دستوراتون خوب وعالیه
واقعا خسته نباشید میشه لطفا طرز تهیه قهوه ترک فوم دار را هم یاد بدید قهوه های من اصلا فوم نمیگیره وخوب حل نمیشه ممنون میشم
---------------------
سلام عزیزم. حتما. ولی چون سرم خیلی خیلی شلوغه ممکنه کمی طول بکشه.
به روی چشم.
نقل قول کردن
0 #2 nelahe 1394-06-18 05:58
سلام عزیزم من دو تا خواهش داشته باشم برام میذاری

به هر کس رو انداختم نذاشته

یکی دستور بسیار عالی برای بامیه

یکی دستور برای پیاز سرخ کردن

من پیازهام بد میشه
-------------
سلام. بامیه به روی چشم ولی کمی زمان میخوام.
برای پیاز اولا اینکه باید کاملا یکدست خرد کنید. دوم در یک قابلمه آب جوش درست کنید و پیاز ها رو برای چند دقیقه درآب جوش بجوشونید.و بعد در آبکش بریزید و اجازه بدید خوب خشک بشه و آبش کشیده بشه و بعد در روغن زیاد سرخ کنید.بعد از سرخ شدن هم سریعا از روغن خارج کنید. باید مواظب باشید چون پیاز زود میسوزه.
یک روش دیگه هم اینه که با حرارت خیلی کم در روغن داغ پیاز نازک برش خورده رو سرخ کنید. در اواسط پخت حرارت رو کمی بیشتر کنید و پیازها رو هم بزنید.تا یکدست سرخ بشه.
نقل قول کردن
0 #1 محیاا 1394-06-16 19:26
سلام عاللللیوو کامل مث همیشه عزیزم تونسم حتمادرست میکنم
---------------
سلام. ممنونم از محبت همیشگی شما
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir