کیک لبو +پخت لبو در ماکروفر
از اونجایی که دیدم چقدر لبوی بیچاره توسط همسر جان خریداری شده و از ترس اینکه نکنه بمونه خراب بشه. تصمیم گرفتم کیک لبو درست کنم. اما چون رسپی خوبی نداشتم و از اون کیک هایی بود که تا حالا درست نکرده بودم نشستم فکر کردم دیدم بهترین راهه درست کردنش اینه که دستور کیک هویج رو کمی دست کاری کنم. و الهی به امید تو جلو رفتم.
نتیجه کار خیلی خوب بود. اصلا فکر نمیکردم اینطوری بشه...
این کیک رو به لبو دوستان تقدیم میکنم. گفتم لبو دوستان چون عطر و مزه ی لبو کاملا محسوسه داخل کیک و اگه لبو دوست ندارید یا کم دوست دارید سریع از این کیک فاصله بگیرید و برید کیک کدو حلوایی رو درست کنید.چون اون یک کیک بی نظیره.
مواد لازم :
تخم مرغ : 4 عدد
شکر : 1 پیمانه +نصف پیمانه
آرد : 2 پیمانه
روغن مایع : یک لیوان(۱ قاشق غذاخوری کمتر)
لبو ی ریز رنده شده :یک لیوان + یک چهارم لیوان ( فشرده نشده )
بکینگ پودر : 2 قاشق چایخوری
گردو یا کشمش : نصف پیمانه در صورت تمایل
من لیوانم دسته دار نبود! از این لیوان استوانه ای ها که کوچیکتر از دسته دارن
پیمانه ام ۱۵۰ میلی لیتری بود.
فر رو همیشه ۱۵ دقیقه زودتر از اینکه کیک رو توش بزارید گرم کنید.
اینم بگم لبوهای من خیلی شیرین بودند و همین میزان شکر براش کفایت میکرد. بهتره از لبوی خوش طعم استفاده کنید. چون همونطور که گفتم طعم لبو محسوسه.
اول لبو رو ریز رنده میکنیم.
همه تخم مرغ و شکر رو با همزن خوب میزنیم تا رنگ تخم مرغ ها عوض بشه. و کشدار بشه.بعد روغن مایع رو اضافه میکنیم و بازم هم میزنیم تا مخلوط بشن.
بعد مواد جامدمون که شامل آرد و بکینگ پودر و (در صورت تمایل پودر کاکائو)رو با هم مخلوط میکنیم و کم کم به مایع مون اضافه میکنیم و مواظبیم گوله نشه!(بهتره آرد رو دوبار الک کنید و در حین الک کردن به مواد اضافه کنید.دیگه تکرار نمیکنم که نباید خیلی هم بخوره وگر نه پف کیک خراب میشه)
بعد لبو رو اضافه میکنیم. و اگه خواستیم گردو یا کشمش بریزیم حتما با مقداری آرد اونو مخلوط میکنیم و کمی از مایع داخل قالب میریزیم و گردو و کشمش رو وسط مایع میریزیم و دوباره باقی مایع کیک رو میریزیم.
بعدم مواد رو توی قالب از قبل چرب و آرد پاچی شده میریزیم . قالب من حدود ۲۰ سانتی بود. و دیگه فکر کنم تکراریه که بگم که درجه فر باید متوسط و ۱۸۰ درجه باشه و مدت زمانم کمه کم ۳۰ دقیقه که بازم بستگی داره به زمان بیرون اومدن خلال دندون تمیز از کیک. زودتر از بیست دقیقه اول درب فر رو باز نکنید.
چقدر رنگش قشنگه نه؟ ولی حیف رنگش بعد از پخت از بین میره.
حالا تو اون فاصله بقیه ی لبوهارو خرد کردم و روشو کمی شکر ریختم و نصف پیمانه آب و در ظرف رو خیلی محکم بستم چون توی ماکروفر سر ریز میشه.
به این میگن شکار لحظهحباب های جوش معلومه توش؟
من با درجه زیاد فر گذاشتم ۱۵ دقیقه پخت و توی اون فاصله یک بار زیر و روش کردم.
تنها نکته اش اینه که مواظب باشید خشک نشه و خیلی آبشو از دست نده.
به پای لبوی روی اجاق نمیرسه اما برای بی وقتی خوبه!
خوب کیکمونم که پخت. حالا اونو از فر درمیاریم و میزاریم کمی خنک بشه و بعد روی توری برش میگردونیم و میزاریم کامل سرد بشه.
اینم از برش خوردش............
نکته ها :
ـلبو حتما تازه و شیرین و بامزه باشه! بعضی لبوها مزه ی خاک میدن که خیلی بده برای کیک. از لبوی مونده حتی یک روز مونده هم استفاده نکنید. تازه و ریز و خوشمزه.
میتونید یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو به مواد بالا اضافه کنید. با آرد مخلوط و الک کنید. اما حواستون باشه تلخیش غالب نشه و در صورت تمایل یک قاشق شکر هم اضافه کنید.(پودر کاکائو خوشمزه میکندش)
ـ اگه بخوایید از لبوی پخته استفاده کنید بهتره از دستور کیک کدو حلوایی استفاده کنید و دارچین رو حذف کرده و به جاش شیرینی کیک رو خودتون کم و زیاد کنید. (با توجه به اینکه لبو کم شیرین تر از کدو معمولا)
ـ میتونید نصف یک قاشق چایخوری از رنده پوست لیمو یا پرتقال برای معطر شدن مواد استفاده کنید.
ـ میتونید لبوهارو با رنده درشت رنده کنید اینطوری مشخص تر خواهند بود در کیک.
دیدگاهها
ببخشیدیه سوال داشتم.اگه بخایم این کیکو درست کنیم به جای پیمانه که از سه چهارم پیمانه استاندارد استفاده میکنیم.به جای لیوان از چه نسبتی از پیمانه های استاندارد استفاده کنیم؟
---------------------------
دقیقا متوجه نشدم. ولی یک لیوان فرانسوی دسته دار معادل یک پیمانه کامله.