آش امام
ایام سوگواری رو به تمام دوستان و عزیزان تسلیت میگم. عباداتتون مقبول درگاه حق. تا حالا به بدشانسی یک مطلب نرسیده بودم. الان فهمیدم مطالب سایت هم گاهی بد شانس هستن! راستش پست امروز از ماه رمضون تا الان تو نوبته! هر بار اتفاقی افتاده تا من این پست رو نذارم. مثلا آخریش همین چند لحظه پیش که بعد از کلی تایپ کل مطلب پرید و حال و روز من دیدن داشت!!ولی باز به عشق شما من دوباره نوشتم ....
این آش در ماه مبارک رمضان در نقطه نقطه ی شهر ما قزوین پخته میشه و به فروش میرسه. اصلا شده یکی از نماد های ماه رمضون برای ما. در شهر های دیگه به نام آش شله قلمکار معروفه. نمیدونم علت نامگذاریش چی بوده ولی اگر کسی میدونه حتما به ما هم بگه. این روزهای سوگواری که درست کردن نذری رواج داره این آش هم میتونه گزینه ی خوبی باشه.
مواد لازم :
گردن گوسفند یک عدد
پیاز دو عدد متوسط سرخ شده و حالت پیاز داغ پیدا کرده
حبوبات شامل نخود، لوبیا قرمز، لوبیای چشم بلبلی ، عدس ، لوبیا چیتی (کلا دو پیمانه)
بلغور گندم یک و نیم پیمانه
برنج یک و نیم پیمانه
نمک و فلفل ، زرد چوبه ، دارچین ، هل
اول از همه بگم مقدار ها بستگی به خودتون داره و تقریبی هست. مثلا من خودم خیلی کم از حبوبات داخل این آش استفاده میکنم.مثلا از هر کدوم یک مشت .
حبوباتی که در این آش استفاده میشه سلیقه ای هست. مهم ترینش عدس هست که واقعا طعمش در آش نقش داره.از عدس دو مشت میریزم. تمام حبوبات را از 24 ساعت زودتر خیس کنید و هر چند ساعت یکبار آب اونهارو عوض کنید. به جز عدس. عدس رو یک ساعت قبل از پخت خیس کنید کافیه.میتونید از لوبیا چشم بلبلی و ماش هم استفاده کنید. کلا حبوبات این آش متنوع هست.
همونطوری که میدونید مدت زمان پخت حبوبات با هم فرق میکنه.پس حبوبات را به طور جداگانه بپزید
طبق روشی که قبلا گفتم در این پست گردن گوسفند را آماده کنید. هر چی گوشت گوسفند این آش بیشتر باشه میزان کش اومدن اون بیشتر و آش خوشمزه تره.میتونید کمی آبدار تر درست کنید گردن رو تا بتونید از خود آب گوشت برای پخت آش استفاده کنید.
پیاز را خلالی و ریز خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید. و بعد آب گوشت رو اضافه کنید(اگر آب گوشتتون کم بود از عصاره گوشت و مرغ هم استفاده کنید) و برنج و گندم رو بهش اضافه کنید و بزارید به جوش بیاد.و بعد نمک و فلفل و زردچوبه بهش بزنید و بزارید نیم پخت بشه. حالا گوشت رو ریش ریش کنید و بهش اضافه کنید. و اگه دوست دارید توی آشتون سبزی داشته باشه بهش سبزی اضافه کنید. من خودم خیلی کم سبزی میریزم. معمولا در شهر قزوین توی این آش سبزی نمیریزند.
بعد از پخت برنج و گندم حبوبات رو اضافه کنید و دارچین و هل . حالا باید آش یک ساعت تا دو ساعت با حرارت خیلی کم بپزه و مداووم هم میزنیم تا ته نگیره و خوب کش بیاد.
نیم ساعت قبل از خاموش کردن حرارت کمی پیاز داغ را داخل روغن و دارچین تفت بدید و به آش اضافه کنید.
رکن اصلی این آش پیاز داغ و گوشت و دارچینه اونه که اصلا نباید کم باشه یا حذف بشه.
هر چی مدت این پخت این آش بیشتر بشه کش سانی اون بیشتر و خوشمزه تر خواهد بود.
در هنگام خوردن و سرو اون حتما از پیاز داغ و دارچین استفاده کنید.
دیدگاهها
-----------------
سلامن. نوش جان
-----------------------
سلام. نوش جان.
------------------
سلام. نوش جان. خوب عوضش این آشو خوب میشناسید.
-------------------------
درس ها خوبه؟ نوش جان عزیزم. خدارو شکر راضی بودید.
-----------------------
سلام... موافقم.
--------------------
عزیزم عضو شید میتونید کپی کنید.
------------
خواهش میکنم.
-----------------
منم همین نظر رو دارم
----------------------
قیمه نثار در قسمت پلو های مخلوط هست.
منم خوشحالم از دیدن رد پای یک همشهری