کیک تیرامیسو
قبلا در سایت آموزش تیرامیسو با لیدی فینگر رو داشتیم. یکی از پستهایی که خیلی مورد استقبال قرار گرفت همین بود. اونایی که تیرامیسو رو درست کردن و خوششون اومد حتما حتما این مدلش رو امتحان کنن. بی نهایت راحت و بی درد سر درست میشه و خیلی خوشمزه است.
ما توی سایت چند مدل کیک شکلاتی رو داشتیم که از هر کدوم خوشتون اومده میتونید برای پایه ی کیک این دسر استفاده کنید.
یک کیک شکلاتی ، نسکافه ای بی نهایت خوشمزه هم در راه داریم که پیشنهاد میکنم برای پایه ی این کیک از اون استفاده کنید. البته باید بهم یادآوری کنید تا آخر پستش رو آماده کنم. در صورت تمایل از هر نوع کیک دیگه ای مثل کیک شیفون یا حتی کیک اسفنجی هم میتونید استفاده کنید ولی سعی کنید شکلاتی درستشون کنید.
مواد لازم : (این دسر مناسب برای 10 الی 14 نفره)
پنیر ماسکارپونه 500 گرم
خامه فرم گرفته 650 الی 700 گرم
کیک شکلاتی به میزان لازم(جدود 750 گرم)
پودر نسکافه فوری 2 بسته
پودر هات چاکلت یک بسته
اگه خیلی خیلی تنبلیتون اومد بلند شید و کیک درست کنید میتونید یک بسته پودر کیک شکلاتی آماده از بیرون بخرید و مطابق دستور روی بسته اون رو درست کنید و توی فر قرار بدید تا بپزه و در نهایت اجازه بدید خوب خنک بشه.
پنیر ماسکارپونه رو با دور تند هم زن بزنید تا خوب باز و یکدست بشه. بعد خامه فرم گرفته که قبلا روش درست کردنش رو توی سایت گفتم بهش اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
حدود 5 دقیقه این مرحله زمان میخواد تا علاوه بر یکدست شدن خامه فرم خامه بهم نخوره. مخصوصا اگه در هوای گرم این دسر رو درست میکنید امکان آب شدن خامه بالا میره. از نظر من شیرینی خامه به پنیر کافیه ولی اگه خیلی شیرین دوست دارید اونو بچشید و در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری پودر شکر بهش اضافه کنید .
ترکیب خامه ای رو توی یخچال قرار بدید تا کمی خودش رو بگیره.
پودر نسکافه + پودر هات چاکلت را به همراه یک سوم لیوان آب جوش حل کنید. حالا کیک رو به اندازه ظرف مورد نظر برش بزنید. مثلا اگه ظرف شما داره است اون رو به صورت دایره برش بزنید. من از سه لایه کیک استفاده کردم. هر لایه از کیک یک سانتی متر ارتفاع داشته باشه و طول و عرضشم بستگی به ظرفتون داره.
خیلی سخت نگیرید چون برش خوردش زیاد دیده نمیشه.ولی با سلیقه عمل کنید زمان سرو خوشمزه تر خواهد بود.
ابتدا یک لایه از مایع خامه ای رو کف ظرف بریزید و روی اون یک لایه کیک قرار بدید روی کیک رو با برس نسکافه بکشید (یک لایه نسکافه) توجه کنید خیلی زیاد نسکافه نزنید که کیک حالت خمیری بگیره و خیلی کمم نسکافه نزنید چون کیک خشک میمونه.
و به همین شکل ادامه بدید تا کل ظرف شما پر بشه.
لایه ی آخر باید مخلوط خامه ای باشه.
و در نهایت روی ظرف رو به هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید.میتونید با شکلات چیبسی یا پودر کاکائو یا شکلات رنده شده اونو تزیین کنید.
بعد ظرف مورد نظر را باید برای مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار بدید. نه تنها این دسر، تمام دسر هایی که توشون ترکیب پنیری دارن باید مدتی در یخچال استراحت کنن تا به مزه بیان.
این نکته رو توجه کنید که روی ظرفتون که توی یخچال قرار میدید با سلفون پوشش بدید تا در محیط یخچال تازگی تیرامیسوتون حفظ بشه.
این روش کلی بود . حالا میتونید مطابق سلیقه ی خودتون موادش رو زیاد و کم کنید. مثلا داخل لایه ها شکلات چیبسی بریزید. یا گردو . البته که من پیشنهاد میکنم حتما یک بار مدل اورجینال رو تست بفرمایید و احتمال زیاد میدم که عاشقش بشید.
در رابطه با تزیین این دسر قول میدم در همین روزها یک پست اختصاصی براش قرار بدم.
میتونید به جای نسکافه و هات چاکلت از قهوه فوری هم استفاده کنید. فقط حواستون به میزان تلخی اون باشه. همیشه قبل از مخلوط کردن مواد اونها رو بچشید. این شمایید که در حین آشپزی باید حواستون حسابی روی مزه ها جمع باشه. و تمام حواس 5 گانه رو باید جمع کنید برای درست کردن یک غذا یا دسر خوشمزه. پس تمام مواد روببینید ، لمس کنید ، بو کنید و بچشید و بعد به هم ترکیب کنید.حتی صدای مواد غذایی هم شنیدنیه؟! نه؟! امتحان کنید!
ارتفاع کیک و سطح خامه ای دست خودتونه ولی بهتره یکنواخت باشه. مثلا ارتفاع تمام لایه های کیکی به یک اندازه باشه.
بهتره بعد از گذاشتن هر لایه کمی با فشار دست لایه ها رو منسجم کنید تا مواد به خورد هم بره و جایی خالی نمونه.
دیگه فکر کنم تمام نکات رو گفتم. البته چند تا پست طولانی در راه داریم.
اینم از دسر ایتالیایی خوشمزه ما ....
نوش جان
دیدگاهها
----------------------
سلام.کیک نسکافه ای رو قرار دادم.در قسمت کیک ها کاپ کیک نسکافه ای هستش و کیک شکلاتی هم هست در قسمت کیکها.
اون چیزای رنگی خوشگل میشه خودمون درست کنیم یا باید آماده بخریم
-----------------------
سلام. بله همین هفته آموزشش رو میزام.
نه لازم نیست بخرید خودمون درست میکنیم.
خیلی عااالی بود .ببخشید اینجور که من متوجه شدم شما علاوه بر هنر اشپزی، تو هنر خیاطی هم کارتون عالیه میشه در کنار اشپزی اونو هم اموزش بدین ؟
-----------------------
سلام. چرا عزیزم؟ا اتفاقا اصلا اهل خیاطی نیستم. اگه چیزی بلد باشم حتما با شما به اشتراک میزارم.
من چیکار کنم
مارشمالو رو چجوری باید درست کنم
------------------------
عزیزم .....
اصلا یادم رفته بود. سعی میکنم به زودی یک پست قرار بدم. مارشملو از لوازم قنادی فروشی ها بخرید. مثل پاستیله
-------------------
سلام حتما تا چند روز آینده یک پست قرار میدم. طعم پنیر بی نهایت هم خونی داره با دسر و اصلا تو ذوق نمیزنه. نه حذفش نکنید بهتره چون حذف بشه میشه کیک خامه ای. ولی نگران نباشید اصلا مزه ی بدی نداره . منم خیلی حساسم روی طعم پنیر ولی این واقعا خوشمزه اش میکنه.