کیک فوندانت

 یکی از مشکلات من اینه که همیشه سعی میکنم خیلی پستهای کاملی بنویسم. این باعث تنبلی میشه. مثلا پست هایی مثل ژله تزریقی که کلی توش حرف داره یا همین فوندات هر بار از جلو چشمم رد میشن و با وجود درخواست های زیاد سعی میکنم بی خیال نوشتن بشم. نوشتن این مدل پستها چون پر از نکته هست هم زمان بره و هم نیاز به تمرکز بالا داره. منم که هیچ کدومش رو ندارم. 

کار با فوندات خیلی راحته. وقتی ما از اول بچگی آموختیم که چطور خمیربازی کنیم و اشکال زیبا بسازیم نصف بیشتر فوندانت بازی رو یاد گرفتیم. 

 در این پست و پستهای مشابه که در آینده اگه تنبلی اجازه داد خواهیم داشت ، یک سری نکات کلی کار با فوندات رو مرور میکنیم.

من فرض میکنم که درست کردن فوندانت رو میدونید. ما یک قبلا درست کردن فوندانت با مارشملو رو داشتیم. در آینده نزدیک درست کردن فوندات با پودر قند و گلیسیرین و ... رو هم قرار میدم. 

 اولین کاری که باید بکنیم اینه که یک تا چند روز قبل از روزی که میخوایید کیک رو با فوندانت تزیین کنید ، خمیر فوندانت رو آماده کنید تا اون روز خسته نشید. کیفیت خمیر روزی که درست میشه بهتر هست و ما نمیتونیم این رو نادیده بگیریم. ولی مجبوریم!! و روزی که داریم از فوندانت استفاده میکنیم باید اونو دوباره ورز بدیم تا نرم بشه. برای نگه داری فوندانت میتونید توی پلاستیک زیپ قرار بدید و کاملا در بسته باشه و اصلا هوانکشه.

 کیکی که قرار بیس قرار بگیره بهتره تحمل وزن خامه کشی رو داشته باشه و خورد نشه. من از کیک شیفون استفاده میکنم. شما میتونید از اسفنجی یا کره ای یا هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید. فقط توجه کنید کیکتون تحمل بالایی داشته باشه.

 کیک رو حداقل 5 یا 6 ساعت زودتر از زمان تزیین درست کنید. میتونید شب روزی که میخوایید کیک رو تزیین کنید درست کنید و کاملا سلفون بپیچید و در یخچال قرار بدید. باید کیک خوب خنک شده باشه.

 برای خامه کشی میتونید از انواع کرم ها یا خامه استفاده کنید. (طرز تهیه خامه فرم گرفته) هر چی بیس کار محکم تر باشه فوندانت زیباتر دیده میشه. پس مناسب ترین ها برای زیر و آسترکشی کیکی که قرار با فوندانت تزیین بشه ، باترکرم ها و کرمهای کره ای هست. و یا خامه فرم گرفته سفت. میتونید از گاناش با دوز شکلات بالا تر هم استفاده کنید. من در این پست نمیخوام آستر کشی رو بگم در همین حد داشته باشید تا یک پست مفصل تر.

 برای مواد میانی کیک هم بهتره خامه فرم گرفته ، موز ، آناناس  ، شکلات چیبسی و گردو استفاده کنید. و حتما بین لایه های کیک رو با شربت یا آب کمپوت فراوان مرطوب کنید. بعضی ساندیس های آناناس هم خیلی مناسبه برای این کار. من نام نمیبرم که تبلیغ نشه! (در گوشی میگم سان استار !)

 کیک رو آستر کشی کنید و داخل یخچال قرار بدید تا خودش رو بگیره. فوندانت رو که از قبل درست کردید .رز بدید و رنگ مناسب رو به اون بزنید. توجه کنید برای اضافه کردن رنگ نوک خلال دندون رو در رنگ مورد نظر فرو ببرید و کمی از رنگ بردارید و در قسمتی از فوندانت بریزید و ورز بدید تا به رنگ مورد نظر برسید. فوندانت بعد از خشک شدن کمی پر رنگ تر اون چیزی که اول داشتید میشه. پس در اضافه کردن رنگ دقت کنید.

