سوفله مرغ و سبزیجات
تا اسم سوفله بیاد من یکی دست و پامو گم میکنم و فقط منتظرم تا زودتر این دسر دلچسب نمکی فرانسوی رو بخورم. سوفله از انواع دسرهای فرانسوی هستش که به دو نوع شیرین و شور درست میشه. در نوع شیرین اون بیشتر از سفیده تخم مرغ و شکر استفاده میشه و در شور اون انواع مختلف بی گوشت یا با گوشت به همراه تخم مرغ کامل (هم زرده و هم سفیده) درست میشه.
مهم ترین و هیجان انگیز ترین چیز در پخت سوفله میدونید چیه؟
بریم ادامه مطلب توضیح میدم.
مواد لازم :
سینه مرغ یک عدد
هویج سه عدد
فلفل دلمه ای یک عدد
تخم مرغ 4 عدد
پنیر پیتزای رنده شده یک بسته کوچک
جعفری خرد شده سه قاشق غذاخوری
سس بشامل 1 پیمانه
مواد لازم برای سس بشامل:
شیر یک پیمانه
پیاز یک عدد متوسط
آرد یک قاشق غذاخوری
کره دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
خوب این سوفله کلاسیک نیست اما کلا مزه و طعم سوفله رو داره. پس اگه از دوستداران طعم تخم مرغ هستید بسم الله....
آهان... هیجان انگیز ترین چیز در پخت سوفله پف اونه. وقتی که از رمکین (ظرف مخصوص سوفله) میاد بالا .... وایییی یعنی اوج هیجان. البته برای امثال من که سوفله رو با جون و دل درک میکنن. و اونجاست که میگن....
اوه عجب پفی و قاشق رو داخل این دسر خوشمزه فرو میکنن و میخورن.
خوب فکر کنم به اندازه ی کافی اشتها برانگیز شد.
سینه مرغ رو نگینی خرد کنید. میلی متری نمیخواد عمل کنید ! ولی خوشگل و یک اندازه برش بزنید. بعد با یک پیاز کوچیک و یک حبه سیر و نمک و فلفل سیاه بزارید بپزه. (توجه توجه زردچوبه نداره)
هویج رو هم نگینی خرد کنید و بزارید بپزه تا نرم بشه.
فلفل دلمه ای رو هم نگینی و یک اندازه خرد کنید.
خوب حالا سس رو درست کنیم. کره رو روی حرارت میزاریم تا آب بشه و پیاز رو با رنده ریز رنده میکنیم و به کره اضافه میکنیمو یک تفت کوچیک میدیم. بعد آرد رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم تا خامی آرد گرفته بشه و بعد نمک و فلفل رو اضافه میکنیم.
و بعد شیر رو اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا مواد مون مثل فرنی بشه . وقتی غلیظ شد سسمون آماده است(حرارت ملایی باشه در حین پخت تا سس نسوزه)
در نهایت جعفری رو اضافه کنید و زیر شعله خاموش.......
زرده و سفیده تخم مرغ را باید جداگانه بزنیم. اول سفیده رو میزنیم . برای پف کردن سفیده باید ظرف اون کاملا تمیز و خشک باشه و حتی یک ذره کوچیک زرده باهاش قاطی نشده باشه. سفیده رو چند دقیقه میزنیم تا پف کنه.
سفیده رو میزاریم تو یخچال تا آب نندازه و میریم سراغ زرده ها. انقدر میزنیم تا کرمی + کشدار بشه. اگه دور ظرفتون زرده پاچید حتما با لیسک جدا کنید چون بوی تخم مرغ غذارو زیاد میکنه.
حالا سس و فلفل دلمه ای و مرغ و هویج و نیمی از پنیر رو با هم مخلوط کنید . و زرده زده شده رو به مواد اضافه کنید.
حالا ظرف سرو که معمولا رمکین هست رو چرب کنید(اگه نبود پیرکش گزینه ی خوبیه) و کمی کف اونو پنیر بریزید.
حالا سفیده تخم مرغ رو به آرامی به موادمون اضافه میکنیم و هم میزنیم. جوری هم میزنیم که پفه سفیده نخوابه. و بعد کل موادمون رو داخل ظرف چرب شده میریزیم و نیم دیگه پنیر رو سوی اون میریزیم و کاملا سطح رویی رو با پنیر میپوشونیم.
حالا ظرفمون رو برای مدت 40 تا 50 دقیقه میزاریم طبقه ی وسط فر که از قبل با دمای 180 درجه داغ کردیم. و تا دیدیم روی سوفله طلایی شد سوفله آماده است.
این سوفله خوشمزه تقدیم به سوفله دوستان
با تشکر از خواهر شوهرم عزیزم که با پخت این غذا مارو بسی خشنود ساختن. و موجبات خنده و شادی مارو فراهم کردند.
نوش جان
دیدگاهها
می خواستم بپرسم خامه ای که داخل غذاهایی مثل چیکن استراگانف استفاده میشه از چه نوعیه؟
---------------------------
سلام. خامه صبحانه. همون خامه هایی که پاکت صورتی دارن و در سوپر مارکت ها به فروش میرسه.
خوبید؟
یه خواهش داشتم
میشه لطفا ته چین با عکس
یه سوال هم داشتم
وقتی نصف برنج ته چینتون رو سس نمیزنید چه جوری برش می گردونید؟؟خراب نمیشه؟؟؟؟
----------------------
دستور ته چیز رو قبلا در سایت داشتم عکسهاش پرید برداشتمش. دوباره قرار میدم. من کامل سس میزنم. مامانم معمولا نصفش رو سس نمیزنند که با فشار متراکمش میکنن. مثل پلوی قالبی. نه خراب نمیشه خوب برمیگرده