آش دندون کشه
در هر شهری رسم های خاصی وجود داره. آش دندون و پختن اون یکی از رسوم شیرین اکثر شهر هاست. زمانی که اولین دندون کوچولوها شروع به درومدن میکنه آش دندون میپزیم و اون روز رو جشن میگیریم. اینم دستور آش دندون دختر کوچولوم که 6 ماه پیش پختیم.
مواد لازم :
نخود و لوبیا چیتی روی هم یک کیلو و نیم
گندم 3 کیلو
پیاز داغ دو بسته
یک عدد ران گوسفندی با استخوان
اولین نکته در درست کردن هر نوع آشی اینه که حبوبات رو از یک شب جلوتر خیس کنید و چند بار آب اونو عوض کنید تا نفخ اون گرفته بشه.
گندم رو از دو روز جلوتر خیس میکنیم و روزی چند بار آب اونو عوض میکنیم.
آب گندم رو عوض میکنیم و دوباره توش آب میریزیم و میزاریم بپزه .
نخود و لوبیا رو هر کدوم جداگانه میپزیم و آبکشی میکنیم.
گوشت گوسفندی همراه با قلم رو با ادویه فراوون میپزیم.و در نهایت وقتی پخت گوشت رو ریش ریش میکنیم و در اواسط پخت به آش اضافه میکنیم.
وقتی گندم شروع به لعاب انداختن شد کم کم گوشت و آب قلم و پیاز داغ رو بهش اضافه میکنیم. این آش باید مملو از پیاز داغ و گوشت باشه.
نمک آش رو اندازه میکنیم. و وقتی حسابی آش لعاب انداخت و کشدار شد لوبیا و نخود پخته رو اضافه میکنیم. میزان نخود و لوبیا دسته خودتون. حتی میتونید از حبوبات دیگه مثل عدس و .... استفاده کنید(بجز لپه)
چون حبوبات رو قبلا پختیم خیلی نیاز به پخت نداره. و نیم ساعت برای جا افتادن آش از این به بعد کافیه.
در انتهای پخت دارچین را به آش اضافه میکنیم و شعله رو خاموش میکنیم.
کمی از گوشت آش رو نگه میداریم و ریش ریش میکنیم و برای تزیین آش نگه میداریم.
چند نکته نهایی:
_پیاز داغمون زردچوبه داره پس نیازی به اضافه کردن زردچوبه نیست. البته گوشت رو باید با زردچوبه و فلفل سیاه خوب بپزیم.
_زمان اضافه کردن گوشت به آش دو ساعت آخره. و زمان اضافه کردن حبوبات پخته نیم ساعت پایانی.
_نمک آش رو در هر مرحله میچشیم و از کافی بودن اون اطمینان حاصل میکنیم.
_گندم در زمان پخت داییم لعاب می اندازه و حجمش دو برابر میشه. در انتخواب ظرف مناسب دقت کنید.
_ به خاطر وجود گندم در این آش این آش سریع ته میگیره پس مداووم هم بزنید.
سعی کردم نکته ها رو بی کم و کاست بگم. بازم اگه فراموش کردم ببخشید.
من این آش رو جدا از زمان دندون هم درست میکنم و بسیار لذت میبرم از طعم و مزه ی اون.
در نهایت روی آش رو با پیاز داغ و گوشت و دارچین تزیین کنید و....
یک دو سه....
نوش جون
دیدگاهها
----------------------
سلام. باز بستگی به مواداولیه داره . ولی همین تعدادی که در تصویر میبینید رو میده.ده تا پونزده تا
--------------------
ممنونم لطف دارید
----------------------
مهم خوشمزه بودنشه. نوش جان
--------------------
لطف داری