دسر دو رنگ
این دسر ترکیبی از دو دسر شکلاتی و دسر وانیلی هست. قبلا یک مدل دسر شکلاتی در سایت داشتیم. دسر وانیلی پایه رو هم داشتیم. این دسر ترکیب این دو را با هم داره و کمی در مقدار مواد اولیه تغییرات داریم که لطافت خاصی به دسرمون میده و اونو سبک تر میکنه. دسر خوشمزه و خوشگلیه که هم میتونید به صورت قالبی و هم در ظرف های مینی ، تک نفره سرو کنید.
در مدل تک نفره کافیه مواد رو آماده کنید و داخل ظرف های یکبار مصرف که امروزه در لوازم قنادی فروشی ها کلی میفروشن و الحق مدل هاش زیبا هستن بریزید. من خودم به شخصه بسیار دیدم این مدل دسر رو با مبلغ بسیار بالا در قنادی ها میفروشن! در جایی که که یکی دو تا مواد اولیه معمولی که توی همه ی خونه ها پیدا میشه ، میشه این دسر رو درست کرد.
این دسر با این مواد اولیه حدودا برای 10 نفر کافی است.
مواد لازم :
شیر پرچرب سه پیمانه
خامه پاکتی صبحانه 100 گرم
شکر یک پیمانه + یک قاشق غذاخوری سر خالی
آب خنک نصف پیمانه
ژلاتین سه قاشق غذاخوری سر پر
وانیل به میزان لازم
پودر کاکائو دو و نیم قاشق غذاخوری
من در نوشتن میزان شکر و پودر کاکائو همیشه حساسم. چون این موضوع سلیقه ایه. ممکنه پودر کاکائو شما از نوع تلخ و مرغوب باشه که در این طورت میزان شکر بیشتری نیاز دارید. ولی اگه خودتون طعم تلخ و کم شیرین رو میپسنید میتونید میزان شکر رو کم کنید. در کل سعی کنید همیشه این مدل دسر ها رو بچشید! و چشیدن به مزه ی مورد علاقه ی خودتون برسید.
من اون یک قاشق شکر رو برای خنثی کردن تلخی کاکائو اضافه کردم که در صورتی که خواستید این دسر رو تک رنگ و سفید درست کنید اون رو از مواد حذف کنید تا زیادی دسر شیرین نشه.
اولین کاری که باید انجام بدید حل کردن شکر در شیر هست. برای اینکه راحتر تر شکر حل بشه شیر رو روی حرارت قرار بدید و بعد شکر رو به اون اضافه کنید و هم بزنید تا شیر و شکر حل بشن. نیازی به جوشیدن شیر نیست. فقط حل شدن کافیه. اما از اونجایی که ما میخواییم ژلاتین رو که داغ هست به شیر اضافه کنیم سعی میکنیم دمای شیر هم داغ باشه.
در کل این خیلی مهمه که شیر و ژلاتین هم دما باشن. چون در غیر این صورت ژلاتین در شیر رشته رشته خواهد شد و شیر میبره.
ژلاتین رو روی نصف پیمانه آب خنک میریزیم و اون رو روی بخار کتری یا توی ماکروفر قرار میدیم تا آب بشه. و بعد به شیر که هم دما با ژلاتین هست اضافه میکنیم.
اگر ژلاتین رو روی حرارت کتری حل میکنید نباید خیلی اون رو هم بزنید. حرارت زیر کتری نباید زیاد باشه و باید خیلی کم باشه و بعد از اینکه از روی بخار برداشتید اونو خوب هم بزنید و بعد به موادتون اضافه کنید.
اگه در ماکروفر آب میکنید سعی کنید با بیشترین توان ماکروفر و در مدت زمانی 10 ثانیه یکبار اونو بیرون بیارید و هم بزنید و مجدد داخل ماکرو فر قرار بدید تا کامل حل بشه.
برای اضافه کردن خامه به مواد همیشه اون رو ابتدا در ظرف با هم زدن با قاشق باز کنید و بعد مخلوط شیر و ژلاتین رو کم کم و قاشق قاشق بهش اضافه کنید. در حین اضافه کردن بهتره مخلوط خامه ای در حرارت غیر مستقیم مثل بخار کتی قرار داشته باشه تا خامه بپزه.
در نهایت کل مواد رو با هم خوب مخلوط کنید. و مقدار نصف قاشق چایخوری وانیل به موادتون اضافه کنید.اضافه کردن اسانس ها در دقیقه آخر طبخ هست تا نه تلخ به و نه بوش از بین بره.
اگه ممنوعیت مصرف وانیل دارید میتونید از اسانس نارگیل یا عرق هل یا حتی گلاب استفاده کنید.
حالا مخلوطتون رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و به یک قسمت دو و نیم قاشق غذاخوری پودر کاکائو خالص اضافه کنید. میتونید بیشتر یا کمترش کنید با توجه به ذائقه خودتون. برای اضافه کردن پودر کاکائو هم بهتره اول کمی از ماده وانیلی رو به پودر کاکائو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه و بعد کم کم باقی مواد وانیلی رو اضافه کنید.
در کل مثل باز کردن دوغ چکیده باید عمل کنید. هم بزنید و کم کم اضافه کنید و باز هم بزنید. تا مخلوطی یکدست و صاف داشته باشید.
میتونید کل دسر رو تک رنگ درست کنید مثلا فقط وانیلی یا تنها شکلاتی. فقط حواستون به میزان شکر باشه.
خامه ی این دسر خیلی خوشمزه است ولی اگه پرهیز دارید میتونید اون رو هم حذف کنید. دیگه این مدلیش خیلی رژیمی تر خواهد بود.بین خودمون باشه دسر با تازه خامه مازاد هم داره!! کلا من عشق خامه دارم.
وقتی دو رنگ دسرتون آماده شد اون رو به سلیقه ی خودتون در قالب مورد نظر بریزید. قالب من خیلی خوب لایه ها رو نشون نمیده و مناسب نیست.بهتره از قالب گود و بلند استفاده کنید. برای انتخاب قالب مناسب این پست رو بخونید.
و اول یک لایه کرم وانیلی داخل قالب بریزید و بعد اون رو توی یخچال یا فریزر قرار بدید تا خودشو بگیره و بعد لایه ی بعدی مقداری دسر کاکائویی و ادامه بدید تا کل موادتون تموم بشه.
ریختن هر لایه مستلزم بستن لایه ی قبل خواهد بود. اگه برای بستن لایه ها از فریزر کمک میگیرید بهتره حواستون باشه تا دسرتون یخ نزنه.
نکته بعدی که مهمه بگم اینه که قالبتون رو قبل از ریختن مواد دسر چرب و خیس نکنید! نه تنها در حاحت بیرون اومدن دسر از قالب کمک نمیکنه بلکه باعث میشه روغن بعد از ریختن لایه ی اول به سطح رویی دسر بیاد و وقتی لایه دوم رو میریزید دیگه به لایه ی اول نمیچسبه و از اون جدا میشه.
در نهایت کل دسر رو برای مدت 5 ساعت داخل یخچال قرار بدید و بعد اونو در ظرف سرو برگردونید و میل کنید.
البته اگه به صورت تک نفره در ظرف های کوچیک اون رو آماده میکنید دیگه نیازی به برگردوندن نداره.
برای جدا کردن دسر از قالب بهتره این پست رو بخونید.امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
دیدگاهها
من تازه عضو سایتتون شدم.. الحق که بینهایت زیباست..
یه سوال داشتم.. منظورتون از خامه پاکتی صبحانه همون خامه پاکتی صورتی ها هستش؟؟؟؟
--------------------
سلام. خوش اومدید. بله
----------------------
سلام. ممنونم. سالاد کلم قالبی
------------------
سلام. 24 ساعت. کمتر یا بشترشم مشکلی ایجاد نمیکنه. چشم فقط ان شاء الله یک کم از درسهام فارق بشم.
------------------------
ممنونم.