کاچی

 کاچی نوعی میان وعده شیرین و خوشمزه و پر قوت هست که خیلی دوست داشتنیه .

در شهر های مختلف کشور این نوع آش و دسر درست میشه و روشهای مختلف و در عین حال شبیه به هم داره. 

 این دستور کلی هست. این دسر بی نهایت پر انرژی هست و اصولا در مواقع ضعف مثل بارداری و امثالهم از اون استفاده میشه و با توجه به طبیعت گرم اون امیدوارم به اندازه مصرف کنید.  چون تمام ادویه های این دسر گرمی زیادی دارند. 

مواد لازم :

آرد برنج یک پیمانه

آرد گندم در صورت تمایل یک قاشق

کره صد گرم

شکر یک پیمانه

هل و دارچین و ادویه کاچی

 عرق هل و گلاب و زعفران با غلظت بالا یک پیمانه

کره یا روغن جامد رو در قابلمه تفت میدیم تا آب بشه و بعد آرد برنج رو اضافه میکنیم و هم زنیم تا آرد برنج سرخ بشه. 

باید مداوم هم بزنید تا مواد گولوله نشه . بهتره از آرد برنج مرغوب با کیفیت بالا استفاده کنید. رنگ مورد نیاز ما باید قهوه ای روشن یا شکلاتی کره ای باشه. پس هم میزنیم و آرد رو تفت میدیم تا رنگ مورد نظر رو به دست بیاریم. برای امتحان اینکه رنگ دلخواه ایجاد شده یا نه میتونید یک ظرف کوچیک آب کنار دستتون قرار بدید و یک کوچولو از آرد سرخ شده توش بریزید و هم بزنید و این رنگ تقریبی کاچی شما خواهد بود.

 اگه دوست دارید از کمی آرد گندم هم برای ری پیدا کردن استفاده کنید میتونید همراه آرد برنج بریزید و تفت بدید.

حالا سه چهار پیمانه آب سرد بریزید و هم بزنید تا گلوله نشه و باز بشه مواد رو به صورت مداوم هم بزنید تا کم کم غلیظ بشه و مثل فرنی بشه.

وقتی آب اضافه کردید پودر هل و دارچین و شکر رو هم اضافه کنید. میزان شکر به خودتون بستگی داره. بچشید و اگه دوست داشتید بیشتر شیرین باشه بیشتر شکر بریزید و اگه خواستید کم شیرین باشه شکر رو کمتر کنید. قاعدتا میزان شکر باید دو برابر آرد باشه. من در مواد اولیه برابر گفتم ولی جا داره با توجه به نوع برنج میزان اون بیشتر بشه. 

نصف مقدار زعفران و عرقیات رو هم اضافه کنید و ادویه مخصوص کاچی. دقیقا نمیدونم این ادویه چی هست . ما به صورت آماده میگیریم . زیره و دارچین ، زردچوبه و مواد دیگه ای داره. عطاری ها دارن. و متاسفانه مقدار دیقیق مواد رو نمیدونم که چی داره توش.

 خوب حالا شعله رو کم کنید و اجازه بدید کم کم بجوشه و جا بیفته و آرد برنج بپزه. 

به جای کره میتونید از روغن جامد یا حیوانی هم استفاده کنید. برای قوت دار شدن بهتره روغن و کره محلی کرمانشاهی استفاده کنید.

برخی به جای شکر و آب ، نبات داغ شده و آب شده استفاده میکنن در کاچی که باعث میشه این دسر و آش خیلی گرم بشه و گرمی اون بالا بره. اگه میخوایید قوت داشته باشه میتونید این کارو بکنید. 

وقتی داشت غلیظ میشد و مثل فرنی نصف پیمانه زعفران و عرقیات باقی مانده رو اضافه کنید تا عطر اون باقی بمونه. 

این آش به خاطر آرد بعد از سرد شدن سفت خواهد شد پس بهتره کمی روان تر بردارید. نه خیلی.

