چیز کیک نیویورکی
یکی از خوشمزه ترین، خوشگل ترین ، پر طعم ترین و بهترین دسر هایی که تا حالا خوردم این دسر خوشمزه است.
فکر کن یک غروب خسته و کوفته داشته باشی که اصلا حال و حوصله نداری! بعد بری در یخچال رو باز کنی و ببینی به به یک تیکه چیز کیک مونده برات! چای درست کنی و با خوردن این چیز کیک و چایی تمام خستگی ها و کسالت ها رو بشوری ببری پایین! در این حد این دسر رو دوست دارم.
یک نوع چیز کیک پختنی دوست داشتنی، که تقریبا راحت درست میشه و بی نهایت دوست داشتنیه.
آدرس اینستاگرام ما:cafechokolat1
مواد لازم:
بیسکوییت کرم دار دارک 3 بسته کوچک
کره 50 گرم
هل یک دوم قاشق چایخوری
تخم مرغ سه عدد
پنیر ماسکارپونه 400 گرم
خامه 200 گرم
شکر یک پیمانه
لیمو ترش یک عدد
نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
وانیل یک دوم قاشق چایخوری
من از بیسکوئیت کرم دار استفاده کردم و از اونجایی که این نوع بیسکوئیت خودش چرب هست میزان کره ای که استفاده کردم رو نصف ریختم. میتونید کمترم بریزید. ولی اگه از بیسکوئیت ساقه طلایی یا نوع خشک استفاده کردید میزان کره رو اندازه دستور بریزید.
قالبی که انتخاب میکنید بهتره کمربندی باشه. من از قالب بیست و پنج سانتی استفاده کردم. ما میخواییم به قطر نیم سانت مواد بیسکوئیتی کف قالب داشته باشیم.
بیسکوییت و کره رو داخل دستگاه غذاساز میریزم و اجازه میدیم کاملا پودر و خمیری بشه. اگه غذاساز ندارید، میتونید بیسکوییت رو داخل یک پلاستیک زیپ بریزید و با یک وردنه یا گوشت کوب بیفتید به جونش!! و بعد کره رو اضافله کنید و خمیر ایجاد شده رو پهن کنید کف قالب.
دور تا دور قالب رو مثل من کاغذ روغنی بیندازید تا بعد از پخت راحت چیز کیک جدا بشه.
فر رو روشن کنید و اجازه بدید تا با دمای متوسط داغ بشه.
یک لیمو رو خیلی خوب بشورید و پوست روی اون رو رنده ریز کنید و دو تا سه قاشقب آب لیموش رو بگیرید که میخواییم در مواد چیز کیک ازش استفاده کنیم. ما نیاز به یک قاشق چایخوری پوست لیمو داریم. و دو قاشق غذاخوری آب لیمو تازه.
پنیر ماسکارچونه رو با همزن بزنید تا یکدست و صاف و روان بشه و بعد شکر و خامه رو اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا یکدست بشه. به جای خامه میتونید از ماست پر چرب یا ترکیبی از ماست و خامه استفاده کنید. اینطوری کالریش پایین تر خواهد بود.
معمولا در چیز کیک ها از خامه ترش استفاده میشه. در ایران خامه ترش قبلا نبود ولی جدیدا دیدم شرکت کاله خامه ترش هم میزنه. برام خیلی جالب و قابل تحسین بود. چون سالها دنبال این خامه میگشتم و مجبورا خودم درستش میکردم. میتونید از خامه ترش هم استفاده کنید.
لیمو و آب لیمو ، وانیل ، هل و نشاسته ذرت رو هم اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
حالا تخم مرغ ارو دونه دونه اضافه میکنیم و هر تخم مرغ رو خوب هم میزنیم تا یکدست بشه. و بعد تخم مرغ بعدی. و ...
حالا مواد خامه ای رو روی کراست بیسکوییت میریزیم و صاف میکنیم. دور تا دور قالب رو فویل میکشیم تا آب به قالب نفوذ نکنه. و قالب رو داخل یک ظرف بزرگتر قرار میدیم و داخل ظرف بزرگتر رو کمی آب میریزیم.(تا نصف قالب) این کار برای اینه که لطافت و رطوبت چیز کیک حفظ بشه.
حالا قالبهارو داخل فر قرار میدیم. حدود یک و نیم ساعت زمان میبره تا بپزه و زمانی متوجه پختش میشید که روش طلایی بشه. نمیشه خلال دندون زد چون در هر صورت تا زمانی که داغ هست وسط اون ژله ای ای و تکون میخوره. مدت زمان پخت ممکنه بین یک تا دو ساعت باشه و به سایز قالب و دمای فر شما بستگی داره.
بعد پخت کیک رو خارج کرده و اجازه میدیم خنک بشه. بعد میپیچیم میزاریم یخچال تا یک روز کامل بمونه و جا بیفته. و بعد با چاقو تیز و تمیز اون رو برش میدیم. برای برش راحت تر میتونید یک پارچ آب داغ بزارید کنار دستتون و بعد از هر برش چاقو رو داخل آب داغ زده و تمیز کنید و مجدد برش بعدی رو بزنید.
در نهایت میتونید روی اون رو سس شکلات یا توت فرنگی یا هر نوع میوه یا بستنی که دوست دارید رو قرار بدید و نوش جان. من که طاقت ندارم و سریع میخورمشون!
این چیز کیک نسبتا سنگینه و برای ده نفر کافیه. البته بازم به نفراتش بستگی داره. مثلا من خودم پنج نفرم!
اینم برش خورده و عکاسی از تمام زوایا که چیزی جا نمونه...
پستهایی که به نظرم میتونه به دردتون بخوریه و مرتبط هست با این پست:
دیدگاهها
---------------------
سلام عزیزم. دو قاشق پودر کاکایو به مواد اضافه کنید و روی اون رو با گاناش بعد پخت تزیین کنید.
-------------------
سلام عزیزم. منم عزیزم بسیار ناراحتم مثل تمام مردم و حال امروز همه.
ممنونم از محبتت و سعی میکنم به زودی قرار بدم.
----------------------
ممنونم عزیزم .
میتونید یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط قرار بدید، و قالب کیک را داخل اون قابلمه روی یک قابلمه کوچک که مثل پایه باشه قرار بدید و در قابلمه حتما فیکس و محکم باشه. اینطوری فر ایجاد کردید. فقط توجه کنید قابلمه ی بزرگ حتما درش کیپ باشه و قالب با سطح قابلمه تماس نداشته باشه و همچنین حتما از شعله پخش کن روی شعله استفاده کنید.
----------------------
سلام. ممنونم عزیزم از محبت شما.
این چیز کیک عالیههه