کیک کشمش و گردو
خوب میبینم که غیبت ما طولانی شد و تموم شد رفت. دیگه قراره هر چی میاد ما اولین نفر بگیرم . دو هفته ای بود که درگیر این ویروس تازه به بازار اومده بودیم تا بالاخره پشتش رو خم کردیم و زدیمش زمین.
حالا برای دور کردن هر چی ویروس مسخره و لوسه یک پست کیکی خوشمزه میزاریم. این مدل کیک کشمش و گردو خیلی خوشمزه است و میتونه یک عصرونه کامل محسوب بشه.
امروز دیدیم آرشیو کیک ها کمی از فعالیت مونده. گفتم دیگه باید بریم سراغ کیک ها. انشالله این ماه رو با چند تا کیک به پایان برسونیم.
مواد لازم :
تخم مرغ سه عدد
آرد دو پیمانه
شکر یک پیمانه
روغن نصف پیمانه
شیر نصف پیمانه
ماست شیرین نصف پیمانه
مغز گردو و کشمش مخلوط یک پیمانه
بکینگ پودر یک قاشق چاخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
مدتهاست پستهای کیکی نداشتیم. یادتون نرفته که مراحل کیک پختن رو؟
اول از همه فر رو روشن میکنیم و یک ربع زودتر میزاریم تا با دمای متوسط داغ بشه.
آرد و بکینگ پودر رو مخلوط میکنیم و هم میزنیم و سه بار الک میکنیم و میزاریم کنار.
گردو رو درشت خرد کنید. من درشت دوست دارم تا موقع خوردن کیک دندون گیر باشه و حس بشه.
قالب مناسب رو انتخاب کنید و با اسپری روغن چرب کنید و آرد بپاچید و با ضربه دست آرد اضافی رو خارج کنید از قالب و کنار بزارید. اگه قالب بزرگ تر از حد معمول برای کیک استفاده کنید کیک چروک و جمع میشه در قالب و اگه قالب خیلی کوچیک باشه مواد سر ریز میکنه و بیا و فر رو تمیز کن و .... . قالبی مناسبه که بعد از ریختن مواد کیک دو سوم سر اون خالی باشه.
از طرفی برای اندازه زدن میزان حجم قالب مورد نظر به جای مواد کیک از آب و پیمانه آب استفاده کنید تا تخمین اندازه قالب مناسب به دست بیاد. برای این مواد یک قالب بیست سانتی میان تهی کافیه.
خوب حالا زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا کنید. و زرده رو به همراه وانیل و شکر هم میزنیم تا حسابی کرم رنگ و کشدار بشه. اگه شکر در زرده حل نشد بهتره چند دقیقه از هم زدن بمونید و مجدد شروع کنید هم زدن. اینطوری کاملا شکر در زرده تخم مرغ حل میشه.
یک قاشق از آرد رو بردارید و با کشمش و گردو مخلوط کنید.
روغن مایع رو به زرده تخم مرغ و شکر اضافه کنید و هم بزنید. شیر و ماست رو با هم مخلوط کنید و به مخلوط شکر و زرده تخم مرغ و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست بشه.
تا اینجا ما از هم زن برقی استفاده کردیم. حالا کم کم آرد الک شده و مخلوط شده با بکینگ پودر رو به مواد اضافه کنید. بهتره برای هم زدن از لیسک استفاده کنید. و در یک جهت مواد رو هم بزنید. ولی با دور کند همزن هم میتونید یک یا دو دور هم بزنید تا آرد به خورد مواد بره.
سفیده تخم مرغ رو در ظرفی تمیز بریزید. سفیده خیلی حساسه پس حتما باید پره های هم زن و ظرف ها تمیز باشه. میتونید اول سفیده رو هم بزنید و بعد در یخچال قرار بدید و بعد زرده رو با همون پره ها هم بزنید.
در کل سفیده باید انقدر هم بخوره تا کاملا پف کنه به طوری که اگه ظرف رو برگردوندید از اون چیزی نریزه. ببینید من ظرف رو تا لوستر بالا بردم و برگردوندم تا بدونید در چه حدی باید پف کنه.
حالا سفیده ی پف کرده رو کم کم به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید تا سفیده به خورد مواد کیک بره. از زمان اضافه کردن سفیده مواد خیلی حساس میشه و باید حتما کم هم زده بشه و دورانی هم بخوره. بکینگ پودر این کیک کمه و از طرفی جوش شیرینم نداره و بخش عمده پف اون به خاطر تخم مرغ و سفیده هست.
حالا سه چهارم مواد کیک رو کف قالب بریزید و یک چهارم مواد باقی مونده کیک رو با کشمش و گردو مخلوط کنید و روی سطح کیک بریزید. کشمش و گردو به خاطر سنگینی زیر قالب میرن به خاطر همین در بالاترین لایه باید ریخته بشن و هم زده نشن تا ته قالب ته نشین نشن.
حالا قالب برای مدت چهل دقیقه تا یک ساعت میره داخل فر گرم و در طبقه ی وسط فر با دمای 175 درجه میپزه. برای پخت در ماکروفر باید حالت کانوکشن رو در ماکروفر انتخاب کنید. و ماکروفر رو به فر تبدیل کنید.
شیر بوی خوشی به کیک میده و از طرفی ماست هم باعث پوک شدن کیک میشه.
بعد از پخت کیک اجازه بدید کیک خنک بشه و بعد از قالب خارج کنید و نوش جان کنید.
میتونید این کیک رو بدون کشمش یا گردو هم درست کنید. ولی خوب خوشمزگی اون به کشمش و گردوی اونه. میتونید یکی از اینهارو هم استفاده کنید.