 رنگ کاچی سلیقه ایه ولی هر رنگی که بخوایید داشته باشه باید با سرخ کردن آرد بهش برسید و بعد از ریختن آب خیلی تغییر رنگ نخواهید داشت. نهایتا یک درجه اونم به خاطر دارچین و ادویه کاچی.

 اگه فقط از زردچوبه و زعفران در کاچی استفاده کنید و ارد رو کم سرخ کنید رنگ اون زرد رنگ خواهد شد. 

 میتونید ادویه کاچی رو به همراه آرد تفت بدید ولی مراقب باشید ادویه نسوزه. و در انتهای تفت دادن اضافه کنید تا بوی اون بلند بشه. ما به ادویه ی کاچی یراق کاچی میگیم. نمیدونم در شهر شما به چی معروف هست.

میتونید از انواع آردها هم استفاده کنید ولی اصل کاچی با آرد برنج هست. 

میتونید به جای اضافه کردن آب به آرد شربتی حاوی شکر و آب و زعفران درست کنید و اون رو هم زمان استفاده کنید. ولی بدونید باید اون کاملا خنک باشه تا مواد گلوله نشن و بعد استفاده کنید.

میتونید روی کاچی رو با پودر نارگیل ، پسته و بادام و گل سرخ تزیین کنید. نوش جان

 پی نوشت :

ماه مبارک رمضان برای همه ی مردم سرزمینم پر از شادی و حس های قشنگ باشه انشالله. پیر و جوان ، خانوم و آقا ، کوچولوهای نازنین سرزمینیم ، از هر تبار و قوم و نژاد ودینی انشالله همیشه سلامت باشید. و خصوصا در این ماه دعا کردن برای غیر رو فراموش نکنیم.

چند روزی درگیر یک تلنگر سلامتی بزرگ و شوک بودم. خیلی سنگین و سخت گذشت. ولی خدارو شکر در نهایت همه چیز مثل یک خواب و رویا و شوک بود و تموم شد ، شکر خدا. انشالله در این روزهای عزیز برای تمام افرادی که با بیماری به هر شکلی دارن دست و پنجه نرم میکنن دعا کنید و انرژی مثبت شادابی و سلامتی رو برای تمام بیماران بفرستیم تا دوباره شادی رو تجربه کنند. 

خدارو هزاران مرتبه شکر برای نعمت بزرگ سلامتی که به تک تک ما انسانها داده و قدر اون رو نمیدونیم مگر بعد از یک تلنگر!!!!!!!!

دیدگاه‌ها  

0 #3 پگاه 1395-03-31 11:35
سلام شکلات جان من تا حالا دوبار کامنت گذاشتم اما ظاهرا ثبت نشده نمیدونم علت چی هست
----------------------
سلام. من خیلی از شما کامنت میبینم. الان که ثبت شد. ولی سوالی پیدا نکردم متاسفانه. مجدد ارسال کنید لطفا
نقل قول کردن
+1 #2 عشق اشپزی 1395-03-30 21:32
سلام کافه جان میشه طرز تهیه قارج سوخاری به روش رستورانیا بذاری من هرموقع درست میکنم مواد سوخاریش ازش جدا میشه و توی قارج ابکی و سوخاری نمیشه مثل بیرون .
--------------------
سلام. سعی میکنم عزیزم. ولی قول سریع نمیدم. چون خیلی وقتم پره. ولی حتما در برنامه قرار میدم.
نقل قول کردن
0 #1 asma_n 1395-03-22 14:59
سلام کافه شکلات عزیزم.خیلی وقته دیگه وقت نمیکنم بیام به سایت فوق العاده تون رو ببینم.دارم فشرده واسه کنکور میخونم.لطفا دعام کنین...گفتم یه سلامی عرض کنم نگید بی وفام..بازم ممنون از غذا های فوق العاده تون.....
-------------------
سلام. وای انشالله عالی امتحان بدید دیگه کم مونده تا اعلام نتایج. انشالله عالی عالی خواهد شد.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir