شامی رودباری

 اگه مسیرتون به شهر رودبار خورده باشه و از رستوران های این شهر استفاده کرده باشید حتما شامی رودباری رو به عنوان یک پیش غذا یا غذا میل کردید. من کلا عاشق غذاهای سس دار و گوشتی ام. 

این غذا در رستوران ها با ورژن چرب که خیلی از نظر من خوشمزه هست تهیه میشه و من امروز سعی کردم ورژن خونگی اون رو اینجا بیارم.

یک نوع کباب هم در سایت قبلا داشتیم که بی شباهت به این شامی کباب رودباری نیست. ولی عطر و بوی سبزیجات این شامی اون رو کمی متمایز میکنه. (کباب سس دار)

 گوشت مخلوط چرخکرده 300 گرم

پیاز متوسط یک عدد

سبزی جات معطر شامل تخم گشنیز ، جعفری ، نعناع، 

ادویه شامل سماق ، گلپر ، زردچوبه ، نمک ، فلفل سیاه و قرمز در صورت تمایل

گوجه فرنگی 2 تا 3عدد متوسط

رب گوجه فرنگی یک قاشق مرباخوری

سس کچاب یک قاشق مربا خوری

آب گرم یک پیمانه

پیاز کوچک یک عدد

روغن زیتون و روغن و در صورت تمایل روغن کرمانشاهی

بهتره در غذاهای گوشتی که از گوشت چرخکرده استفاده میکنیم از مخلوط گوسفندی و گوساله ای استفاده کنیم. گوشت گوسفندی چرب هست و در حین پخت جمع میشه و گوشت گوساله ای سرد. این دو با هم مصرف بشه هم چربی زیاد گوسفندی خنثی میشه و هم سردی گوساله.

 سبزی مخصوص این شامی به زبان محلی پلنگ مشک هست. خوب حالا من نمیدونم منظور از این پلنگ مشک همون گل خوشبو و خوش عطر معروف هست که حتی در شعر های خاقانی هم در موردش داریم : 

عطر کنند از پلنگ مشک به بغداد                و آهوی مشک آید از فضای صفاهان

یا نه ؟! ولی در کل چیزی که مشخصه میشه در آشپزی همیشه جایگزین کرد. مثلا به جای پلنگ مشک میتونید از نعناع خشک یا گشنیر و جعفری تازه یا هر نوع گیاه معطر دیگه استفاده کنید.

 ادویه مناسب برای این نوع شامی کباب که اون رو متمایز میکنه هم گلپر و تخم گشنیز هست. فقط حواستون باشه  تخم گشنیز زیاد نشه که هم تلخ میشه و هم کل مزه رو به سمت خودش میبره.

 گوشت و پیاز و سبزیهای مورد نظر که از نظر من بهتره خشک باشن چون عطر بیشتری دارن به همراه ادویه با هم مخلوط کنید و ورز بدید و برای چند ساعت داخل ظرف در بسته در یخچال قرار بدید.

حتما مواد گوشتی خام رو در ظرف در بسته در یخچال نگه داری کنید. گوشت خام هر چقدرم سالم باشه بازهم حاوی باکتری ها و میکروب هایی هست که تنها با پختن از بین میره !! یا انگل و کرم هایی که سریعا به بدن انسان انتقال پیدا میکنه و تا مدتها نهفته در بدن زندگی میکنه. و حتی دستمون که با گوشت خام در تماس باشه باید خوب بشوریم و به مواد دیگه دست بزنیم. گاها حتی در برنامه های تلوزیونی میبینم که سرآشپز با دستی که کتلت یا شامی را در روغن انداخته بدون شستن با همون دست نون رو باز میکنه و داخل ساندویچ گوجه و خیار شور و .... قرار میده؟!!!! واقعا من در اون لحظه دارم از تعجب شاخ درمیارم!! عجب نیست اگه یک بار با دیدن این صجنه ها سکته کنم! باباتروخدا شما که مثلا الگو هستید یک چیزایی رو رعایت کنید. از نظر من اسم اون فرد که نکات بهداشتی رو رعایت نکنه رو نمیشه آشپز گذاشت.مهم ترین نکته در درست کردن غذا سلامت بهداشت غذاهاست. شاید بشه گفت اولین قدم!! شوخی نیست که!! با آشپزی جون افراد در دست ماست. نباید سهل بگیریم خیلی مسائل مهم رو!

 بعد از دو سه ساعت استراحت باید شامی هارو سرخ کنیم. اول اون اندازه دلخواهی که میخواییم داشته باشیم رو در شامی ها ایجاد میکنیم. در رستوران ها معمولا اندازه شامی ها بزرگ و اندازه یک همبرگر بزرگ در نظر گرفته میشه. ولی در خونه به سلیقه ی شما بستگی داره. 

من اندازه یک همبرگر متوسط و نرمال هر کدوم رو درست کردم. خیلی هم نباید نازک باشن . شامی هارو در روغن زیتون سرخ کنید. 

یک پیاز کوچیک برای درست کردن سس این شامی نیازه . میتونید مثل من پیاز رو رنده ریز کنید یا مثل رستوران ها پیاز نگینی استفاده کنید. کمی روغن در ظرف تقریبا گودی بریزید و پیاز رو در اون سرخ کنید.فلفل سیاه و زردچوبه رو اضافه کنید.  بعد از سرخ شدن پیاز دو تا سه عدد گوجه میکس شده یا رنده شده رو به پیاز اضافه کنید و اجازه بدید آب گوجه کشیده بشه.

 وقتی گوجه به مرحله ی سرخ شدن رسید رب و سس کچاب رو اضافه کنید و اجازه بدید یک تفت بخوره. در نهایت نمک سس رو میزان کنید و یک پیمانه آب گرم که بهتره آب کتری باشه رو به سس اضافه کنید و اجازه بدید بجوشه. 

اگه از من میشنوید یک کمی عصاره گوشت خانگی به سس اضافه کنید. کلا من این عصاره رو توی تمام غذاها استفاده میکنم. مایع ماکارونی ، انواع سوپ ها و آش ها و خورش ها و .... بی نهایت دوستش دارم و بهش ارادت دارم.

بعد از اینکه سس جوش زد ، زیرش رو کم کنید و شامی های سرخ شده رو به اون اضافه کنید.

 حرارات رو کم کنید و در ظرف رو قرار بدید ، و اجازه بدید شامی ها برای مدت نیم ساعت کم کم بپزن تا سس غلیظ بشه. 

یعنی من عاشق این سس ام. اگه دوست داشتید میتونید در انتها کمی نعناع خشک و دارچین به شامی اضافه کنید.

در صورت تمایل میتونید از روغن کرمانشاهی به جای روغن در این غذا استفاده کنید. وای.... چرب میشه در حد چی!!!! ولی خوب فقط این کاره هاش این حرکت رو بزنن لطفا!!

یک پیشنهاد ویژه هم برای اونهایی که غذای تند دوست دارن::: فلفل قرمز با این غذا محشره. ولی حواستون باشه اگه کشش قلبی ندارید یا غذای تند دوست ندارید کلا بی خیالش بشید.

 کلا مواد ذکر شده برای دو نفره و تقریبی بیان شده . میتونید خودتون کم و زیاد کنید ولی بیس کلی رو رعایت کنید.

اگه از روغن زیتون به تنهایی استفاده میکنید بهتره از نوع بکر و خوب و معطر استفاده کنید.

خوردن این شامی با فلفل تازه و سماق توصیه میشه. و زیتون رودبار!!! یادتون نره ها!

 دوستان رودباری توضیحات اضافی که من نگفتم رو یادآوری کنید لطفا...

 این غذا ممکنه با نون هم خوب باشه ولی از نظر من با برنج کته یک چیز دیگه است. 

امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

نوش جان.

دیدگاه‌ها  

0 #3 ضحی 1394-11-12 08:41
سلام.....بسیااااااار عالی.....خیلی وقت بود دنبال دستور اصلی میگشتم که تو سایت شما دیدم....خسته نباشید...همسرم یک بار تو رستوران رودبار این غذا رو خورد و عاشقش شد،منم حتما درستش میکنم.روغن زیتون بودار است یا بی بو؟در حین سرخ شدن روغن زیتون نمی سوزه؟
----------------------
سلام. خدارو شکر. نوش جان.
فرقی نمیکنه متناسب با ذائقه ی خودتون انتخاب کنید روغن رو.
نقل قول کردن
0 #2 مینا. 1394-06-05 06:45
به به خیلی خوشمزه بود من درستش کردم و کلی لذت داشت خوردنش.یه دنیا ممنون
-------------------
نوش جان...
نقل قول کردن
0 #1 محیاا 1394-06-03 12:38
سلام شکلات جون خیلی خوب بوووود،حتمادرست میکنم مسی ک گذاشتی
------------------------
سلام. خواهش میکنم
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir