کرم کارامل
کرم کارامل از نظر من بهترین دسر روی زمینه. نمیدونم چرا ولی کاملا منو مجذوب خودش میکنه. دستورهای متفاوتی در سرتاسر جهان برای درست کردنه کرم کارامل وجود داره . این دستور امروز ابداعی بنده میباشد. طعمش نسبت به کرم کارامل های حاضری کمی متفاوته. خوب اونم بسته به چاشنی و اسانس هاش داره. ولی خوب بازم میگم دسرها سلیقه ای هست و این دسر محبوب من.
آدرس اینستاگرام ما: cafechokolat1
مواد لازم :
شیر دو و نیم پیمانه
شکر 5 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 3 عدد
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
شکر برای کارامل کردن یک سوم پیمانه
اولین مرحله درست کردن کارامله. درست کردن کارامل رو قبلا توی این پست کامل توضیح دادم.
شکر رو داخل تابه میریزیم. و میزاریم روی حرارت ملاییم تا آب بشه. خیلی مهمه نسوزه.
وقتی آب شد و رنگ دلخواهمون رو پیدا کرد داخل ظرف مورد نظرمون میریزیم.(ظرفی که میخواییم کرم کارامل رو درست کنیم و بزاریم توی فر)
ظرف رو کنار میزاریم تا کارامل سفت بشه.
شیر رو با سه قاشق شکر میزاریم تا بجوشه و وقتی به جوش اومد زیرش رو خاموش میکنیم.
توی این دسر تخم مرغ داره و اگه تخم مرغ خوب زده نشه بوی بد میگیره. اگه خیلی حساس هستید توی شیر قبل از جوش یک چوب دارچین بندازید و در نهایت در آخر اونو بیرون بیارید.
میتونید توی شیر رنده پوست پرتقال (کمی) بریزید تا بوی تخم مرغ گرفته بشه.
فر روی دمای 180 درجه روشن میکنیم و میزاریم داغ بشه.
تخم مرغ هارو میشکنیم و با دو قاشق شکر باقی مونده و وانیل هم میزنیم. یک نکته بگم. من همیشه از هم زن برقی استفاده میکنم تا خوب تخم مرغ هم بخوره و بوی بدش گرفته بشه.
اما اینجا یک نکته پیش میاد که ممکنه حباب در کاراملتون ایجاد بشه اگه زیاد هم بزنید. یک کم هم زدنش قلق داره. من هم میزنم تا خوب کف کنه و بعد چند دقیقه با قاشق هم میزنم تا کف هارو باز کنم. خیلی هم حساس نباشید.
اون تخم مرغ هایی که در اثر هم زدن به دیواره میچسبه رو با لیسک هم بزنید تا دوباره هم بخوره. در غیر این صورت اونها باعث ایجاد بوی بد میشن در کرممون.
بعد شیررو اضافه کنید و هم میزنیم تا تخم مرغ نبنده! بازم من در این مرحله یک استراحت یک تا دو دقیقه ای به مایع میدم تا کف اضافیش بخوابه. یک کم کف طبیعیه و توی فر که بره میخوابه و مشکلی پیش نمیاد.
حالا موادمون رو روی کارامل میریزیم.
قالب کرم کارامل رو توی ظرف دیگه ایی که توش پر آبه (تو عکس معلومه) قرار میدیم و میزاریم توی فر برای مدت یک ساعت.
این زمان به دمای فر بستگی داره. باید روی سطح کارامل طلایی بشه.
مثلا برای من معمولا یک ساعت و نیم طول میکشه. یک بار بسوزونید دستتون میاد...
میزان شکر هم سلیقه ایه میتونید کم و زیلدش کنید
بعد کارامل رو از فر خارج کنید. هنوز به نظرتون میاد مایع هست. ولی اشکال نداره. اونو توی یخچال قرار بدید برای مدت 24 ساعت. حتما!!!!!!!
و در نهایت بعد از 24 ساعت دور کارامل رو با چاقو آزاد کنید و توی ظرف مورد نظر برگردونید. من بعد از این مرحله هم کارامل رو 4 5 ساعتی توی یخچال میزارم تا کارامل به خورد کرم بره.
و نوش جان کنید........
یک دستور کرم کارامل دارم با شیر خشک مرغوب درست میشه و بی نظیره. ولی چون درست کردنه یک دسر یک نفرش خیلی خرجش میشه فعلا دستورشو نمیزارم. در ضمن این نکته رو بگم که شیر خشک مصرفی در قنادی با شیر خشک بچه ها متفاوت هست!!!!!! شیر خشک بچه ها قابلیت پخت و پز نداره. و شیر خشک مخصوص قنادی رو لوازم قنادی فروشی ها میتونید به صورت بسته بندی یا فله ای بخرید.
دیدگاهها
من هم با پیشنهاد دوستمون موافقم که درخواست عکس قالب را کردند ولی مهمتر از اون به نظر من سایز قالبه
چون برای بار اول که ما نمیدونیم موادمون چقدر میشه و چه سایز قالبی براش انتخاب کنیم.
متشکرم از توجه شما
---------------------------
سلام. سعی میکنم در پستهای جدید این موضوعات رو لحاظ کنم.
برای اندازه گیری حجم قالب بارهها گفتم مواد اولیه رو به اندازه همون مقدار آب پیمانه بزنید. مثلا اگه در دستور دو لیوان شیر و یک لیوان خامه داره. شما قالبی انتخاب کنید که سه لیوان گنجایش آب داشته باشه.
---------------------------
سلام. چه پیشنهاد خوبی. چرا که نه. البته پستهایی که به تازگی درست کنم ، چون یک سری پست ها قدیمی اند.
-----------------------
شیر خشک قنادی دیگه؟ شیر خشک رو در فریزر میتونید نگه داری کنید.
تا چند روز آینده میزارم.