آش دوغ قزوین + سفره افطار

این آش فوق العاده راحت و خوشمزه ایه. خیلی هم دستمون بازه تو پختنش. اگه تا حالا نخوردینش حتما یک بارم که شده امتحانش کنید. اگه طعم سیر و دوغ رو دوست داشته باشید در کنار مزه گوشت قلقلی ! عاشق این آش میشید.

این پست رو از ته انباری در آوردم مجدد روی صفحه ی اول قرار بگیره چون خیلی متقاضی داشت. چند تا عکس از سفره افطار هم قرار میدم کنارش. برای ایده صرفا

این سبک آش دوغ کمی با بقیه فرق داره. مخصوص قزوینه و به نظر من خیلی خوشمزه است. دستورشم یک کم فرق داره با بقیه ی دستورام. چون به اندازه ی ظرفی که میخوایید بپزید دستور رو میدم.

نخود به اندازه کف قابلمه ایی که میخوایید درست کنید.

لوبیا قرمز به اندازه ی نصف کف قابلمه(اختیاریه)

عدس به اندازه ی نصف نصف کف قابلمه(  مقیاس جدیده!)

برنج ۱ تا دو پیمانه بستگی به ورکد برنج داره. البته به قابلمه هم همین طور یک  بنده انگشت از کف قابلمه رو خیس کردش باید بگیره! (خیس کرده!!!!)حتما برنج رو باید چند ساعت خیس کنید.

پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ و گوشت قلقلی

سیر تازه

سبزی آش به میزان لازم(به اندازه برنج)

دوغ چکیده

یک نکته. اگه بخوایید مقیاسی داشته باشید. برنج رو اگه 1 در نظر بگیرید . مقدار نخود تقریبا نصفه برنجه البته در مقیاسهای پایین ! حتی از نصفم یک کم کمتر. و مقدار لوبیا نصفه نخوده . مقدار عدسم نصفه لوبیا! پیاز داغ و سیر داغم که سلیقه ایه که چقدر بریزید. سیر تازم همینطور.

بهتر اینه حبوبات رو یک شب زودتر خیس کنید.

بعد صبح جدا جدا بپزید. چون تایم پختشون با هم فرق داره.و اگه همزمان پخته بشه ممکنه خراب شه.و بعضیهاشون له بشن.

بعد همه رو توی یک قابلمه بریزید و کمی پیاز داغ(۵ ۶ قاشق غذاخوری) و کمی هم سیر تازه و سیر سرخ شده به مواد اضافه کنید. آب رو هم تا جایی میریزیم که مواد بپزه و برنج وا بره. بعد که برنج وارفت سبزی آش رو میریزیم و داییم هم میزنیم تا سفت بشه (مثل شعله زرد بشه) البته کمه کم باید ۱ ساعت با سبزی قل بخوره ها! نمک و فلفل رو میریزیم و زرد چوبه رو با روغن سرخ میکنیم و کمی هم نعناع داغ به مواد اضافه میکنیم و گوشت قل قلی هاروهم میریزیم توش.(واسه تزیین هم نگه داریدا!)

((داخل پرانتز اینو بگم که اگه حبوبات کاملا پخته است اول برنج رو با سیر و پیاز بذارید تا بپزه و بعد که وا رفت حبوبات رو اضافه کنید.))

 

دوغ چکیده  رو یک کم با آب باز میکنیم جوری که گوله نداشته باشه و هنگام سرو غذا میاریم سر سفره که هر کی هر چقدر خواست بریزه تو غذاش.میتونید هم برای همه بعد از اینکه کمی آش سرد شد دوغ بریزید ولی خوب یک کم سلیقه اییه.

 


 حواستون باشه :

- آشی که با دوغ مخلوط کردید رو دوباره داغ نکنید! ترش میشه.

- دوغ رو خیلی باز نکنید جوری که شل بشه. تقریبا مثل ماست سفت بشه کافیه!

-  دوغ ترش یا مونده نگیرید. مزه ی دوغ خیلی مهمه که ملس باشه و تازه.

-  مزه ی این آش به سیرو کوفته قلقلی و دوغشه پس تو ریختن اینها دریغ نکنید!

- مقدار زیادی نمک به آش نزنید چون ممکنه دوغ شور باشه

- دوغ رو وقتی آش خیلی داغه اضافه نکنید. چون به اصلاح میبره

دیدگاه‌ها  

+1 #4 نیلوفرانه 1399-02-02 22:21
سلام شکلات جونم . یه سوال داشتم خیلی ابتدایی ولی نمیدونم :lol: اینکه دوغ را خودمون درست کنیم ؟ ماست و آب یا دوغ آماده ادویه زده از بیرون بخریم ؟
------------------------
سلام گلم. منطظور دوغ سفت هست. مثل متاست سفت ولی ترش
نقل قول کردن
+1 #3 رن.م 1396-10-11 11:34
سلاااام خانوم هنر مند . من هم با دستور شما این آشو درست کردم . متفاوت بود با آش دوغهایی که خودم (به سبک اردبیلیها و کمی هم من دراوردی ) میپزم .
ممنوووون :-* :-* :-*
----------------
سلام. نوش جان. این آش دوغ قزوین هست و اصلا شباهتی با آش دوغ های اردبیل نداره.
نقل قول کردن
+3 #2 محیاا 1395-04-13 19:18
سلام وااااااااااااای مث همیشه عالی من ازمدل تزیین گوجه خیارت تقلید کردم واس سفره افطار مهمونیم ممنونم ک گذاشتیش این مدلای خوشگلو
-----------------------
سلام. ممنونم. نوش جون. انشالله همیشه خوشحال و راضی باشید
نقل قول کردن
+3 #1 نسی 1395-04-09 10:05
سلام
واااااااای عزیزم ماشاالله چه قدر شما با سلیقه ای!!!!
یعنی هرشب همچین سفره ای می ندازی؟!
خوش به حال خانوادتون من که عکس ها رو فقط دیدم دهنم آب افتاد!!!
انشاءالله همیشه سفرتون پر روزی باشه
--------------------
سلام . ممنونم از لطف شما. نه بابا کلا شاید چند روز این مدلی بود که اون رو هم خواستم با شما دوستان شریک باشم. ممنونم
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir