کیک سیب
مواد لازم:
آرد 2 لیوان
تخم مرغ دو عدد
شکر یک لیوان
روغن نصف لیوان
آب نصف لیوان
بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
دارچین یک قاشق مرباخوری
سیب بزرگ یک عدد (در صورت نبودش از دو عدد کوچیک استفاده کنید)
اگه از جوش شیرین استفاده میکنید نوک قاشق چایخوری هم جوش بریزید
کنجد و پودر پسته و نارگیل در صورت تمایل برای تزیین
فر رو با دمای 180 درجه 15 دقیقه زودتر روشن و داغ کنید.
اول تخم مرغ و شکر رو خوب هم میزنیم تا کشدار و کرم رنگ بشن. و بعد روغن رو اضافه میکنیم و هم میزنیم.و در نهایت آب رو اضافه میکنیم. و بازم هم میزنیم تا مواد یک دست بشن.
دارچین و آرد و بکینگ پودر و در صورت تمایل جوش رو با هم مخلوط میکنیم و سه بار الک میکنیم.
سیب رو ریز رنده میکنیم و با مواد تخم مرغیمون هم میزنیم. دیگه نیاز نیست زیاد هم بخوره. فقط قاطی بشه کافیه.
حالا مخلوط آرد رو کم کم به مواد بالا اضافه میکنیم. من همیشه الک سوم رو میزارم برای این مرحله و کم کم آرد رو الک میکنم و میریزم روی مواد و کمی هم میزنیم. نه جوری که پفش بخوابه!!!!!!!!!!!!! خیلی هم زدن نمیخواد فقط تا حدی که قاطی بشه.
حالا مواد رو در قالبی که از قبل چرب کردید و آرد پاچیدید میریزید و باید اونو در طبقه وسط فری که بادمای 180 گرمش کردید بزارید. حدود 40 دقیقه زمان میبره تا بپزه. ولی در کل تست کنید کی پخته. ممکنه زودتر و دیرتر بشه.
وقتی پخت بزارید خوب خنک شه و بعد از قالب بیرون بیارید و نوش جان کنید.
چند تا نکته تکراری برای پخت کیک بگم.....
برای چرب کردن قالب دور دیواره رو چرب نکنید چون مانع پف مشه و نمیزاره مواد بالا بیاد!
برای آرد پاچی خیلی خیلی کم آرد رو روی کف قالب که چربش کردید الک کنید و با چند تا ضربه آرد اضافی رو بگیرید
دمای فر و مدت پخت تقریبیه و بستگی به فرتون داره. 180 درجه وسط و متوسطه! تمام کیکها در درجه متوسط درست میشن.
مدت پخت بستگی به حرارت فر و بافت کیک داره. در بیست دقیقه اول در فر به هیچ وجه باز نشه چون پف کیک میخوابه. و بعد اون زمانی که حس کردید کیک پخته با فرو کردن یک خلال دندون در کیک و بیرون آوردن خلال اگه خلال تمیز بود و بهش کیکی نچسبیده بود کیک پخته.
اگر گریل رو روشن کردید برای طلایی شدنه روی کیک از پیشش جم نخورید که میسوزه!!
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
دیدگاهها
---------------------
مرسی عزیزم.
ممنونمیشمجواببدین
------------------------
بدون پوست. خیر آب نمی اندازه.
کاش فقط یه جوابی بدی تا خیالم راحت بشه سلامتی.
انشاالله از خوشی زیاد باشه که وقت نداشته باشب به ما سری بزنی
------------------------
سلام. درگیرم متاسفانه .
متاسفانه درگیر ی زیادی دارم ....
ممنونم از دعای زیبات برام
منم کیک سیبو درست کردم. قبلا هم مدلهایی مشابه اینو پخته بودم. البته خودم خیلی طالب کیک سیب نیستم ولی در کل هم پف خوبی کرد هم پوک و نرم و سبک شد. یکی از دوستان هم که گفت کیکش بوی تخم مرغ میده اولش کیک من هم همینطور بود ولی وقتی گذاشتم یخچال یکی دوساعت موند کاملا بوی تخم مرغش ازبین رفت وخوب شد. کمی بمونه و به اصطلاح بیات بشه درست میشه.
ممنون. بیای اینجا سری بزنی خوشحال میشبم شکلات جون. نکنه رفتی کربلا؟؟؟؟
-----------------------
سلام. نوش جان. خداروشکر پسندیدید.
نه متاسفانه سفر نبودم و درگیر بیماری و درس بودم.
باید اردمو عوض کنم؟ ارد من ارد بسته ای گندمه روش نوشته مناسب برای کیک و حلوا و پیراشکی. باید ارد سه صفر بخرم؟
---------------------------
نه مشکل بعید هست از آرد باشه. به نصف کردن مواد خیلی خیلی کاره اشتباهی هست. کلا مواد این کیک زیاد نیست که لازم به نصف کردن باشه.
مشکل نصف کردن و قالبتون بوده.
ممنون
--------------------
به تناسب نوع میوه ای که داریم استفاده میکنیم از آب استفاده شده. برخی چیزها با طعم شیر برخی کیک ها با طعم ماست و برخی نیاز به آب داره.
والا من الان حضور ذهن ندارم روی مقدار مواد کیک ولی فکر میکنم خوب باشه. در ضمن این کیک خیلی خوش قلقه.
این قالب های سیلیکون رو میشه روی اجاق گاز هم گذاشت؟
--------------------------
سلام. در نود درصد موارد خیر. مگر اینکه قید شده باشه سلیکون نسوز هست. معمولا در کاتالوگ کالا نوشته میشه این موارد.
من تمام نکاتو درباره درست هم زدن تخم مرغ که گفته بودید رعایت کردم
و حتی نوک قاشق وانیل بش اضافه کردم اما باز یکم بوی تخم مرغ میداد.
بنظرتون اشکال کارم کجاست؟
بازم ممنون
---------------------------
سلام. اگه تمام نکات رو رعایت کردید احتمالا شما خیلی خیلی حساسید. کمی بوی تخم مرغ از نظر من عادیه. اگه بتونید پیدا کنید اسانس وانیل یا وانیل مایع خریداری کنید بهتره.
تشکر خیییییییلی زیاد بابت این همه زحمتی که واسه رسپی ها میکشید و نکات دقیقی ک میگید.
تشکررررررررر
----------------------
سلام . نوش جون. همین که از دستوری راضی باشید برای من کلی نشاط به همراه داره.
ایا بدون همزن هم میشه این کیک را درست کرد؟
--------------------------
سلام. به جاش با همزن دستی باید هم بزنید.