کیک انبه
اگه دنبال درست کردن یک کیک خوشمزه و در عین حال با بافت خیس رو دارید این کیک رو امتحان کنید. طعم و بوی انبه همینطوری آدم رو مست میکنه حالا چه برسه از اون بیاییم در دسر یا کیک استفاده کنیم.
این کیک هم مثل خیلی از کیک های میوه ای با کره درست میشه و کیک های کره ای هم بی نهایت خوشمزه خواهند بود.
مواد لازم :
تخم مرغ سه عدد
پوره انبه رسیده و شیرین یک پیمانه
آرد یک و نیم پیمانه
شکر یک و نیم پیمانه
کره 100 گرم
بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
جوش شیرین یک شوم قاشق چایخوری
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
کره رو از قبل بیرون قرار بدید تا به دمای محیط برسه.
فر رو با دمای متوسط (175) یک ربع زودتر داغ کنید.
کف قالب مورد نظر رو با پوست همون کره که میخوایید استفاده کنید چرب کنید.
کره و شکر رو با دور متوسط همزن خوب هم بزنید تا کرم رنگ و یک دست بشه.
تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کنید و وانیل رو همچنین. من به جای وانیل از اسانس انبه استفاده کردم. میتونید از اسانس پرتقال هم استفاده کنید. تا وانیل طعم کیک رو تحت شعاع قرار نده.
آرد + بکینگ پودر + جوش رو با هم مخلوط کنید و دو بار الک کنید تا یکدست بشه و هوا بین بافت های آرد ایجاد بشه. حتما از جوش استفاده کنید چون این کیک حالت خیس داره به خاطر وجود انبه و جوش بافت اون رو خوب میکنه. اونایی که دیگه اصلا نمیخوان از جوش استفاده کنند میتونند از بکینگ پودر استفاده کنند به همون میزان ولی اینم بگم که داخل بکینگ هم جوش داره!! (!!!!)
حالا مخلوط آردی رو به تخم مرغ ها اضافه کنید و با دور کند همزن یکی دو تا پالس بزنید تا مواد یک دست بشه.
حالا پوره انبه رو اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا مواد یکدست بشه. پس دیگه با همزن هم نزنید! لیسک برای یکدست کردن مواد.
حالا مواد کیک رو داخل قالبی که با کره چرب کردید بریزید و داخل طبقه ی وسط فری که یک ربع جلوتر با دمای متوسط روشن کردید و داغ شده قرار بدید. حدود نیم ساعت تا سه ربع ممکنه زمان ببره تا کیک درست بشه. زمانی که بوی خوش کیک دراومد میتونید با زدن یک خلال دندون در عمقی ترین ناحیه ی قالب تست کنید که کیک پخته یا نه.
در بیست دقیقه اول پخت کیک به هیچ وجه در فر رو باز نکنید چون پف کیک از بین میره.
این کیک فوق العاده خوش رنگ و خوشمزه است و یک بافت خیس داره که من خیلی خیلی دوستش دارم.
حالا اونایی که انبه فریز کردن زودی برن این کیک رو درست کنن!!
بعد از پخت کیک ، اجازه بدید خوب خنک بشه و بعد از قالب بیرون بیارید و روی پنجره سیمی قرار بدید تا کف کیک هم خنک بشه و بعد برش بزنید. و نوش جان کنید.
بافت مایه ی کیک مثل یک موس خوشمزه است که باید جلوی خودتون رو بگیرید که قبل از پخت همه ی اونو نخورید. ولی لیس زدن ظرف مایه کیک جایز هست.
برای خوشمزه تر شدن میتونید کیک رو بعد از پخت نصف کنید و وسط کیک رو با پوره انبه مخلوط شده با خامه فرم گرفته یک لایه ی خوشمزه درست کنید. میتونید برای کم کالری تر شدن هم به جای خامه فرم گرفته از پنیر خامه ای استفاده کنید.
برای نگه داری کیک حتما بعد از خنک شدن برش زده ودر ظرف دربسته در یخچال نگه داری کنید.
میتونید این کیک رو به صورت کاپ کیک و فنجانی هم درست کنید فقط تایم پخت کمتر خواهد شد.
اینم از نمای برش خورده ی کیک خوشمزه و بافت بی نظیرش که معلومه چی به چیه!
جا به جایی کره با روغن مایع غیر مجاز میباشد!!
دیدگاهها
من این کیک انبه را درست کردم . خوب بود ولی کمی شیرینیش زیاد بود .اشکال کارم این بود که وسط کیک فرو رفته بود و گود شده بود . کیک کاملا پخته بود و پف کرده بود ولی وسطش به جای این که مثل بقیه ی جاها بیاد بالا گود شده بود . علتش چیه؟
------------------
سلام نوش جان. احتمالا میوه اتون شیرین بوده
برای پفش در فر رو زود باز نکردید؟ یا یک وقت خلال دندون بزنید وقتی کامل نپخته؟ اگه این داو کار رو نکردید ممکنه نوع قالب شما جوری باشه که گرما زود به بدنه میرسه
------------------------
سلام. منم همینطور. خصوصا توی گرمای تابستون.... خیلی خوشمزه هست.
من کلا با تبدیل واحدها به هم مخالف هستم و حس میکنم از کیفیت کار کم میکنه.
ممنوووون شکلات جون
------------------------
سلام. نوش جون. ترک خوردن علتش دمای فر و کم بود مواد مایع هستش. ولی برای گنبدی نشدن بهتره قالب رو از دور پر کنید نه مواد رو در وسط قالب بریزید. منظورم رو متوجه شدید؟ یعنی مواد رو وسط نزیرید. در ضمن میتونید از کاور کمربند قالب ویلتون که برای کیک های اسفنجی و شیفون استفاده میشه استفاده کنید. یا نهایتا حوله ی خیس رو سنجاق کنید دور قالب
-------------------------------
سلام. نوش جان. با انبه تازه هم محشر میشه.