رشته خوشکار
یکی دیگه از دسر های شیرین گیلان زمین رشته خوشکاره. نمیتونم بگم به زمان خاصی تعلق داره چون در تمام فصول دیدم که خورده میشه. ولی خوب مثل خیلی از دسر های دیگه در ماه رمضون بیشترین مصرف رو داره. درست کردن اون توی خونه هم خیلی راحته. ولی اگه دوست داشتید اورجینال اون رو میل کنید وقتی به گیلان سفر کردید سری به بازار رشت بزنید و هم درست کردن اونو ببینید و هم ازش خرید کنید. در خیلی از قنادی ها هم هست ولی تازه ی اون یک چیز دیگه است.
مواد لازم :
آّب 4 پیمانه
آرد برنج 2 پیمانه
گردوی آسیاب شده
هل پودر شده
دارچین
مواد لازم برای شربت :
آب
شکر
کمی پودر هل
گلاب
و دستگاه شانه خوشکار .
آب و آرد برنج مرغوب رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه.
برای درست کردن آرد برنج میتونید برنج رو بشورید و وقتی خشک شد آسیابش کنید که مرغوب باشه و تمیز و با کیفیت.
حالا ظرفتون رو یک گوشه بزارید و بهش دست نزنید . دو یا سه ساعت بمونه کمی آب روی اون جمع میشه. حالا با احتیاط اون آب رو خالی کنید.
حالا ما دستگاه خوشکار میخواییم. این دستگاه در رشت به فروش میرسید. یک مخزن که حدود 6 تا شونه سوراخ دار ازش خارج شده. اون رو از مخلوط آرد برنج و آب پر میکنیم و روی سینی مسی نقش و نگار میکشیم.
بهتره یک سطح صاف مثل سینی مسی استفاده کنید. اون رو روی حرارت مستقیم قرار بدید و به اون شکلی که توی تصویر میبینید شروع کنید به ایجاد خطوط....
تمام هدف ما از ایجاد این خط و خطوط اینه که یک چیزی مثل کاغذ شطرنجی درست کنیم. حالا شما دقت کنید که چطور باید این کارو انجام بدید که وقتی خواستید توش رو با مواد پر کنید نشتی نداشته باشه!!
بعد که یک بیضی پر درست کردید اون رو از چهار طرف تا میکنیم.برای حالت رشته همون بقچه کردن کفایت میکنه. فقط سعی کنید این کار رو یکدست انجام بدید. ولی اگه بخوایید خوشکار درست کنید...
باید گردو + کمی پودر شکر + هل + دارچین رو با هم مخلوط کنید و بعد از چند تا تا کردن رشته در مرکز اون بریزید و ببندید. طوری که مواد بیرون نریزه!
حالا رشته و خوشکار ما آماده است. توی تابه روغن بریزید و اونها رو سرخ کنید. من همیشه توی فریزر رشته خوشکار دارم. و خیلی نوع فریز کرده ی اون با تازه اش فرق نداره. توجه کنید خیلی فرق نداره! کم فرق داره ها!
بعد از اینکه سرخش کردید باید توی شهد بیندازیدش...
برای درست کردن شربت و شهد یک لیوان آب رو به همراه نصف لیوان شکر (من خودم کمتر شکر میریزم ) میزاریم بجوشه و در نهایت بهش هل و گلاب و کمی دارچین اضافه میکنیم. میزان شکر دسته خودتونه! کم شیرین ، پر شیرین ، بسیار بسیار شیرین...
و وقتی رشته خوشکار شما کاملا به شهد آغشته شد آماده است.
نوش جون... سفر شمال مارو هم یاد کنید.
اگه شونه رشته خوشکار ندارید میتونید خودتون با کمی خلاقیت ایجادش کنید. مثلا از لیوان یک بار مصرف که سوراخش کردید استفاده کنید و ....
دیدگاهها
-----------------------
سلام. ممنونم از لطف همیشگی شما و مهربونی هاتون... سلامت باشید در کنار مامان عزیز