ژله ابر و باد
یکی از کارهای مورد علاقه ی من در بچگی جمع کردن انواع مختلف کاغذ های ابر و باد بود. انقدر از دیدن و داشتن اون کاغذ ها لذت میبردم که نگو. هیچ وقت دلم نمیومد توشون چیزی بنویسم و همیشه اونها را مثل یک کالای ارزشمند نگه داری میکردم. بزرگتر که شدم و مدرسه رفتم یادمه توی کلاس نقاشی درست کردن کاغذ ابر و باد با استفاده از ورق گلاسه و جوهر های رنگی را یاد دادند و چقدر این کاردستی برای من شیرین بود.
شاید کاغذ های ابر و باد اون سالها در مقایسه با اینهایی که الان تو بازار هست اصلا به چشم نیاد ! اما برای من هنوز همون لذت تماشا کردن و بعد توی پوشه گذاشتنشون رو دارن.
پس پست امرو برای من یک پست نوستالژیک هست. شاید درست کردن این ژله خیلی راحت به نظر بیاد ولی من هنوزم بعد از برگردوندن اون دوست دارم ساعت ها به ادغام رنگها در ابر و باد نگاه کنم.
مواد لازم :
ژله در رنگهای مختلف
شیر یا بستنی
این ژله ترکیب رنگهاست. میتونه از دو رنگ شروع بشه و تا چندین رنگ را در خودش جا بده. من خودم معمولا دو یا سه رنگ استفاده میکنم.
ژله را طبق معمول با سه چهارم لیوان آب جوش باز میکنیم و میزاریم روی بخار کتری یا توی ماکروفر تا شفاف بشه. بعد سه چهارم لیوان شیر یا بستنی را بهش اضافه میکنیم. قبلا توضیح دادم برای اضافه کردن شیر حتما حتما حتما باید ژله سرد شده باشه تا شیر نبره.
ژله هایی که با شیر درست میشن معمولا سفت تر اند و راحت از قالب بیرون میان. رنگشون یکنواخته و زودتر میبندن. برای اضافه کردن بستنی هم کمی که ژله خنک شد ، بستنی که 15 دقیقه زودتر از فریزر خارج کردید و به دمای محیط رسیده و با قاشق هم زدیدش تا نرم بشه را به ژله اضافه میکنیم.
دقت کنید !! ژله با بستنی خیلی خوشمزه تر میشه اما باید حواستون لباشه خوب ژله و بستنی مخلوط بشه تا دو لایه در ژله ایجاد نشه! لایه بستنی نسبتا نرم تر هست و زودر وا میره. در ضمن رژیمی هم نیست.
بعد که ژله ماتمون آماده شد میزاریم توی یخچال تا نیم بند بشه. این نیم بند شدن همیشه مهمه. خیلی ها سوال میپرسن که ما وقتی دو تا ژله را با هم مخلوط میکنیم با هم قاطی میشن و رنگشون اصلا معلوم نمیشه! اینو بدونید اگه ژله سفت بشه و ببنده چاره داره!!!! و چارش اینه که توی محیط قرار بگیره و نرم بشه. یا چند ثانیه روی بخار کتری یا ماکروفر. ولی اگه ژله شل باشه و با هم ترکیبشون کنیم دیگه کاری نمیشه کرد!!!
پس میزاریم ژله ها نیم بند مایل به سفت شدن بشه. و بعد بیرون میاریم. حالا قاشق قاشق از هر کدوم از ژله ها برمیداریم و کم کم قاطی قاطی میریزیم توی قالب مورد نظرمون.
مهم نیست ترتیب داشته باشه فقط قاطی ژله ها رو میریزیم.حالا اگه حس کردید ژله ها خیلی سفت شدن و با هم مخلوط نمیشن. به نوعی چفت نمیشن. برای چند ثانیه!!! فقط 3 یا 4 ثانیه قالبی که ژله ها رو توش ریختید بزارید روی بخار کتری. فقط چند ثانیه کوتاه!!!!!!!! اگرم که ژله ها نرم بودند که نیازی به این مرحله نداریم و خودشون با هم ادغام میشن.
بعد قالب را میزاریم توی یخچال تا برای 6 یا 7 ساعت توی یخچال بمونه و سرد بشه. یک روز بمونه که چه بهتر. و برای بیرون آوردن از قالب!
ظرف سرو را خیس کنید تا اگه ژله را جا به جا برگردونید یا کج شد بتونید به راحتی حرکتش بدید.دور ژله را از قالب آزاد کنید و بعد قالب ژله را در ظرف محتوی آب گرم برای چند ثانیه کوتاه! نگه دارید و بعد ظرف سرو را روی قالب بزارید و در یک حرکت قالب را وارونه کنید تا ژله به ظرف سرو منتقل بشه و از قالب جدا شه.
حالا میتونید ساعتها بشینید و از ترکیب بی نظیر رنگها لذت ببرید. نوش جان.
دیدگاهها
عزیزم این ژله رو باید با بستنی یا شیر حتما درست کرد با ژله معمولی هم میشه اینجوری در آورد؟
نیازی نیست ژله آلوورا مرحله آخر اضافه کرد بعد گذاشت توی بخچال؟
ممنون
------------------------
سلام. معمولی هم میشه. خیر نیازی نیست.
ممنون از دستور کاملت.
ما منتظر یک ژله ی زیبا از کافه شکلات هستیم.
----------------------
سلام. نوش جونتون. چرا که نه. در قسمت تماس با ما و ارتباط با کافه شکلات ایمیل بنده هست. میتونید عکسهاتون رو برام ارسال کنید تا ببینم.
------------------
چرا خراب شد؟ از چه نظر؟
----------------------
ممنونم
------------------------
سلام.
باید بزارید خوب خنک بشه و بعد با هم زدن یا تکون دادن ظرف ببینید آیا نیم بند شده یا خیر. اگه عجله داشته باشید میتونید در ژله داغ یخ بریزید و هم بزنید تا نیم بند بشه.ولی این کار سرعت عمل بالایی میخواد تا ژله کامل نبنده.
چه حاااالب ،آخه منم همیشه کاغذ های ایر و باد رو دوست داشتم و همیشه ازشون نگه داری میکردم و فقط برای کسانی که واسم عزیز بودن توشون مطلب کس نوشتم،
هنوزم یه چندتایی ازشون دارم،
خاطره زیبایی رو واسم زنده کردی ،مرسی گلم،
------------------------
پاسخ مدیر سایت : منم هنوز دارم. ولی خوب الان خیلی کاغظ های خوشگل تری به بازار اومده. ولی اونها برای ما پر از خاطره اند.
------------------------
پاسخ مدیر سایت : ممنونم. بزرگوارید.
------------------------
پاسخ مدیر سایت : ممنونم.
------------------------
پاسخ مدیر سایت : نه اگه هم بزنید حباب دار میشه. بریزید و بعد فقط چند ثانیه روی بخار کتری که بره حالت ابر و باد میگیره.خواهش میکنم عزیزم.