ژله خرمالو
این ژله ای که امروز آموزش میدم خیلی خیلی راحته. ولی برای بیرون آوردنش از قالب اگه بخوایید قالبی درستش کنید کمی باید مهارت داشته باشید!
من عاشق خرمالو ام. و سعی میکنم از میوه ها در فصل خودشون بهترین استفاده رو بکنم. با توجه به اینکه چند روز آینده مراسم شبه یلدا رو در پیش داریم این ژله رو شروعی میزاریم برای آموزشهای یلدایی .....
مواد لازم :
خرمالوی تازه : ۴ تا ۵ عدد (متوسط)
پودر ژلاتین : 1/5 قاشق غذاخوری (میتونه بین 1 تا 2 قاشق بسته به اندازه خرمالوهاتون متفاوت باشه)
شکر : ۱ تا 2 قاشق غذاخوری بسته به سلیقه ی فردی
خوب اول از همه خرمالوهامون رو پوره میکنیم. اول خوب میشوریمشون. بعد از پوست جدا میکنیم و پوره میکنیم.و به مقدار لازم بهش شکر میزنیم. اینکه میگم مقدار لازم برای اینه که هر کی یک مدل دوست داره و بازم هر خرمالو یی شیرینش متفاوته! اگه خرمالوتون شیرین باشه که بهتره اینطوری باشه زیاد نیاز به شکر نداره. ولی اگه شیرین نباشه خوب شکر بیشتری میخوایید! به هیچ وجه از خرمالوی نرسیده و به اصطلاح گس استفاده نکنید!!!
پس چی شد؟ شیرینشم با شکر اندازه کنید و خوب هم بزنید تا شکر توی خرمالو ها حل بشه.(برای اندازه کردن شیرینیش حتما بچشیدش)
ژلاتین رو به روش بن ماری حل میکنیم . (اول ژلاتین رو با مقداری آب سرد مخلوط میکنیم و بعد میزاریم روی بخار کتری یا سماور تا شفاف بشه.کم کم ۳ ۴ دقیقه طول میکشه. چند بار باید همش بزنیم تا خوب حل بشه. بیشترم موند عیبی نداره اما زود و حل نشده ازش استفاده نکنید)
خوب حالا ژلاتین شفاف و صاف رو به پوره ها اضافه کنید. احتمالا زود خودش رو میگیره. و سریع اونو توی ظرفی که آماده کردید بریزید و بزارید برای کمه کم 12 ساعت توی یخچال بمونه تا خودش رو بگیره!
و بعد از قالب خارجش کنید.
اینم از نمای نزدیک تر ...... عجب بافتی داره............
نکته ها :
- این ژله چون فقط پوره خرمالو داره به طبع تنها مزه ی خرمالو میده و ظاهر زیبایی داره! پس ازش توقع مزه ایی خاص رو نداشته باشید.
- اگه فکر میکنید از پس از قالب درآوردنش بر نمیایید توی ظرف معمولی درستش کنید. چون تنها پوره میوه داره کمی سخته خارج سازیش و همچونین بافت فوق العاده نرمی داره!
- من این مقدار ژلاتین رو برای خرمالو ی متوسط از لحاظ شیرینی و آبدار بودن گفتم پس اگه خرمالو هاتون زیادی شل و آبدار بودند یا درشت بودند باید ژلاتین رو متناسب با اون زیاد کنید. یک بار درست کنید مقدار ژلاتین دستتون میاد.
دیدگاهها
عکسها برای من باز نمیشه، مشکلی هست؟
------------------
سلام. ممنونم. متاسفانه عکس های قدیمی پریده.باعث ناراحتی برای خودمم.
------------------------
خوشحال شدم.