آش دندون کشه

در هر شهری رسم های خاصی وجود داره. آش دندون و پختن اون یکی از رسوم شیرین اکثر شهر هاست. زمانی که اولین دندون کوچولوها شروع به درومدن میکنه آش دندون میپزیم و اون روز رو جشن میگیریم. اینم دستور آش دندون دختر کوچولوم که 6 ماه پیش پختیم.

 

 مواد لازم :

نخود و لوبیا چیتی روی هم یک کیلو و نیم

گندم 3 کیلو

پیاز داغ دو بسته

یک عدد ران گوسفندی با استخوان

 

اولین نکته در درست کردن هر نوع آشی اینه که حبوبات رو از یک شب جلوتر خیس کنید و چند بار آب اونو عوض کنید تا نفخ اون گرفته بشه.

گندم رو از دو روز جلوتر خیس میکنیم و روزی چند بار آب اونو عوض میکنیم.

آب گندم رو عوض میکنیم و دوباره توش آب میریزیم و میزاریم بپزه .

 نخود و لوبیا رو هر کدوم جداگانه میپزیم و آبکشی میکنیم.

گوشت گوسفندی همراه با قلم رو با ادویه فراوون میپزیم.و در نهایت وقتی پخت گوشت رو ریش ریش میکنیم و در اواسط پخت به آش اضافه میکنیم.

 وقتی گندم شروع به لعاب انداختن شد کم کم گوشت و آب قلم و پیاز داغ رو بهش اضافه میکنیم. این آش باید مملو از پیاز داغ و گوشت باشه.

 نمک آش رو اندازه میکنیم. و وقتی حسابی آش لعاب انداخت و کشدار شد لوبیا و نخود پخته رو اضافه میکنیم. میزان نخود و لوبیا دسته خودتون. حتی میتونید از حبوبات دیگه مثل عدس و .... استفاده کنید(بجز لپه)

چون حبوبات رو قبلا پختیم خیلی نیاز به پخت نداره. و نیم ساعت برای جا افتادن آش از این به بعد کافیه.

 در انتهای پخت دارچین را به آش اضافه میکنیم و شعله رو خاموش میکنیم.

 کمی از گوشت آش رو نگه میداریم و ریش ریش میکنیم و برای تزیین آش نگه میداریم.

چند نکته نهایی:

_پیاز داغمون زردچوبه داره پس نیازی به اضافه کردن زردچوبه نیست. البته گوشت رو باید با زردچوبه و فلفل سیاه خوب بپزیم.

_زمان اضافه کردن گوشت به آش دو ساعت آخره. و زمان اضافه کردن حبوبات پخته نیم ساعت پایانی.

_نمک آش رو در هر مرحله میچشیم و از کافی بودن اون اطمینان حاصل میکنیم.

_گندم در زمان پخت داییم لعاب می اندازه و حجمش دو برابر میشه. در انتخواب ظرف مناسب دقت کنید.

_ به خاطر وجود گندم در این آش این آش سریع ته میگیره پس مداووم هم بزنید.

سعی کردم نکته ها رو بی کم و کاست بگم. بازم اگه فراموش کردم ببخشید.

 من این آش رو جدا از زمان دندون هم درست میکنم و بسیار لذت میبرم از طعم و مزه ی اون.

در نهایت روی آش رو با پیاز داغ و گوشت و دارچین تزیین کنید و....

یک دو سه....

نوش جون

 

دیدگاه‌ها  

0 #2 مارال 1395-09-01 04:00
من دندونک میپزم نخود سیاه باعدسم اضافه میکنم ربم با روغن محلی تفت میدم میریزم ولی توش گوشت دوست ندارم
----------------------
مهم خوشمزه بودنشه. نوش جان
نقل قول کردن
+3 #1 فرشته 1393-10-25 21:26
چقدر زیبا و هوس انگیزه... :cry: :-? :-?
--------------------
لطف داری
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir