قهوه ترک
قوه انواع مختلفی داه ، هم نوع و جنس مختلف و هم نحوه ی دم کردن متفاوت باعث شده ما چندین نوع قهوه داشته باشیم. از این به بعد سعی میکنیم هفته ای یک مدل قهوه و مشتقات اون و معرفی کنیم.
اولین قهوه ای که در نظر دارم قهوه ترک هست که منظور از ترک بودن نحوه ی دم کردن اونه که به سبک ترکی هست. راحت و بی درد سر و محبوب در سراسر دنیا.و از همه مهم تر پایه ی قهوه ها و ترکیبات قهوه ای.
بعد از این پست هم انشالله مشتقات قهوه مثل اسپرسو بریو ، انواع لاته ، قهوه عسلی ، نسکافه ، کاپوچینو ، آفوگاتو ، فردو ، فراپاچینو و .... رو خواهیم داشت.
مواد لازم :
قهوه آسیاب شده یک قاشق مرباخوری سر پر
شکر یک قاشق مرباخوری سر پر
آب سرد یک فنجان قهوه خوری
قهوه جوش (cezve)
فنجون قهوه خوری کوچک
میتونید دونه های قهوه رو تهیه کنید و خودتون در منزل تازه تازه آسیاب کنید. ولی من ترجیح میدم دونه ها و آسیاب کردن اونهارو به فروشنده بسپرم ولی از دونهای قهوه ی تازه آسیاب شده که رنگ و بوی خودش رو حفظ کرده استفاده میکنیم.
برای درست کردن این نوع قهوه به قهوه جوش دستی نیاز داریم. که دهانه ی بیرونی و بالایی اون کشیده هست ولی از اونجایی که برای یکی دو فنجون قهوه خیلی سخته پیدا کردن قهوه جوش دهانه باریک مثل من میتونید از شیر جوش کوچیک استفاده کنید. در کل میزان ظرفتون نباید بزرگ باشه و برای هر فنجون قهوه باید فضا باشه. نه اینکه کف ظرف رو بگیره و نه اینکه سر ریز بشه.
جنس قهوه جوشم به نظر من مسی بهتره چون انتقال حرارت در اون بالا هست و قهوه ی خوش طعم تری خواهید داشت.
خوب یک قاشق قهوه سر پر رو داخل قهوه جوش بریزید و به اندازه ی همون شکر اضافه کنید. ببینید میزان تلخی به ذائقه ی شما بستگی داره. به من باشه همون یک قاشق شکر رو هم حذف میکنم و تلخ ، تلخ میخورم. ولی اگه تحمل تلخی ندارید دو قاشق شکر بریزید. ولی استاندارد یک به یک هست. یعنی به ازای هر قاشق قهوه یک قاشق شکر.
و بعد یک فنجان آب سرد اضافه کنید. برای هر نفر این مقدار نیاز هست. حالا هر چی تعداد بیشتر شد متناسب با اون میزان مواد رو زیاد کنید. من منظورم از فنجان یک فنجان یا کاپ قهوه ترک هست که از کاپ های معمولی کوچیک تر هست.
قهوه جوش رو روی حرارت خیلی کم گاز قرار بدید و شعله رو کم کنید.
بعد از یکی دو دقیقه که آب موجود در قهوه ولرم شد محتویات قهوه رو با قاشق یا چنگال هم بزنید. این هم زدن برای حل شدن قهوه و شکر هست و دیگه تا آخر به هیچ وجه هم نزنید.
وقتی قهوه شروع به کف کردن کرد، دیگه حرارت خاموش میشه و اجازه ندید تا بجوشه!!(فقط در حدی که کف قهوه کمی بالا بیاد )
لایه ی رویه به اصطلاح خامه قهوه هست و من که عاشق اونم. بعد از خاموش کردن حرارت باید قهوه رو در فنجان ها بریزید . اگه بیشتر از یک فنجان قهوه درست کردید اول خامه قهوه رو با قاشق بین فنجان ها تقسیم کنید و بعد در فنجان ها قهوه بریزید.
برای سرو قهوه ترک حتما یک اتکان کوچک آب خنک در سینی قهوه قرار بدید. قبل و بعد قهوه ترک معمولا آب نوشیده میشه . قبلش برای فرش کردن طعم دهن تا مزه ی قهوه به خوبی درک بشه و بعد از نوشیدن قهوه برای رفع تلخی قهوه آب نوشیده میشه.
ببینید میتونید به جای آب سرد از شیر ، خامه و ... استفاده کنید ولی اونا دیگه قهوه ترک کلاسیک نیست. و انشالله پستهای مخصوصش رو خواهیم داشت .
میتونید انواع ادویه ها مثل هل ، دارچین ، جوز ، میخک و ... رو هم به قهوه اضافه کنید ولی بازم قهوه ترک کلاسی نیست. به طور مثال قهوه عربی یا قهوه سوری ادویه های خاصی دارند.
باز هم اضافه کردن شکلات و کف و .... هم این قهوه رو خوشمزه ولی از حالت طبیعی خارج میکنه.
وقتی قهوه روی حرارته به هیچ وجه اون رو به حال خودش رها نکنید و بالای سر اون بمونید. در کل این مدل بگم که عین بچه بهش برسید. با صبوری و شعله خیلی کم و با آرامش. هر چی قهوه با حرارت کمتری دم بشه خوشمزه تر خواهد بود و دانه های آسیاب شده بیشتر حل خواهند شد.
بهتره سایز قهوه جوش رو خیلی بزرگ انتخاب نکنید و قهوه رو تازه تازه و در مقدار کم دم کنید. حتی اگه قراره برای افراد زیادی قهوه درست کنید در چند بار این فعالیت رو انجام بدید.
در کنار قهوه برای از بین بردن تلخی اون میتونید یک شکلات فندوقی یا راحت الحلقوم یا حتی شکلات تلخ سرو کنید. شکلات حاوی کارامل هم عالیه برای قهوه تلخ.
زمان برداشتن قهوه از روی حرارت خیلی مهمه که باعث میشه خامه قهوه از دست نره و این فوم غلیظ و خوشمزه رو بتونید بچشید... البته برای داشتن خامه مناسب بهتره از قهوه جوش مناسب استفاده کنید نه شیر جوش. و قهوه جوش مسی فراموش نشه.
این قهوه خوشمزه پایه ی خیلی از قهوه هاست. پس یادگیری اون الزامیه. از اونجایی که قهوه متابولیسم رو بالا میبره خوردن اون خیلی در رژیم غذایی موثره خصوصا برای افراد دارای گروه خونی A .
خوب از هر چه بگذری سخن دوست خوشتر است... یک مدت حضورمون کمرنگ بود. به خاطر امتحانات و .... خدارو شکر تموم شد. و از این به بعد تا عید پستهای ویژه و هر روزه داریم.
دیدگاهها
--------------------
سلام. خوش اومدید
امیدوارم امتحاناتونو با نمره خوب پاس کنین.
---------------------
سلام. ممنونم. چقدر انرژی مثبت خوبی گرفتم از دعای خوبتون.
اینجوری خیلی تلخ میشه قهوه که با یک قاشق شکر. بعضی قهوه ها خیلی پودری هستن وبعضیها دون دون طوریکه بعد از جوشیدن ته ظرف مثل رسوب ازش باقی میمونه. شما میدونی لینا چه فرقی دارن و چکار باید بکنیم تا این حالت نشه. من مقدار زیادی ازین قهوه ی درشت دارم
------------------------
سلام. سرم شلوغه...
در گیر پایان نامه ام.
اول باید نوع قهوه مشخص بشه چی هست. بعدم ممکنه با یک بار آسیاب کردن مشکل از بین بره.
کلا قهوه ترک ته نشین داره. همینه ازش فال میگیرن دیگه.
نه دستور اصلی باید تلخ تلخ باشه. با توجه به ذائقه ی خودتون میتونید بیشتر کنید شکر رو. من کلا اون یک قاشقم نمیریزیم.
---------------------
سلام. نوش جان.
چشم.