کیک اسفناج
فصل فصل اسفناج هستش و بد نیست این کیک رو هم امتحان کنیم. این کیک فقط رنگ سبز اسفناج رو همراه داره و طعم اون دقیقا طعم کیک اسفنجی هست. طعم خاصی نداره ولی با توجه به اینکه رنگ خوبی داره میتونه به عنوان پایه ی کیک ها استفاده بشه.
به صورت کلی برای حداقل یک بار درست کردن می ارزه این کیک رو امتحان کنید.
مواد لازم:
تخم مرغ سه عدد
آرد دو پیمانه
شکر یک و نیم پیمانه
روغن مایع سه چهارم پیمانه
اسفناج ریز خرد شده یک پیمانه
آب لیمو دو قاشق غذاخوری
پوست لیمو یا پرتقال یک قاشق غذاخوری
بکینگ پودر سه قاشق چایخوری
وانیل یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
مواد لازم برای کرم میانی:
شیر یک ونیم پیمانه
شکر یک پیمانه(دو سه قاشق کمتر بریزید بهتره)
آرد سه چهارم پیمانه
کره 50 گرم
وانیل نوک قاشق چایخوری
قبل از هر کاری فر رو روی دمای متوسط که صد و هفتاد و پنج درجه هست روشن کنید.
قالب مورد نظر رو انتخاب کرده و کف اون رو میتونید کاغذ روغنی بیندازید و کنار قرار بدید. یا با اسپری روغن قالب رو چرب کنید.
اسفناج ریز خرد شده رو به همراه روغن و آب لیمو در مخلوط کن بریزید تا حسابی پوره و یکنواخت بشه. برای آبلیمو بهتره از آب یک لیموی تازه استفاده کنید تا آب لیموی حاضری که همون اسید سیتریک هست!
تخم مرغ و شکر رو خوب هم بزنید و وانیل رو هم بهش اضافه کنید. اگه از عصاره وانیل استفاده کنید خیلی خیلی بهتره ولی اگه دست رسی نداشتید همون وانیل شکری خوبه. وقتی تخم مرغ و شکر و وانیل کرم رنگ و کشدار شد پوره ی اسفناج و روغن مایع رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه. پوست لیمو یا پرتقال تازه رو با رنده ریز رنده کنید و یک قاشق از اون رو به مواد کیک اضافه کنید.
آرد و نمک و بکینگ پودر رو با هم مخلوط و دو بار الک کنید. و کم کم به مایع کیک اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدست بشه.
مایع کیک رو در قالب مورد نظر بریزید و برای مدت حدود چهل دقیقه در فر قرار بدید. طبقه ی وسط فر و اجازه بدید بپزه.
بعد از پخت کامل اجازه بدید خنک بشه و بعد میتونید هر طوری دوست دارید سرو کنید. میتونید با خامه یا کسترد مصرف کنید یا کرم های مختلف درست کنید و داخلش بزنید.
من برای کرم میانی از همون کرم داخلی مواد پیراشکی شیرین استفاده کردم.
شکر آرد و شیر رو با هم مخلوط میکینم و میزاریم 15 دقیقه بمونه تا آرد در شیر حل بشه و گلوله نشه. حالا اون رو روی حرارت کم قرار میدهیم و مداووم هم میزنیم تا شروع کنه به غلظت پیدا کردن.
بعد کره رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا حسابی سفت و غلیظ بشه.و در نهایت قبل از خاموش کردن شعله باید اسانس رو اضافه کنید. من وانیل میریزم. میتونید از اسانس هل یا گلاب یا عرق گل نسترن هم استفاده کنید.میتونید رنگ یا زعفران هم بهش اضافه کنید .کرم رو داخل ظرف مناسب بریزید و جایی قرار بدید تا خنک بشه. این کرم باید سفت و خنک باشه و ازش استفاده کنید.
بعد از اینکه کرم خوب خنک شد، کیک رو به دو قسمت تقسیم کردم و از مواد کرم لاش مالیدم و روش رو هم با ماسوره از همون مواد شکوفه زدم.
میتونید لای کیک از پسته ی خرد شده هم استفاده کنید. و بعد به آرامی با چاقوی تیز کیک رو برش بزنید.
برای نگه داری کیک حتما از ظرف در بسته استفاده کرده و بعد از اینکه کیک کاملا خنک شد اون رو داخل ظرف و در یخچال قرار بدید.
ممکنه در یک ساعت اول که کیک تازه پخته شده کمی بوی اسفناج بده ولی بعد از خنک شدن به هیچ وجه بویی نخواهد داشت. پس اگه حساس هستید اجازه بدید کاملا خنک بشه.
اینم از بافت کیک در نمای نزدید...
نوش جان
دیدگاهها
من این کیکو با یه دستوری درست کردم که اسفناجش پخته و پوره بود و رنگش تیره تر از کیک شما شد . حالا با دستور شما درست میکنم . راستی تو مواد کیک شیر نداره ؟
چرا دیگه جواب پیامها تونو نمیدین ؟
-------------------
سلام. سایت برام باز نمیشد و مشکل داشت. از طریق اینستا با دوستان در تماس بودم.
خیر موارد این کیک شیر نداره و طعمش هم شبیه کیک معمولی هست.
-----------------
سلام. شیر رنگشو روشن میکنه.