کیک باقلوا
lماه ربیع اومد . انشالله در این ماه عزیز تمام مجرد های عزیز وارد دنیای تاهل بشن.
کیک باقلوا همونطوری که از اسمش بر میاد از ترکیب مواد تشکیل دهنده باقلوا درست میشه. این مواد یعنی بادام ، پسته و احیانا نارگیل . طعم این کیک خوشمزه هستش و به یک بار درست کردنش می ارزه. تقریبا متد کاری شبیه کیک شربتی که قبلا دستورش رو گذاشتم هست با اندکی تفاوت در مزه. خوب از نظر من کیک شربتی که مال شهر قزوین هست بی نهایت خوشمزه تره. باز نظر با شما.
از نظر عطر و بو هم این کیک چیزی کم از کیک هل و پسته نداره.
مواد لازم :
آرد دو و نیم پیمانه
شکر یک پیمانه
تخم مرغ 5 عدد
روغن یک پیمانه
پودر نارگیل سه چهارم پیمانه
پودر بادام سه چهارم پیمانه
پودر پسته نصف پیمانه
شیر یا ماست یک قاشق چایخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
مواد لازم برای لایه ی رویه :
انواع مغزیجات شامل گردو ، فندوق، پسته ، بادام ، نارگیل
زرده تخم مرغ یک عدد
مواد لازم برای شربت :
شکر یک پیمانه
آب یک پیمانه
زعفران نصف پیمانه
عرق هل و گلاب نصف پیمانه
ابتدا انواع مغزیجات رو آماده کنید. من همیشه پدر بادوم و فندوق و پسته و .... را توی خونه آماده میکنم. اول آجیل خامتون رو پوست کنید و بعد برای جدا کردن پوسته ی دوم اونها میتونید از این روش استفاده کنید :
اول یک قابلمه آب رو روی حرارت قرار بدید تا بجوشه. و بعد آجیل رو توی آب بریزید و به مدت چند دقیقه با دست امتحان کنید که آیا پوست بادام یا پسته از اونها جدا میشه؟ اگه شد سریع اونها رو توی آب سرد آبکش کنید و قبل از خشک شدن اونها اونها رو توی دستمال بریزید و سعی کنید با فشار دستمال یا دست پوست اونها رو راحت جدا کنید.
اینطوری خیلی راحت انواع آجیل رو میتونید پوست بگیرید. (پوست دوم رو میگما!!) برای پسته هم بهتره از پسته ی قزوین که واقعا خوشمزه است استفاده کنید.
قالب مورد نظر رو که بهتره 20 در 30 باشه چرب کنید و آرد پاچی کنید و کنار بذارید.
برای خرد کردن مغز ها هم از آسیاب یا غذاساز استفاده کنید. ولی توجه کنید دستگاه سرد باشه. اگه دستگاهتون گرم باشه یا بر اثر طولانی شدن زمان آسیاب گرم بشه مغز ها روغن خودشون رو از دست میدن و این باعث میشه دیگه کیفیت نداشته باشه!!
مثل تمام کیک ها اول از همه فر رو با دمای 180 درجه روشن میکنیم و میزاریم تا گرم بشه.
بعد 5 تا تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر خوب هم میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه.
بعد روغن را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشه.
حالا نوبت اضافه کردن پودر بادام + پودر نارگیل + پودر پسته هستش.
آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط میکنیم و الک میکنیم.
آرد و بکینگ پودر رو با موادمون مخلوط میکنیم. مواد ما کمی سفته. چون میزان آرد زیاد هست و جنس کیک پوک و ترد خواهد بود. آرد رو به خورد کیک میدیم.
برای رویه ی کیک یک عدد زرده تخم مرغ رو با یک قاشق شیر یا ماست مخلوط کنید و روی کیک بمالید.
مواد و آجیلی که برای رویه آماده کردید رو روی کیک بریزید.
حالا کیک برای مدت بین 30 تا 40 دقیقه توی فر میره تا بپزه. حتما با خلال دندون تست کنید تا کاملا بپزه.
در حالی که کیک داشت می پخت بهتره شربت روی اون آماده بشه. شکر + آب را روی حرارت میزاریم تا بجوشه و بعد گلاب و زعفران و عرق هل رو اضافه کنید .
کل عطر این کیک به شربت اون بستگی داره. و در شربت اون هم عطر هل و گلاب و زعفرانه که بسیار مهمه...
بعد از اینکه کیک پخت اون رو به صورت لوزی برش بزنید و وقتی کمی خنک شد شربت رو روی اون بریزید و بزارید خوب شربت به خورد کیک بره. قبل مدل برش لوزی زدن رو توی پست کیک شربتی گذاشتم.
بعد از اینکه شربت به خورد کیک رفت اون رو از قالب جدا کنید.
دیدگاهها
---------------------
سلام عزیزم. بهتره کیک گرم باشه و شربت سرد
-------------------------
سلام. نوش جان.
پیمانه پیمانه استاندارد و روغن مایع مخصوص پخت و پز هست.
---------------------
سلام. حتما
-----------------------
مرسی
مثل همیشه عالی عالی عالی
چند نوع دستور غذاهای خوشمزه و آسون رو میتونی بزاری واسه مهمون؟؟؟؟آخه با شرایط کارمند بودن و بچه کوچیک خیلی سخته واسه مهمون غذا درست کرد
---------------------
سلام عزیزم.
خواهش میکنم. لطف دارید.
سعی میکنم. در قسمت غذا با گوشت قرمز هم غذا زیاد داریم.
------------------
سلام. ممنونم. انشالله راضی باشید.