در مورد رنگها قبلا مفصل صحبت کردیم که میتونید اینجا ببینید. 

یک سری چیزها در رنگ کردن فوندانت تجربی هست که به مرور بهش دست پیدا میکنید. مثلا اضافه کردن کمی رنگ زرد در قرمز و آبی و نارنجی باعث خوشرنگ تر شدن این رنگها میشه. یا مثلا برای پر رنگ شدن رنگ مشکی به اون رنگ آب و قرمز هم اضافه کنیم.یا ....

وقتی رنگ فوندانت به رنگ دلخواه رسید اون رو مجدد در پلاستیک بپیچید تا خشک نشه.

 باز تکرار کنم اگه میخوایید فوندانتون خیلی شق و رق واسته و تر و تمیز در بیاد از کرم کره ای یا باتر کرم استفاده کنید . خامه معمولا اذیتهای خاص خودش رو داره. من اصولا مزه برام مهمه و اکثرا از خامه استفاده میکنم.

برای باز کردن فوندانت ما نیاز به یک سطح صاف ، بزرگ ، تمیز داریم که با تسلط کافی بتونیم فوندانت رو باز کنیم. میتونید زیر کار از سلفون یا کاغذ روغنی استفاده کنید. ولی بهترین چیز استفاده از نشاسته ذرته.نشاسته ذرت سفید و پوکه و خام خوردن اون هم مشکلی ایجاد نمیکنه. در اکثر دسر ها و شیرینی ها هم ازش استفاده میکنیم.

مورد بعدی اینکه ما نیاز به چند تا وسیله داریم. یک وردنه تقریبا کلفت (چون کار با اون راحتره و فشار کمتری به دستتون میاد) ، اتوی فوندانت ، قالب های مخصوص فوندانت ، ابزار فوندانت. 

البته که با نبود اینها هم میشه کار خوشگلی درست کرد ولی این چند مورد رو داشته باشید خوبه.

 زیر کار رو با هر چیزی که دوست دارید (نشاسته ، کاغذ ، سلفون) بپوشونید و خمیر رو روی اون قرار بدید. با فشار دست خمیر رو به یک اندازه باز کنید. هر چی قطر خمیر رو کلفت تر بگیرید راحتر میشه جا به جاش کرد. هر چی نازک تر باشه کار سختر ولی هم در مصرف فوندانت این ماده گران بها صرفه جویی کردید و هم از اونجایی که فوندانت بسیار شیرینه موقع خورد دل آدم رو نمیزنه و خورده میشه به جای دور ریز شدن.اما اگه خیلی نازک بشه موقع جا به جا کردن و پوشش کیک ممکنه سوراخ بشه. (در این موارد بهتره لایه ی آستر کشی زید کیک رو هم رنگ فوندانت بگیرید تا اگه سوراخی هم ایجاد شد یک جوری زیر سیبیلی رد کرده باشید)

قطر خمیری که باز میکنید باید دو برابر کیک باشه. تا بتونید اون رو به راحتی روی کیک بپوشونید ، بدون اینکه چین بخوره. و بعد با کمک دست یا اتوی فوندانت دور تا دور کیک رو کاور کنید. بعد از اینکه کاملا کیک پوشش داده شد میتونید اضافی های فوندانت رو با پیتزابر یا قیچی یا چاقو ببرید. 

اگه بعد از درست کردن خمیر و هنگام استفاده مجدد از اون خمیر نیاز به ورز مجدد بود و خمیر به دست میچسبید دستتون رو با گلیسیرین یا کمی روغن چرب کنید. 

 در حین کاور کردن ممکنه حباب های هوایی زیر کارتون ایجاد بشه ، این موضوع در مواقعی که آستر مون خامه هست بیشتر رخ میده. با نرمی با حرکت دادن یواش فوندانت سعی کنید حباب هارو ازبین ببرید. خیلی هم حساس نباشید. 

