کیک شربتی

پست امروزمون دقیقا مال چهار سال پیشه، از اونجایی که عکسهاش پریده بود مجددا آپ کردک.

این کیک یک کیک متفاوت و خوشمزه است. معمولا اکثریت افراد اونو میپسندند. از سوغات قزوین به شمار میاد. نمیدونم جز شیرینی های خاص قزوین هست یا نه شهر های دیگه هم میپزنش. ولی در کل خیلی خوشمزه است.  البته من کمی تغییر دادم. تا خوشمزه ترش کنم. این دستور بارها تست شده و مطمنم که خوب و عالیه. پس اگه خدا نکرده جایی استفاده کردید و خراب شد صد در صد به کارتون شک کنید. چون من خیلی سعی کردم اطلاعات دقیق و جامعی بدم که این شیرینی رو درست کنید و لذت ببرید.

 مواد لازم برای کیک:

آرد : دو لیوان

شکر : یک لیوان (من دو قاشق غذاخوری کمتر ریختم) 

ماست شیرین : ۱ لیوان

روغن : ۱ لیوان

تخم مرغ : ۴ عدد

هل : یک چهارم قاشق چای خوری

بکینگ پودر : ۲ قاشق چای خوری سر پر 

 مواد لازم شربت :

شکر : ۱ لیوان

آب : یک لیوان

گلاب : یک چهارم لیوان

پودر زعفران خوب و خوشرنگ : یک قاشق چایخوری

هل : یک چهارم قاشق چایخوری

 مواد لازم رویه :

زرده تخم مرغ یک عدد

زعفران دم کرده : یک قاشق غذاخوری 

ماست در صورت تمایل : یک قاشق مرباخوری (اختیاری)

 اول اینو بگم که این کیک یک کمی قلق داره. پس خیلی به مراحلش دقت کنید که نتیجه ی کار خستگی رو از تنتون در میاره.

 قبل از هر چیزی بگم دوستان توجه کنید به چره های همزن و بعد ادامه بدید! 

اول از همه روغن و شکر رو حسابی هم میزنیم.در مورد شکر اینو مجدد بگم. این کیک شیرین. مطمئنا شربتی خوردید. این دقیقا عین بیرون میشه. من دو قاشق شکر داخلش رو کم کردم. اگه دوست دارید با توجه به ذائقه ی خودتون شکرش رو کم کنید. ولی حتما از شکر کیک کم کنید نه شربت!مخلوطمون هم بخوره طوریکه کرمی بشه و شکر حل بشه توی روغن. کمه کم ۲ ۳ دقیقه زمان میبره.

بعد تخم مرغ هارو دونه دونه اضافه کنید . به طوریکه هر تخم مرغ رو که اضافه میکنید ۲ ۳ دقیقه بزنید و بعد تخم مرغ بعدی. حسابی تخم مرغها کف کنن. اون کف ها خلا های هوایی هستند که باعث پف خوشگل کیک میشن.

بعد ماست رو به مواد اضافه کنید و باز هم مخلوط میکنیم.... (خیلی تاکید کردم روی هم زدنا! نگید نگفتی! ) ماست مورد استفاده حتما حتما شیرین باشه وگر نه میبره و بد مزه میشه!  و بعد هم هل رو اضافه کنید.

کفهای روشو میبینید؟ اونو همه باعث میشه کیک خوب پف کنه.

آرد رو با بکینگ پودر مخلوط میکنیم و بعد از دو بار الک کردن (علت الک کردن هم اینه که هم باعث میشه بهتر پف کنه کیک و هم آرد یک دست میشه و کمتر ممکنه گولوله بشه.) اونو کم کم به مواد اضافه میکنیم.

کم کم .....

دیگه خیلی نباید هم بخوره فقط باید آرد یک دست بشه. اگه خوب مراحل رو برید عمرا گوله بشه آردتون.

 حالا کف قالبتون رو کاغذ روغنی بندازید و مایع رو توی قالب بریزید. من کاغظ روغنی ننداختم. خوبم درومد. اگه حس میکنید بعدا شربت به خورد کاغظ میره نندازین. ولی باید مهارت داشته باشید در بیرون آوردنش. 

 مواد برای کمه کم ۲۰ دقیقه میره داخل فری که از قبل (۱۵ دقیقه قبل!!)داغ کردید. مهمه که فر با دمای ۱۸۰ درجه حتما ۱۵ دقیقه زودتر داغ بشه. بیشتر از ۱۵ دقیقه ممکنه کیفیت کیک رو خراب کنه چون فر داغه و رویه ی کیک سریع میبنده و داخلش خمیری میشه. کمتر از ۱۵ دقیقه هم پف لازم رو نمیده!  

یک نکته رو همین جا که بحث فر شد بگم. ما دمای فر روی برای پخت کیک مقدار متوسط میزاریم! و حتما گازتون تراز باشه! وگر نه کیک کج میپزه! کیک من ۲۰ دقیقه ای پخت. زودتر از بیست دقیقه لطفا در فر باز نشه!!!(پف هر نوع کیکی که باشه میخوابه) ولی متناسب با نوع فر ممکنه تا ۵۰ دقیقه هم طول بکشه پخت. قالبتون ترجیحا ۲۰ در ۳۰ باشه. قالب بزرگ و کوچیک خرابش میکنه ها!

از کجا بفهمیم پخته؟؟ روش خلال دندون دیگه...

حالا روی کیک که اختیاریه و اگه میخوایید مثل بیرون بشه درست کنید. و وقتی کیک پخت با برس روش بکشید و بزاریدش توی فر و گریل رو روشن کنید. ۲ تا ۳ دقیقه طول میکشه تا روش طلایی بشه. زرده تخم مرغ رو با زعفران کمی هم بزنید ودر صورت تمایل ماست رو هم جدا هم بزنید و به مواد اضافه کنید. (همون رویه ی نون چای قزوینه!)

اینم رویه قبل از گریل.....  یک نکته در مورد بافت کیک بگم. کمه کم کیکتون باید دو برابر بشه. کیک من خیلی پف داشت. از دو برابرم بشتر.

 خوب حالا بریم سراغ شربت. آب و شکر و زعفران رو با هم قاطی میکنیم و برای ۱۰ دقیقه میزاریم روی شعله متوسط. نیازی نیست خیلی غلیظ بشه. در آخر هل رو اضافه میکنیم و وقتی خواستید شعله رو خاموش کنید گلاب رو بریزید.(همیشه اسانس ها باید در آخر اضافه بشن! چه تو کیک چه توی غذا)

 کیک رو میزاریم حسابی سرد بشه و بعد آروم برش میزنیم.

روش برش : برش باقلوا ... اول یک سری خط صاف با چاقو می اندازیم 

امیدوارم تو عکس معلوم باشه. و بعد مدل چاقو رو ببینید... یک سری خط مورب . تا لوزی های خوشگلمون نمایان بشن. 

برای ریختن شربت چند تا روشه. بهترینش اینه که کیک کاملا خنک باشه و شربت ولرم مایل به گرم تا حسابی به خورد کیک بره ولی داغ نباشه ها! سرد باشه بهتره تا داغ باشه چون داغ خمیر میشه کیک. شربت نسبتا گرم (ولرم) رو میریزیم روی کیک و حسابی سیرابش میکنیم. اصلا نترسید اگه مراحل رو درست رفته باشید و مقدار مواد رو دقیق ریخته باشید قول میدم نتیجه فوق العاده خوبه. بزارید ۵ ۶ ساعت کیک توی یخچال استراحت کنه و بعد برش ها رو جدا کنید و سرو کنیدش. نترسید با ریختن شربت بافتش خیس و خمیر نمیشه. 

 میتونید روشو با پودر نارگیل یا پسته یا گردو تزیین کنید. اگه حس میکنید ممکنه نتونید تمام زردی شربت رو به خورد کیک بدید کمی زعفران در مایع خمیر بریزید. روی مزه اش یک کوچولو تاثیر منفی داره اما رنگش تضمینیه. من نریختم. اگه شربت رو کامل بریزید نیازی نداره.

 تمام نکات رو دقیق گفتم. مطمئنم که از این کیک خوشتون میاد و پس زود دست به کار شید.

عجب پفی ...

عجب بافته زیبایی ... (خود شیفته شدم)

 خوب همزن رو یادتونه؟! آیا نیاز به توضیح بیشتر هست؟ 

آآآآهههه

هیییی

روزگار!

دیدگاه‌ها  

0 #3 نسترن .م 1396-06-31 11:52
سلاااام . این کیک عاااالیه . این همونیه که قبلا هم اموزششو داشتید . درسته ؟
من اونو بارها درست کردم . یه کیکی هم بود به اسم کیک باقلوا . این همونه یا فرق داره ؟
ممنووووون
-------------
سلام بله همونه عکسهاشو تازه گذاشتم.
خیر با کیک باقلوا فرق داره
نقل قول کردن
0 #2 لیا 1396-06-22 05:20
سلام شکلات جونم خیلی خوشحالم برگشتیدمن قالب 20در30ندارم توظرف پریکس خراب می شه
--------------------
سلام. پریکس ممکنه بچسبه
نقل قول کردن
0 #1 مهلا 1396-06-14 14:55
واااااااااااااااااااای باورم نمیشه باورم نمیشه. من از وقتی با سایت شما اشنا شدم شما نبودی دیگه. اما کلا سیستم اموزه هایی آشپزیمو تغییر دادم و فقط با دستورات شما اشپزی میکردم ولی همیشه ناراحت بودم ازینکه دیگه نیستید تا چیزای جدید یادمون بدید. ولی همیشه یه روزنه ی امیدی ته دلم بود که یه روزی برمیگردید. بسیار زیاد خوشحالم ازین که مارو تنها نذاشتید. این کیکتون بی نظیره. دوستون دارم.
--------------------
سلام.
ممنونم. چقدر خوشحالم دوستانی مثل شما رو دارم.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir