کیک هل و پسته
عجب هوایی داره این روزها! میدونم دیگه توی اکثر شهرها هوای حداقل بارونی رو امسال تجربه کردید.(برخی شهر هاهم برف) وقتی هوا بارونی میشه آدم دلش میخواد یک نوشیدنی گرم با یک کیک دلچسب بخوره و به بارش بارون نگاه کنه. حالا اگه بری سر بالکن یا روی تراس یا حیاط و اون نم نم بارون رو با جون و دل لمس کنی که نور علی نوره. خوش به حال ساکنین شهر های شمالی ایران که مدت زمان بیشتری این نعمت الهی رو میبینند.خوب اگه میخوایید یک کیک به یاد موندنی رو در کنار خانواده در این روزها زیبا تجربه کنید حتما کیک هل و پسته امروز رو درست کنید. عطر و طعم بی نظیر این کیک منو وادار میکنه هر سال درستش کنم.شما هم امتحان کنید.
مواد لازم:
آرد 3 پیمانه
شكر 2 پيمانه
تخم مرغ 6 عدد
روغن 1 پيمانه سرخالي
ماست شیرین 1 پيمانه سر خالی
هل ساییده شده 1 قاشق سوپخوري ترجیحا تازه بکوبتا عطرش حفظ بشه
گلاب 2 قاشق سوپخوري
زعفران دم شده غليظ 1 قاشق سوپخوري
بيكينگ پودر 1 قاشق مرباخوري
جوش شيرين 1 قاشق چايخوري
پودر پسته سه قاشق غذاخوری
پودر نارگیل 4 قاشق غذاخوری
پودر گردو و پسته در صورت تمایل
اولین کاری که باید انجام بدید اینه که قالب مناسب پیدا کنید. مایعات این کیک زیاده پس بهتره قالب میان تهی یا تو خالی استفاده کنید. سطح مقطع ای که نیاز داریم برای پخت این کیک یک قالب 20 در 30 میخواد. پس دیگه خودتون مساحت قالبتون رو حساب کنید.
قالب مناسب رو با اسپری روغن چرب کنید و کفش رو آرد پاچی کنید.
فر رو روی دمای 180 درجه یا دمای متوسط روشن کنید و بذارید تا گرم بشه
اولین قدم برای درست کردن این کیک اینه که زرده و سفیده ی تخم مرغ را از هم جدا کنید. توجه کنید اصلا زرده وارد سفیده نشه. ظرف حاوی سفیده تمیز و خشک باشه. سفیده را به همراه نصف شکر انقدر با همزن بزنید که اگه ظرفشو برگردونید سفیده ازش بیرون نریزه. و بعد اون رو توی یخچال قرار بدید تا آب نیندازه.
آرد+ بکینگ پودر + جوش شیرین رو با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنیدش.و کنار بذارید.
حالا زرده تخم مرغ + باقی شکر را با دور متوسط همزن بزنید تا کشدار و کرم رنگ بشه. در زمان زدن زرده یک دقیقه وسط کار بهش استراحت بدید تا شکر در زرده حل بشه.
حالا هل + زعفران + روغن + ماست شیرین + گلاب را با زرده اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه. اینجا باید مواد را کم کم و یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید.
حالا سفیده تخم مرغ زده شده رو کم کم به مواد زرده اضافه کنید و به صورت دورانی با لیسک هم بزنید تا پف سفیده نخوابه ولی کامل به خورد زرده بره.
حالا کم کم مخلوط آردی را به مواد اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید تا مواد یک دست بشه.
حالا دو سوم موادتون رو داخل قالب بریزید. و از یک سوم باقی مونده نصفش را داخل یک ظرف دیگه بریزید و با پودر پسته مخلوط کنید. خیلی هم نمیخواد فقط مخلوط بشه. من از پسته ی قزوین استفاده کردم که طعمش بی نظیره. خودم پوست کردم و آسیاب کردمش. اگه مایع سفت شد دو چکه زعفران بهش اضافه کنید.
حالا مایع پسته دار را روی لایه ی اول بریزید و مایع باقی مونده ی کیک رو هم روی کیک بریزید. فقط از هم زدن زیاد که باعث بشه پف کیک بخوابه جدا بپرهیزید.
حالا روی لایه ی آخر کمی پودر پسته و گردو + پودر نارگیلتون رو پراکنده بریزید و قالب رو توی فر قرار بدید. معمولا این کیک بین 30 تا 40 دقیقه میپزه که لطفا با خلال دندون یا تستر قبل از خارج کردن از فر اونو تست کنید.
بعد از پخت بذارید خوب خنک بشه و بعد از قالب خارج کنید.و نوش جان........
دیدگاهها
اين دومين بارى بود كه من كيك ميپختم. طعمو عطرش عاااااالى بود. اما يه مشكلى كه داشت اين بود كه روش چنتا ترك خورد. نميدونم بخاطر چى بود. من كاملا طبق دستور پيش رفتم. اما چون قالبم كوچيك بود همه موادو نصف كردم. ممكنه بخاطر اين باشه؟؟
----------------------------
سلام. ترک خوردن به خاطر دمای بالای فر میتونه باشه و یا اینکه فر زیادی داغ شده.
ممنوووووون شکلات خانوووم
-----------------------
سلام. نوش جون. بله تقریبا هم مزه است. من عاضق عطر هل ام.
ممنون. راستی خیلی دیر به دیر جواب میدی ها. من همش میام سر میزنم و ناامیدانه برمیگردم
------------------------
سلام. قالب مناسب هر چیزی میتونه باشه برای این کیک فرقی نداره. مواد خام کیک رو با آب اندازه بزنید و در قالب بریزید و قالبی مناسب هست که دو سوم اون خالی بمونه.
متاسفانه خیلی سرم شلوغه و انشالله یک ماه دیگه هر روز اینجا خواهم بود
----------------------------
سلام. نوش جان.خوب پس معلوم شد با پسته ی تازه هم جواب میده.
یک سوال دیگه قالب من کوچکتره می توان کل مواد را نصف کرد؟
-----------------------
بله میشه مواد رو نصف کرد.
داخل بکینگ پودر هم جوش شیرین داره. میتونید جا به جا کنید ولی ممکنه کمی پفش کمتر بشه. خیلی کم.
-------------------
سلام ببخشید دیر شد. این چند روز رو امتحان داشتم و فرصت نت اومدن نداشتم.
تمام این شیرینی ها رو تا شب عید انشالله در سایت میزارم.
-----------------
حتما
شما اگه بخواهید آموزش چند نوع شیرینی سنتی قزوین رو به من داشته باشین هزینه ش چقدر میشه؟
---------------------
ممنونم.
چه شیرینی هایی رو میخوایید یاد بگیرید؟؟؟؟
------------------------
بستگی به نوع کیک داره. مثلا در باقلوا حضور زعفران کاملا الزامی هست و نبودش یک خلا بزرگ. یا در کیک باقلوا. یا همین کیک. ولی در برخی کیک ها خصوصا اگر وانیل داشته باشه طعم دلنشینی نداره.
-----------------
لطف دارید. خداروشکر مقبول واقع شد.