مدت زمان پخت کیک به نوع قالب و میان تهی بودن قالب و نبودن اون و نوع فر شما بستگی داره. حواستون باشه حداقل بیست دقیقه در فر رو باز نکنید چون باز کردن در بیست دقیقه ی اول برابر هست با از بین رفتن پف کیک. بعد از گذشت بیست دقیقه اگه رنگ کیک کاملا طلایی بود میتونید با فرو کردن یک خلال دندون تمیز داخل کیک از پخت اون اطمینان حاصل کنید. اگه خلال دندون تمیز از کیک بیرون اومد و مواد کیک به اون نچسبیده بود کیک پخته.
گرم کردن ابتدایی فر رو هم نباید زیاد و طولانی کنید چون دمای فر بالا میره و ممکنه سطح کیک شما ترک بخوره و لایه ی بیرونی کیک بسوزه بدون اینکه کیک مغز پخت بشه. و سوراخ های سطح کیک خیلی درشت تر از حد انتظار میشه.
برای نگه داری کیک بعد از خنک شدن اون رو در ظرف در بیته در یخچال نگه داری کنید. اگه کیک رو داغ داغ بپوشونید باعث میشه خمیر بشه و عرق کنه. مدت زمان ماندگاری اون کم بشه و کیک بدی رو از یخچال تحویل بگیرید. پس اجازه بدید کیک کاملا خنک بشه. برای خنک کردن کیک میتونید از توری فلزی پایه دار استفاده کنید تا کاملا کیک خنک بشه.
اگه بوی وانیل رو دوست ندارید میتونید یک قاشق چایخوری هل به مواد کیک اضافه کنید. ولی حواستون باشه هل رنگ کیک رو کمی تیره میکنه و زیاد استفاده نکنید.
باز هم به جای وانیل میتونید از اسانس پرتقال یا اسانس موزی استفاده کنید.
برای درست کردن کیک از سری پیمانه های استاندارد که در لوازم قنادی فروشی ها میفروشن استفاده کنید . لیوان دسته دار فرانسوی معادل یک پیمانه است ولی باز هم تاکید میکنم یک سری پیمانه حتما در خونه داشته باشید. چون قاشق های اون بسیار بسیار کاربردی اند. و از طرفی برای اینکه یک کیک با پف میزان داشته باشیم باید اندازه گیری مواد خصوصا مایعات درست انجام بشه.
از نصف کردن مواد جدا پرهیز کنید. هر کیکی با اندازه های خودش خوشمزه خواهد بود. پس لطفا کم و زیاد و تغییر و نصف و دو برابر کردن نداشته باشیم.
دیدگاهها
کیک کشمشی را با مراحلی که فرمودید درست کردم
ولی متآسفانه هر کاری میکنم کشمشها ته نشین میشوند
و در آخر میسوزند
---------------------
سلام. زرده و سفیده رو جدا بزنید و کشمش هارو در انتها روی خمیر بریزید و جدا با مواد مخلوط نکنید. یعنی وقتی مایه کیک را داخل قالب ریختید، کشمش هارو روی سطح قالب بریزید
----------------
سلام. نه با این مقدار و این ارتفاع نمیشه. از طرفی وقتی قالب میان تهی نباشه باید کیکی رو انتخاب کنید که بافت اسفنجی تری داشته باشه تا مرکز اون خمیری باقی نمونه و کامل بپزه.
۳ نصف شب کیک بپزی همین میشه
---------------------
اشکالی نداره. تجربه است. منم خیلی مواقع انقددر خسته بودم که از این قبیل سوتی ها دادم و خودم جمش کردم. حالا نتیجه چی شد؟!
-------------------
سلام برای کیک موز و گردو قالب من بیست در سی بود و برای این کیک قالب بیست سانتی میان تهی
--------------------
سلام. نوش جونتون. هم زن برقی خیلی کاربرد داره.
مال من مارک تفال هست. من پیشنهاد میکنم از همزن های دارای پایه و کاسه ی فلزی بخرید. تفال ، مولینکس و بوش خوبه. مارک های متفرقه هم از نظ من خیلی به درد نمیخوره.
میشه لطفا پای سیب رو که قنادی ها دارن رو هم آموزش بدید. لطفا بیشتر کیک و مافین های میوه ای وبدون شکلات وخامه رو آموزش بدیدی.
ممنون از آموزش های عالی و پر نکته شما.
----------------------
سلام. ممنونم از حضور شما. به روی چشم.
هدف ما پف کردن سفیده هست. اگه با هر وسیله ای به اون پف برسید کافیه. هم زن دستی هم میتونه این کارو براتون انجام بده حتی.
----------------------
سلام عزیزم. ما هم تا وقتی همراهانی مثل شمارو داریم دلگرمی داریم برای ادامه دادن مسیر ...
واقعا مثل همیشه عالی و هنرمندانه
منم چند وقت پیش این کیکو درست کردم ولی با این حال که کشمشو آرد رو مخلوط کردم و به مواد اضافه کردم ولی تمام کشمشا رفت ته قالب و خیلی سخت از قالب جدا شد
-------------------
سلام. برام ایمیل کنید نام کاربرتون رو حذف کنم و مجدد بتونید ثبت نام کنید.
میتونید کشمش رو روی رو بریزید تا با پف کیک بره وسط کیک و ته نشین نشه.
-----------------------
مررررررررسی...
---------------------------
راستی میتونید با نماینگی تماس بگیرید و برای چک کردن بخوایید بیایید. چون مشکلتون به تازگی ایجاد شده ممکنه چیزی مانع ایجاد حرارت مناسب شده باشه.