قسمت های دیگه ی فوندانت رو هم آماده کنید. مطابق الگویی که میخوایید تزیین کنید پیش برید و تمام قطعات رو درست کنید. برای چسبوندن قسمتهای دیگه به بدنه بهترین چسب از نظر من آب هست و بس!!

چسب فوندانت رو هم بیرون میفروشن که مخصوص فوندانته ولی از نظر من با خیس کردن قسمتی که قراره به بدنه اصلی بچسه خیلی راحت فوندانت شما بهم میچسبه.

 من در اینجا مطابق نوع تزیینم فقط دیواره کیک رو فوندانت کشیدم. 

بازم تکرار کنم اگه از باتر کرم برای آستر کشی استفاده کنید محکم و بهتر خواهد بود ولی من برای مزه از خامه استفاده کردم. 

من میخواستم تم رنگی توت فرنگی رو در نظر بگیرم برای همین از سه رنگ قرمز و سبز و صورتی استفاده کردم. 

این تزیین تقریبا نیاز به ابزار خاصی نداره فقط یک خط کش ، یک چاقو یا پیتزا بر ، وردنه و اگه دوست داشتید قالب گل داوودی در دو سایز بزرگ و کوچیک.

 اولدور کار رو کاور کنید. میتونید کل کار رو کاور کنید. من سعی کردم مقدار کمتری فوندانت استفاده کنم که قابل خوردن باشه. 

حاشیه ی کا رو با نوار های سبز یک و نیم سانتی و قرمز دو و نیم سانتی یکی در میون پوشش میدیم. 

یک سطح صورتی با سطح مقطع اندازه کیک و آویز سه تا چهار سانتی باز کنید. با وردنه اون رو به کیک انتقال بدید . برای فیکس شدن صفحه دوم دور دیواره رو با آب خیس کنید. (چسب ما آب هست.)

 برای تزیین من از یک پاپیون و تعدادی گل داوودی و توت فرنگی استفاده کردم.

برای درست کردن پاپییون یک نوار بلند به طول سی سانت و عرض پنج سانت در نظر میگیریم. و بعد اون رو به صورت پاپییون شکل میدیم. بهتره پاپییون رو زودتر از بقیه درست کنید تا خشک تر باشه و راحتر بشه جا به جاش کرد. برای پاییم پاپییون هم از دو تا نوار باریک به طول ده تا دوازده سانت و عرض سه و نیم استفاده کردم.

قالب قلب ها قالب نون نخودی معمولی هست و بهتره قلب ها نازک باشه تا راحت سر کیک سوار بشه.

 برای درست کردن توت فرنگی با دست گلوله هایی به اندازه فندوق درشت رو به شکل توت فرنگی شکل بدید. برای سر اون میتونید از قالب کوچیک داوودی برگ هایی رو قالب بزنید و با کمی آب به بدنه توت فرنگی وصل کنید.

گل های داوودی سفید هم از خمیر فوندانت بدون رنگ و قالب مخصوص فوندانت درست شدن.

 در انتها میتونید با قلمو نشاسته ای که روی سطح کیک مونده رو بتکونید. 

اگه میخوایید کیکی براق داشته باشید باید سطح روی کیک رو نمناک کنید. اگه زیادی خیس کنید ممکنه رنگها داخل هم برن. بهتره هر قطعه رو که میخوایید به کیک اضافه کنید و بچسبونید با خیس و نمدار کردن خودش و محیط اطرافش این کار رو بکنید. تا بخوایید آخر کار کل کیک رو خیس کنید.

 خوب دیگه جای گذاری قسمت های مختلف کیک به سلیقه ی خودتونه . کل این کیک از درست کردن فوندانت تا تزیین و پخت چهار ساعت زمان برد. پس کار راحتیه و سخت نیست. 

با تکرار خیلی خیلی زمان کمتری هم خواهید گذاشت. پس نه زمان بره و نه سخت.

اگه تازه کارتونم خراب شد هیچ عیبی نداره. همیشه که نباید همه چیز عالی باشه!

 در رابطه با مقدار فوندانتی که برای تزیین هر کیک و کاور کردن اون نیاز دارید به خیلی چیزها بستگی داره. ضخامتی که میخوایید فوندانت کشی کنید ، قطر کیک ، جنس فوندانت و ... ولی به طور معمول برای یک کیک 5 کیلویی بین نهصد گرم تا یک کیلو فوندانت کافیه.اگه تزیینی مثل پاپیون دارید همون یک کیلو رو در نظر بگیرید.

 کیک رو بعد از تزیین به یخچال انتقال بدید.

بهتره کیکی که با فوندانت تزیین میشه همون روز مصرف بشه تا خشک نشه یا تغییر رنگ نده. 

قسمت هایی از تزیین کیک که باید خشک و قابل حرکت باشن رو بعد از مدل دادن در هوای آزاد قرار بدید تا خشک بشن و بشه به کیک انتقال داد. 

 دیگه نکاتی که مد نظرم بود در این پست بگم تمومه. انشالله پستهای بعدی دو تا روش درست کردن فوندانت رو میگم تا بتونید بهتر و راحتر این خمیر دوست داشتنی رو درست کنید.

اینم از تزیین توت فرنگی ما.

دیدگاه‌ها  

+2 #5 نسترن. م 1394-11-03 05:40
سلاااااام. کیکت فوق العاده قشنگه. همه ش ابتکار خودته یا از یک مدلی الهام گرفتی؟؟؟ من شخصا از طعم کیکهای فوندانت خوشم نمیاد ولی اگر یه روز خواستم تجربه ش کنم بنظر شما فوندانت با مارشمالو بهتره یا فوندانت با گلیسیرین و گلوکز؟؟
ممنووووووون خانوم هنرررررمند
-------------------------
سلام. لطف دارید. همیشه به من.
من در کل هر چقدر فوندانت رو نازک کنم باز ترجیح میدم نخورمش و بیشتر برای تزیین استفاده میکنم. فرقی نمیکنه ولی برای خوردنش بهتره با مارشملو باشه. البته این سلیقه ی منه.
نقل قول کردن
+2 #4 کیمیا 1394-10-17 19:39
سلام کارتون عالی بود.ممنون.
من خمیر فقدانت درست کردم و روی کیکتون کشید.هم موقع باز کردنش خیلی اذیت شدم چون به سطح زیرش میچسبید و هم موقع خوردن خیلی خیلی سفت شده بود. به نظرتون علتش چيه؟ آیا خمیر شمام روی کیک وقتی خشک شد سفت میشه
----------------------
سلام. بهتره زیر کار سلفون بکشید و زیر کار نشاسته ذرت بریزید.
برای اینکه خشک نشه هم روی فوندانت رو با اسپری آب نمناک کنید.
نقل قول کردن
+2 #3 خانم آقامون 1394-07-17 07:48
سلام
سایت فوق العاده ای دارید
مرسی
فوندانت رو چجوری باید تهیه کرد؟
اتوی فوندانت چیه؟
---------------------------
سلام. دستورش هست. یک دستور جدیدم قرار میدم. اتوی فوندانت یک وسیله برای صاف کردن فوندانته. سعی میکنم عکسش رو بزارم.
نقل قول کردن
+2 #2 معصومه 1394-06-06 17:41
سلام. خسته نباشی عزیز.بسیار عالی و کامل.به نظرم این کارا جرأت میخواد اونم تو یه مهمونی که آدم یه عالمه کار داره.آفرین داری.خودتون این کارا رو یاد گرفتید یا دوره دیدید؟
---------------------------
سلام. لطف دارید. ممنونم.
من آشپزی و کار رو دوست دارم. بیکاری خسته ام میکنه. نه دوره ندیدم. خودم علاقه داشتم.
نقل قول کردن
+3 #1 شایسته 1394-06-06 11:19
بسیار زیبا و باسلیقه
خسته نباشید
------------------------
سلام. ممنونم از محبت شما.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir