جوجه مزه دار هندی
امروز یکی ازمرغ های ادویه دار که به هندی معروفه با هم میبینیم. این نوع مزه دار کردن به خاطر استفاده زیاد از ادویه های خوشمزه و معطر میتونه یک گزینه ی مناسب برای مزه دار کردن کباب ها و مرغ ها و حتی مرغ های قبل از سوخاری کردن باشه. پس ما این روش کلی مزه دار کردن رو میگیم و بعد از اون در درست کردن انواع غذاهای مرغی و کبابی استفاده میکنیم و به اون لینک میدیم.
مواد زیادی نمیخواد و تقریبا همه ی اونها در دست رس هست.
من ترجیح دادم مرغ پر از ادویه ام رو به صورت ساندویچی بخورم. پس ما اینجا یک ساندویچ سالم و پر ادویه با نون مدیترانه ای رو تجربه خواهیم کرد. (سانویچ مرغ)
مواد لازم :(مواد برای سه ساندویچ)
سینه مرغ یا ران خرد شده نیم کیلو
فلفل دلمه ای یک عدد کوچک
پیاز یک عدد
لیمو ترش سنگی یک عدد
ماست دو قاشق غذاخوری
سس خردل یک قاشق غذاخوری
روغن مایع سه قاشق غذاخوری
ادویه شامل :
پودر زیره نصف قاشق چایخوری
پودر سیر یک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل یک قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز یک قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
پودر زردچوبه نصف یک قاشق چایخوری
پودر کوبیده تخم گشنیز نوک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق مرباخوری
مرغها رو ریز خرد کنید. روش خرد کردن من توی عکس مشخصه. هر چی مرغها برش ریز تری بخورن مزه دار تر خواهند بود. میتونید اگه نمیخوایید خیلی جوجه ی شما مزه دار باشه درشت تر برش بزنید.
یکی از نکاتی که لازمه بگم اینه که مرغی که میخوایید مرینیت کنید ، حتما خشک باشه و خیس نباشه تا مواد رو به خوبی جذب کنه. حتما حواستون به این موضوع باشه.
من یک روش کلی برای مزه دار کردن گوشت مرغ میگم. و شما میتونید مطابق سلیقه ی خانواده کم و زیادش کنید. مثلا خودم معمولا ادویه جاتش رو کم میکنم که بچه بتونه راحت بخوره. چون فلفل قرمز تند هست. ولی اصول کلی رو میگم :
روغن رو داخل ظرف میریزیم. مرغ های ریز تکه شده رو که میتونه از هر ناحیه باشه رو اضافه میکنیم و ورز میدیم. پیاز + فلفل دلمه ای + ادویه ها و نمک + سس خردل + ماست رو اضافه میکنیم و ورز میدیم. و بعد در انتها لیمو ترش سنگی (اگه نداشتید دو عدد لیمو ترش معمولی . بازم اگه نبود سه قاشق غذاخوری آبلیمو) رو قاچ های درشت میزنیم با پوست و به مرغها اضافه میکنیم.
در ظرف رو میبندیم و مرغهای مزه دار شده رو برای مدت 5 تا 6 ساعت در یخچال قرار میدیم. تا حسابی به خورد هم بره مزه مواد.
بعد از 5 ساعت میتونید مرغها رو به هر روشی که دوست دارید استفاده کنید. کبابی یا داخل ساندویچ یا تنوری در فر یا گریل....
من اینجا فلفل و پیاز مرغ و لیمو رو جدا کردم و بعد داخل تابه به همراه کمی کره تفت دادم و در تابه رو قرار دادم تا آب مرغ کشیده بشه و سرخ بشه.
چون داخل مواد مرغ روغن زدیم نیاز به روغن زیاد نداره.
اینجا ما ساندویچ مرغ خواهیم داشت. برای خوشمزه تر شدن در انتهای پخت مرغ ها من یک بسته قارچ کوچیک رو شستم و خرد کردم و به مرغها اضافه کردم. پس شد مرغ و قارچ.
حالا برای ساندویچ از هر چیزی مثل خیار شور و کاهو و پیاز خلالی و انواع سس ها و نونها میتونید استفاده کنید. من ترجیح میدم مرغ هندی رو با نون مدیترانه ای میل کنم.شمارو نمیدونم.
به هیچ وجه زعفران به مواد طعم دهنده مرغ ها اضافه نکنید چون مزه ی اون کل طعم مرغ رو تحت شعاع قرار میده. اینطوری دیگه مزه ی ادویه های دیگه رو نخواهید چشید.
در صورت تمایل آب یک عدد پیاز رو در هنگام مزه دار کردن مواد به مواد مرینیت اضافه کنید. چون آب پیاز باعث ترد و شکننده شدن بافت مرغها میشه و خوشمزه ترش میکنه.
حتما برش های مرغ رو نازک کنید تا حسابی مواد به خورد اون بره.
میزان نمک و ادویه ها رو مطابق خودتون تغییر بدید. و توجه به طبع گرم یک سری از ادویه ها داشته باشید که ممکنه با بدن شما سازگاری نداشته باشه. چون اکثر ادویه ها گرم هستن.
در صورت عدم دسترسی به لیموی تازه ، میتونید از جایگزین اون آب لیمو یا سرکه استفاده کنید. اگه طعم سرکه براتون تند هست از کمی شکر برای متعادل کردن اون استفاده کنید.
بهترین سبزی که با انواع ساندویچ ها ، خصوصا مرغ و گوشت میچسبه جعفری هست! پس جعفری یادتون نره. در ضمن با این ساندویچ میتونید گشنیز خورد شده هم مصرف کنید.
بهتره ماستی که در مواد استفاده میکنید چکیده باشه . ترش مزه باشه هم بسیار مناسبه.
برای سرخ کردن جوجه ها حتما مواد اضافی رو از روی اون بگیرید. تا در تابه نسوزه.
در صورت تمایل در هنگام سرخ کردن مرغ ها ، دو عدد فلفل تند رو خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
به جای سه قاشق غذاخوری روغن مایعی که در مواد مرینیت مرغ استفاده کردیم میتونید از همون مقدار روغن زیتون استفاده کنید.
مرغ های مزه دار شده رو میتونید تا 24 ساعت نگه داری کنید در یخچال ولی بهتره بیشتر از این زمان نمونه. برای نگه داری بهترین نوع ظرف شیشه ای هست که کاملا در اون بسته بشه. و بهتره حتی قبل از بستن در یک لایه سلفون روی ظرف بکشید و بعد در اون رو ببندید که هیچ هوایی رد و بدل نشه.
دیدگاهها
------------------------
سلام. طعم جالبی داره.
----------------------
سلام. ممنونم. پس منم سعی میکنم تند تند پست بزارم.
میشه لطفا نکات تهیه فلافل رو بگید؟
ممنون میشم.
-----------------------------
سلام. به روی چشم.
ممنون
---------------------
خواهش میکنم.