آش دوغ قزوین + سفره افطار
این آش فوق العاده راحت و خوشمزه ایه. خیلی هم دستمون بازه تو پختنش. اگه تا حالا نخوردینش حتما یک بارم که شده امتحانش کنید. اگه طعم سیر و دوغ رو دوست داشته باشید در کنار مزه گوشت قلقلی ! عاشق این آش میشید.
این پست رو از ته انباری در آوردم مجدد روی صفحه ی اول قرار بگیره چون خیلی متقاضی داشت. چند تا عکس از سفره افطار هم قرار میدم کنارش. برای ایده صرفا
این سبک آش دوغ کمی با بقیه فرق داره. مخصوص قزوینه و به نظر من خیلی خوشمزه است. دستورشم یک کم فرق داره با بقیه ی دستورام. چون به اندازه ی ظرفی که میخوایید بپزید دستور رو میدم.
نخود به اندازه کف قابلمه ایی که میخوایید درست کنید.
لوبیا قرمز به اندازه ی نصف کف قابلمه(اختیاریه)
عدس به اندازه ی نصف نصف کف قابلمه( مقیاس جدیده!)
برنج ۱ تا دو پیمانه بستگی به ورکد برنج داره. البته به قابلمه هم همین طور یک بنده انگشت از کف قابلمه رو خیس کردش باید بگیره! (خیس کرده!!!!)حتما برنج رو باید چند ساعت خیس کنید.
پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ و گوشت قلقلی
سیر تازه
سبزی آش به میزان لازم(به اندازه برنج)
دوغ چکیده
یک نکته. اگه بخوایید مقیاسی داشته باشید. برنج رو اگه 1 در نظر بگیرید . مقدار نخود تقریبا نصفه برنجه البته در مقیاسهای پایین ! حتی از نصفم یک کم کمتر. و مقدار لوبیا نصفه نخوده . مقدار عدسم نصفه لوبیا! پیاز داغ و سیر داغم که سلیقه ایه که چقدر بریزید. سیر تازم همینطور.
بهتر اینه حبوبات رو یک شب زودتر خیس کنید.
بعد صبح جدا جدا بپزید. چون تایم پختشون با هم فرق داره.و اگه همزمان پخته بشه ممکنه خراب شه.و بعضیهاشون له بشن.
بعد همه رو توی یک قابلمه بریزید و کمی پیاز داغ(۵ ۶ قاشق غذاخوری) و کمی هم سیر تازه و سیر سرخ شده به مواد اضافه کنید. آب رو هم تا جایی میریزیم که مواد بپزه و برنج وا بره. بعد که برنج وارفت سبزی آش رو میریزیم و داییم هم میزنیم تا سفت بشه (مثل شعله زرد بشه) البته کمه کم باید ۱ ساعت با سبزی قل بخوره ها! نمک و فلفل رو میریزیم و زرد چوبه رو با روغن سرخ میکنیم و کمی هم نعناع داغ به مواد اضافه میکنیم و گوشت قل قلی هاروهم میریزیم توش.(واسه تزیین هم نگه داریدا!)
((داخل پرانتز اینو بگم که اگه حبوبات کاملا پخته است اول برنج رو با سیر و پیاز بذارید تا بپزه و بعد که وا رفت حبوبات رو اضافه کنید.))
دوغ چکیده رو یک کم با آب باز میکنیم جوری که گوله نداشته باشه و هنگام سرو غذا میاریم سر سفره که هر کی هر چقدر خواست بریزه تو غذاش.میتونید هم برای همه بعد از اینکه کمی آش سرد شد دوغ بریزید ولی خوب یک کم سلیقه اییه.
حواستون باشه :
- آشی که با دوغ مخلوط کردید رو دوباره داغ نکنید! ترش میشه.
- دوغ رو خیلی باز نکنید جوری که شل بشه. تقریبا مثل ماست سفت بشه کافیه!
- دوغ ترش یا مونده نگیرید. مزه ی دوغ خیلی مهمه که ملس باشه و تازه.
- مزه ی این آش به سیرو کوفته قلقلی و دوغشه پس تو ریختن اینها دریغ نکنید!
- مقدار زیادی نمک به آش نزنید چون ممکنه دوغ شور باشه
- دوغ رو وقتی آش خیلی داغه اضافه نکنید. چون به اصلاح میبره
دیدگاهها
------------------------
سلام گلم. منطظور دوغ سفت هست. مثل متاست سفت ولی ترش
ممنوووون
----------------
سلام. نوش جان. این آش دوغ قزوین هست و اصلا شباهتی با آش دوغ های اردبیل نداره.
-----------------------
سلام. ممنونم. نوش جون. انشالله همیشه خوشحال و راضی باشید
واااااااای عزیزم ماشاالله چه قدر شما با سلیقه ای!!!!
یعنی هرشب همچین سفره ای می ندازی؟!
خوش به حال خانوادتون من که عکس ها رو فقط دیدم دهنم آب افتاد!!!
انشاءالله همیشه سفرتون پر روزی باشه
--------------------
سلام . ممنونم از لطف شما. نه بابا کلا شاید چند روز این مدلی بود که اون رو هم خواستم با شما دوستان شریک باشم. ممنونم