مسقطی قالبی
یک وقتهایی هست آدم دنبال یک دسر شیرین بی درد سر و ساده و خوشمزه هست. از اون وقتهایی که اصلا حال و حوصله نداره. این دسر شدیدا به در میخوره. بی نهایت راحت و سریع درست میشه و یک دو سه نگفته آماده است.
این دسر رو میتونید در طعم ها و رنگ های مختلف درست کنید. مثلا میتونید بهش شربت گل حمدی بزنید میشه مسقطی گل محمدی یا بهش آب انار یا زرشک بزنید و بشه مسقطی انا یا مسقطی زرشک. در هر نوع قالبی هم که دوست داشته باشید درست میشه و قالبی هست بدون ژلاتین برای اونهایی که طعم و بوی ژلاتین رو دوست ندارن.
مواد لازم :
نشاسته گل دویست گرم
شکر دویست گرم
کره بیست و پنج الی پنجاه گرم بسته به سلیقه ی شما
آب سر یک لیتر
زعفران یک سوم پیمانه
عرق هل یک سوم پیمانه
گلاب یک سوم پیمانه
خلال پسته و بادام نصف پیمانه
در صورت تمایل صد گرم خامه
نشاسته رو به همراه آب سرد (یک لیتر آب سرد میشه یک بطری آب معدنی بزرگ) روی حرارت کم قرار بدید و هم بزنید. سریع نشاسته حل میشه و شما هم سعی کنید سریع هم بزنید تا یکدست بشه. بعد شکر رو اضافه کنید و هم بزنید تا شفاف بشه. و بعد کره یا روغن محلی که دوست دارید رو اضافه کنید. در صورتی که دوست ندارید میتونید کلا حذف کنید یا اگه خیلی دوست دارید بیشترم بریزید. حد و مرز خاصی نداره.
میتونید به جای کره از مارگارین هم استفاده کنید.
خلال پسته و بادام رو چند دقیقه داخل گلاب خیس بدید تا نرم بشه و بعد از آبکش رد کنید تا خیس نباشه.
وقتی رنگ نشاسته و آب و شکر شفاف شد و داشت سفت میشد محتوی گلاب و زعفران و عرق هل رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست و فرنی مانند بشه.
وقتی تقریبا سفت شد خلال بادام و پسته رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه. و زمانی که حس کردید دیگه به کف ظرف نمیچسبه اون رو داخل قالب بریزید.
در صورتی که تمایل داشتید صد گرم خامه رو جداگانه هم بزنید و زمانی که به دمای محیط رسید به مسقطی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه با مسقطی. در صورتی که از خامه استفاده کردید دو تا سه قاشق شکر رو بیشتر کنید.
شیرینی این دسر به ذائقه ی شما بستگی داره ولی اگه پر شیرین دوست دارید میتونید کمی شکر رو بیشتر کنید. برای چشیدن میزان شکر حتما وقتی از حرارت افتاده مسقطی اون رو بچشید چون در زمان داغ بودن شیرینی دسر کاذب هست.
بعد از اینکه دسر مسقطی را در قالب ریختید یک تا دو ساعت نیاز هست تا در یخچال بمونه و سفت بشه و بعد از اون آماده ی خوردن هست و به راحتی از قالب در میاد.
این دسر در دمای اتاق هم سفت خواهد بود و مثل دسر های ژلاتینه نیست که حتما نیاز به یخجال داشته باشه.
در صورتی که از خامه استفاده کنید دسر مات تر خواهد بود و دیگه شفاف نیست.
من همیشه برای باز کردن زعفران چه با یخ درستش کنم و چه دم بزارم سعی میکنم بیشتر از آب معمولی یا آب جوشیده یا یخ در اون گلاب و عرق هل بریزم. اینطوری علاوه بر عطر و بوی زعفران بوی هل و گلاب هم در اون موج میزنه و میتونید یک غذای معطر باهاش داشته باشید. بهتره پس همیشه برای باز کردن زعفران از گلاب و هل هم استفاده کنید. پس بعد از این گفتم محلول زعفران منظورم اینه.
برای استفاده از زعفران در این دسر بهتره پالپ های زعفران و پودر زعفران رو نریزید و در صورتی که خواستید زعفران به چشم بیاد در دسر از زعفران درسته و پره ی سالم اون استفاده کنید.
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید. در این روزها به یاد ما باشید و من رو از دعای خودتون بی نصیب نگذارید...
نوش جان.
دیدگاهها
------------------
سلام. بله تمام عطاری ها دارن