قیقناق

http://s5.picofile.com/file/8138023834/IMG_0047.jpg

یکی از چیزهایی که من تو آشپزی خیلی دوست دارم ادویه ها هستند. ادویه ها علاوه بر طعم عالیشون و بوی محشرشون خاصیت های زیادی دارن . این خاصیت ها همونایی هستند که عطاری ها را به داروخانه تبدیل کردند.

هر نوع غذا یا دسری که توش ادویه داره من دوست دارم. دسر امروز که معمولا برای صبحانه و یا در ماه رمضان برای افطار استفاده میشه یک دسر تبریزی هست.راستش من اسم دقیق و درست این دسر را نمیدونم قیقناق ، قیقناخ ، گیگناخ ، گیگناق و .... خوب از دوستان تبریزی و دوستان آذربایجان شرقی میخوام اسم درست اون رو بهم بگن. ولی جدا از اسم اون که کمی سخته! پیش غذای بی نهایت راحت و خوشمزه ای هست که سریع درست میشه.

مواد لازم :

آرد چهار قاشق غذاخوری

تخم مرغ 3 عدد

ماست چهار قاشق غذاخوری

بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری

در صورت تمایل وانیل کمی

گردو خرد شده یک دوم پیمانه

پسته خرد شده در صورت تمایل مقداری

پودر دارچین ، هل ، گل محمدی از هر کدوم یک قاشق غذاخوری

 

مواد لازم برای شیره :

آب نصف پیمانه

شکر یک پیمانه

زعفران غلیظ دو قاشق غذاخوری

گلاب یک چهارم پیمانه

 در صورت تمایل کمی عسل

اول از همه میریم سراغ درست کردن شربت. شکر و آب را با هم مخلوط میکنیم و میزاریم سر حرارت تا آب جوش بزنه و کاملا حل بشه. بعد زعفران را بهش اضافه میکنیم و در نهایت وقتی خواستیم شعله را خاموش کنیم گلاب را میریزیم. ما چند نوع گلاب داریم. یک نوع گلاب معمولی که اصولا زیر 12 درصد هستش و در بازار فراوان یافت میشه. و یک نوع گلاب که بالای 20 درصد خلوص داره و در بازار به گلاب صادراتی معروف هستش. من معمولا در دسر ها از گلاب با درصد خلوص بالا استفاده میکنم. اما باید توجه کنید که مقدار مصرفی را کمتر از گلاب معمولی بریزید!!

http://s5.picofile.com/file/8138023850/jpeg.jpg

میزاریم شربت خنک بشه.

میریم سراغ درست کردن کرب پایه یا همون خاگینه ی خودمون.

اول تخم مرغ را میزنیم. همیشه گفتم و باز تکرار میکنم موقع هم زدن تخم مرغ مواظب اون تخم مرغهایی که به دیواره ی ظرف چسبیده باشید! همونان که بوی تخم مرغ زده نشده رو داخل غذامون ایجاد میکنن! تخم مرغ وقتی خوب هم بخوره بوی بد اون از بین میره. میتونید اگه دوست داشتید محکم کاری بکنید کمی وانیل توی مخلوط تخم مرغ بریزید. ولی نریزید هم مشکلی ایجاد نمیشه. انقدر این دسر عطر و بو داره که .....

حالا ماست رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط بشه. بهتره از ماست شیرین و غلیظ استفاده کنید.

آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط میکنیم و به مواد اضافه میکنیم.و هم میزنیم تا مایع خاگینه یکدست بشه.

http://s5.picofile.com/file/8138023734/download.jpg

جا داره این نکته را اضافه کنم : اگه دیدید مایع ایجاد شده خیلی روان شده و خیلی شله کمی آرد اضافه کنید و اگه دیدید خیلی سفت شده کمی ماست. (خیلی کم) در کل میخواییم مایعی به غلظت فرنی شل داشته باشیم.

 خوب حالا کف یک تابه نچسب که میتونه مستطیل یا دایره یا ... چرب میکنیم. قطر کف تابه دایره ای 30 سانتی متر باشه. حالا مساحت را حساب کنید!؟

بعد مایع کرب را داخلش میریزیم و میزاریم روی حرارت تا با شعله کم بپزه. وقتی یک طرفش پخت اون را برمیگردونیم تا اون طرفشم بپزه. اگه خواستید میتونید بعد از برگردوندن در تابه رو بزارید تا مغز پخت بشه. نذاریدم باز هم مغز پخت میشه!

وقتی دو طرف خاگینه سرخ شد زیر حرارت را خاموش میکنیم. حالا برای اضافه کردن شهد چند تا راه داریم. مثل کیک شربتی که قبلا گفتم! یا خاگینه سر و شربت داغ! یا شربت سرد و خاگینه داغ. بالاخره یکی باید تقریبا داغ باشه تا شربت جذب خاگینه بشه. بعد از خاموش کردن حرارت یک دقیقه میزاریم تا کمی خنک شه. و بعد چند نصف شربت را میریزیم روی خاگینه و سعی میکنیم به تمام نقاط خاگینه برسونیمش. حالا 15 دقیقه بهش زمان میدیم تا سرد بشه.

پودر هل + دارچین + گل محمدی رو با هم مخلوط میکنیم و روی سطح خاگینه پخش میکنیم.

http://s5.picofile.com/file/8138023634/download_1_.jpg

گردوی خرد شده را هم روی خاگینه میریزیم. اگه دوست داشتید خلال پسته هم بریزید.

حالا شروع میکنیم به لوله کردن قیقناق و اون را داخل ظرف سرو برمیگردونیم.و باقی مونده شربت رو قاشق قاشق روش میریزیم.

http://s5.picofile.com/file/8138023684/download_2_.jpg

اگه دوست داشتید میتونید روش را با مقداری گردو و پسته ی خرد شده تزیین کنید.

میتونید از مقدار شهد کم کنید و به جاش عسل را جایگزین کنید.

http://s5.picofile.com/file/8138023792/IMG_0041.jpg

وقتی برگردونید و تزیین کردید با چاقو اون را مثل رولت ببرید .

این دسر چون روغن نداره اگه میخوایید اون را در یخچال نگه داری کنید حتما روی ظرفش درپوش بذارید. و بهتره تازه سرو بشه. من خودم همیشه یک ساعت قبل از مصرف درست میکنم. چه برای افطار و چه برای صبحانه. هم داغ و هم سرد اون خوردن داره!

http://s5.picofile.com/file/8138023784/IMG_0040.jpg

امیدوارم درست کنید و در کنار خانواده لذت ببرید.

نوش جان....

