کباب برگ
امروز داشتم عکسهارو کمی سر و سامون میدادم دیدم چقدر پست نزاشته دارم. کمه کم روزی دو تا پست بزارم تا 60 روز مطلب آماده دارم. از اونجایی که خودم خیلی کباب دوستم میریم تا یک کباب دیگه داشته باشیم.
مواد لازم:
گوشت راسته گوسفندی یا گوساله برای هر نفر 250 گرم
روغن زیتون برای هر 250 گرم گوشت 3 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه به مقدار لازم
نمک و گوجه به میزان لازم.
سیخ کباب برگ(خیلی مهمه)
مخلوط کره و زعفران دم کرده
اول گوشت رو مدل برگ باید ببریم. روی تخته بزاریم و به عرض 4 سانتی متر آن رو برش میدیم.(عرض 4 انگشت) و طول گوشت باید به قطر نیم سانتی متر باشه. که اونم برش میدیم.
دوم اینکه پیاز رو یا درشت رنده میکنیم و یا خلالی ریز برش میکنیم و با فلفل سیاه و روغن زیتون مخلوط میکنیم و میزاریم 24 ساعت توی یخچال بمونه تا نرم بشه.
بعد اونهارو با بیفتک کوب میکوبیم تا نرم بشن و به طول 4 سانتی متری میبریمش. یعنی یک مربه به ارتفاع نیم سانتی و طول و عرض 4 سانت خواهیم داشت. (من دوست داشتم تیکه ایی باشه با بیفتک کوب نکوبیدم.)
بعد اونهارو سیخ میکشیم. مهمه که سیخ برگ داشته باشید. من راستش بعد از اسباب کشی سیخهامو پیدا نکردم و از سیخ جوجه استفاده کردنم که کمی کارم سخت شد! چون سیخ برگ نوک تیز و نازک و پهنه که راحت گوشت رو باهاش سیخ شد. پس میتونید اینطوری خوب گوشت رو نازک کنید.
حالا آنها را روی اجاق باحرارت ملایم میپزیم . یک کباب زن یادمه میگفت برای کباب برگ باید اولش هی سیخ رو این ور و اون ورکرد تا آب گوشت خشک نشه یا چکه نکنه. اینطوری آبدار میمونه و نرم.
بعد که کباب پخت و چند ثانیه قبل از اینکه از روی حرارت برش داریم روش نمک میپاچیم. و وقتی از روی حرارت برش داشتیم روشو با مخلوط کره و زعفران دم کرده برس کشی میکنیم.
نکته ها :
_ حواستون باشه کباب برگ باید در عین پختگی آبدار هم باشد و نگذاریم خشک بشه.
_ میتونید از گردهای نرم کننده استفاده کنید که به ازای هر یک کیلو گوشت یک قاشق مرباخوریه و اونو در نیم ساعت آخر قبل از پخت اضافه کنید.
_ کباب برگ رو هیچ وقت لای نون نزارید چون خشک میشه و آبشو میکشه.
_ میتونید از آب پیاز به جای خود پیاز هم استفاده کنید.
_ اگه میخوایید کبابتون عین بیرون بشه میتونید بعد از سیخ زدن با لبه ی کند چاقو ضربه های عرضی و طولی به کباب بزنید. من چون سیخم مناسب نبود نتونستم این کارو بکنم چون کباب از سیخ جدا میشد.پس سیخ خیلی مهمه ها!!
_ کباب برگ رو با گوجه و فلفل کبابی و پیاز خلالی به همراه پلو سرو کنید.
_ ریختن روغن زیتون برای مزه دار و چرب تر کردنه که میتونید اونو به دلخواه حذف کنید.
دیدگاهها
------------------------
سلام. چه قلم زیبایی دارید شما. خوشحال شدم و لذت بردم.
اول کباب خوران نوش جان.
دوم سیخ کباب برگ و کوبیده پهن تر از جوجه است.
گروه آشپزی منظور سایت هست؟ چون من در تلگرام نیستم.
برای خشک نشدن بهتره حرارت زغال باشه و کباب رو آبدار بردارید و زیاد نپزید. زغال مغز پخت میکنه و خشک نمیکنه. برای مزه دار کردن حتما سویا سس و روغن زیتون استفاده بشه و زعفران و کرده بعد از پخت زده بشه. نمک به هیچ وجه به گوشت قرمز زده نشه و اگه نیاز بود بعد پخت اضافه بشه. نمک باعث خارج شدن آب میان بافتی گوشت میشه و خشکش میکنه.و سفت!!
سویا سس خودش شور هست و در صورت نیاز بعد پخت نمک بزنید. فلفل سیاه حتما زده بشه در هنگام مزه دار کردن.
از گوشت مناسب برای کبابی استفاده کنید. من معمولا برش رو به قصاب میسپارم. اون بهتر برش میزنه... برای برش زدن از چاقوی نیز استفاده کنید و باز هم تکرار میکنم از گوشت مخصوص برای کباب استفاده کنید. از قسمت های خاص.