ماهی شکم پر
چند نوع و مدل ماهی شکم پر داریم. امروز ماهی سفید شکم پر با شیوه طبخ شمالی داریم. انشالله سر فرصت ماهی شکم پر جنوب رو هم میزارم.
این پست رو سریع گذاشتم تا برای نوروز و ماهی پلو یک قدمی برداشته باشم و همچنین حال و هوای وبلاگ رو کمی به سمت نوروز ببرم.
از اونجایی که داخل شکم ماهی پر میشه معمولا این ماهی با برنج سفید میل میشه و اگه بخوایید با سبزی پلو بخوریدش کاملا اختیاریه...
به امتحانش می ارزه.
ماهی سفید متوسط یا بزرگ یک عدد
پیاز متوسط یک عدد
سیر 5 ، 6 حبه
سبزی شامل اناریجه و زلنگ 3 قاشق غذاخوری (اگه نبود از گشنیز و جعفری استفاده بشه) کلا هدف سبزی جات معطره
گردو آسیاب شده دو قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده دو قاشق غذاخوری
رب انار شیرین یک قاشق غذاخوری
رب انار ترش یک قاشق غذاخوری (یا کلا دو قاشق رب انار ملس)
زرشک یک قاشق غذاخوری
آبلیمو به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم.
زعفران در صورت تمایل
نخ و سوزن
اول از همه باید یک مامان خوش ذوق داشته باشید که همه چی رو آماده کنه و صداتون بزنه : شکلات جان بیا عکسات رو بگیر برای وبت! بعدم شما برید و از هنر نمایی مامان خانوم عکاسی کنید و بزاریدش توی وبلاگتون برای پیشواز نوروز.
بعدش ........
ماهی رو پاک کنید. شکمش رو خالی کنید اما خردش نکنید. کندن کله ی اون اختیاریه.
خوب ماهی رو از 5، 6 ساعت جلوتر با محلول آبلیمو و نمک و فلفل حسابی مزه دار میکنیم. داخل شکم ماهی رو هم حسابی آغشته به آبلیمو میکنیم. و میزاریم تا مزه به خورد ماهی بره.
برای درست کردن مواد وسط ماهی. ابتدا پیاز رو که نگینی خرد کردیم تفت میدیم و وقتی پیاز ها سبک شدند سیر خرد شده رو اضافه میکنیم. حواسمون باشه سیر زود میسوزه!!!
وقتی کمی تفت خورد گردو ، سبزی جات معطر (والا از اون جایی که من تنبلیم میاد برم اون سبزی هارو پیدا کنم از هر نوع سبزی معطری که باشه استفاده میکنم. حتی سبزی آشی!) رو اضافه میکنیم و فقط یک تفت کوچیک میدیم. و در نهایت زرشک و رب انار رو اضافه میکنید. من از دو نوع رب انار استفاده میکنم. اگه نوع ملس دارید همون خوبه.
اگه نه که مثل من یک قاشق ترش و یک قاشق شیرین استفاده کنید.
با رب هم مواد یک تفت کوچیک بخوره. اینجا دیگه حواسمون باشه که رب میسوزه! زود شعله رو خاموش میکنیم.
مخلفات رو داخل شکم ماهی پر میکنیم و شکم اونو میدوزیم.
نگران نخ نباشید که بعد از پخت خیلی راحت و سریع کنده میشه.
حالا هم میتونیم اونو توی روغن سرخ کنیم و هم توی فر!
ما اینجا از روغن استفاده کردیم که خوشمزه تره. رژیم داراش برن سراغ فر!
ماهی برای مدت یک ساعت توی روغن ریز ریز سرخ میشه. شعله کم باشه تا ماهی حسابی مغز پخت بشه. و بعد که یک طرف کامل سرخ شد (کامل!) اونو برگردونید. خیلی مواظب باشید ماهی رو له و لورده نکنید!
اگه دوست داشتید بعد از سرخ شدن پوست ماهی رو بکنید(خیلی راحت جدا میشه) و دوباره سرخ کنید تا لایه ی بیرونیش کرانچی و برشته بشه.
اگه خواستید ماهی رو توی فر قرار بدید روی ظرف اونو فویل بزارید و روی فویل رو یکی دو تا سوراخ ریز کنید بزارید طبقه ی وسط فر با دمای متوسط برای یک ساعت تا بپزه و در نهایت میتونید گریل رو روشن کنید و فویل رو باز کنید تا ماهی برشته بشه...
میتونید در مخلفات داخلی شکم ماهی از یک قاشق دونه ی انار خشک هم استفاده کنید.
میتونید در مخلفات داخلی شکم ماهی از آلو هم استفاده کنید.
میتونید برای مزه دار کردن و مخلفات داخلی از زعفران دم کشیده هم استفاده کنید و یا در نهایت زعفران رو روی ماهی بعد از پخت بریزید.
دیدگاهها
-----------------------
سلام گلم.
بله.
ماهی شوریده
امازمانی ک بخوایم ماهیوسرخ کنیم
طرفی ک اول سرخ میکنیم باید روی حرارت زیاد باشه
وبعدطرف دوم روروی حرارت کم و درش روهم کمی بذاریم
----------------------
سلام. بله دقیقا