حلوا هویج
یک حلوای بی نهایت خوشمزه ، خوش قلق ، خوش رنگ و کم کالری آوردم.
قبلا در سایت حلوا شیر و زعفران و حلوای کلاسیک رو داشتیم که هر دو دستور بی نهایت راحت و خوشمزه هستند و این حلوای امروز هم از همه راحتر و خوشمزه تره!!
طعم هویج در اون کاملا مخفی و پنهان هست و اصلا نگران مزه ی هویج دادنش نباشید.
نیم کیلو هویج پوست کنده شده
شکر یک پیمانه
آرد قنادی یک پیمانه
سه چهارم پیمانه روغن
سه چهارم پیمانه مخلوط گلاب و زعفران و عرق هل
ابتدا هویج هارو پوست میکنیم و سر و ته اون رو گرفته و باید بپزیم. برای پخت هویج میتونیم از آب یا شیر استفاده کنیم، اگه از آب برای پخت استفاده کنید رنگ حلوای هویج نارنجی پررنگ و بسیار زیبا میشه و اگه از شیر استفاده کنید رنگ حلوای هویج کدر تر میشه و نارنجی کمرنگ تری خواهیم داشت ولی با این تفاوت که طعمش خوشمزه تر خواهد بود.
من خودم پختن داخل آب رو ترجیح میدم. برای پخت هویج بین نیم ساعت تا یک ساعت زمان نیاز داریم. بهتره هویج هارو نصف و خرد نکنیم چون اونطوری بیشتر طعمش به خورد آب میره و رنگشم میپره. پس هویج هارو درسته میپزیم.
بعد از پخت هویج ها اونهارو در آبکش میریزیم تا آب اضافی اون خارج بشه و بعد به همراه مخلوط زعفران و شکر اونهارو میکس و له میکنیم.
برای درست کردن محلول زعفران اول زعفران رو با کمی یخ باز میکنیم. یعنی بعد از سابیدن زعفران اون رو روی یک تکه یخ می ریزیم. و بعد از آب شدن چند قاشق آب داغ بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم رنگش باز بشه. بعد نصف استکان مخلوط عرق هل و گلاب رو بهش اضافه میکنیم. پس مخلوط ما شامل پوره هویج و شکر و زعفران و گلابه.
روغن را در تابه داغ میکنیم و بعد آرد رو بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم خامی آرد گرفته بشه و بوی پختن آرد بلند بشه. بهتره حرارت کم باشه تا آرد نسوزه و کامل پخته بشه.
اگه آرد رو بدون روغن تفت بدیم رنگ آرد عوض میشه و رنگ حلوا رو خراب میکنه. برای همین بهتره برعکس خیلی از حلوا ها از اول روغن رو بریزید. توجه کنید این تفت دادن آرد باید در حالتی باشه تا خامی آرد گرفته بشه و رنگ آرد تیره نشه!!
بعد از تفت آرد مخلوط هویج پوره شده رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا حلوا خودش رو جمع کنه. کل این پروسه شاید دو تا سه دقیقه زمان ببره و حلوا خیلی سریع میپزه. و زمانی که به راحتی با تکون دادن تابه به صورت گهواره ای گوشه های تابه قرار بگیره یعنی کاملا پخته.
بعد از پخت حلوا میتونید اون رو توی قیف بریزید و با هر ماسوره ای که دوست دارید تزیین کنید و یا به صورت سنتی داخل سینی بریزید. یا حتی در کبسول های کوچیک تک نفره بریزید.
این حلوا بی نهایت شکل پذیره و راحت میتونید باهاش هر شکلی دوست دارید رو درست کنید.
حتی میتونید کامل داخل یک قالب بریزید و روشو صاف کنید و کمی که خنک شد قالب رو برگردونید تا حلوا به صورت قالبی بیرون بیاد.
_ برای پوره کردن هویج میتونید از دستگاه مخلوط کن، میکسر، غذاساز یا گوشت کوب برقی استفاده کنید. ولی حتی با گوشت کوب معمولی هم میتونید هویج هارو بکوبید و کاملا یکدست درست کنید.
_ برای خوشمزه و خوشرنگ تر شدن حلوا حتما از زعفران غلیظ دم شده استفاده کنید و در ریختن زعفران سخاوتمندانه عمل کنید.
_برای خوشمزه تر شدن حلوا میتونید مقداری از روغن رو کم کنید و کره ی کرمانشاهی رو به جاش جایگزین کنید. یا کره ی معمولی.
_ اگه عرق هل در دست رس نداشتید میتونید از خود هل استفاده کنید ولی حتما در انتها پخت و قبل از خاموش کردن شعله هل باید اضافه بشه تا رنگ حلوا رو کدر نکنه.
_هویج ها حتما کاملا له بشه و به هیچ وجه رنده نکنید!!
میزان شیرینی این حلوا بستگی به هویج های شما داره. و میتونید شکر رو کم یا زیاد کنید. میزان روغن رو هم میتونید تا نصف پیمانه کاهش بدید. ولی از نظر من این شیرینی و این میزان روغن گفته شده کاملا مناسب هست.
با این مواد حدود یک دیس متوسط حلوا خواهید داشت.(برای حدود 12 الی 15 نفر )
دیدگاهها
__________
سلام. ممنون که گفتید. جا افتاده بود. شکر به پوره هویج اضافه میشه