http://s5.picofile.com/file/8138023834/IMG_0047.jpg

دیدگاه‌ها  

-1 #12 نسترن.م 1398-03-06 21:31
سلاااام شکلات جون .
من این خاگینه را درست کردم . بار اول مقدار مواد عین دستور شما بود و تابه ی گرد سی سانتی . ولی کرپ کلفتی شد و با دوم دو تا کرپ درست کردم که یکیش با سه تا تخم مرغ و سه تا آرد و سه تا ماست بود . کرپ نازکتری داد و بهتر بود .
فقط یه سؤال خاگینه ی من با اینکه شربت داغ حسابی هم بهش دادم ولی بعد از چند ساعت خیلی حالت شربتی نداشت .این طبیعیه یا نه ؟
ممنووون :-* :-*
-------------------
نوش جون. خداروشکر قلق درست کردنش دستتون اومد.
شربتتون خیلی غلیظ نبوده؟ چون این دسر معمولا داغ سرو میشه اگه شربت گرم باشه به خوردش میره. ولی اگه شربت سرد باشه یا دسر سرد باشه ازش شره میکنه پایین
نقل قول کردن
0 #11 Nda 1397-03-06 17:25
در تکمیل کلام شما اسمش هم گیگناخ هستش
------------------
ممنونم
نقل قول کردن
0 #10 رقیه 1396-06-31 10:48
چرا وقتی من درست میکنک پف نمیکنه ومغز پخت نمیشه و حالت خمیری داره چیکار کنم؟ وقتی کیکم درست میکنم کمیچسبه ته ظرف وداخلش نمیپزه و تیکه تیکه میشه
------------------------
شاید خیلی قطور میریزید. کم حجم تر درست کنید.
برای کیک احتمالا حرارت فر شما زیاد هست
نقل قول کردن
+1 #9 تورک قیز 1394-08-24 07:47
عالی بود مرسی لر
-------------------
ممنون. دیگه شما تایید کنید حرفی توش نیست
نقل قول کردن
+1 #8 shirin 1393-10-10 09:01
سلام خانم هنرمند
من يك تازه عروس كارمند هستم كه دلم ميخواد چسزاي خوشمزه و متنوع درست كنم ولي تجربه ندارم كه خب هر چي هم سريعتر، راحتتر و كم ريسك تر باشه بهتر.
خيلي از دستوراتتون خوشم مياد
ميشه به من ايميلشون كنين،‌راستي من امروز آناناس داشتم دنبال يك كيك خوشمزه با آنانس ميگشتم،‌يك چيري تو مايه هاي كيك هويجتون،‌ولي گشتم نبود!!!فقط كاپ بود.
-----------------------
منم اکثر غذاهایی که میزارم سریع درست میشه. حتما.
امکان ارسال ایمل متاسفانه به خاطر کمبود وقت ندارم.
به زودی قرار میدم.
نقل قول کردن
0 #7 آیلار 1393-08-18 21:15
سلام عزیزم خسته نباشید ممنون از اینکه هنرتو در اختیارمون گذاشتی :P
-----------------
سلام. ممنونم.
نقل قول کردن
-1 #6 مینا 1393-08-14 06:47
سلام شکلات جون امیدوارم که حالتون خوب باشه نی نی خوشگلتون خوبه?
شکلات جون من درست کردم قیقناق رو ولی متاسفانه سفت شددقیقا همین اندازه ای که شماتوی دستورتون نوشته بودید البته طعمش خیلی خوب شده بود دلیلش چیه که سفت شد
باتشکر
-------------------
سلام. ممنونم همه خوبن.سفت شدن دلیل زیاد پخته شدنه. یا مقدار آرد زیاد بوده. ممکنه تخم مرغ هاتون ریز بوده و آرد حجمش بیشتر شده. یا شکرآب و شربت اون خوب به خوردش نرفته باشه.
نقل قول کردن
0 #5 فاطمه 1393-07-16 16:44
سلام عزیزم ، نی نی خوبه ؟ مامان خوبن ؟ سلام گرم منو خدمتشون برسونید . آدرس ایمیل من اینه : ممنون میشم اگه همه پستاتون رو برام بذارید . البته اگه زحمتی نباشه در غیر اینصورت راضی به زحمت نیستم .
--------
سلام.ممنونم سلام میرسونن. لطفا در سایت عضو بشید براتون راست کلید را باز میکنم
نقل قول کردن
0 #4 فاطمه 1393-07-04 15:16
سلام عزیزم ، راستش وقتی وبلاگ داشتید من توضیحات شما رو روی word کپی می کردم و پرینت می گرفتم و به این ترتیب یه دفتر آشپزی برای خودم درست کرده بودم . خیلی ناراحت شدم وقتی دیدم راست کلیک رو قفل کردید . حالا چه طور می تونم از مطالبتون استفاده کنم ؟
----------------------
متاسفانه مجبور شدم قفل کنم. شما هر پستی را که نیاز داشتید بفرمایید من براتون ایمیل میکنم. فقط یک آدرس میل برام بفرستید.
نقل قول کردن
+1 #3 محیا 1393-06-09 21:53
بنظر که خیلییی خخوشمزه میاد اگ تونستم فردادرست میکنم
---------------
پاسخ مدیر سایت :
انقدر راحت درست میشه که آدم وسوسه میشه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir